КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 246
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Има влакове от Ливорно до Флоренция през 20-30 минути с цени от 9.60 евро, Пътува се средно час и половина.
Благодаря за бързия отговор!
А близо ли са двете гари до центъра на градовете?  newsm78
Идеята ми е да не изгубя много време в лутане.. ако трябва да платя и 5 евро ( май са задължителни) до Ливорно от пристанището,  въпреки че с рейс може и да е по-дълго пътуването заради трафика.. newsm78
Дайте съвет bouquet

# 331
От пристанище в Ливорно до гарата е 20 минути с автобус, в Ливорно не съм видяла голям трафик. Гарата във Флоренция е много близо до почти всички забележителности, не ви трябва да ползвате транспорт.

# 332
  • Варна
Bled,  добре дошла! Беше споменала, че за това пътуване предвиждаш по-малко багаж. Успя ли да осъществиш плана и какво би споделила като плюсове и минуси?

# 333
Мога да кажа, че първия ни круиз беше с каюта на 2 дек, ами бучеше малко от двигателите, но не съжалявам. Тогава се зароди любовта към круизите, а в каютата почти не се седи
Дано имаме късмет с каютата! Мъж ми е доста капризен по отношение на удобства. Бях склонна да дам някое евро повече, но не знаех какво да избера. Да, има план на кораба, но не се ориентирах. А исках да действам бързо. Вече ми се е случвало в хода на резервацията да се променя цената.
Скоро пътувах с Princess и искам да Ви обърна внимание, че на 8-ми дек /Emerald deck/ повечето каюти са с ограничена видимост. Това означава, че пред балкона Ви ще има спасителна лодка или някакво съоръжение, което повече или по-малко ще Ви закрива гледката.
Но ако това не е проблем за Вас или сте избрали вътрешна каюта на този дек, значи всичко е наред с избора Ви.  Laughing

# 334
Може ли линк за 30/04 за Majestic Princess?Точно за тези дати търся сега.... Praynig

Намерих го, но с 1 дете, цената е далеч по-висока Sad

Блед, здравей!
И добре дошла!
Горепосочените круизи са супер! Би ли ми пратила линк, за да направя резервация . Относно пътуването до Атина. Може би най-добре е с автомобил. Какво ще кажеш?

Тук все още трябва да има места:
http://www.seascanner.com/cruise-k98216-greece-majestic-princess-piraeus-athens
Включително и балкон не е толкова скъпо...
Успех...

До Атина вече всякак е удобно...кола, самолет, автобус.
Въпрос на възможности и желание.
Момичета, във връзка с направената резервация за посочения по-горе круиз, обмисляме придвижването до Атина? За съжаление, не откривам добри цени за самолетни билети от София. Може би ще се наложи да пътуваме с личен автомобил.  Какво е мнението ви? Къде може да се остави колата и при какви условия?

# 335
Мога да кажа, че първия ни круиз беше с каюта на 2 дек, ами бучеше малко от двигателите, но не съжалявам. Тогава се зароди любовта към круизите, а в каютата почти не се седи
Дано имаме късмет с каютата! Мъж ми е доста капризен по отношение на удобства. Бях склонна да дам някое евро повече, но не знаех какво да избера. Да, има план на кораба, но не се ориентирах. А исках да действам бързо. Вече ми се е случвало в хода на резервацията да се променя цената.
Скоро пътувах с Princess и искам да Ви обърна внимание, че на 8-ми дек /Emerald deck/ повечето каюти са с ограничена видимост. Това означава, че пред балкона Ви ще има спасителна лодка или някакво съоръжение, което повече или по-малко ще Ви закрива гледката.
Но ако това не е проблем за Вас или сте избрали вътрешна каюта на този дек, значи всичко е наред с избора Ви.  Laughing
Благодаря за мнението. Резервирах вътрешна каюта. Но тъй като транзакцията ще бъде направена на 24.04. си мисля дали може да поискам замяна с друга по-скъпа каюта ?

# 336
Здравейте,
Отново съм аз с кратко питане за Санкт Петербург. Ако купим най-евтината и кратка екскурзия от кораба или от лицензиран туроператор и се сдобием с въпросния cruise pass - можем ли да слезем от кораба и да останем след края на екскурзията да се разхождаме сами и вечерта?

# 337
  • София
Здравейте,
Отново съм аз с кратко питане за Санкт Петербург. Ако купим най-евтината и кратка екскурзия от кораба или от лицензиран туроператор и се сдобием с въпросния cruise pass - можем ли да слезем от кораба и да останем след края на екскурзията да се разхождаме сами и вечерта?

И в двата случая вие нямате виза за пребиваване.
Организираните варианти са създадени за групови обиколки.
За самостоятелно слизане е необходима предварително издадена виза.

Благодаря за мнението. Резервирах вътрешна каюта. Но тъй като транзакцията ще бъде направена на 24.04. си мисля дали може да поискам замяна с друга по-скъпа каюта ?

Как и къде е резервирано ? Гарантирана или нормална каюта с номер ?
По принцип преди плащане всичко е възможно, ако разбира се няма други условия.

Момичета, във връзка с направената резервация за посочения по-горе круиз, обмисляме придвижването до Атина? За съжаление, не откривам добри цени за самолетни билети от София. Може би ще се наложи да пътуваме с личен автомобил.  Какво е мнението ви? Къде може да се остави колата и при какви условия?

Пирея и тръгване от пристанището съм описвала често, както ТУК

Това е най-удобния паркинг ТУК
Стандартните цени не важат за круизни пътници, а са доста по-ниски. Кажете го задължително. Колата ни е била на паркинга често. Като веднъж стоя 14 дни за 50 евро.

Явно говорите за друг кораб на компанията.
Защото на Majestic Princess 8-ми дек /Emerald deck/ не е с ограничена видимост. От него започват балконите.
Такъв на него е 7-ми Promenade Deck на който се намира широката пътека.
Но и в двата случая това няма значение при вътрешна кабина. Евтината резервация е за гарантирана такава.

Здравейте! Един бърз въпрос.. какъв е най-добрия вариант от пристанището на Ливорно за Флоренция? Дали да вземем трансфер от кораба за 42 евра или да издирвам други варианти?
Не знам ако аз си го организирам дали няма да се замотая.. има и някакъв шатъл от пристанището за 5 евро друпосочен, който да те закара до самото Ливорно..  и после влак.. но няма ли да стане доста сложно и не чак толкова по-евтино... newsm78

Вариантите са няколко.
Като най-евтин е ...от порта до Piazza Grande и после с № 1 до гарата. И ниска цена за влак до удобната гара Florence Santa Maria Novella.

Също евтино е с https://www.blablacar.it/passaggio-auto/livorno/firenze/#?db=26/ … mit=10&page=1

Друг вариант е http://www.tuscanybus.com/getting-to-florence/
Има и други възможности, но пристанището на Ливорно е едно от най-неудобните, отдалечено, неугледно в Италия.

Нямам много възможност за отпуска, та кажете за следващата година - кога да почвам с дебненето? Ориентирала съм се  да е края на май, средата на юни или септември до 15. Това добри периоди ли са? Най-вече да е хубаво време и да е спокойно морето. Не че има гаранция за това, де.... Иска ми се да е Италия и Испания.
    Нямам опит и всеки съвет ще ми е полезен.

Не ти трябва опит щом ние сме тук.
Но за тези резервации е твърде рано...

Bled,  добре дошла! Беше споменала, че за това пътуване предвиждаш по-малко багаж. Успя ли да осъществиш плана и какво би споделила като плюсове и минуси?

Доволна съм, че четете подробно. Хубав въпрос...
Да, тръгнахме с ръчен багаж и допълнителни разрешени малки чанти. Голям риск, но успешен.
Като се има предвид, че аз съм фен на Гала вечерите и всичко приятно и развлекателно на корабите.
Предвидихме да платим на връщане допълнителен багаж. По един малък куфар повече. Това беше за шопинга и необходимите закупени вещи и дрехи по маршрута.
В крайна сметка на връщане чекирахме само един куфар повече.
И експеримента и риска бяха успешни. Струваше си да се движим леко и удобно за сметка на някои удобства.
Като за нищо на света не сме се лишили от нужните дрехи, тоалетни принадлежности и аксесоари.
Единствено не носихме никаква техника и електроника, освен телефони. Както и намалихме сувенирите и подаръците до минимум.
Доволна съм и ще продължавам да го правя така.
Непрекъснато пътуваме самолетно с нискобюджетните по този начин в Европа. Като билетите са на смешни цени...Е направихме го и на далеч, значи може. Пробвайте...

Last Minute

MSC Opera
Април-май

Jour 1   Cuba   La Havane   -   -
Jour 2   Cuba   La Havane   -   23:55
Jour 3   En Navigation   -   -   -
Jour 4   Belize   Belize (belize)   08:00   17:00
Jour 5   Honduras   Ile de roatan (honduras   08:00   17:00
Jour 6   Mexique   Costa Maya   07:00   14:30
Jour 7   Cuba   Isla de la juventud (cuba   09:00   15:00
Jour 8   Cuba   La Havane   09:00   

От 219€ с таксите

# 338

Нямам много възможност за отпуска, та кажете за следващата година - кога да почвам с дебненето? Ориентирала съм се  да е края на май, средата на юни или септември до 15. Това добри периоди ли са? Най-вече да е хубаво време и да е спокойно морето. Не че има гаранция за това, де.... Иска ми се да е Италия и Испания.
    Нямам опит и всеки съвет ще ми е полезен.

Не ти трябва опит щом ние сме тук.
Но за тези резервации е твърде рано...
[/quote]

Много благодаря, Блед.
Гледах оферта за средата на семтември 2017, 2 възрасти+2 деца, балкон за 1038 Евро - 5 дни. Но не мога още да се ориентирам как е цената и има ли шанс тепърва да пада още.

[/quote]

# 339
  • София
Много благодаря, Блед.
Гледах оферта за средата на семтември 2017, 2 възрасти+2 деца, балкон за 1038 Евро - 5 дни. Но не мога още да се ориентирам как е цената и има ли шанс тепърва да пада още.

Доколкото разбрах ставаше въпрос за 2018 год. ?
Дай кораб и дата за този круиз...
Но веднага казвам 5 дни не си струва, ако има и друга възможност...

ПРОМОЦИИ

MSC Meraviglia
06/01/2018

Saturday, January 6   Marseille, France      5:00pm
Sunday, January 7   Genoa, Italy   8:00am   6:00pm
Monday, January 8   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   6:00pm
Tuesday, January 9   Palermo, Sicily, Italy   10:00am   5:00pm
Wednesday, January 10   Valletta, Malta   10:00am   6:00pm
Thursday, January 11   At Sea      
Friday, January 12   Barcelona, Spain   9:00am   6:00pm
Saturday, January 13   Marseille, France   9:00am   

399 € с таксите...

Costa Diadema
27/11/2017

Jour 1   Espagne   Barcelone   -   19:00
Jour 2   Espagne   Palma de Majorque (Espagne)   08:00   17:00
Jour 3   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 4   Italie   Civitavecchia (Rome)   08:00   19:00
Jour 5   Italie   La Spezia   09:00   20:00
Jour 6   Italie   Savone   07:00   17:00
Jour 7   France   Marseille   08:00   17:00
Jour 8   Espagne   Barcelone   09:00   

349€ с таксите

# 340
Извинявам се, за 2018 става въпрос.
Кораб MSC Orchestra
10.09.2018-14.09.2018
Тръгва от Генуа, минава Марсилия, Палма, Барселона и пак Генуа.

С пътуването ще станат поне още 2 дни. А работата ми е такава, че не позволява много отпуска наведнъж.

# 341
# 342
E това е оферта. Браво!
Който има възможност да се мята  Party

# 343
  • София
Извинявам се, за 2018 става въпрос.
Кораб MSC Orchestra
10.09.2018-14.09.2018
Тръгва от Генуа, минава Марсилия, Палма, Барселона и пак Генуа.

С пътуването ще станат поне още 2 дни. А работата ми е такава, че не позволява много отпуска наведнъж.

Този круиз ти усложнява малко пътуването до там. Същият го има от Барселона:

Sunday, September 9   Barcelona, Spain      1:00pm
Monday, September 10   Genoa, Italy   9:00am   5:00pm
Tuesday, September 11   Marseille, France   8:00am   5:00pm
Wednesday, September 12   Palma de Mallorca, Spain   10:00am   8:00pm
Thursday, September 13   Barcelona, Spain   7:00am   
Един ден по-рано. Но с директен полет до Барселона и обратно. Това ще ви е по-удобно с децата. Не знам колко са големи ?
Прекалено е рано да се търси добра цена за него, а сигурно ще има..

Защо не съм в Генуа ???
Ще трябват минимум 300 евро-на човек- за сам. билети и се получава висока цена.
Като се има предвид, че за тази цена може да се лети в две посоки до Кариби или Куба.
Да живееш там си е супер. Страхотна цена.
По тази и други причини следя само оферти от 7 дни нагоре. Защото иначе не е рентабилно относно отиване и връщане. Особено в последния момент.
Ако бях все още в Италия нямаше въобще да мисля-резервирам.

НОВО !!!

Norwegian Joy | Norwegian Cruise

# 344
  • Пловдив
За горе посочения круиз от 40 евро вече няма каюти, има за 70 евро външна с таксите. Полетите с Уиз са малко над 100 лв./човек до Милано. Simple Smile

Щеше ми се да се възползвам от офертата, но точно тези дни сме в Турция на бърза разходка без децата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт