КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 205
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Благодаря за отговора относно багажа, Bled.
Аз съм още в голямо колебание как да го направя това с багажа. Искаше ми се да сме или само с ръчен или с по-голям кабинен. Но понеже на отиване към Неапол ще сме с Уизеър най-вероятно, а на връщане от Рим ще сме с Райън, гледам че имат разминаване в размерите.
В крайна сметка за двама възрастни+дете ще сме с един чекиран багаж (основно заради ккозметиката ми и потенциалните покупки на връщане) + три ръчни като на детето по-скоро е малко куфарче. Взех му Trunki от тези дето са с колелца и може да седне отгоре му, а възрастен да го дърпа.
Понеже започвам лека полека да си организирам програмата и каквото мога предварително да платя (разнесено из месеците по-леко идва). Исках да ви питам от Неапол до Помпей може ли да се стигне с някакъв транспорт?
Круиза ни започва в понеделник като ние ще пристигнем в неделя и мислех в понеделник да се чекираме на кораба и да идем до Помпей, но не знам ще ни стигне ли времето...

# 346
  • Плевен
Герито, и при нас така се получава май - на отиване и на връщане да сме с различни превозвачи и аз ще трябва да го мисля с багажите... Отделно децата са с разни алергии и искам да взема всички сиропи, мазила, единия сироп е 125 мл. и не знам в ръчен багаж май не може, дори да имам рецепта..А не ми се пресипват в шишенца...чудя се какво да правя...
А за Помпей, аз мисля, че е по-добре сутринта да отидете и когато се върнете от там, да се качите на кораба, защото ако чакате да се качите по обяд и после да слизате...дали ще ви стигне времето...Нека ходилите да споделят, и ние имаме спирка там, така че ще следя с интерес.

# 347
  • Sofia
Ходили сме до Помпей като спирка от круиз. На изхода на порта имаше туристически автобуси, които предлагаха екскурзии до там, не помня цени, но не беше скъпо - нещо от сорта на 15-20Е.

# 348
Някой възползва ли се от круиз карибско море с полет от Мадрид.
Ние за съжаление не успяхме , надявам се за следващата година.
Знаете ли колко месеца по рано обявяват офертите?

# 349
Добро утро на всички!
Благодаря на Блед за информацията относно паркинга на пристанище Пирея.
А ето какво се случи с организацията на нашето пътуване. След като Блед помогна с информация за круиза по гръцките острови  с Majestic Princess, направих резервация за вътрешна каюта, която вече обсъждахме малко по-горе. Получих потвърждение . Бях в очакване за реализиране на плащането. След два дни дойде съобщение да напиша отново данните на картата си поради проблем. Изтръпнах! Ами сега? Оказа се, че не работят с дебитни карти. А бях прочела общите условия - пишеше , че за нашия кораб може. Всяко зло, за добро. Намерих друг агент, който ми предложи същите цени при същите условия. Този път по настояване на съпруга ми, резервирах каюта с балкон. Сагата с чакането започна отново. Този път нямаше проблеми с преводите. И  вече смело мога да заявя, че имам резервация за каюта категория BF.
А сега с въпросите. Сигурна съм, че голяма част от вас са били вече в Kotor, Olympia, Mykonos, Rhodes, Chios Island, Piraeus. Моля за мнение! Да ползваме ли организирани екскурзии? Кои места е добре  да видим и как се стига до там?

# 350
Извинявам се, за 2018 става въпрос.
Кораб MSC Orchestra
10.09.2018-14.09.2018
Тръгва от Генуа, минава Марсилия, Палма, Барселона и пак Генуа.

С пътуването ще станат поне още 2 дни. А работата ми е такава, че не позволява много отпуска наведнъж.

Този круиз ти усложнява малко пътуването до там. Същият го има от Барселона:

Sunday, September 9   Barcelona, Spain      1:00pm
Monday, September 10   Genoa, Italy   9:00am   5:00pm
Tuesday, September 11   Marseille, France   8:00am   5:00pm
Wednesday, September 12   Palma de Mallorca, Spain   10:00am   8:00pm
Thursday, September 13   Barcelona, Spain   7:00am   
Един ден по-рано. Но с директен полет до Барселона и обратно. Това ще ви е по-удобно с децата. Не знам колко са големи ?
Прекалено е рано да се търси добра цена за него, а сигурно ще има..

Oooo, Bled - страхотна си.  Hug Това е круизът! Нареждам се да чакам и дано да излезе добра цена. Че вече тръгнах  Wink  Децата са относително големи - 8 и 9, но си мрънкат ако трябва много да се пътува.

# 351
# 352
E това е оферта. Браво!
Който има възможност да се мята  Party

Жалко, че сега го виждам чак! Не че можех да отида, но за желаещите има директни фериботи от Барселона до Генуа. За една нощ и на цена още колкото круиза можеше да се затвори пътешествието с връщане в Генуа, а до там и обратно с кола...

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 16:41 от hellweena

# 353
Къде да гледам билети Барселона София с чекиран багаж, и на ниски цени?

# 354
  • София
Добро утро на всички!
Благодаря на Блед за информацията относно паркинга на пристанище Пирея.
А ето какво се случи с организацията на нашето пътуване. След като Блед помогна с информация за круиза по гръцките острови  с Majestic Princess, направих резервация...........................................
............................ И  вече смело мога да заявя, че имам резервация за каюта категория BF.
А сега с въпросите. Сигурна съм, че голяма част от вас са били вече в Kotor, Olympia, Mykonos, Rhodes, Chios Island, Piraeus. Моля за мнение! Да ползваме ли организирани екскурзии? Кои места е добре  да видим и как се стига до там?

Идеален маршрут за спестяване на екскурзии. Ако такава е идеята.
Само на Olympia (Katakolon) и Пирея ви трябва транспорт. Разбира се ако не сте решили да обикаляте островите и залива на Котор ? Но на първи круиз до тези дестинации местата на спиране са достатъчни.
Ако директно си тръгвате след слизане значи само първото. Но мога да ти кажа как лесно и евтино да се разходите и в Атина.
Какво мислите да правите при слизане в Катаколон, за да ти кажа вариантите.
Пускам ти един пост, който съм писала в друг форум преди време за Katakolon Port:
Скрит текст:
Katakolon Port
Маршрута е стандартен и приятен.
Катаколон е спирка, която се използва почти от всички круизи в този район.
Не помня вече колко пъти сме спирали там, а имаме и две посещения до Олимпия с кола, без кораби.

Хората живеещи в Катаколон разчитат изцяло на круизните кораби, клиентелата на магазини и заведения е само от туристи. Но все пак и там има какво да се види...

Katakolon Museum/ музей на старогръцките технологии/
храма Saint Nicholas Orthodox
главната Main street
и пристанището
Главната е магазин до магазин, заведение до заведение, пълни само с пасажери.
Много е приятно да седнеш срещу порта и лодките/има интернет в заведенията/ и да изкараш там, ако не ходиш до Олимпия/ако вече си бил, като нас/.

Можете да ползвате екскурзия от кораба, особено ако времето за престой е малко.
Адреса на Олимпия го търсете Archea Olimpia, Ilia, Greece, в противен случай трудно ще го намерите.

Разстоянието е около 35 км. Ако го организирате от кораба, предполагам екскурзията ще е от порядъка на 60-75 евро, като има няколко вида, които комбинират различни неща, но все се въртят около Олимпия.
Екскурзиите са около 4 часа с пътуването.
Сигурно ще имате избор с ресторант или не, като ще имате обяд с местен фолклор.
Ако си имате компания имате и други варианти. На порта ще ви очакват местни, които ще ви предлагат както коли под наем, така и да ви бъдат гид с транспорт.
Направете сметка, кое е ще ви е по-изгодно, ако сте повече хора.

В Олимпия, освен градчето с приятни заведения, много магазини както и хотели, трябва да видите:
 Древна Олимпия/всичко/
Olympic Games Museum
Archaeological Museum of Olympia
Парк Олимпия
Hostels of Olympia
Това е минимум 3-4 часа.

Ако сте били в Олимпия, няма да оставате на порта, познавам целият район отлично, както посока Pyrgos...Kyllini , така и посока Кипарисия. Веднага ще измислим подходящ маршрут.
 Олимпия е главната цел и засенчва всичко останало, а има още какво да се види.
Например, наблизо до Kastro е Chlemoutsi. Средновековен замък от времето на кръстоносците. Намира се на по-малко от час издигнат на хълм.
Много добре запазен и подценяван от туристите.
 Посока Захаро - Кипарисия е езерото Kaiafas, малко повече колкото до Олимпия.
Много красиво, включително с минерални извори. С остров Света Катерина носещ името на църквата там.
Това е район на Захаро, за който легендите сочат като курорт на олимпийските богове.
Ако ви е интересно ще ви разкажа още легенди свързани с тези места.

Минерални води има в Kyllini с Термите там/бяха ги занемарили, дано вече не са/.
И за там има много история и легенди. Доста неща са разрушени от немската окупация.

Малко по-далеч, над Tholo е Храма Epikourios Apollo. Също подценяван, но много важен за Гърция. Също сериозна история.

Тук вече сме близо до Кипарисия, много красив град с много хотели и голям плаж.
С много забележителности, например Castle Kyparissia.
 Над града, между живописни селца е Peristeria. Също много малко посещавано, а всъщност е много интересно, един от центровете на микенската цивилизация.
Това са едни излезли от земята/изкопани/ постройки като кошери на пчели/огромни/. Тук са открити множество ценности от онази епоха.

Наблизо е курортното селце Kalo Nero, хотелите и плажа към него.
Всъщност пропуснах плажовете, ако пък друго не ви се прави, наоколо има в изобилие, но дали ще е топло, дано….

Ако имаше опцията, която сега въвеждат Royal Caribbean, Adventures/престой на кораба на дадено място повече от ден/. Можеше с една кола под наем, от Kyllini да обиколите Закинтос или Кефалония, колкото времето позволява с преспиване на сушата. Но това са предположения…
Май се увлякох, не съм в тема за Гърция, а има още…
Но с круиз не става, нищо да знаете поне това…

Питай конкретно какво мислите и за другите места да ти помогна. Посетили сме ги и то не само по веднъж.

Скрит текст:
Извинявам се, за 2018 става въпрос.
Кораб MSC Orchestra
10.09.2018-14.09.2018
Тръгва от Генуа, минава Марсилия, Палма, Барселона и пак Генуа.

С пътуването ще станат поне още 2 дни. А работата ми е такава, че не позволява много отпуска наведнъж.

Този круиз ти усложнява малко пътуването до там. Същият го има от Барселона:

Sunday, September 9   Barcelona, Spain      1:00pm
Monday, September 10   Genoa, Italy   9:00am   5:00pm
Tuesday, September 11   Marseille, France   8:00am   5:00pm
Wednesday, September 12   Palma de Mallorca, Spain   10:00am   8:00pm
Thursday, September 13   Barcelona, Spain   7:00am   
Един ден по-рано. Но с директен полет до Барселона и обратно. Това ще ви е по-удобно с децата. Не знам колко са големи ?
Прекалено е рано да се търси добра цена за него, а сигурно ще има..

Oooo, Bled - страхотна си.  Hug Това е круизът! Нареждам се да чакам и дано да излезе добра цена. Че вече тръгнах  Wink  Децата са относително големи - 8 и 9, но си мрънкат ако трябва много да се пътува.

Децата са в идеална възраст за круиз. Круизите ги понасят добре, но няма как да харесват дългото пътуване до портовете. Успех...

Къде да гледам билети Барселона София с чекиран багаж, и на ниски цени?

За кога, дати, месец ?

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 23:26 от Bled

# 355
  • На планетата земя
Bled,добре си се завърнала от круиза!Изчетох с интерес последните страници,много е полезно всичко  за мен.
Това с багажа не знам как ще го направя обаче,иска ми се да не носим много багаж с детето.Имам въпрос за Мурано и Бурано,един ден дали ще ни стигне да ги разгледаме,останалото във Венеция не ме вълнува,тъй като вече сме го виждали.

# 356
  • Sofia
Един ден е напълно достатъчен за двата острова. За мен Бурано е по-интересния. Торчело също е в тази посока, препоръчвам, ако имате време.

# 357
  • София
Bled,добре си се завърнала от круиза!Изчетох с интерес последните страници,много е полезно всичко  за мен.
Това с багажа не знам как ще го направя обаче,иска ми се да не носим много багаж с детето.Имам въпрос за Мурано и Бурано,един ден дали ще ни стигне да ги разгледаме,останалото във Венеция не ме вълнува,тъй като вече сме го виждали.

Относно багажа ви стана интересно, но внимавайте....
Много пъти в кратки полети пробвах различни варианти за да стигна до правилното.

И сега се престраших и на круиз и то далеч да тръгна с малко багаж. Като смених два кораба и два полета.
Когато сменяте полети трябва задължително да тръгнете с багаж, който съответства на най-малкия като изискване на дадена компания. А не да казвате ще мине...може и да не мине.

Искам правилно да ме разберете-плюсовете бяха повече от минусите.
Имам много полети зад океана, но сега бях като лека птичка. А имах най-необходимите неща.
Да, върнах се с един куфар(малък) повече. Но си купих дрехи, които ми бяха така или иначе необходими.
И си казах край на мъкненето, стига толкова.

За да не досаждам само едно ще ви кажа. С малкото багаж спестихме допълнително средства, които обърнахме в друго.
Един пример-бакшишите в регион Америка са издигнати в култ. Трябва да се тръгва с едно портмоне дребни. И повечето отиват за куфарите, къде ли не...Отделно полети, трансфери, таксита, кораби, пиколо и т.н. Бакшиш след бакшиш...Но сега не, няма куфари няма бакшиши.
Още куп примери мога да дам в положителен смисъл.

Но пак казвам, направете няколко опита наблизо и тогава смело напред...Успех.

BUBA_k
За лагуна и острови Венеция много съм писала. Прочети един от последните ми постове за точно тези острови ТУК
Ако има нещо неясно или друго питай смело....
Необходимото време за тези острови е много по-малко от ден. Ако правилно се организираш.

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 18:33 от Bled

# 358
  • Варна
Благодаря ви за отзивите, мисля че си изградих представа относно багажа. Ще чекирам един куфар за тримата (най-вече заради лекарства за детето и медицинската ми  козметика)- другото ще са раници, които ще напълним с багаж, а после по портовете така или иначе ще носим с нас, но полу празни- за вода, апарати, пътеводител и т.Н.
Сега да попитам за самолетните билети. Знам, че сте на принципа- изгодно ли е -взимай. Но все пак имате ли наблюдения кога има хубави намаления? Най-вече Уизеър и Райън гледам, защото техните полети са до и от крайните ни точки.
Пътували сме на доста прилични цени, но при мен дестинацията идва с цената т.е. не ми се е налагало да дебна оферта. Виждам евтин полет до някъде- резервирам и тогава организирам другото. Докато сега имам фиксирани дати и летища и това малко ме стресира.
За Неапол онзи ден разиграх варианти - за трима ни, с един чекиран куфар идваше около 120лв . Това май е ОК, а?

# 359
  • София
Благодаря ви за отзивите, мисля че си изградих представа относно багажа. Ще чекирам един куфар за тримата (най-вече заради лекарства за детето и медицинската ми  козметика)- другото ще са раници, които ще напълним с багаж, а после по портовете така или иначе ще носим с нас, но полу празни- за вода, апарати, пътеводител и т.Н.
Сега да попитам за самолетните билети. Знам, че сте на принципа- изгодно ли е -взимай. Но все пак имате ли наблюдения кога има хубави намаления? Най-вече Уизеър и Райън гледам, защото техните полети са до и от крайните ни точки.
Пътували сме на доста прилични цени, но при мен дестинацията идва с цената т.е. не ми се е налагало да дебна оферта. Виждам евтин полет до някъде- резервирам и тогава организирам другото. Докато сега имам фиксирани дати и летища и това малко ме стресира.
За Неапол онзи ден разиграх варианти - за трима ни, с един чекиран куфар идваше около 120лв . Това май е ОК, а?

Аз лично съм точно на този принцип. Моите резервации, включително с круизи започват с полета/ако има такива/.

Днес летим за Лондон като сме резервирали най-ниската цена, която до сега съм виждала до този град...
4,99 евро и в двете посоки !!! Цената дори не беше обявена преди седмици, просто изскочи и се получи съвпадение и с връщането. Но за много кратък период. Не успях дори да я пусна други да се възползват...
След като моментално резервирах вече я нямаше. Дори нямахме намерение да ходим, какво губим ? Но защо пък не, тръгваме...

Това, което мога да кажа, че последните седмици цените на Wizz Air и Ryanair  не падат, а се качват.
Ще бъде изключение и промоция ако паднат.
Ако останат 2-3 седмици или по-малко е добре да не се рискува с тях. Особено летен сезон...
Най-добрият момент е скоростна резервация в момент на промоция. Защото дори само един продаден билет от нея веднага може да промени цената.

Да, тази цена при тези условия е добра до Неапол. Няма нужда от риск повече щом си с фиксирани дати. Дори да падне ще е малко.

Чао за сега....

Общи условия

Активация на акаунт