КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 030
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
ЗА Санкт Петербург ще дам прясно инфо как е точно организацията  с корабната екскурзия, взели сме такава за два дни,решихме да не рискуваме с тур оператор на място, основно, да не би да хване лошо време, кораба да не акостира  и да изгорим с парите.
Вие щяхте да сте с Costa нали?  Ще споделиш ли моля цената на корабната екскурзия, която ще вземете. Ние ще сме с Princess и техните екскурзии са ненормално скъпи. Цената за двудневната екскурзия, която минава през стандартните забележителности беше от сорта на 470 долара на човек. Ние в крайна сметка получихме оферта за 500 долара за два дни за трима. Пари предварително не се дават, така че няма да изгорим, ако случайно не акустира кораба. Само се надявам да сме здрави и да е хубаво времето.
Така като гледам ще сме три от темата, които ще се завъртим в този район.
Aleina, кога е вашият круиз и с коя компания?

# 571
  • Пловдив
Да, с Коста. Цената за двудневна Гранд тур с максимален обем на посетените места, е 270е/човек. С местна агенция единственото по-евтино беше от порядъка на 200 долара на човек. Всичко друго ми идваше пак на същата цена.иначе, имаше и по-евтини екскурзии корабни - около 130за един ден, на другия ден нещо различно по интереси може и така... Ни цена от 470 долара е направо уау. Също не бих я дала никога.

# 572
270 евро звучи по нормално да. Аз като резервирах за Princess нямах много идея за техните цени на екскурзиите и после малко шокоращо ми дойде. И вашия круиз го гледах и му се чудех, но май нямаше балкон за нашите дати, или не помня точно, но в крайна сметка се спрях на този. Вие от кога сте? Ние сме от 2 юни.

# 573
Здравейте! Чудна темичка  Simple Smile

Моят съпруг има юбилей догодина, мисля да му подаря един круиз. Започвам да чета темата, но съм отворена за предложения. Става въпрос за 2018 г., след м. ноември. Може би нещо Карибско  newsm78

# 574
Bled, в началото на септември ни предстои круиз по маршрут:Варнемюнде, Копенхаген, Амстердам, Лондон, Париж, Виго, Лисабон, Гибралтари Марсилия. Би ли ми помогнала със съвет относно екскурзиите- къде си струва да се закупи екскурзия от кораба и къде-самостоятелно. Не съм ходила на нито едно от местата, нищо не ми е познато и всяка информация би ми била от полза.

# 575
  • София
Bled, в началото на септември ни предстои круиз по маршрут:Варнемюнде, Копенхаген, Амстердам, Лондон, Париж, Виго, Лисабон, Гибралтари Марсилия. Би ли ми помогнала със съвет относно екскурзиите- къде си струва да се закупи екскурзия от кораба и къде-самостоятелно. Не съм ходила на нито едно от местата, нищо не ми е познато и всяка информация би ми била от полза.

Ще те помоля за линк към круиза с маршрута... Искам да съм точна, имаш точки без пристанища. Аз знам къде спират корабите, но все пак.
Изключително тежък маршрут от гледна точка разглеждане, невъзможно от круиз. Много в едно...
Но прекрасен...
Здравейте! Чудна темичка  Simple Smile

Моят съпруг има юбилей догодина, мисля да му подаря един круиз. Започвам да чета темата, но съм отворена за предложения. Става въпрос за 2018 г., след м. ноември. Може би нещо Карибско  newsm78

Добре дошла...и чудесна идея.
Имаш време да прочетеш и всичко да ти стане ясно.
Но за този круиз е твърде рано, много рано.
А за Карибите нямаш проблем, насреща съм. Обикалям ги отдавна. Ще направим най-доброто.
Само един въпрос...Имате ли визи за САЩ ?

# 576
Някой изгоден круиз за Юни ,не се ли задава ?  Sunglasses  Искам да ми замирише на море или океан вече. Grinning

# 577
  • Europe
Някой изгоден круиз за Юни ,не се ли задава ?  Sunglasses  Искам да ми замирише на море или океан вече. Grinning
Късничко е вече за юни, според мен.
Аз едва намерих билети за 7 Август - последни места бяха. Да, с Принцес ще сме.

Блед, страхотна енциклопедия си не мога да спра да го повтарям Hug

Точно това ми трябва - едно хотелче за ден-два на отиване, а на връщане ще разглеждаме по обстойно. Защото първоначално не знаех, че леголенд е извън Копенхаген, добре че проверих и навреме смених самолетните билети за 5 дни след круиза за да можем да обиколим всичко и децата да са доволни.

Малмьо добра идея ли е за 1 ден от Копенхаген или не си струва пътя?
За С.Петербург - значи ли, че мога да потърся други лицензирани тур. агенции, извън кораба. Съвет за такива?

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 17:00 от aleina

# 578

За Гибралтар не е нужна екскурзия, кораба спира в "центъра" на града и е на пешеходно разстояние всичко... Ако искате да се качите с кабинковия лифт на скалата с маймунките, по-добре си вземете билети онлайн предварително, на място имаше големи опашки...
За Марсилия също може да минете без екскурзия, просто с такси или шатъл от круизния терминал (трябва да се провери за автобус) слизате до Стария град и старото пристанище с лодките...  Това е центъра... Наблизо там има офис на тур.фирма с която може да направите 4 часова екскурзия с автобус из града.. Ние бяхме на такава екскурзия и хубавото е, че е много по-евтина от корабната екскурзия и второто - води ви го голямата катедрала на върха на града NOTRE-DAME DE LA GARDE.. Красива е и има хубав панорамен изглед към Марсилия...
За Амстердам мога да препоръчам да вземете обиколка с туристическо корабче по каналите, започват обикновено около жп-гарата... Билети взехме от касите на място, но може би е по-добре и те предварително да се вземат, зависи с колко време разполагате в Амстердам....
Лондон и Париж не могат да се видят за ден, а и се чудя вие как ще отидете там с кораб, с колко време чисто ще разполагате за обиколки там? Мога да помагам и за тия градове, само трябва да ми кажеш какво искате да видите и за какво време... Peace

# 579
Момичета ползвали ли сте агенцията infocruises.bg.
Досега не сме били на круиз , тази агенция имат интересни круизи с включени  самолетни билети до пристанище на тръгване.

# 580

Малмьо добра идея ли е за 1 ден от Копенхаген или не си струва пътя?
За С.Петербург - значи ли, че мога да потърся други лицензирани тур. агенции, извън кораба. Съвет за такива?
Благородно ви завиждам, че ще имате повече време за Копенхаген. Ние летим на отиване ден по-рано с wizz, а на връщане същия следобед и ще се ограничим с града само.
За Санкт Петербург ще потвърдя със сигурност като се върнем, и ще имате предостатъчно време да резервирате с агенцията. Аз направих обстойно проучване с програмите и писах на доста агенции за оферти. Все още си пазя файла, ако искаш пиши на лични и ще ти го пратя.
Като цяло хватката за по добра цена е да се регистрираш в cruisecritics и не е задължително, но се радват да пишеш във форума за твоя круиз, че си избираш конкретна агенция. След това доста свалят от обявените цени. Най-популярни са SPB tours, но аз избрах TJ travel, защото ми се видяха по-малки и по гъвкави, и техните групи са ограничени до 14 места, докато SPB са до 24. Може дори да отвориш група на твое име във cruise critics и ако намериш хора за твоята група може да стигнеш много добра отстъпка, чак до безплатен един човек.
Аз естествено отворих група, но едва ли някой се е навил, защото там пишат предимно американци и се групират помежду си. Но дори и така пак дадоха много добра цена. Другия вариант е да прочетеш какви отворени групи има и да се добавиш към някоя - така пак имаш добра отстъпка.
Пари предварително повечето не искат, само паспортни данни за да извадят визата. Ако не успееш да отидеш е добре да им се обадиш два дни по-рано.
Плащането става на място там с кредитна карта или в кеш с рубли. До преди седмица можеше да се плати и в евро или долари, но някаква регулация се е сменила и сега приемат само в рубли.

Аз исках да питам останалите дали досега сте се възползвали от правото си да откажете или да намалите таксата обслужване. Ние веднъж сме били с MSC и тогава не знаехме, че това е възможно и я платихме. Но тя беше поносима някак. Снощи когато си влязох в резервацията на Princess видях че таксата е около 14 долара на човек на ден, вкл и за детето и се получава една притеснителна сума за 11 дни 😏
Съвсем сериозно обмислям да я намаля или да не я платя. Извинявам се ако сте го обсъждали вече.

# 581
Първо, искам да благодаря на всички, които споделят за техните пътувания/преживявания, защото изчетох темите открай докрай и ми бяхте изключителни полезни при организирането на круиз. Аз пробвах с един от най - кратките - 3 дневен с Коста Фаволоза и мога да кажа, че определено това би бил моят начин на пътуване.

Може да прочетете разказа ми тук, има и линкове за пристанищата, които сме посетили (бяхме с организирани екскурзии). Другият път сами:

https://smileystylelady.wordpress.com/2017/05/25/what-ive-learnt … 1%80%D1%83%D0%B8/

# 582
  • Варна
Нали давате депозит при качване на кораба , те автоматично си начисляват във фактурата такса обслужване.Не случайно това е описано в офертата.Щом купувате предложеното автоматично се съгласявате с таксата.Опцията с отказването и намаляването е твърде хлъзгава , ама пробвайте , може пък да ви огрее Simple Smile

# 583
Даваме гаранция с кредитна карта да, и трупаме разходи на бордната сметка. Самото естество на тези разходи обаче е такова, че те са такса за бакшиши, което е нещо пожелателно, не е храна, напитки, екскурзия. Аз миналия път не знаех, че има опция за отказване и я платихме. Ако беше приемлива като сума не бих се замислила и сега, но приблизително 500 евро ми се виждат множко, особено и факта, че са включили и детето. Из чуждите форуми четох, че някои практикуват отказване на таксата  и даване на ръка на стюарда и сервитьора. Това е старомодно, но пък вероятно работи.
Този път мисля да се пробвам и ще споделя после.

# 584
И моят първи круиз свърши 😀 беше хубаво преживяване, но не  за мен.

Общи условия

Активация на акаунт