КРУИЗИ /Тема 9/

• 101 951
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Танита благодаря ти! Честно казано, 5 дни в Копенхаген щяха да ми дойдат малко в повечко, но с 2-та дни на леголенд и един за Малмьо, нещата се подреждат

Сега чувам, че имаш право да се откажеш от такса обслужване. И моите деца са мънички (5,6г.) и таксите ни излизат 700 евро. Хубавото е, че имахме късмет с каютата - падна ни се такава за трудно подвижни хора и сега ще се ширим в двойно по-голяма квадратура newsm44.

Как става това отказване от таксите - ще те пуснат ли без да ги платиш?  newsm78
Нашия круиз ще е с Регал Принцес - Копенхаген, Осло, Варнемюнде, Талин, С.Петербург, Хелзинки, Стокхолм - Копенхаген

Много се опасявам с тези балкони, как ще удържа децата, от сега съм им се накарала профилактично Simple Smile Дано е предвидено заключването да е стабилно и да е на по-високо ...

Ние сме с абсолютно същия, само че другата седмица. Да се бяхме разбрали предварително, можеше да се организираме да сме заедно Simple Smile
Така или иначе ние сме първи, като се върнем ще имам пресни впечатления и препоръки.
Относно таксите обслужване, тия спорове май са като яйцето и кокошката - няма еднозначен отговор кое е правилно - всеки сам си преценява. Аз лично ще се пробвам и ще кажа какъв е резултата.
Страхотно е че сте се паднали на голяма каюта, особено с 2 деца ще ви е добре. Ние резервирахме през Контитранс и можехме да си избираме от конкретни каюти на конкретни цени, но такава голяма нямаше. Аз гледах за поне такава с по-широк балкон, но и такава нямаше.
А за балкона и аз имам притеснения, но разчитам на чувството за самосъхранение основно Laughing
На единствения ни круиз до сега балкона беше над променадата и някак имах чувство за безопасност гледайки надолу, докато имаше и каюти, чийто балкони бяха директно над водата и си беше доста thrill..

# 601
За Коста говоря и за други места където сме пътували и почивали... Peace
На последния ни круиз, ни бяха дали една маса в ресторанта, която сигурно преди е била помощна маса... Беше за двама, забита в един ъгъл, точно до изхода за някаква тоалетна (склад) на персонала... И на второто ниво на ресторанта, от където нямаше видимост до никъде... Та аз бях силно разочарована, при положение че сме на предпоследното ниво на Коста клуб... Отивам аз и се оплаквам на управителя на ресторанта, той ми излиза с номера, че нямало други българи на кораба (понеже ги групират по езика, който говорят) и не знаели с кой да ни сложат на големите маси... Като му казах, че говорим английски и веднага ни намериха места на една централна маса на първо ниво заедно с едно семейство от Норвегия... 4 човека бяхме на маса за 6-ма през целия круиз... Та имало е места на хубавите маси, но ако не се обадиш, ще стоиш забит "в трета глуха"...  Joy
На един друг круиз пък, кабината ни е с преходна врата, а в другата кабина настаняват някаква страшно шумна двойка... При резервацията аз лично избрах кабина без преходна врата, защото беше от тези Prime-кабини... Та отивам пак и се оплаквам, показвам си резервацията, хората ми влязоха в положение и ни дадоха друга кабина, даже на по-хубаво място... Но просто имахме късмет, че е имало свободни кабини...
Така че оплакванията са нормално нещо, стига да са за реални проблеми... Защото съм ставала свидетел как някои хора се оплакват, че сервитьора дето им сервирал не им се усмихвал и такива подобни... Или че когато чашите им с вино били празни и не им се пълнят веднага, а е трябвало да се напомня на сервитьора... Mr. Green

# 602
  • София
Значи говорим едно и също. Оплакване равно на успех. Мълчание равно на нула.
Това имам предвид. Но с мярка и реално.
Но те се оплакват за всичко непрекъснато, ако стане...
Правят го умишлено с цел изгода и пари.

---------------
Относно таксите обслужване, тия спорове май са като яйцето и кокошката - няма еднозначен отговор кое е правилно - всеки сам си преценява. Аз лично ще се пробвам и ще кажа какъв е резултата.
-----------------

Няма спор...Въпрос на избор или причина.
При Princess бакшишите могат да бъдат намалявани-увеличавани, както и премахвани изцяло.

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 21:57 от Bled

# 603
Никога не се жаля. Мрънкам си под носа и се ядосвам на себе си. Явно трябва да започна да бъда по критичен към това което получавам зя парите си. Благодарен съм за охормилата се дискусия и изразени мнения. И лоша локация в ресторанта съм получавал, и шумна кабина и такава в която чуваш шума от двигателите, нацупени сервитьори чакащи само бакшиш. Опашки за храна и чаша вода и чай. Липса на свободни шезлонги край басейна. Повреда в климатичната система, тоалетно казанче и най-гадното разбира се да няма други сънародници на кораба и да не чуваш българска реч и смело национално присъствие. Въпреки това. Продължавам с круизите и искам все повече българи да пътуваме и да оформяме една сериозна таргет група с която да се съобразяват и уважават!

# 604
 domino25, така е, трябва да има повече българи по корабите, защото с тях ни е по-весело...Ние имахме щастието на 2 круиза да се запознаем с 2 български семейства, бяхме с тях на една маса и си изкарахме страхотно... И по екскурзии ходихме заедно и на кораба се забавлявахме... Peace

# 605
domino25, така е, трябва да има повече българи по корабите, защото с тях ни е по-весело...Ние имахме щастието на 2 круиза да се запознаем с 2 български семейства, бяхме с тях на една маса и си изкарахме страхотно... И по екскурзии ходихме заедно и на кораба се забавлявахме... Peace
Затова,можем да се наговаряме понякога да пътуваме за определени дати повече българи, нали си иваве този форум. Споделяйте евтини круизи и полети пък който има пари, свободно време и желание нека пътува.

# 606
Странно, на мен в MyCosta не ми излизат екскурзиите, само пакети с напитки.. newsm78
Блед, то да се оплакваш е едно, но реално от това да печелиш нещо е друго... Някъде просто "номера" не минава... Grinning
На мен лично не ми пука и при всяка нередност, си търся правата...Но просто някои компании нехаят за нашите оплаквания - вдигат рамене, клатят неразбиращо глава, пулят се с очи и до там.... Въобще не си дават зор да удовлетворяват нечии оплаквания... Разбира се има и коректни, но са много малко, за съжаление...

Сигурно имаш предвид пак Costa Cruises. Това е огромен минус за тях.
Още повече, че те са една от малкото компании при които бакшишите не подлежат на отмяна.
Грубо и недодялано.
 При тях-Таксата за обслужване е неразделна част от общата цена на круиза и поради това сумата не може да се променя.
Имаме вече много приятели на рецепции кораби. Нямаш представа какви отстъпки се правят на пасажерите при оплакване. Но това в много малко случаи се отнася за нашата нация.
Лично съм присъствала как се връщат цени за цял круиз или се подарява друг.
Не ми се разказва, но и ние имаме такива подаръци без много оплакване. Но по реални причини.

Ние имахме сериозно оплакване, но след като няколко пъти се разправяхме заради това, най-накрая едва им се откъсна от сърце една вечеря в платен ресторант...

# 607
  • Europe
Ами хайде де, присъединявайте се към нас - имате време до август!
И аз съм забелязала, че по разни "екзотични" дестинации ако се случи да се запознаем с българи в повечето случаи са много готини и се забавляваме добре. Ама и да не са българи и с други нации пак добре си прекарваме . . .

Аз за сега нямам голям набор от оплаквания ... освен, че един път се паднахме точно на носа до отвора, от който спускат котвата и всяка сутрин призори имах чувството, че се разбиваме в айсберг Laughing докато разбера какви са тези трясъци и гърмежи ... добре, че децата спят като пънове, защото щеше да е голям рев ...

Танита, аз букнах преди 2-3 седмици през бг агенция, но за 1 Авг. вече нямаше хубави свободни места за това избрах 7-ми, то пък и ни се падна каюта 43 м2 - последната свободна. Дано съм уцелила и хубавото време. Ти ако имаш интернет с нетърпение ще чакам преките ти включвания от мястото на събитието Laughing
Аз още съм в колебание за руските визи или да караме с екскурзия от кораба в С.П. Бегла проверка на цените показва х 170 лв. визата на човек, което за 4-ма май се изравнява със скъпата екскурзия от кораба newsm78  newsm78 ще го мисля още малко

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 02:42 от aleina

# 608
Баба, да, била съм с тръгване от Барселона и то повече от веднъж-много удобно пристанище ми е. Ама не знам какво по-подробно да се пише, отиваш, хващаш си рейсчето, което те кара до терминалите на пристанището и това е. Спира на всеки кораб, няма как да го пропуснеш или да не го видиш. Може и с такси, де, но няма смисъл. Маршрута беше единия път с Неапол, Ла специа, Рим,  Марсилия, и какво още беше,аа Кан,   а другия с малага, Тенерифе, гран канария и т. Н., отделно с друг класически круиз сме слизали за ден в Барселона.   Що се отнася до екскурзиите, ние предпочитаме да се организираме сами, особено в Европа,за мен не си струват големите пари, които ги искат, а и не ни харесва да сме като стадо със сто други човека. Това предполага, разбира се, и по-добра подготовка на пристанищата, но не е нещо, което е трудно. Тук специално за всяко европейско пристанище е писано много и подробно, няма от какво да се притесняваш.
Благодаря за информацията. Тъй като сме с дете сигурно ще предпочета круизните екскурзии, въпреки че са много скъпи. Нашият маршрут е Аячо, Рим, Ла специа, Кан, Генуа, Палма (там сме били) За сега си мисля за гранд тур-Рим, Кан (Монако, Монтекарло, Ез) и аквариума в Генуа. Какво ще кажеш- заслужава ли си? И още един въпрос- трябва ли да ги заявявам преди пътуването или като се качим на кораба? Плащат се накрая, нали?
[/quote]

# 609
  • София
За сега си мисля за гранд тур-Рим, Кан (Монако, Монтекарло, Ез) и аквариума в Генуа. Какво ще кажеш- заслужава ли си? И още един въпрос- трябва ли да ги заявявам преди пътуването или като се качим на кораба? Плащат се накрая, нали?

Не ви трябва екскурзия за аквариума в Генуа...
Рим не се разглежда с екскурзия от кораб. С тези ниски цени за сам. билети едва ли няма да отидете специално.

Екскурзиите могат да се закупят предварително/аз не го препоръчвам/.
Както да се избират на кораба, препоръчвам. На място са възможни промоции. Както и промени в самите екскурзии.

НОВИНИ

В чест на Националния Хамбургер Ден  неделя (28 май) Carnival Cruise Line създаде огромен чийзбургер на борда на Carnival Liberty в Порт Канаверал, Флорида.

ПРОМОЦИИ

Круизи Куба за юни и юли от 329 евро с таксите, 7 дни...
MSC Opera

Самолетни билети до Куба...
Скрит текст:
Brussels   Varadero   Tue. 30 May 2017   € 149.99
Brussels   Varadero   Fri. 02 Jun 2017   € 149.99
Brussels   Varadero   Tue. 06 Jun 2017   € 149.99
Brussels   Varadero   Fri. 09 Jun 2017   € 149.99
Brussels   Varadero   Tue. 13 Jun 2017   € 149.99
Brussels   Varadero   Fri. 16 Jun 2017   € 149.99

Transatlantic круизи от 400 до 600 евро за 14-15-16-17 дни...

Сам. билети...

Скрит текст:
Brussels   Miami   Tue. 07 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Sat. 11 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Tue. 14 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Sat. 18 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Tue. 21 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Sat. 25 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Tue. 28 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Sat. 02 Dec 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Tue. 05 Dec 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Sat. 09 Dec 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Tue. 12 Dec 2017   € 149.99

Miami   Brussels   Tue. 14 Nov 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Sat. 18 Nov 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Sat. 25 Nov 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Tue. 28 Nov 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Sat. 02 Dec 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Tue. 05 Dec 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Sat. 09 Dec 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Sat. 16 Dec 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Tue. 19 Dec 2017   € 149.99

7 nights departing June 4, 2017
MSC Cruises MSC Meraviglia - New Ship!

Sunday, June 4   Paris (Le Havre), France      5:00pm
Monday, June 5   At Sea      
Tuesday, June 6   Vigo, Spain   9:00am   3:00pm
Wednesday, June 7   Lisbon, Portugal   8:00am   3:00pm
Thursday, June 8   At Sea      
Friday, June 9   Barcelona, Spain   2:00pm   9:00pm
Saturday, June 10   Marseille, France   9:00am   5:00pm
Sunday, June 11   Genoa, Italy   7:00am   

От 529 евро

Круизът може да се комбинира и по следния начин...

Monday, June 5   At Sea      
Sunday, June 11   Genoa, Italy   7:00am   5:00pm
Monday, June 12   Naples (Capri), Italy   1:00pm   7:00pm
Tuesday, June 13   Messina, Sicily, Italy   8:00am   6:00pm
Wednesday, June 14   Valletta, Malta   8:00am   6:00pm
Thursday, June 15   At Sea      
Friday, June 16   Barcelona, Spain   9:00am   
12 дни
+

За този цена 675 евро...

Цени за същия кораб за ноември-декември от 392 евро 7 Night
Limited-Time Offer! Time Left 10 hr!

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 14:05 от Bled

# 610
  • Europe
Bled мерси за инфото, супер цени, кофтито е само с визите за Америка.

# 611
За сега си мисля за гранд тур-Рим, Кан (Монако, Монтекарло, Ез) и аквариума в Генуа. Какво ще кажеш- заслужава ли си? И още един въпрос- трябва ли да ги заявявам преди пътуването или като се качим на кораба? Плащат се накрая, нали?

Не ви трябва екскурзия за аквариума в Генуа...
Рим не се разглежда с екскурзия от кораб. С тези ниски цени за сам. билети едва ли няма да отидете специално.

Екскурзиите могат да се закупят предварително/аз не го препоръчвам/.
Както да се избират на кораба, препоръчвам. На място са възможни промоции. Както и промени в самите екскурзии.

НОВИНИ

В чест на Националния Хамбургер Ден  неделя (28 май) Carnival Cruise Line създаде огромен чийзбургер на борда на Carnival Liberty в Порт Канаверал, Флорида.

ПРОМОЦИИ

Круизи Куба за юни и юли от 329 евро с таксите, 7 дни...
MSC Opera

Самолетни билети до Куба...
Скрит текст:
Brussels   Varadero   Tue. 30 May 2017   € 149.99
Brussels   Varadero   Fri. 02 Jun 2017   € 149.99
Brussels   Varadero   Tue. 06 Jun 2017   € 149.99
Brussels   Varadero   Fri. 09 Jun 2017   € 149.99
Brussels   Varadero   Tue. 13 Jun 2017   € 149.99
Brussels   Varadero   Fri. 16 Jun 2017   € 149.99

Transatlantic круизи от 400 до 600 евро за 14-15-16-17 дни...

Сам. билети...

Скрит текст:
Brussels   Miami   Tue. 07 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Sat. 11 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Tue. 14 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Sat. 18 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Tue. 21 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Sat. 25 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Tue. 28 Nov 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Sat. 02 Dec 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Tue. 05 Dec 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Sat. 09 Dec 2017   € 149.99
   Brussels   Miami   Tue. 12 Dec 2017   € 149.99

Miami   Brussels   Tue. 14 Nov 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Sat. 18 Nov 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Sat. 25 Nov 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Tue. 28 Nov 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Sat. 02 Dec 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Tue. 05 Dec 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Sat. 09 Dec 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Sat. 16 Dec 2017   € 149.99
   Miami   Brussels   Tue. 19 Dec 2017   € 149.99

7 nights departing June 4, 2017
MSC Cruises MSC Meraviglia - New Ship!

Monday, June 5   At Sea      
Sunday, June 11   Genoa, Italy   7:00am   

От 529 евро

Круизът може да се комбинира и по следния начин...

Monday, June 5   At Sea      
Sunday, June 11   Genoa, Italy   7:00am   5:00pm
Monday, June 12   Naples (Capri), Italy   1:00pm   7:00pm
Tuesday, June 13   Messina, Sicily, Italy   8:00am   6:00pm
Wednesday, June 14   Valletta, Malta   8:00am   6:00pm
Thursday, June 15   At Sea      
Friday, June 16   Barcelona, Spain   9:00am   
12 дни
+

За този цена 675 евро...

Цени за същия кораб за ноември-декември от 392 евро 7 Night
Limited-Time Offer! Time Left 10 hr!

т.е. за аквариума в Генуа - да отидем сами? Аз също така бях решила, но като видях цената на билетите за 2+1 и цената на екскурзията от кораба, разликата беше около 20 евро. В цената на екскурзията влизаше отиване до аквариума и връщане на кораба, според мен и цената на билетите. Затова реших, че няма много да спестя. Вие как мислите? За Рим- разбира се, че няма да видим Рим за няколко часа, но по тази логика трябва да си стоим само на кораба.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 18:45 от бабата

# 612
aleina, голямата екскурзия за 2 дни, която включва макс много неща е тази и струва 430 долара на човек, а за дете 230 долара. За нашето на 9 вече е на тази цена. Може да пробваш в резервацията да видиш на каква цена ще ти даде децата.

Best of St. Petersburg - 2 Day

LED-100| St. Petersburg, Russia | Group Size: 34

За абсолютно същата екскурзия от TJ travel получих оферта за 240 долара на възрастен и за дете около 160 долара. Ако децата са до 7 години са безплатни, не зная дали им пазят място в автобуса обаче.
И бусовете са до 16 места. SPB tours за същото нещо (но като част от група в cruise critics) предлагаха 245 и за детето не помня, но техните автобуси са до 24 места.
Която и да е от двете фирми е много по-евтина от корабната екскурзия и е с по-малки групи.

Аз реших да вземем екскурзия вместо визи не за друго, а за да не губим време с билети и чакане за влизане в дворците и музеите, а и колкото и да си подготвен винаги има едно лутане когато си за първи път някъде, а в Санкт Петербург точно не искам да губя никакво време.
Единствено тая работа с неможенето да разглеждаме сами първата вечер леко ме съмнява. Кораба например предлага екскурзия, в която има 3 часа свободни. След като може корабната екскурзия да изсипе цял автобус за 3 часа свободно щъкане, защо пък ние да не можем също. Корабните екскурзии са на абсолютно същия принцип, като тези с местните тур оператори.
За това ще питам директно като минаваме митницата преди да срещнем гида. Ние имахме идея да си направим Фаберже музей сами с такси вечерта, но да видим.

Ако те интересува провери сайтовете на тези: TJ Travel, SPB tours, Alla tours, Red October, и още две бях гледала, за които не се сещам в момента, но мога да пиша по-късно.

# 613
Съгласна съм с domino 25 и lunna pateka, че ние българите трябва да се уважаваме и подкрепяме. Би било добре да сме с по-голямо самочувствие и да отстояваме правата си, така както го правят другите нации. Много се впечатлих от руската група на нашия круиз. Тъй като официален език на кораба беше английски, те постоянно се сърдеха и протестираха, че не разбират. Резултатът - на третия ден вече всички съобщения се правеха и на руски.

# 614
Tenchi, така е, трябва да се подкрепяме... На предния ни круиз имаше малка група китайци, не знам дали са се познавали от преди, но на кораба се събираха и се веселяха заедно... Италианците в началото ги отбягваха, но китайците се бутаха навсякъде и постепенно започнаха да ги включват във всякакви анимации и забавления, които организираха на кораба... А те бяха много забавни и правеха шоу...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт