КРУИЗИ /Тема 9/

• 101 966
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • Europe
Танита благодаря за инфото.
Да, доста по-скъпи са корабните екскурзии, аз тази двудневната не я бях заглеждала. Тя и храна има включена гледам ... Имам още малко време да реша за визите.
От друга страна има го и това, че тези груповите екскурзии малко втръсват и стават вече досадни на втория ден ... и си е едно непрестанно препускане.  Уффффф то нито така нито онака ни изнася Simple Smile

# 616
Ами хайде де, присъединявайте се към нас - имате време до август!
И аз съм забелязала, че по разни "екзотични" дестинации ако се случи да се запознаем с българи в повечето случаи са много готини и се забавляваме добре. Ама и да не са българи и с други нации пак добре си прекарваме . . .

Аз за сега нямам голям набор от оплаквания ... освен, че един път се паднахме точно на носа до отвора, от който спускат котвата и всяка сутрин призори имах чувството, че се разбиваме в айсберг Laughing докато разбера какви са тези трясъци и гърмежи ... добре, че децата спят като пънове, защото щеше да е голям рев ...

Танита, аз букнах преди 2-3 седмици през бг агенция, но за 1 Авг. вече нямаше хубави свободни места за това избрах 7-ми, то пък и ни се падна каюта 43 м2 - последната свободна. Дано съм уцелила и хубавото време. Ти ако имаш интернет с нетърпение ще чакам преките ти включвания от мястото на събитието Laughing
Аз още съм в колебание за руските визи или да караме с екскурзия от кораба в С.П. Бегла проверка на цените показва х 170 лв. визата на човек, което за 4-ма май се изравнява със скъпата екскурзия от кораба newsm78  newsm78 ще го мисля още малко

Съвет от мен - вземете екскурзии. В Ст. Пит. е лудница и музеите няма да можете да ги разгледате добре, ако сте сами...Ние бяхме с група и екскурзоводката ни беше много оправна и ни преведе като на магия, без да чакаме по опашки. Вие си знаете де, но се пригответе за големи опашки...

# 617
aleina, тази която ти дадох за сравнение е най-интензивната. Ние се спряхме на една, която е без Юсуповския дворец и без разходка с лодка и без един обяд. Останалото е същото. Така цената ни стана 180 долара за човек и за детето 145.
Аз целия круиз заради този Санкт Петербург резервирах Laughing и затова гледах да избера екскурзия с максимално много неща, които все пак да можем да понесем с детето за 2 дни. Тя още от малка се впечатлява много от музеи, и сега като резервирах каза "Ще дойда, но не искам като предния път просто да се шляем по улиците и да гледаме нещата отвън, а искам да влизаме вътре в тях".

Една от фирмите предлагаше много интересен тур подходящ за деца, който не обикаля по стандартните забележителности, а е насочен към детските интереси. Мисля обаче този тур не беше от стандартните, следователн доста скъп излиза.
Не знам дали от там ще имам време да се включвам, но със сигурност като се върна ще мога да дам актуална и подробна информация, и няма да е късно да резервираш. Жалко, че няма да се засечем. Дано да има други българи на кораба и да си правим компания.

Между другото покрай отстъпката за тази екскурзия се регистрирах в круиз критикс и даже се писах за парти срещата им Simple Smile Ще се социализираме с американци круизъри в пенсионна възраст, щели да поканят и екипаж. Не знам кой ще дойде да го представлява, но на мен ми е любопитно. Ако нещо по-интересно не си намерим да правим - ще пиша после и за това.

# 618
Танита благодаря ти! Честно казано, 5 дни в Копенхаген щяха да ми дойдат малко в повечко, но с 2-та дни на леголенд и един за Малмьо, нещата се подреждат

Сега чувам, че имаш право да се откажеш от такса обслужване. И моите деца са мънички (5,6г.) и таксите ни излизат 700 евро. Хубавото е, че имахме късмет с каютата - падна ни се такава за трудно подвижни хора и сега ще се ширим в двойно по-голяма квадратура newsm44.

Как става това отказване от таксите - ще те пуснат ли без да ги платиш?  newsm78
Нашия круиз ще е с Регал Принцес - Копенхаген, Осло, Варнемюнде, Талин, С.Петербург, Хелзинки, Стокхолм - Копенхаген

Много се опасявам с тези балкони, как ще удържа децата, от сега съм им се накарала профилактично Simple Smile Дано е предвидено заключването да е стабилно и да е на по-високо ...

Ние сме с абсолютно същия, само че другата седмица. Да се бяхме разбрали предварително, можеше да се организираме да сме заедно Simple Smile
Така или иначе ние сме първи, като се върнем ще имам пресни впечатления и препоръки.
Относно таксите обслужване, тия спорове май са като яйцето и кокошката - няма еднозначен отговор кое е правилно - всеки сам си преценява. Аз лично ще се пробвам и ще кажа какъв е резултата.
Страхотно е че сте се паднали на голяма каюта, особено с 2 деца ще ви е добре. Ние резервирахме през Контитранс и можехме да си избираме от конкретни каюти на конкретни цени, но такава голяма нямаше. Аз гледах за поне такава с по-широк балкон, но и такава нямаше.
А за балкона и аз имам притеснения, но разчитам на чувството за самосъхранение основно Laughing
На единствения ни круиз до сега балкона беше над променадата и някак имах чувство за безопасност гледайки надолу, докато имаше и каюти, чийто балкони бяха директно над водата и си беше доста thrill..

И като се пробвате какво.лишавате такива като мен слугуващи ви от това за което са там.като чета приготвяте луди пари за екскурзия а бакшиша ви се свиди.мале

# 619
Много рано ставане за екскурзии ,късно лягане  😁😁😁 уморително. Иначе Коста Диадема страхотна каюта голяма с прозорец,всеки ден сменяха хавлиите по няколко пъти и почистваха всичко беше супер на кораба. Храна в изобилие,но в ресторантите не всичко беше вкусно
Това не е проблем на кораба а си е точно мързел.съжелявам

# 620
И като се пробвате какво.лишавате такива като мен слугуващи ви от това за което са там.като чета приготвяте луди пари за екскурзия а бакшиша ви се свиди.мале

Е, не бива да се сърдиш на хората. Сърди се на компанията, която не ти плаща достойно. В крайна сметка, откога бакшишът стана нещо задължително? newsm78 Бакшишът се дава за добре свършена работа по преценка на клиента, а не задължително. Ако е задължителен, то тогава това е част от цената. А ако е част от цената, защо тогава е обявен като бакшиш? newsm78

# 621
  • София
Krisimor
По-добре би било да споделите с нас от "кухнята" на корабите.
Регулатор е необходим, но не само с пускане на искри. Така не допринасяте с нищо.
Може да е полезно ако отговаряте на въпросите.
Когато взимате становище поне се обосновете.
Нищо съществено не виждам във вашите постове освен търсене на кусури.
Извинете ме...

# 622
Krisimor, донякъде е прав(а), защото гледа от друга гледна точка... Персонала на кораба разчита може би на тези бакшиши, от тях им се формира заплатата най-вероятно... newsm78
Ние винаги сме си плащали стандартните бакшиши и на края на круиза ММ винаги е давал допълнително на ръка на някои сервитьори и камериери, от които сме били доволни.. Това е негово решение, но той е такъв раздавателен... Mr. Green Но определено някои хора си заслужават бакшиша, толкова внимателни, грижовни, такъв комфорт ти създават на душата...А това е важно според мен за общото усещане от даден круиз, от дадена компания... Peace

# 623
Здравейте момичета,
тази година имаме 10 годишнина от сватбата и искам да изненадам съпруга си с круиз. Насочила съм се към Карибите през декември 2017 или януари 2018 г. До сега сме били на 2 круиза - с MSC в Средиземноморието и един речен по Дунав. И двата пъти сме резервирали с българска агенция и сега ми е доста трудно да се ориентирам.
Всякаква информация ще ми е от полза - сайтове, промоции, авиокомпании с полети на ниски цени....
Ще съм много благодарна за всякакви насоки и съдействие!

# 624
Krisimor
По-добре би било да споделите с нас от "кухнята" на корабите.
Регулатор е необходим, но не само с пускане на искри. Така не допринасяте с нищо.
Може да е полезно ако отговаряте на въпросите.
Когато взимате становище поне се обосновете.
Нищо съществено не виждам във вашите постове освен търсене на кусури.
Извинете ме...
от мен сори но не пиша добре на български и пиша от телефон.не мога повече иначе искам.а и вие си знаете.

# 625
Krisimor, ако не е тайна за коя круизна компания работиш и на кои кораби?

# 626
  • Пловдив
Аз да кажа, че всеки път си разговаряме със стюарда /все мъже ни се падат/ и винаги ги разпитвам за бакшишите и т.н.... Всички казват, че на тези бакшиши разчитат, иначе заплатата им е пределно малка /последно на Роял Карибиън на най-огромния кораб - Хармони оф дъ сийс, човека ни каза, че заплатата му е има-няма 1000 долара и на всичкото отгоре няма почивен ден ... може да си представим/. При все това никога никой от тези камериери не е бил нелюбезен и нацупен, за разлика от някои от сервитьорите, които все едно насила ги карат да ти сервират /това, след като разберат, че не пием алкохол  Grinning/. Иначе , благодаря за инфото за оплакванията, ние точно на Коста на кораба бяхме на една забутана маса, ама не ми е било нещо некомфортно, че да се сетя да се оплача. Друг път ще знам. Simple Smile
Хубаво е човек да си търси правата, но смятам, че понякога хората, които непрекъснато се разправят и се оплакват, изпускат главното, за което са отишли - Релакс, наслада, пътуване... Поне мен всякакви скандали ме товарят и не би ми било по-комфортно да ги правя, с цел някакви облаги, които не ме кефят така или иначе. Но, хора разни ...
мзита, на първа страница има всякаква информация, която търсиш  Peace
За Санкт Петербург, до колкото знам, гидовете подписват някакви документи, с които отговарят за пасажерите и заради това вероятно ги е страх да оставят хората сами да се разхождат, в случай не, че ще се изгубят, а не би някой да провери. Знаете, че там законите са строги и хората ги спазват.
За аквариума на Генуа - до колкото помня, че там ни тръгна първия круиз, аквариума е точно до пристанището ,на съвсем близо пешеходно разстояние. А корабите акостират направо в града, така че вероятно няма да има смисъл от ескурзия там. За Рим е същото - вземате си влага, слизате на Сан Пиетро /ако искате да почнете от Свети Петър, площада, после покрай Сант Анджело и моста и отивате към центъра, в един ден може да се види и Колизеума, и Испанските стълби, и Пантеона и пиаца Навона, и пиаца дел Попули/, дори има време за кафе и хапване . Ако няма много хора, може да разгледате и катедралата Свети Петър отвътре. С корабна екскурзия това време ще го прекарвате в рейса /според мен/. Казвам го, защото сме ги правили тези неща от круиз.  Peace

# 627
За екскурзията в Рим, аз взех трансфера от кораба на цена от 40 евро на чавек от Чевитавекия до Рим и после 1 дневен билет за биг бус на цена от 23 евро. Успях да зърна доста неща за тия общо 6 часа и то със свободен избор и без риск да изпусна кораба, хаха!

# 628
Здравейте!
Разглеждам круиз в края на м.10.2017 с тръгване и връщане -Генуа.
Интересувам се от варианти на полети до там?
Благодаря.

# 629
Добра дискусия се получи от моя въпрос с бакшишите. Ако не друго, поне ще е полезна на хората, които четат.
Krisimor, надявам се не ме разбираш погрешно. Ние сме от хората, които винаги даваме бакшиш в хотели и ресторанти, ако обслужването ни е харесало. Ако не - не даваме. Но никога не даваме бакшиша предварително и по задължение. Още повече, че този бакшиш се разпределя между персонала на цялата компания. Отделно четох, че около 15% от тези такси се задържат от компанията.
Всяка фирма се стреми да минимизира разходите си, и да увеличи приходите си. От където и да го погледнеш това си е скрита цена за услугата. От една страна пести от разходи за заплати, от друга реализира допълнителен скрит приход. От гледна точка на персонала компанията се явява експлоататор, а от гледна точка на клиента взема такса за нещо, което е облечено в думата бакшиш.
Аз не смятам да правя скандал, за да откажа да платя таксата. Културно ще обясня, че не приемам този модел, и ще дам бакшиш по старомодния начин, на този на който аз преценя, и от чието обслужване съм доволна. Сумата също ще определя сама, според моята преценка. И да определено ще е по-малко от 500 долара. Дали ще е успешно - ще ви кажа като се върна.
Нямам притеснения за това, тъй като това е моето разбиране, и ако компанията не я устройва - може да си го включи в цената, както направиха Norwegian съвсем от скоро.
На мен никой не ми дава бакшиш, за да си върша работата и не виждам защо трябва се чувствам длъжна да давам и аз. И от моята гледна точка естествено ще предпочета да похарча част от тези пари за екскурзия, отколкото да ги дам за задължителен бакшиш.
Не ангажирам никого с моето мнение, и наистина бих искала да получа повече информация от "вътре" как точно работи схемата. Това би било полезно на всеки, за да вземе своето решение.

Общи условия

Активация на акаунт