Тийнейджърите и парите

• 28 978
  • 145
  •   1
Отговори
# 30
  • out of space
И на двамата даваме по 20 лв. на седмица, картите за ГТ са отделно. Дъщеря ми получава и по 40 лв стипендия на месец. Отделно бабите дават по някой лев, малко, но редовно.

И аз бих искала да давам по 20 лв на ден на дъщеря ми, основно, за да си купува качествена козметика, но...  Confused

# 31
  • София
Ориентирах се за джобните. Може ли някой да сподели за други разходи какви суми месечно харчите. Смятам, че дъщеря ми не харчи много джобни, но пък другите й разходи са големички (козметик, маникюрист, на няколко месеца фризьор, фитнес, подаръци за РД, вход за клубове 1-2 пъти месечно и др). Тези разходи са многократно по-големи от джобните и са регулярни.

# 32
  • Sofia
Може ли някой да сподели за други разходи какви суми месечно харчите.
110 лв стол
70 лв баскетбол
54 лв рисуване
20-30 лв материали за рисуването
50 ортодонт
50 лв кино (ходим средно веднъж месечно)
в училище много често събират пари за нещо, но не мога да посоча цифра, всеки път е различно
Общо към 360 лв на месец. Това за двамата общо. Без дрехи и храна, те отделно.

# 33
  • София
Около 400 лева месечно ми струва младежът, като в тези пари не се включват дрехи и храната вкъщи.

# 34
  • Русе
Малкото - първи клас- не давам пари. Извънкласно ходи на футбол - 17 лв. месечно.
Големият - седми клас - не давам джобни  Mr. Green Баща ми е поел това перо и идея си нямам по колко му дава но пести от тях. Винаги има и не ми иска. Остават му за почерпка на брат му след училище. Не ползва транспорт. Не излиза по диско, кино и прочие, т.е. никъде не ходи  Crossing Arms Sad
120 лв. месечно за уроци.
Евтино ми излизат за сега.

# 35
  • sofia
Лекси, чак се зарадвах, че моите са момчета  Wink
Аз самата не ходя на козметик и маникюр, фризьор - два пъти годишно.
Сега уроците са ми най-големия разход (7-ми клас), отделно и английски, но там плащам на учебен срок.
И телефонните сметки са им скромни.

# 36
Аз никак не мога да сметна колко харчи сина ми. Този месец вече два пъти беше на РД. Колко смятате, че е нормално за РД на съученик? 20 лв на седмица на големи деца ми се струва малко. Моят син два пъти в седмицата яде навън  и на обяд. Не мисля, че би си носил от къщи. Големите момчета ядат доста. Не знам дали има мами на момчета девети и десети клас, които да ме подкрепят, но моят е като хала. При всички учебници, които носи - няма място за сандвич. За вода абсурд. Така, че две малки бутилки вода със сигурност си купува- само тук 1 лв. Рано сутрин да яде е немислимо, той едва отваря очи. Най-често 50 лв за седмица като тук влиза и излизане събота и неделя- евентуално кино. Всеки знае доходите си и преценява.  Седмокласник с 10 лв на седмица ми се струва много малко.  

# 37
  • София
Аз никак не мога да сметна колко харчи сина ми. Този месец вече два пъти беше на РД. Колко смятате, че е нормално за РД на съученик? 20 лв на седмица на големи деца ми се струва малко. Моят син два пъти в седмицата яде навън  и на обяд. Не мисля, че би си носил от къщи. Големите момчета ядат доста. Не знам дали има мами на момчета девети и десети клас, които да ме подкрепят, но моят е като хала. При всички учебници, които носи - няма място за сандвич. За вода абсурд. Така, че две малки бутилки вода със сигурност си купува- само тук 1 лв. Рано сутрин да яде е немислимо, той едва отваря очи. Най-често 50 лв за седмица като тук влиза и излизане събота и неделя- евентуално кино. Всеки знае доходите си и преценява.  Седмокласник с 10 лв на седмица ми се струва много малко.  

Аз писах, че давам 20 на седмица.
Закусва вкъщи, а излиза преди 7 часа. После обядва вкъщи. В училище яде нещо междинно, за което 4 лева стигат. Вода си носи в раницата.

# 38
Аз писах, че давам 20 на седмица.
Закусва вкъщи, а излиза преди 7 часа. После обядва вкъщи. В училище яде нещо междинно, за което 4 лева стигат. Вода си носи в раницата.

Аз явно съм ларж. Никой от семейството ми  не е свикнал толкова рано да закусва, а и аз не бих настоявала. Ти явно имаш строга организация и режим в това отношение. А раницата е толкова пълна, че понякога за гуменките няма място изобщо - камо ли за шише вода.

# 39
  • Бургас
Аз никак не мога да сметна колко харчи сина ми. Този месец вече два пъти беше на РД. Колко смятате, че е нормално за РД на съученик? 20 лв на седмица на големи деца ми се струва малко. Моят син два пъти в седмицата яде навън  и на обяд. Не мисля, че би си носил от къщи. Големите момчета ядат доста. Не знам дали има мами на момчета девети и десети клас, които да ме подкрепят, но моят е като хала. При всички учебници, които носи - няма място за сандвич. За вода абсурд. Така, че две малки бутилки вода със сигурност си купува- само тук 1 лв. Рано сутрин да яде е немислимо, той едва отваря очи. Най-често 50 лв за седмица като тук влиза и излизане събота и неделя- евентуално кино. Всеки знае доходите си и преценява.  Седмокласник с 10 лв на седмица ми се струва много малко. 

Сравняваме нуждите на 13 годишните с тези на 16 годишните?! Вероятно в девети и десети клас и моят ще започне да яде като хала, но за момента не го прави и храната в къщи му е достатъчна. Аз не си представям как дете на 13 ще седне на ресторант на обяд и ще харчи по 10  - 15 - 20 лв. всеки ден за ядене навън. Пици, бургери и прочие не броя за нормално хранене.

У нас винаги има оставен обяд, освен това много често има сандвич, мъфин, баница - не се срамува да си носи в училище, купува си допълнително плод, кисело мляко, ако огладнее. И вода си носи от в къщи, има си някаква "яка" бутилка, кеф му е да си я разнася. Не ходи по кафета, не ходи на фитнес...

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 15:17 от Marid

# 40
  • Варна
Да,да така е.Няма база за сравнение.То момче и момиче няма как отново да сравняваш,всеки със своите си нужди.

# 41
  • out of space
20 лв. си е супер малко, но 20 лв. по 2 деца само за джобни, без да броим всичките други разходи по тях...еми, малко е, но колкото- толкоз.  Confused

И аз искам 5 бона заплата, ама няма.

# 42
  • София
Джобни по 2 лв на ден, ама всеки ден, защото понякога не харесва какво има за ядене у нас.
60 лв.
Даже понякога и по още 2, ако и отпусна.
Волейбол - 30 лв.
Гимнастика - 50 лв, но там не е редовна.
Дрехи и обувки доста накупихме по намаленията.
Майка ми плаща за уроци по математика, а и я подготвя по български. И й зарежда картата по 20 лв.
С мен може да работи по английски, ама ...
РД на приятелки отделно.

# 43
  • Down south
Дъщеря ми е на 16,  гледа и помага на съседско дете с уроците и има собствени доходи от този вид ангажираност. Слага парите в дебитна карта на името на двете ни, за да мога да имам поглед върху нещата. Аз от своя страна добавям $100 - $150 на месец.
Има в себе си и кредитна карта, която е САМО за спешни случаи.

# 44
На седмица, ама 7-дневна ли или смятате само учебните дни?
Аз давам по 4 лв. всеки ден. Става въпрос за девойка на 15. (Отделно си носи закуска и напитка от вкъщи). Все се чудя не е ли малко? Давам джобни от първи клас. Първо левче, после всяка година увеличавам сумата.

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 23:34 от Шушон

Общи условия

Активация на акаунт