Тийнейджърите и парите

• 28 976
  • 145
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Откакто се помня никога не съм закусвала. Винаги направо си обядвах. Независимо първа-втора смяна на училище. Всеки човек е различен  Wink

# 76
  • София - Рим и обратно
Аз също не мога да ям веднага след като стана. Просто не мога.

Мен повече ме впечатли забраната внасяне на храна.
Имат плод в 10 ч., след това обяд в стола. Няма защо да носят храна, да вадят и ядат, когато им скимне, класната стая не е трапезария, там са за друго. Напълно одобрявам забраната.

# 77
  • Sofia
Т.нар. плод в 10 ч много често е полуизгнил морков или малко парче кашкавал. Цяла зима беше портокал. Как точно едно дете в училище да го обели и изяде този портокал? Стол казваш. Нито сме длъжни да харесваме стола, нито сме длъжни да го посещаваме. Децата са в училище от 7.30 до 16.30. Това 9 ч. Няма как да изкарат 9ч. на 150 гр супа и 200 гр второ. В лавката продават само и единствено боклуци.  И никой не иска да вадят и да ядат по всяко време. Има голямо междучасие и обедна почивка и подходящи за целта места.

# 78
  • София
Темата е за тийнейджъри. Освен, ако не са в ЧУ те нямат плод в 10 и не се хранят на стол. Някои си носят домашна храна, но повечето ядат някъде около училище. Често ходят в заведения като Старбъкс, Хепи и от сорта, където дори и да си вземат само нещо за пиене 2-3 лв не стигат.

# 79
Откакто се помня никога не съм закусвала. Винаги направо си обядвах. Независимо първа-втора смяна на училище. Всеки човек е различен  Wink

И аз така.
Обаче пък дъщеря ми закусва, вкъщи. После обядва. Ако е втора смяна, обядва вкъщи и пак може без храна в училище.
Даже отскоро и кафе пие сутрин, освен закуската. Simple Smile
Въпрос на организация.

# 80
Момче, пети клас, не давам пари.Мога да си позволя и то не малко, но не давам.

Пробвала съм, няма никакви задръжки и си купува абсолютно ненужни неща.Не е дозрял да развие финансова култура.
Не ползва транспорт, давм храна, плод, вода.

Друго притеснително,  че когато има пари,чето ходи с др. Деца до отдалечени магазини и закъснява за час.
Когато излизаме през почивните дни, давам 2-3 лв. Да  купи нещо, тогава се съветва с мен.
Зная, че драстичното ограничение няма да го научи на правилно използване на парите.Но всяко нещо с времето си.
Всички деца, които виждам в близките магазинчета си купуват абсолютни боклуци.Пътят ми до работа минва през три училища, то е едно нагъване на мазнотии, едно тъпчене,  едно гизане, не, не одобрявам.

# 81
  • Враца
Моят пък, си пести парите от боклуци, да си купува цигари!  Shocked ooooh!
(17 години)

# 82
  • София
(17 години)
Е кой не го е правил? Само че си спомням, че по мое време струваха лев и малко и се спестяваха от две кафета  Mr. Green

# 83
Има си приоритети, нормално Simple Smile

# 84
  • Sofia
(17 години)
Както се казва в един модерен виц "в днешно време цигарите са по-полезни от кренвиршите".  Laughing Шега, шега, ама за съжаление не е много далеч от истината.  ooooh!

# 85
  • Майничка
Лафът на щерката е: "С тези цени на козметиката, смея ли да пропуша!"

# 86
  • Sofia
Моят син е в 6. клас и си ходи на стол всеки ден на обяд.

# 87
От 8 клас 200лв в дебитна карта - за закуска и понякога обяд, или излизане. От тях спестява за дребни технологични джаджи и игри. Там си внася и стипендията и парите от баба и дядо за празници. Като се съберат повече, си дофинансира някой по-скъп технологичен подарък за РД или Коледа. Откак сам си управлява средствата, се възмущава ние как харчим Simple Smile  А, сега е на 16.

# 88
От 8 клас 200лв в дебитна карта - за закуска и понякога обяд, или излизане. От тях спестява за дребни технологични джаджи и игри. Там си внася и стипендията и парите от баба и дядо за празници. Като се съберат повече, си дофинансира някой по-скъп технологичен подарък за РД или Коледа. Откак сам си управлява средствата, се възмущава ние как харчим Simple Smile  А, сега е на 16.

Той си ги внася? С каква цел?

# 89
  • Русе
И аз се замислих за карта. Моите също си събират парите- подаръци + от джобните  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт