Нарушаване на учебния процес заради ски училище

• 15 235
  • 195
  •   1
Отговори
# 45
Продължавам да смятам,  че това е пладнешки обир и че заради 3-4 деца останалите не трябва да са в сборни класове. И няма да участвам в това. Мое мнение и мой избор.  Ако ви дразни, подминете.

Това вашето наистина прилича на пладнешки обир, съгласна съм, но ти пък повдигна принципно въпроса (така ти е формулирана темата), а не конкретно за вашето училище и техните печалбарски мераци. Затова и отговорите са за принципа и не ти пасват.

Нормално е неотишлите да учат в сборни класове, защото е тяхно право да избират дали да учат или да спортуват. Пък и нали все има оплаквания, че от препускане с нов материал няма време за упражнения - тази седмица оправя това Mr. Green. Та и тук нищо лошо няма. Ненормално е обаче при толкова слаб интерес да се провежда ски училище. Ако по 3-4 деца оставаха всичко щеше да бъде супер, но ако само по 3-4 отиват нещата наистина стават гротескни.

Та виждаш сама, че е според зависи и не може от тема по принцип да очакваш да бъде осъдена практиката на вашето училище.

# 46
  • София
Та виждаш сама, че е според зависи и не може от тема по принцип да очакваш да бъде осъдена практиката на вашето училище.

Аз не очаквам това, а споделен опит по подобен казус. Нищо повече.
Ако очаквах да бъде осъдена практиката на нашето училище, щях да конкретизирам. Peace

# 47
Е, споделеният опит е, че ски училищата в учебно време са супер - няма навалица и опашки, цените са преференциални, а децата си почиват, спортуват и заздравяват колектива. Може и да поучват по малко.

# 48
  • София
И аз това разбрах, да.  Simple Smile

# 49
  • София
Всичко е заради комисионната, която получават отговорните фактори в училището. Освен да пуснете жалби за нарушаване на учебния процес, не виждам друг начин. Няма нищо лошо в ски-училището, ама те ви гледат в очите и ви правят на шарани.

# 50
  • София
Всичко е заради комисионната, която получават отговорните фактори в училището. Освен да пуснете жалби за нарушаване на учебния процес, не виждам друг начин. Няма нищо лошо в ски-училището, ама те ви гледат в очите и ви правят на шарани.

Естествено. Няма за какво да се хванем в тази жалба - има си Наредба за ученическите пътувания и там фигурира ски-ваканция. В правото са си. Но не успях да намеря текст за учениците, които не участват и те защо също не са във ваканция.

# 51
  • Пловдив
Защото останалите не са във ваканция. Те са на бяло училище.

# 52
  • София
с това, че се нарушава учебният процес в частта му, че сборните класове не предполагат активното занимание с материала, а ако се върви по материала, то отсъстващите ще изгубят материал. Няма значение какво ще напишете, ако пуснете жалба до РИО, така или иначе директорът ще бъде уведомен, че има жалба, ще трябва да се обяснява и т.н.,, което ще си е леко неприятно изживяване за него, и може следващия път да действа по-малко алчно. Още повече, че имаше дървени ваканции и пр.

# 53
Защото останалите не са във ваканция. Те са на бяло училище.
А представяте ли си как ще ревнат други родители, че децата им отново излизат ваканция. Определено трудно може да се угоди на всички. Най-непонятна ми е цената, която са Ви дали. Ако става въпрос за София, провере сайтовете на Мотен, Витоша ски, Дино, Мачирски ... Организатор трябва да е някой от тях. Цените са 250-300 лв.

# 54
  • София
училищата си работят с определени фирми и почти винаги една и съща фирма предлага и зелени, и бели, и бембени училища и екскурзии. На всичко отгоре често започва най-нагло изнудване на родителите чрез децата да се запишат.

# 55
  • София
Благодаря отново за коментарите.
Не възнамерявам да оставя нещата така и ще стигна до РИО.
За мен темата се изчерпа.  Peace

# 56
  • Ямбол
Ще им накривиш шапката, като стигнеш до РУО.

# 57
  • София
а какво, нищо да не правят и керванът да си върви дори без лаещи кучета? Нали тази попара съм я сърбала и аз като родител, само че преди десет години не беше чак толкова нагло, колкото сега.

# 58
Аз пък от цялата тема не схванах какъв е проблема?
Има опция децата да отидат на ски. Супер които иска. Който не иска има къде да остане и да затвърждава материал, или пък да играе.

# 59
  • Ню Йорк
Това си е масова практика и предполагам всички много добре знаят защо са толкова раздути цените. Фирмичките, които организират спортните мероприятия по училищата се "отчисляват" на директорите за всяко записано дете. Докато не се въведат обществени поръчки /но не нагласени, ами явни/ за подбор на тези фирми ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт