Всеки ден за мен е 14. Февруари, ОКТОМВРИйчето щастлива ме прави! -7 тема

• 22 795
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
  • София
eli_dzh Еее, много яко с такава прическа!

Да кажеш после и за бузите как е. При нас почна да се бели кожата, има и обрив. И всичко това от лиги. Ама те морета текат... Педиатърката даде мостра от ЛА РОШ ЦИКАПЛАСТ. Мажа го 2 дни, сякаш е по-добре, но има какво да се желае още.

# 406

Да кажеш после и за бузите как е. При нас почна да се бели кожата, има и обрив. И всичко това от лиги. Ама те морета текат... Педиатърката даде мостра от ЛА РОШ ЦИКАПЛАСТ. Мажа го 2 дни, сякаш е по-добре, но има какво да се желае още.

Роузи, точно това го ползвах за моята дъщеря по същия случай (на моменти, особено в студените дни, се разраняваше до кръв). Не е лошо, но вазелинът и подейства по-добре специално на нея.

# 407

Пробвай да си изпросиш мостра на Биодерма за раздразнения около устата.
Мойта пък перука е в някъв възход в момента. И по време на бременността и сега и нокти и коса и кожа са прекрасни. Засега, де... Тогава пиех много добавки, сега...не знам въобще как съществувам като яденето ми е основно кафе и каквото може да се побере в устата за секунда и да ме засити. Чакам обезлесяване и аз.

# 408
Оф, да падаха космите от други места с тия темпове, вместо от главата, щеше да е яко.

# 409
Оо да, супер би било. Макар че май забелязвам забавен растеж. Да не е само гадно Mr. Green

Фиффи, а защо да не може да се приемат хранителни добавки по време на кърмене?
Амии май така съм си решила за себе си Blush (това като с фъстъците, ягоди се престрашавам вече по малко Grinning). Те Геритамин, Герикапс и подобни са главно витамин А и Е, но дори и на някои от тях в упътването пише да не се приемат по време на кърмене. Предполагам е по-скоро за да си вържат гащите срещу евентуални проблеми, но аз предпочитам доколкото е възможно да избягвам химия. Пък и преди да забременея четох доста и за добавки и истината е, че и витамини, и билки влияят на цикъла например и не са съвсем, съвсем безобидни. И понеже не разбирам особено спецификите и не ми се задълбава, по-лесно е да ги избягвам Laughing

# 410
Косата ми пада като листопад. Ще си купя маслото на Икаров.

# 411
  • София
Роузи, точно това го ползвах за моята дъщеря по същия случай (на моменти, особено в студените дни, се разраняваше до кръв). Не е лошо, но вазелинът и подейства по-добре специално на нея.

Супер, мерси много. И аз тези страници прочетох за вазелина. Ще свърша мострата и ще видим накъде. Иначе мия редовно, подсушавам, гледам да не търкам, стерилизирам биберони, мия играчки, мажа с квото имам подред - судокрем, за да изсуши малко, бочко със смрадликата е добре, с това сега, мия с мицеларна вода. Ама положението е все мокро. То няма как да зарастне направо.

Пробвай да си изпросиш мостра на Биодерма за раздразнения около устата.

Супер, мерси много. Ако не помогнат нещата досега, ще пробвам и това.  Hug

37°C ON А де!  Laughing

# 412
Ехеее, пак не сте скучали днес, и чак тъпа ни била темата пък пишат в нея ooooh!
Аз още се боря с крустите на малчо, мажех го с олиото му за масаж Simple Smile, ама така и нищо не направих.Някой беше споменавал за кремчето на Биодерма и го купих днес, та стискайте палци да има ефект.
Лека от нас и да спинкат малчовците цяла нощ.

# 413
  • Пловдив
Ей,бясна съм от обяд немога да се кротна.Свекърва ми днес дойде,че бяха на погребение с ММ.Да ама болна тя кашля,киха,сополи и нито се преоблече,нито се изми и без маска ми се намъкна в спалнята да гушнела бебето.Полудях...Естествено я изгоних,никога до сега не се бях виждала такава.Огън избълвах.После я слушам,че звъни да пита какъв антибиотик са изписали на дъщеря й (има близнаци на почти 3г.).Е трябва ли и моето дете да се зарази.ММ ме подиграва каква лъвица съм станала щом някой застраши малката.
Излизах аз днес на разходка с бебка и ми беше много хубаво.Само дето ми е трудно по стълбите с количката,ноо се справих.Дори си позволих малко кафенце да пийна
И последно похвал успях да разкарам гадния блистер и пак си кърмя нормално.Няколко дена кърмя и рева,няма такава гадост.Ама мина
Лекинка на малки и големи

# 414
Оф, да падаха космите от други места с тия темпове, вместо от главата, щеше да е яко.
Гладна кокошка... hahaha hahaha hahaha

Уф, още щях да пиша, ама мисълта ми кръжи като ранено МИГ-26
 smile3555

# 415
Привет и от мен. Още не ми е дошъл редът за спинкане, затова да се включа и аз.
Относно косопада аз си поръчах от фризьорката шампоан и ампули против косопад. Отделно започнах да пия Витамикс за коса, кожа и нокти. И тихичко да кажа, че да не вземат да ме чуят космите и да решат отново да напускат местоположението си, но вече като дръпна ластика и на него не остава количество, достатъчно за изтъкаването на едно родопско одеало.  Laughing
Ели, мисля, че ти имаше такъв проблем. Но това зачервяване на ръцете ми става по-зле и по-зле. Вече обхваща още по-голяма повърхност като се качва нагоре и към пръстите, кожата освен зачервена е и много суха. Ти как си? Успя ли да намериш решение? Приемам всякакви съвети. Започвам да се замислям дори за посещение при дерматолог...
Angel, разбирам те напълно, като вземат да ми философстват как "нямало проблем ние вече не сме заразни" , въпреки, че ръсят сополи след себе си и кихат на поразия и направо откачам.  #Cussing out

# 416
Лид,от време на време и при мен се появяват зачервяванията по ръцете пак и са ми сухи. Отдавам го на това, че адски често си мия ръцете, може би е параноя покрай бебето. Аз имам миялна, нашите съдове на ръка не мия, но мия шишетата на бебо. Започнах да разреждам детското веро на Фрош, защото е много концентрирано. В едно празно шише, впръсквам няколко пъти и доливам с вода. Хем е по-разредено, хем икономично. Ако свикнеш да ползваш и гумени ръкавици, ще е добре, на мен не ми се отдава. Вземи си и течен сапун за чувствителна кожа, не мии с гореща или студена вода (да е приятно топла или хладка). Мажи се често с подхранващ крем за ръце, мазен да е. Аз мажа понякога и с бадемови масло. Голяма борба е, мила. Успех, дано отмине или поне намалее.
Ето този крем от Лидл ползвам, най-обикновен и евтин, но много мазен. Като го сложа първоначално ми щипе чак на кожата, докато попие и подейства, но после се чувствам добре.

https://www.lidl.de/de/cien-sos-handkonzentrat/p181128

Последна редакция: сб, 18 фев 2017, 00:38 от eli_dzh

# 417
Благодаря, Ели. И аз не мога с ръкавици...иначе имам съдомиялна, но не я ползвам, също много  често си мия ръцете. И на мен ми щипе с крем и бягам да го мия. Само със судото и бебешкото олио на малкия се чувствам добре.
 Да питам още нещо, дано не сте легнали.
След ваксина будите ли да мерите температура? На допир ми се струва горещ, а като го целуна по челцето не чак толкова. И ако има висока температура ще спи ли или ще плаче?  Аз дали мога да дремна малко... Страх ме е да не вдигне температура и аз да не разбера.  Дано има някой да отговори.

Последна редакция: сб, 18 фев 2017, 01:02 от Iid

# 418
  • Варна
Аз не меря температура през нощта, но от време на време го пипам по челцето.
Спи спокойно. Ако до сега не е вдигнал, едва ли ще го направи сега.

# 419
Аз не меря температура през нощта, но от време на време го пипам по челцето.
Спи спокойно. Ако до сега не е вдигнал, едва ли ще го направи сега.
Благодаря ти.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт