Всеки ден за мен е 14. Февруари, ОКТОМВРИйчето щастлива ме прави! -7 тема

• 22 675
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Я го простуди едно хубаво и ти ще ядеш затвратници. Много студено, днес у дома  Crossing Arms

# 646
Благодаря ви луд ,Адинко и поли за подкрепата и съветите  Hug
Аз, че съм Луд - луд съм, ама как не ми е дошло на ума и така да се запиша във форума.  hahaha
Шегувам се, Ани, знам, че е клавиатурна грешка.  bouquet

# 647
Благодаря ви за споделеното, момичета Simple Smile
Иска ми се да й останат светли очетата на малечка, да си има нещо видимо от мен!
Ани, няма страшно, растат и задобряват във всичко!
Хубав ден на всички, аз потъвам в домакинство.

# 648
Lid сега се загледах  hahaha  hahaha hahaha

# 649
  • София
И аз тук. Заспа. Надявам се да спи повече от 40 минути. Ако се събуди, се мятам у пряспите с него.

Вчера не посмях и си ми излезе през носа. По-добре да се моря по снега, отколкото да се изнервяме взаимно из нас.

Малкият е копие на баща си. Като съм само аз с него не може да познаеш, че е мое дете.  Mr. Green

# 650
Здравейте и от мен. Аз гледах сега обявените за ясла свободни места в нашия район и много се възмутих. Ами, безумие е това, наистина, местата са нищожно малко, а всеки ден бутайки количката срещам една сурия майки с бебоци. Тая смотана държава официално трябва да я закрият, язък за едната камара данъци, дето плащаме. Ох, извинете ме, ама съм афектирана.

Тиквата и днес не се прие с охота. Излапа там някоя лъжичка със зор, ама си търсеше млякото човека. Заместено хранене няма да има в скоро бъдеще. И как от две лъжички се запече, не ми стана ясно, но днес консистенцията не беше кашава, а пластелинеста (егати обяснението направих).

# 651
  • София
Да дам отчет - бубенцето от два дни няма разстройство. Ама и нормално изхождане няма. Всъщност нищо на хоризонта - празни памперси само.  newsm78 И се чудя сега какво да я правя - дали е някакъв нормален преход това или като сме се пооправили от вируса ни е хванал запек от лечебното мляко  (все пак то е супер гъсто и се води срещу разстройство).  newsm78 Почвам да го разреждам с Лактана вече, както ме беше посъветвал професора от детското отделение. Постепенно ще вдигам дозата с по 1 лъжичка, докато останем само на Лактана пак. Засега ще изчаквам и няма да предизвиквам изхождане изкуствено, за да не влоша нещата.

Чета ви за захранването иначе и си водя бележки наум Mr. Green Звучи ми интересно. Но след като  петима лекари вече ми казаха да изчакам още поне месец (първо заради АД и второ заради разстроените от вируса стомах и черва сега) продължавам да се въздържам.

За очичките, гледам, сте говорили. Бубенцето се роди със светли сиво-сини, но се промениха. Сега са някакви лешникови - тъмнозелени с кафяви точици. ММ има същите. Може да ѝ останат така, може и да станат кафяви като моите. Доста е рано да се каже. Но тя като цяло на този етап прилича много повече на ММ, отколкото на мен.

# 652
Здравейте и от мен. Аз гледах сега обявените за ясла свободни места в нашия район и много се възмутих. Ами, безумие е това, наистина, местата са нищожно малко, а всеки ден бутайки количката срещам една сурия майки с бебоци. Тая смотана държава официално трябва да я закрият, язък за едната камара данъци, дето плащаме. Ох, извинете ме, ама съм афектирана.

Тиквата и днес не се прие с охота. Излапа там някоя лъжичка със зор, ама си търсеше млякото човека. Заместено хранене няма да има в скоро бъдеще. И как от две лъжички се запече, не ми стана ясно, но днес консистенцията не беше кашава, а пластелинеста (егати обяснението направих).

И аз това гледах, смешна работа, аз затова гледам и частни, няма да имам избор  Sad
За очите, моят е на три месеца и половина, вече се избистриха и са кафяви.
Светлите ми очи като рецесивен ген, не успяха да надделеят Grinning

# 653
Градините и яслите са ми такава болна тема, че направо агресирам.
С баткото две години плащах като луда на частна ясла, за да може манго, цанго и бабанго да ходят безплатно на ясла (+ че ги издържам и от данъците си)... Накрая, синът ми разви бронхиална астма и с бележка ходехме и се молехме като пълни просяци да ни приемат по документи. Само в две градини благоволиха да ни вземат документите, на другите места директно ни тряснаха вратата. И с 300 зора ни приеха в една.
Но, ако сметна колко пари съм дала на частната ясла и колко данъци съм платила на тая държава, зле ми става.
За това, тази година съм си взела адвокат и ако не ни приемат, ще съдя Столична Община за дискриминация.
Кво съм виновна аз и моето дете, че съм се родила тук, че съм имала ужасната глупост да се образовам и да си намеря нормална работа, че да нямам N-на брой точки по разни там социални критерии и тнт. Простоууууу.... #2gunfire #Cussing out #Cussing out
Само в Майчин дом за 2016-та са се родили около 4000 деца, а местата в градините за набор 2016 са 2175 Simple Smile

Иначе ни мина консултацията днес, боцнаха ни и така.

Последна редакция: пн, 20 фев 2017, 14:51 от Анонимен

# 654
На моята бубка очичките се избистриха още на 3 месеца и сега са дълбоко кафяви- като на баща и. Надявах се поне цвета на очите да вземе от мен та да има и нещичко мое, но уви. Цялата е на татко си.

Едвам смогвам с четенето момичета. Много сте активни, а темичката ни е страхотна. Аз лично научавам много неща от вас, за което ви благодаря  Heart Eyes

Аз имам проблем с памперсите от известно време и не мога да разбера на какво се дължи. Ще се радвам ако някоя от вас има идея защо се получава така. Та... При голяма нужда, понеже сме на кърма и съдържанието е по-рядко, вместо да се разпредели по дължината на памперса, то излиза през гръбчето, а самия памперс остава празен. Пробвах различни марки- явно не е от марката. Обаче вече ми омръзна да пера 1000 пъти на ден омазани бодита и ми се ще да намеря решение на проблема.

# 655
  • София
Bubchence, колко кг сте и кой размер носите? А кои марки сте пробвали досега?

Иначе държавните ясли и градини съм ги отписала аз. Не вярвам да ни приемат.

# 656
Bubchence, колко кг сте и кой размер носите? А кои марки сте пробвали досега?
7600 сме и в момента сме на 4-ка на молфикс, която е от 7-14кг. Пробвали сме Памперс - бял и зелен, Пуфис и тези на ДМ.

# 657
Inner, вашите премеждия така ме смъкнаха на земята, и ме накараха да осъзная как ежедневно се нервирам за абсолютни глупости. И само да сме здрави (бебчовците най-вече), всичко останало са доста незначителни неща. Много де радвам, че вече сте добре!  Hug А за запичането, най-вероятно е от лечебната Хумана, ние сме на AR Хумана и дори от нея бебка се запичаше, та два пъти на ден и давах от обикновената половин доза и след това затапвах с AR, та се регулираха нещата. Та се надявам и вие като си минете на обикновеното мляко да се оправи и изхождането! Simple Smile

За памперсите, забелязах, че на гръбчето се получава едно като хлабаво улейче и трябва много да ги стегна, че да се затвори, и заради това ми се случвало 1-2 пъти да се омаже и мойта. Но вече принципно ака през деня и я виждам кога, чакам 10-15 мин. да съм сигурна, че е приключила и сменям и няма проблеми.

Аз мисля да пропусна яслата, но на детска ще я пращам със сигурност. Ама ме хвърлихте в шаш...толкова малко места за толкова дечица... ужас! Ако на някой му се обяснява - за какво се дават точки? И изобщо как стават нещата?

# 658
Adinko87, Питай каквото те интересува на лични.
Вряла съм като топче в супа топчета с тия градини....

# 659
Пош, ако се наложи, ще те тормозя и аз на лични. Не съм чела още подробно изискванията и критериите за класиране, само видях свободните места и се смачках. Знам, че се дават точки за местоживеене, месторабота (ако е в района на градината), ако има друго дете в градината (брат или сестра), ако някой от родителите работи в учебно заведение и до там. Нашият шанс е нищожен като цяло, но въпреки това ще пусна там да се джуркаме в системата, ей така за майтапа. Аз лично не съм ходила нито на ясла, нито на детска градина, била съм на бабиндом. С малкия обаче няма да имаме избор. Даже и хипотетично да ни се получат нещата с второ дете, аз с две "бебета" едновременно няма как да се справям, та баткото ще трябва да ходи на ясла през деня.

Общи условия

Активация на акаунт