Всеки ден за мен е 14. Февруари, ОКТОМВРИйчето щастлива ме прави! -7 тема

• 23 192
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Лид,честита месечинка! Hug Hug Hug

# 226
Лид, честита месечинка на юнака. Hug  И ние сме с една имунизация, което въобще не ме притеснява, могат да бъдат отлагани.

# 227
Добро утро и от нас! Снощи ядохме по нощите и тъкмо заспах, и станало време пак за манджа  Crazy.Ние също имаме само една ваксина и хич не ги мисля вече, важното е да е здрав юнака.
Лид, честита месечинка.

# 228
Шо, мислех като мине ваксината да започна със захранването, ама вече няма какво да чакам май. Само трябва да си избистря за себе си каква схема ще следвам и дали ще целя заместване на пълно хранене или само ще предлагам за опитване и запознаване с вкуса (съответно дали да давам пюрето преди или след мляко). Другата седмица мисля да почна, че трябва да накупя някои принадлежности, а и тиква Simple Smile

# 229
  • София
Почти всички май захранихте вече? Какво сте дали дотук? Simple Smile Някой измести ли цяло хранене вече?

Ели, и ние декември се разходихме напразно. Имаше заместничка обаче, ама тя искала да преглежда само болните бебета и нас не ни отрази, та прегледа ни за 3-ти месец също беше леко отложен, съответно ваксините също - с около 2 седмици. Не е фатално, не се притеснявай. Peace

Лид, честита месечинка! Hug
Инцидентът беше как в съседната стая си бяха вързали ръката на детето (момченце на около годинка) за решетката на кошарата, а то милото беснееше като малък вързан питбул в нея и съответно се дереше с цяло гърло, което явно идваше в повече за нервите на таткото. Той държеше детето за раменете, тресеше го силно и му крещеше в лицето да млъкне. Майката седеше до тях и си зяпаше нещо през прозореца. В следващата стая някаква сестра се обясняваше нещо с друга майка и се позагледа към случващото се, ама не последва реакция. Мисля си как ако това беше САЩ или коя да е по-цивилизована държава, някой можеше и да остане без родителски права...  ooooh!

Кристи, завиждам за бурните нощи Mr. Green Аз от толкова време по болници вече паяжини хващам по места... Laughing Laughing Laughing

# 230
Аз съм отново без думи! Защо връзват децата за леглата там и що за практика?!

# 231
  • София
Аз съм отново без думи! Защо връзват децата за леглата там и що за практика?!
Аз вече обясних по-назад и даже снимка показах - връзват ги, за да не прецакали абоката, докато ръкомахат, като тече системата. Rolling Eyes Странно как в другите болници не го правят. Разбира се, моето дете категорично отказах да го връзвам, и те ми казаха, че в такъв случай трябва да я държа на ръце цяла нощ, докато се влее целият разтвор от банката. И си я държах.

# 232
Благодаря момичета!  Hug
Ели, моята педи пък ги слага през месец. Затова и ние имаме само един път поставени две ваксини. Звънях на няколко места и ми казаха, че всеки лекар следвал своя схема. Затова не се притеснявай.  Hug
Аз още не съм захранвала. Мисля да изчакам 6 навършени месеца, но да видим бебко на какво мнение е по въпроса.  hahaha
Инер, на подобна ситуация попаднах в Гърция. Там обаче майката раздаваше шамари на момченце на около 7 годишна възраст на паркинга до плажа. Ние бяхме седнали в ресторанта. Виждайки ситуацията от ресторанта са звъннали на комисия за закрила на детето ли е, полиция ли е, не разбрах. Те на секундата пристигнаха и почнаха да се разправят с майката.  Shocked Останах изумена. А нашето приятелско семейство (имат 3 деца) ни разказа, че още в яслата на децата им се обяснява за наличието на този орган и как при най-малкия шамар трябва да сигнализират. Така, че не трябва да е чак толкова развита държава. Щом в една Гърция го има това и тук може да стане. Но за жалост населението следи всичко безучастно.

# 233
Инер тва да не им е психиятрия бе. Пффффф. Разбира се, че всеки родител, ще си държи детенцето, те не осъзнават, че трябва да мируват да изтече системата. Що някоя сестра не се върже сама за някое легло, когато примерно я напъне разстройство #Cussing out Аман от олигофрени и оная докторка със солетите. Няма такава овча държава,пуууууу #Cussing out #Cussing out

# 234
А добро утро Simple Smile НОИ ми преведоха за януари ,за февруари тоя месец или другия ще превеждат? мъжа ми и малката спят аз се събудих и май ще правя закуска Simple Smile

# 235
Това със закрила на детето има и две страни.
Напълно съм съгласна, че такива изблици на агресия от страна на родителите не трябва да се толерират.
Но имам случай, в познато семейство, детето подава сигнал, че е тормозено, защото не искали да му купят нов таблет. Само разкарваха хората по участъци и съдилища. Никак не им беше забавно. Накрая лапето си призна, че си е измислило всичко.

Инер, дръж се, още малко и ви пожелавам да сте много, много здрави!

# 236
Аз звъннах на регистратурата да питам, заместничка няма, насочиха ни към личните лекари. Това, което и всъщност аз направих. Но даже и да имаше заместник, съмнявам се, че той щеше да постави ваксина, по-скоро е за болните дечица. Абе, здраве да е, успокоихте ме, няма да го мисля. Когато-тогава.

Да похваля много интимната пяна на Гинексид, не помня кой тук ми я беше препоръчал (простете). Много съм доволна от нея, създава ужасно свежо ментово усещане. Остана ми една глобула от Залаин-а, дано съм ги изтребила гадните гъби.

И още нещо. Имам Марсупи (водят го ергономична раница-слинг). Ей такова чудо:

http://www.maugli.eu/marsupi-s-m-olive
http://www.marsupi.de/

Чудя се дали има смисъл да си взимам ергобейби или само ще трупам вещи  newsm78

# 237
Пош, разбира се, че органът трябва да действа и проучва ситуацията. А не от един сигнал да мъкнат родителите по съдилища. Но за мен наличието на закрила на децата е задължително в една цивилизована държава. И най-вече да не се работи само по сигнали, защото има много случаи на малтретиране, за които такъв не се подава.  Sad

# 238
  • София
Поли, аз тая болница не бих я препоръчала на никого. И като изключим системата, която ни вляха първата нощ, те нищо не са направили друго за детето. Влизат на всеки 1-2-3 часа да записват какво и колко мл е пила и колко памперси е сменила. Като за памперсите ме карат да бъркам в коша за боклук да ги вадя и да им ги показвам, докато сестрата седи на 2 метра и от там гледа, не им е хигиенично явно да се доближават повече. ooooh! Абе пълна отврат. Докторите, които идват на визитация по 4 пъти на ден, колкото да събудят бебето, също нищо не правят. Само ме питат как е и дали още е с разстройство и ми обясняват как трябва да чакам вируса да си мине хода... А защо пък да не го чакам вкъщи? Rolling Eyes Бих се прибрала на секундата, ако ММ не врънкаше толкова, че лекарското наблюдение било много нужно. Crossing Arms

# 239
Хехе eli_dzh супер много се радвам аз ти я препоръчах пяната.Аз още си я ползвам за бръсне хаха

Общи условия

Активация на акаунт