Всеки ден за мен е 14. Февруари, ОКТОМВРИйчето щастлива ме прави! -7 тема

• 23 175
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Ох, момичета, добре, че се оправи времето, че да убивам по 3-4 часа навън с малкия. В някаква много активна фаза е и това ми е единственото спасение. У дома не спи. Сутрин става към 8-9 ( а днес и в 7ч, че се разходихме до педиатърката), до 12ч бодърства и лудее, храня го и излизаме. Навън обикновено спи, но като се приберем към 15:30-16ч и пак е в стихията си. Иска забавления, всичко бързо му омръзва, върти се, лапа юмруци, ама ги бута надълбоко в устата и повръща, лигави се. Абе, пълна програма.
Поне вечер му се изхабяват батериите и след баня и хранене в 20ч заспива, че така имаме време с ММ малко един за друг. Без нощно хранене обаче не може. Имам чувството, че поне до първи клас ще си търси млякото нощем, хаха Simple Smile Една колежка на мъжа ми му казала, че сме се забавили вече с махането на нощното хранене, трябвало до втория месец да сме я свършили тази работа. Ама да дойде тя да му го махне. То глад!

# 271
За Ротарикса, ние сложихме и двете дози вече, сами си ги купихме. Нашата педиатърка не искаше да слага на веднъж ваксините от имунизационния календар и Ротарикса, каза да идем в две различни седмици. Иначе никакви странични ефекти нямаше, водят я много фина, лека ваксина. Ако имате намерение да я слагате наистина, по-добре си купете поне първата доза, защото между първата и втората доза трябва да има минимум 30 дни, а всички знаем, че в нашата държава все се чака нещо, та може да не са налични навсякъде.

# 272
Ели, откъде я купихте?

# 273
Lid и аз правя същата грешка с коша за новородено. Моята бамбинка спи сега с удоволствие в него. Значи и мен ме чака сърдене и трудности със заспиването в новото креватче? Това не го предвидих.
Но пък толкова ми е удобно да я взимам през ноща за кърменето
Аз не съм с коша за новородено, а с такова креватче:
http://kasida.bg/product/47200/bebeshka-darvena-lyulka-tahtereva … -culle-sinyo.html
И ми е толкова удобно, на колелца е и мога да го местя навсякъде, ако зависеше от мен нямаше да го сменя. Това е най-добрата ми покупка до сега, но му отеснява и имаме драма.  hahaha

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 18:32 от Iid

# 274
Здравейте,момичета. Аз също си имам октомврийче,но до момента само ви четях. Тези дни някой беше написал нещо за изтръпване на крайниците и тендовагинит,но не успявам да го намеря за да пиша на лично. Още от раждането на дедето ми имам такъв проблем само нощем с болки в пръстите на ръцете и изтръпване на краката. Няма кой да ми гледа детето и затова не съм се посъветвала с лекар ,а и до скоро смятах ,че ще отшуми. Въпросът ми е дали го има при някоя от вас и как се справихте ..компреси.лекарства? Това ли е тендовагинит всъщност? Благодаря ако някой отговори. 😊 И се извинявам ако не съм по темата .

Привет, Анети! Аз писах за болки в ръката, но така както го описваш, не мисля че е като при мен.
Изтръпването ми изглежда на нещо съвсем друго, та не мога нищо да ти кажа. 37 ON и n0richka май бяха писали точно за това, да извиняват, ако бъркам Simple Smile
Аз с първото дете от носене с едната ръка, кърмене (с тази ръка си помагам в позите, със сигурност неправилно) и подобни натоварвания главно на палеца почнах да усещам болка около 4ти месец. Игнорирах месец два докато не стана постоянна непоносима болка в китката, областта на палеца и по цялото сухожилие нагоре. По едно време палецът ми щракваше и оставаше неподвижен. Тогава ходих на лекар и с десетина посещения на физиотерапия се оправих. Сега с второто дете се връщат същите усещания и съм почнала да правя компреси, да видим дали ще ми се размине терапия. Засега се повлиява много добре. ( давам отзив за Фиффи, мажа само с извара за през нощта)

Стана много дълго, извинявайте!

# 275
  • Варна
Здравейте,момичета. Аз също си имам октомврийче,но до момента само ви четях. Тези дни някой беше написал нещо за изтръпване на крайниците и тендовагинит,но не успявам да го намеря за да пиша на лично. Още от раждането на дедето ми имам такъв проблем само нощем с болки в пръстите на ръцете и изтръпване на краката. Няма кой да ми гледа детето и затова не съм се посъветвала с лекар ,а и до скоро смятах ,че ще отшуми. Въпросът ми е дали го има при някоя от вас и как се справихте ..компреси.лекарства? Това ли е тендовагинит всъщност? Благодаря ако някой отговори. 😊 И се извинявам ако не съм по темата .
Здравей Ани аз имам болки в дясната Ръка изтриването особенно посред нощ е убийствено боли много даже започнах да не чувствам понякога когато хвана нещо обезчувствена става самата длан о пръстите ходих при Лл тя ме изпрати на Невролог тя ме прегледа каза че имам плексит и прищипан нерв изписа ми магнезий и витамини Б комплекс  и фолиева киселина масажи и повече почивка за около две седмици започва да отшумява.. Но аз кърмя и не мога да пия аб и др неща иначе по бързо ще се възстановя Simple Smile намери време и отиди на лекар това е важно

# 276
Ели, откъде я купихте?

Кристи, поръчахме я от аптека Ceiba. Единият път си я взехме в деня на поставянето, просто преди прегледа минахме през аптеката. А при втория прием я взехме ден преди това и я съхранявахме в хладилник.

# 277
Благодаря  bouquet

# 278
Уфф, много исках да измерят малкия. Днес установих, че сме на прага на търпимост на зимния кош на количката. Като му свалих сенника, че да зареди малко витамин Д от слънцето и той се удари в главата му. На ръба сме и скоро ще трябва да вкарам летния кош в употреба, на легнала степен, абсурд да издържим до  6 месец. А столчетата за кола са до 75см. И там трябва да действам, чудя се кое по напред, че все разходи излизат.

# 279
Говори ми, говори ми...  Mr. Green

# 280
Колко сте големи, Кристи? На мен кумата ми онзи ден ми даде сумати дрехи от нейното дете и добре че, защото почти всичко е вече малко. На някои модели 9-12 си му е напълно ок. Обявиха го за гигант, но на мен хич не ми дреме, радвам се, че наддава. Да е здрав само.

# 281
Нашето чудо го тикнах в летния кош още преди да стане на 4 месеца Blush Те тия препоръки са правени според мен от гледна точна най-вече на кг. и височина, видях че е минал долните граници на СЗО и юруш. Естествено ползвам по-полегналите положения, не е седнал, а и не прекарва вътре дни все пак. Той е много доволен, че може да зяпа. Последно беше 8 кила, 65см но по нещастните ми ръчички бих казала, че вече е по-близо до 9 и го измерих ~67-68см.

Някой има ли количка Bugaboo, нашата май ще трябва да я сменяме, че си трябват яки гуми и амортисьори по тоз калдаръм около нас Tired

# 282
Аз мисля март да слагам летния кош, няма как той е доста тесеб нашия и вече гледам че е като в менгеме, А за коша за коша незнам още какъв да купуваме..

# 283
Ох, надявам се да ни остане време този уикенд да идем да видим това столче на Jane, което ви показах. Как ще се чувства бебо в него и как ще стои в колата ни. Основното, което отчитам като минус е, че е 9-18, а не 9-36, но ММ ме успокои, че ще остане за следващото дете (дай Боже), а на "баткото" ще купим после 15-36, което като се замисля си е опция Simple Smile Важно е столчетата да се видят на живо и да се пробват. Ако си харесате нещо онлайн, задължително отскочете и до някой детски магазин да го видите реално как изглежда. Една позната си беше харесала Бритакс, който обаче в действителност бил доста голям за тяхната кола и така мястото на човека, който се вози до водача, било много ограничено, което е непрактично. Та се отказаха. Та, око да види, ръка да пипне първо, че не е евтина вещ.

# 284
  • София
За Ротарикса, ние сложихме и двете дози вече, сами си ги купихме. Нашата педиатърка не искаше да слага на веднъж ваксините от имунизационния календар и Ротарикса, каза да идем в две различни седмици. Иначе никакви странични ефекти нямаше, водят я много фина, лека ваксина. Ако имате намерение да я слагате наистина, по-добре си купете поне първата доза, защото между първата и втората доза трябва да има минимум 30 дни, а всички знаем, че в нашата държава все се чака нещо, та може да не са налични навсякъде.
То на нас се оказа, че само едната ще ни трябва. Ще дам детайли в последствие, че много различни версии за различните градове и лекари.

ММ пък сега ми направи забележка, че другия месец ни изтича договора за квартирата и трябва да вземем решение. А толкова финансово сакат период ни е в момента, покрай болничните разходи и ремонта на колата. Confused

Иначе уговорих с него вече да си ни прибере утре. Все пак от неделя сме тука. 5 дена престой стигат за клинична пътека, която е 3 дни... Стига са точили ЗК вече Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт