Всеки ден за мен е 14. Февруари, ОКТОМВРИйчето щастлива ме прави! -7 тема

• 23 139
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Ели, откъде я купихте?

Кристи, поръчахме я от аптека Ceiba. Единият път си я взехме в деня на поставянето, просто преди прегледа минахме през аптеката. А при втория прием я взехме ден преди това и я съхранявахме в хладилник.

И аз съм много ЗА.
Значи не е дефицит въпосната ваксина Peace

# 286
Помбер, не е дефицит, но е супер объркващо (поне за мен). От първото посещение на педиатрите вкъщи питам за тази ваксина и всички се правят на ощипани. Всеки месец ме разубеждават и аз всеки месец се отказвам да споря, защото все пак те са лекарите. Отделно, така и не ми казаха могат ли да я осигурят или аз трябва да я купя, колко пари е, откога ще е безплатна и т.н. Не мрънкам, защото това е И моя отговорност, ама ми се щеше поне да ме информират като хората Crossing Arms

# 287
Днес се разходихме много хубаво с малката и мъжа ми .Платихме сметки ,напазаруваме за фризера разходихме малката спа малко.Станала е много самостоятелна седя и я гледам как си играе ,гука.Почнала е да разхвърля -маха си обиколила от стената на леглото голямо дърпане пада хаха

# 288
Моята педиатърка също мълчи, аз ще я ръчкам обаче.
Четох, че понеже първите 6 месеца им е много интензивен имунизационния календар на бебетата, едва ли не що да му слагаш още една.
Но пък позната ми разказа за ужасния си опит и то с две деца едновременно, заразява се бебето и от него баткото и...айде в болницата на системи, пълен кошмар.

# 289
Да, най-тъпото е, че едната от педиатърките ми, която беше против ротавирусната, защото покривала много малко щамове, преди 10 дни се е "опарила" - тя, мъжът и дъщеричката. Всички вкупом са се заразили ooooh! А междувременно, ако я бяхме планирали, както исках, сега щях да дишам една идея по-спокойно.

# 290
Eli за столчето за кола би трябвало да се гледа ръста на детето. Не знам защо навсякъде пишат кг. Първото ни сточле беше сайбекс сирона, 0-18кг, уж до 4г. На 18м му стана малко. Той тогава беше около 10кг, но доста висок и му стърчеше главата. Понеже много пътуваме, исках да е с удължено ползване в посока обратна на движението. Взехме си be safe  и съм много доволна. То обаче също заема много място.
Относно ротарикса тук, а педиатърката на  баткото в България ги препоръчват. До сега само положителни неща съм чувала за нея.

# 291
Eli за столчето за кола би трябвало да се гледа ръста на детето. Не знам защо навсякъде пишат кг. Първото ни сточле беше сайбекс сирона, 0-18кг, уж до 4г. На 18м му стана малко. Той тогава беше около 10кг, но доста висок и му стърчеше главата. Понеже много пътуваме, исках да е с удължено ползване в посока обратна на движението. Взехме си be safe  и съм много доволна. То обаче също заема много място.
Относно ротарикса тук, а педиатърката на  баткото в България ги препоръчват. До сега само положителни неща съм чувала за нея.
Може ли да ми кажеш точно модела столче на Besafe. Наистина изглеждат добре. И да си споделя мъката и аз - как може  всичко за деца да е толкова скъпо.. умът ми не го побира. Едно столче за кола 1000 лв, е че нормално ли е сигурността на детето да е достъпна на такава безбожна цена - за мен не...

# 292
  • София
Партидите Ротарикс са до края на февруари, не са налични, защото са скъпи и защото са с изтичащ срок на годност и една аптека не може да рискува. Ако поставяте март, ги купете след 1-ви март. Няма шанс да станат безплатни толкова бързо, то обществена поръчка иде Simple Smile

# 293
  • София
Но пък позната ми разказа за ужасния си опит и то с две деца едновременно, заразява се бебето и от него баткото и...айде в болницата на системи, пълен кошмар.
Като при нас Rolling Eyes Много съм възмутена колко безхаберно се подхожда към този сериозен проблем. А и в болницата не знаели били дали ваксината е платена и т.н. Ама то тия в болницата за нищо не стават. Утре ще им пея Time to say goodbye.

Baltazara, кога точно изтича срока на партидите? Защото ВСЕКИ продукт в годност може да се достави с поръчка в аптеката, законът го изисква и няма такова нещо като "не иска аптеката да рискува", щом клиент е заявил и оставил капаро. Иначе е ясно, че никой няма да си купи ваксина с изтичащ срок през февруари, ако си знае, че ще я поставя март. А то тук не забравяйте, че физически нямате нужда от лекар за поставянето - все пак се изсипва със спринцовка в устата. Rolling Eyes Всяка майка може да го направи сама и без да ходи по лекари да се моли.

# 294
  • София
И аз за днес да кажа Simple Smile

Трябваше да ходим на ваксина. Имахе уговорка от предния месец. Час преди да тръгнем, звъня на педиатъра и питам дали е на работа, има ли ваксини, да идваме ли. Тя ми вика - да, да, тук съм, има ваксини, чакам ви.

Отиваме и познайте - а, ми то няма ваксини.  Tired

Издразних се. За пореден път ме претупва и почва да ми писва.

Не ми е заради разходката - ок, прегледа го. Ама да кажеш, че не съм се обадила. Ами обадих се, ама бързаше да ми отговори. Можеше да ме пита за коя ваксина сме. Въпреки, че винаги питам дали е удобно да се разговаря, ако не е било удобно, да си каже. Ама ... както и да е.

Надявам се да не се налага нещо по-сериозно. Тя нито ме пита нещо за детето, нито нищо. Мери си го там, прослушва гърдите, пише си документите и чао. Дори не ми казва добре е. (Не, че незнам, ама някакси да ти кажат е друго.) Ами то и аз си го меря в нас и гърдите слушам (покрай всички споделени неща от Innerlane).

И край на мрънкането. Simple Smile

Ротариксът обявиха уж официално, че от началото на годината е безплатна. Естествено нямаше налична, пък и документално не бяха изчистени нещата, но последните обещания от 1 февруари би трябвало навсякъде да е налична и безплатна. Който е решил да слага и не е все още, съветът ми е да си настоявате да си я получите.

Iid Малко черен хумор  Mr. Green Глобата за липса на колан в автомобил вече е 200 лв. Глобата за возене на необезопасено дете е 50 лв. Както се пишеше - ми кво, ще си направиш друго.  Mr. Green

П.п. Защо се извинявате за по-дълги постове?  Rolling Eyes Не се заяждам, наистина не разбирам. Нали сме тук за споделяне. Не винаги може да кажеш всичко с 2-3 реда/думи. Пък и аз съм от многословните  Crazy

# 295
Мисис, ти ме разби. И с разказа и с хумора вкупом.
Къде ти е педиатърката? А какво ще рече " няма " ваксини? Няколко пъти се спомена и вече не се сдържам да питам. Та нали всеки лекар/педиатър води списък на пациентите си и знае кои ще имат нужда от ваксини и кога newsm78
Голямо безхаберие...
Поли, къде се загуби? Днес си много тихичка.  Hug
PS: Май съм яхнала метлата днес и само се ядосвам...
PS: Мисис, аз обичам дълги постове, нали съм по дебелите книги.  hahaha

# 296
  • София
 Crazy

Не искам да плюя, но не одобрявам реакцията й днес. Има доста положителни отзиви за нея, препоръчаха ми я хора, на които имам доверие, може и да е страхотен специалист (надявам се да не се налага да разбирам уменията й), но нещо не си пасваме. Не ни се получава връзката, хич.  Confused

Честно, не разпитвах за ваксините. Стана ми тъпо. Извини се, не мога да отрека, ама едно такова служебно го смотолеви. Не исках да дълбая, щото май нищо няма да променя, ама кофти усещане остана. Та си го излях на вас.  Hug

А, верно Simple Smile Поли, остави мъжа да диша. Да не го задушиш от лИбоФФФ  Whistling

# 297
Аз съм доста доволна от нашата педиатърка за сега. Познава ни лично, по име, знае много добре всичко за него, вдига си телефона и връща обаждания и ми оказа много голяма подкрепа при проблема с уроинфекцията му. Затова и днес ми е свито сърцето откакто видях, че е болна жената. Започнах да се тревожа дали изобщо ще се върне на работа и да си мисля колко ужасно би било, ако се наложи да търся нов лекар за малчо. Дано не е нещо сериозно и се излекува Sad
За Ротарикс- в болницата, където раждах ми я препоръчаха неонатолозите, както и педиатърката ми подкрепи решението ми да я сложим. Та не съм имала никакви съмнения аз. Лесно я прие, мисля, че е и приятна на вкус, нямаше мръщене и плюене.

Момичета, дайте съвет каква козметика да взимам. Малкият е с вечно зачервени бузи като дядо Мраз, загрубели, та даже грапави. До сега почиствах с мицеларната вода на Биодерма и мажех с крем на Алверде, от био серията на ДМ. Ефект обаче няма. Метнал се е на баща си, с много кекава, чувствителна, бяла кожа. И по тялото му кожата е суха. Давайте акъли какво да взимам. За А-Дерма си мисля, ама какво точно да бъде, че като ида в аптеката се ошашквам от толкоз разновидности.

# 298
Втората доза на ротавирусната ваксина я слагат до 24 седмица тука, като между първата и втората трябва да има 4 седмици, а се почва след шестата (аз съвсем в обратен ред го написах...)
Ели, пробвай с чист вазелин да мажеш. След като опитах 100 различни кремчета с каката, минах на чист вазелин по съвет от приятелка (кожен лекар). Е, само това ползвам вече за всички части на тялото, че и при моите деца е суха кожата и избиват грапави петна. Но с вазелина са под контрол вече. Мажа бузите преди излизане, ползвам за масажа на бебето, мажа дупета, лакти и каквото там е нужно.
Фиффи, аз съм с бугабу (хамелеон) и гласувам с две ръце за тази количка, защото няма грешка, и по планините сме ходили с нея даже.

# 299
И аз съм с две ръце за обикновен вазелин. Иначе имам и това http://www.marvi.bg/excipial-mandelolsalbe-excipial-bademovo-mas … -100-ml-2936.html много съм доволна и от него. Но пак гласувам за вазелина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт