Всеки ден за мен е 14. Февруари, ОКТОМВРИйчето щастлива ме прави! -7 тема

• 23 182
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Пък аз, седя си в тъмното и си мисля разни работи, а малечка тъкмо откърти седемнайсти сън за днес( или вчера?), та бързам да ви драсна.
Кристи, много хубави новини за оздравялото човече, нека с това да закриете сезона!
Ние вървим вече към подобрение и скоро и ние ще сме здрави.
За ревящата девойка вярвам, че е период. Тепърва любопитството ще надделее. Аз имам няколко рецепти с моята в момента: да я заиграеш с играчка, смяна на перспективата на шезлонга, активната гимнастика или там където я оставяш. Промерно в другата стая. Напоследък оставям на дивана, събувам клинче и чорапки и оставям да се забавлява с крачетата си, вярвай, не могат да устоят!
Иначе и аз пея и й говоря за всичко, що ми мине през главата, когато сме сами. Стои мирно сама и гледа захласнато, ако почна да правя нрщо монотонно пред нея - гладя, беля картофи, сортирам дрехи, епилирам се, майка ми сядаше и плетеше с каката навремето, абе каквото ти дойде на акъла да правиш пред нея, играй го индийски сериал, щом я кефи Simple Smile При нас има ефект.
А и още се сетих, покажи й огледало да се гледа. Ще й блокира вниманието 100%.
Лееека нощ, че след час съм пакдежурна Wink

# 316
  • София
Дубрютрьо Wink
кристи, гест, и аз така говорех на баткото Simple Smile сега не мога, защото, бати надава неистов рев "не говоляяаааай" Simple Smile
шоши, спокойно, то ще е няколко месеца още само Simple Smile пропълзи ли, спасена си  Party дотогава яж спанак, за да имаш мускули като на Попай моряка Wink (амии, по-адекватно включване - след като си изпия кафето  hahaha )
на моят кротушко сигурно му расте голямо Зъбище - никога не е било това през нощта

# 317
  • Пловдив
Пак е интересно тук Simple Smile
Аз нахраних и приспах бебче и сега се чудя какво да ям,че много глад.Вече 3 ден яде в 6,7,8 и 9 и заспива докато цока и се събужда към 4  newsm78  И аз много й говоря,но и повтарям след нея да си мисли че я разбирам.Е не всички звуци мога да повторя,че то гърбатокитски не всеки владее
Шошиии и аз мъкнех на ръце,но има светлина в тунела.Вече се заиграва на шезлонга или леглото,бърбори си на играчките(или по-скоро им вика),облизва си ги,сваля си чорапките и такива забавни неща.Ако ми ревне си пускам косата и спира  hahaha
Хапнах и лягам,лекинка  Heart Eyes

# 318
Не знам защо, но абсолютно ужасното ми пеене го успокоява  Shocked И тъй като не мога да изкарам и една песен цяла, обикновено е смесица от Мила моя мамо, Зайченцето бяло, коледни песнички и каквото още се сетиш в едно. После минавам на френски и английски през руски  Mr. Green
Айде певческите способности как да е, но си мислех, че само аз съм така с репертоара bowuu Или пея микса  "Зайченцето бяло, мила моя майно льо", или "Над смълчаните полета пеят траурни звънчета". Когато съм в настроение, разнообразявам с "Моряците се връщат от бурното море", все пак е морско чадо по майчина линия Flutter И "Аз съм Гошко Хубавеца", щот ми е хубавец Heart Eyes

За плаченето, ако сам се грижи човек, няма начин - все ще се наложи да пореве 2-3мин. Той моят както реве на ставане и лягане (обяснявам и аз, че е мъж и трябва за сериозни неща само дс реве, но засега не възприема), и менажерия да го гледа, пак ще има пропуски. Все ще станат хора си мисля, пък макар и след някоя изплакана сълза. 

# 319
  • Варна
Шоши и ние сме така буден ли е Гошко хубавеца иска не кои да е а мама да го носи... Мрънка на шезлонга в кошарата на Повивалника на дивана на всякаде докато не го взема а започне ли да реве нито песни нито танци нито гушкане не го успокоява тогава давам цицка да си цокне. Цока 5 мин и или заспива или ме гледа едно такова влюбено.. Но това е само период някакъв си минава после пак идва.. Ще пораснат ще станат любопитни за света и ще ни отсвирят за гушкане 😘💞🤗🤗🤗

# 320
  • София
Шоши, това са наистина твърде много часове носене. И според мен малко по малко трябва да се отучи. В Токуда се нагледах на деца, при това на по 4-5 години, които прекарват по цял ден навряни в майка си, вместо да си играят с другите деца, и изпадаха в истерична криза с рев и писъци, когато тя иде до тоалетната. Та имам няколко въпроса и идеи:

- Имате ли хубава активна гимнастика? От тия, които са много шарени, пеят, свирят като се дърпат/ритат играчките и с опция за смяна на висящите играчки, които нищо не правят? Децата на по 4 месеца вече активно проявяват интерес. Може постепенно да я приучиш първо да си играеш с нея с гимнастиката, после постепенно да се отдалечаваш и да се учи да си играе там сама. Ако имаш късмет, дори да се измори и да заспи може.

- Удобен шезлонг, бонус са вибрациите и висящите играчки. Понякога децата се ядосват като само лежат и искат да са изправени и да гледат наоколо. Мама да е единствената опция за предоставяне на тази възможност обаче е лоша идея. Позиционираш шезлонга до теб на дивана / леглото, гледате се, говорите си и се учите на дистанция Laughing

- Телевизията. Тук има майки, които ще спорят колко "ужасно облъчване" било това, как еди кой си бил писал, че децата, които гледат телевизия толкова малки, остават глупави, създават вредни навици и т.н. Но аз за себе си вярвам, че няма нищо, което да бъде вредно в малки дози. Бебетата просто обожават Baby TV, тъй като им е интересно да гледат шарени, усмихнати човечета и животинки, които пеят песнички, играят игри и т.н. Бубенцето я оставам в шезлонга на дивана срещу плазмата за по 15-20 минути, когато трябва да се изчисти и сготви. Харесва ѝ, даже се смее всеки път, когато по телевизора се смеят Mr. Green

- Помощ от приятел.  Нека другите членове на семейството също да прекарват време с бебето, да си говорят с него и да си играят, а не само да го носят и гушкат като плюшена играчка.

- Музика. Учудващо, но правилната (според вкуса на бебето) музика също може да го успокои и да му повдигне настроението като е разстроено, както и да го приспи.

# 321
  • Варна
Телевизията. Тук има майки, които ще спорят колко "ужасно облъчване" било това, как еди кой си бил писал, че децата, които гледат телевизия толкова малки, остават глупави, създават вредни навици и т.н. Но аз за себе си вярвам, че няма нищо, което да бъде вредно в малки дози. Бебетата просто обожават Baby TV, тъй като им е интересно да гледат шарени, усмихнати човечета и животинки, които пеят песнички, играят игри и т.н. Бубенцето я оставам в шезлонга на дивана срещу плазмата за по 15-20 минути, когато трябва да се изчисти и сготви. Харесва ѝ, даже се смее всеки път, когато по телевизора се смеят Mr. Green

Подкрепям те  малчо много му харесва бейби тв и дък тв гледа ги с интерес доста време та аз да оправя някои неща  каката от там научи английския език и сега бърбори повече. На него отколкото. На бг хахха  😘😘🤗
Но найстина много де забавлява да гледа радва се  с тях и когато нещо тъжно се случи и той гледа още  Малко Ще Заплаче сякаш ги разбира бря... 😂😂😂

# 322
Добро утро.
Аз не съм от носещите. Може да реве, може да мрънка... не нося (най-много една две минутки,ако стане много напечено положението).

Имаме активна гимнастика, ама нещо напоследък не й е интересна, иска да е в по-изправено положение и да гледа.
Шезлонгът вече ни е малък. И вибрира и музика пуска, ама вече веднъж се изсипа от него (просто се свлече) и рядко го ползвам.
Телевизия - ами аз си гледам, не съм еко талибан, че да отричам всички достижения на съвременната цивилизация, та и тя покрай мен сигурно гледа (забелязвам, че се засяпва). Но аз гледам предимно Евроспорт.

Когато имаме гости, всички се изреждат да я гушат, не реве, даже се радва.

Музиката - моето много обича Queen и саундтракът на "Шифърът на Леонардо", също така, аз свиря на пиано, обича, когато свиря или просто пея, заслушва се.

Най-често си я слагам да легне до мен, докато си чета, например. Чета на глас, често взимам една кукла и правя нещо като куклен театър - чета на глас и поклащам куклата, все едно тя говори. Доста й харесва на бебочката.

Туй то, отивам да сменя едно гуйно, а после да сръбвам кафенцИ. kaffeetrmker_2

# 323
Мойта дунда от няколко дни нещо ми хленчи и ще я пращам за осиновяване Whistling

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 08:30 от poli1974

# 324
Добро утро. Да си призная намерих много интересна статия за носенето на ръце, то пък тук като го копирам излиза като рекламен спам. Шоши, повярвай ми мила,сама ще откриеш разковничето, кой и каквото да ти напише. Да наистина, ти самата се нуждаеш от огромно гуш   Hug Hug

# 325
Добро утро. Да си призная намерих много интересна статия за носенето на ръце, то пък тук като го копирам излиза като рекламен спам. Шоши, повярвай ми мила,сама ще откриеш разковничето, кой и каквото да ти напише. Да наистина, ти самата се нуждаеш от огромно гуш   Hug Hug

Да не е за отслабването - някъде четох, че ако носим детето на ръце, много бързо се сваляли излишните кг....

Кхм...

# 326
Не Posh не е, обясняваха в началото как навремето не е имало активни гимнастики и занимателни игри...ей такива работи. Наблягат на бързата градация на детето......  бе имаше интересни пинизи, но аз съм от жените, които бягат надалеч от нет съвети и насоки и някак си намирам своя си начин към децата си, било той добър или лош.

# 327
Не Posh не е, обясняваха в началото как навремето не е имало активни гимнастики и занимателни игри...ей такива работи. Наблягат на бързата градация на детето......  бе имаше интересни пинизи, но аз съм от жените, които бягат надалеч от нет съвети и насоки и някак си намирам своя си начин към децата си, било той добър или лош.
+1
ич не обичам некой да ми дава наклон на... тва дет го нямам Simple Smile

Някъде имаше една много интересна картинка по тоя повод....
Скрит текст:

# 328
Ауууууу бе Posh Simple Smile

# 329
Шоши, това са наистина твърде много часове носене. И според мен малко по малко трябва да се отучи. В Токуда се нагледах на деца, при това на по 4-5 години, които прекарват по цял ден навряни в майка си, вместо да си играят с другите деца, и изпадаха в истерична криза с рев и писъци, когато тя иде до тоалетната. Та имам няколко въпроса и идеи:

- Имате ли хубава активна гимнастика? От тия, които са много шарени, пеят, свирят като се дърпат/ритат играчките и с опция за смяна на висящите играчки, които нищо не правят? Децата на по 4 месеца вече активно проявяват интерес. Може постепенно да я приучиш първо да си играеш с нея с гимнастиката, после постепенно да се отдалечаваш и да се учи да си играе там сама. Ако имаш късмет, дори да се измори и да заспи може.

- Удобен шезлонг, бонус са вибрациите и висящите играчки. Понякога децата се ядосват като само лежат и искат да са изправени и да гледат наоколо. Мама да е единствената опция за предоставяне на тази възможност обаче е лоша идея. Позиционираш шезлонга до теб на дивана / леглото, гледате се, говорите си и се учите на дистанция Laughing

- Телевизията. Тук има майки, които ще спорят колко "ужасно облъчване" било това, как еди кой си бил писал, че децата, които гледат телевизия толкова малки, остават глупави, създават вредни навици и т.н. Но аз за себе си вярвам, че няма нищо, което да бъде вредно в малки дози. Бебетата просто обожават Baby TV, тъй като им е интересно да гледат шарени, усмихнати човечета и животинки, които пеят песнички, играят игри и т.н. Бубенцето я оставам в шезлонга на дивана срещу плазмата за по 15-20 минути, когато трябва да се изчисти и сготви. Харесва ѝ, даже се смее всеки път, когато по телевизора се смеят Mr. Green

- Помощ от приятел.  Нека другите членове на семейството също да прекарват време с бебето, да си говорят с него и да си играят, а не само да го носят и гушкат като плюшена играчка.

- Музика. Учудващо, но правилната (според вкуса на бебето) музика също може да го успокои и да му повдигне настроението като е разстроено, както и да го приспи.
Baby tv ми беше голям помощник за баткото. Сега като се върне от ясла си пуска някакво филмче и малката веднага се заглежда. Оставям ги да си гледат и много да си свърша доста неща.
На ръце не съм ги носила и приспивала и двамата. Само докато имаше колики, но за малко.

Общи условия

Активация на акаунт