Всеки ден за мен е 14. Февруари, ОКТОМВРИйчето щастлива ме прави! -7 тема

• 22 737
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Аз чета много теми и бързо. Говорилнята я скролвам, ако някоя мама има питане на което искам да отговоря - правя го и толкоз. Ако иска да взима мнението ми / информацията под внимание, ако не - здраве.
Това е.
А по отношение на моята персона, аз съм човек, който никога не се е интересувал от хорското мнение за мене си и не мисля тепърва да почвам.
Айде, връщам се към четенето на темата за захранването, че ме часат още 100 страници.
И понеже виждам, че и тук се започва с него, ако нещо смятам за полезно ще го пиша, който иска да чете.

# 556
Поли, а как ги вариш в тенджерка с малко вода или в уред?
Нямам приставка за тенжера,пълня малко вода и слагам чиния на обратно и отгоре върху нея кубчета зеленчуци

# 557
Ели, на готовите пюрета е посочено до колко дни след отваряне да се консумира, обикновенно е 2-3дни, съхранявано в хладилник.Тиквата я режа на малки кубчета и за 15 мивути горе долу ми е сварена.Когато сваря повече я пасирам цялата и я съхравявам в хладилника, обикновенно в бебешко бурканче.Давам я на следващия ден най-много, но съм чувала, че някои я дават и на по-следващия.

# 558
Страхотна идея. И аз нямам уред, нито приставка. Фурната има функция за готвене на пара, но не съм я ползвала и нямам идея дали функционира като хората.

# 559
Страхотна идея. И аз нямам уред, нито приставка. Фурната има функция за готвене на пара, но не съм я ползвала и нямам идея дали функционира като хората.

Баба ти знае и две и двеста  Mr. Green

# 560
То и аз ги познавам добре и двете и двестата.  hahaha

# 561
То и аз ги познавам добре и двете и двестата.  hahaha
Обаче видях в домашни потреби приставка само трябва да се съобразя с диаметъра на тенджерката,нали се сещаш че количествата зеленчук се увеличават и чинията тогава не върши работа. Тя е за от пет до десет малки кубчета.

# 562
А да ви кажа и аз какво правех с голямата ми дъщеря. Работех и нямах много време през седмицата да готвя и пасирам, затова през уикенда се хващах и правех 2-3-4 вида пюрета и млечни каши, порционирах ги и ги слагах във фризера. През седмицата само вадех каквото ми трябва сутрин от хладилника и като дойдеше време за хранене затоплях на водна баня. 5 минути и готово. Разбира се, прясно приготвеното сигурно е по-хубаво, но детето и моите размразени пюрета и кърма си ядеше с апетит. Ако няма човек време и иска да си готви, това е вариантът.

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 12:13 от 37°C ON

# 563
А леле тука пак се заформя разправия  Thinking Вчера мойта като не яде в 17 щяла доза после да видите как ядеше лакомо и сладко си заспа ...С времето се научи да не я насилвам ,защото повръща научих се да я усещам кога и се спи кога и се яде

# 564
Ани да тук постоянно ще има разправии,когато има хора,живеейки на принципа- " Боли ме,сърби ме,драго ми е". Нямам нерви се занимавам ....

# 565
Анита, и аз така Simple Smile Снощи, преди да заспи, опука 180 + 60 Shocked Ама явно си е имало нужда детето.

Забравих да споделя нещо. Беше време за смяна на накрайниците на шишетата и вчера купих силиконови вместо каучукови. Не слепват и на бебето му харесаха - започна да яде за отрицателно време, без да плюе и да се цупи. Помня, че имаше и други с моя проблем, та мисълта ми е да пробвате.

# 566
Благодаря на всички за инфото! Simple Smile Вече мисля, че се ориентирах горе-долу. в 11:30 този път си яде пюрето, не с особено удоволствие, но не плю. Simple Smile Аз и давам пюрето на стайна t, и бурканчето го ползвам за 2 хранения макс, т.е. 24 часа горе-долу. За домашно приготвените не съм се интересувала, та не мога да кажа нищо.

Относно четенето- аз обожавам да чета, но за бебета книги не съм чела, няма и да чета(майка ми обаче пази 2  книги от моето детство та дава инфо от там), предпочитам ако имам проблем/въпрос да потърся в интернет, да се консултирам с педиатър, с майка ми, а вече и с вас Simple Smile и накрая да взема решение как да процедирам. Simple Smile

cristi ние в началото бяхме с каучукови биберони и ставаха лепкави за няма и месец, силиконовите сега, ако не смятах кога минават 2 месеца, да ги сменя, няма и да разбера, че са стари. Simple Smile

P.S. Темата е супер, не знам Chuby защо не я харесва...не  мисля, че е лошо да се говори и за други неща, освен бебоците, даже напротив! Simple Smile

# 567
Оф, пак ли Чъби, беее... Пфффф
Чъби не харесва темата, щото някои кифли си позволяват да мислят и пишат за други неща освен за бебета. Защото кифлите, за разлика от нея имат личен живот, мъже, приятели, работа, хобита, интереси и други разни неща, а тя сама спомена, че предпочита по цял ден да говори само за наакани памперси, затова и намира общ език с кварталните баби, че явно са на един акъл. И ако не идеализира себе си и детето си гласно пред рядката и публика, решава да го прави тук. Щот явно няма друго куку, което да я издържи, та тук, въпреки, че отново е непонасяна от вече всички, тъй като легално няма как да и нацепим канчето, та си развява мъдростите, без да и ги искат.
И да, ще пишем за нокти, за косми по главата, по краката и разни други проблеми, тъй като те са общи за майките родили в този период, и може да си помогнем. Защото за да е едно бебе щастливо, трябва и майка му да е щастлива и спокойна.

# 568
Моля да  споделите какво ще готвите  newsm78

# 569
Този пост ме кара да ударя една ракия за обяд hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт