На море в Турция - тема 47

• 241 537
  • 823
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!  Решихме да почиваме в Турция тази година.  Направихме резервация за Кушадасъ хотел Батихан, но нещо ме притеснява тур оператора -Болкан Турбокс.  Може ли да дадете мнение за него?  платихме 50% от сумата и получихме 2 фактури и резервация.  Също ме притеснява и ниската цена на офертата.  5нощувки 4 възрастни +3 годишно дете -908лв за периода 6-11май.  Ние сме от Варна,  а фирмата е от София и ни пращат документи по емайл.  Ще бъдем със собствен транспорт

Не съм ги чувала дори, но и на мен ми е малко странно толкова ниска цена. Агенциите с които аз пътувам за този период за 5 нощувки продават Батихан за около 840лв - 2-ма възрастни + 1 дете. (Стандартна стя без екстри и гледки към плаж, море и прочие).
А един възрастен в двойна стая е 340лв - пак за същите условия.

Иначе самия хотел не е то скъпите, но не знам тези каква отстъпка ползват за да си позволят такава цена.
А като те мъчи някакво съмнение, защо бърза да платиш капаро, а не си направи това проучване предварително ? ...  newsm78 newsm78 newsm78

# 106
Майка ми ги урежда нещата, ако бях аз щях да изчакам, но.... Какви документи трябва да ни представи тур оператора?

# 107
А договор имате ли подписан . Това е трябвало да имате с ясни клаузи както на тур оператора така и вашите .  newsm78

# 108
Майка ми ги урежда нещата, ако бях аз щях да изчакам, но.... Какви документи трябва да ни представи тур оператора?

Длъжни са още при капарото да ви дадат договор с всички подробности - отговорности задължения какво реално плащане и прочие, срокове  и т.н. Застраховките обикновено ги дават при тръгване заедно с допълнителни контакти на екскурзовода на място, контакти на посолства и консулство и контакти за спешна връзка с агенцията в България.. и разни други дреболии но тези са най-важни.  bouquet

# 109
Каза ли са на майка ми, че при собствен транспорт не се правел договор.  Застраховките чакаме да ги измислят и да ги платим

# 110
Това е несериозно, ние преди няколко години с кумовете пътувахме на почивка в Корфу със собствен транспорт , само хотела ни беше през агенция. Имахме си договор за тази част от услугата.
Извинявай но без договор няма как-  най малкото ваучер от хотела за резервацията трябва да ви дадат в такъв случай.
Но за менртова е измъкване от отговорност и несериозно отношение ..  newsm78

P.S. замислих се за цената. При положение че сте със собствен транспорт ви пада не малък процент надолу, и все пак..  newsm78

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 20:15 от mamaSunshine

# 111
Каза ли са на майка ми, че при собствен транспорт не се правел договор.  Застраховките чакаме да ги измислят и да ги платим
Е така вече може да пиете една студена вода.Как така давате пари без договор.Срещу какво платихте.Какво получихте от тях.Как така като сте със собствен транспорт не се подписва договор.Защо първо не питахте пък тогава да платите.Извинявайте ама не сериозна работа .След дъжд качулка

# 112
Е така вече може да пиете една студена вода.Как така давате пари без договор.Срещу какво платихте.Какво получихте от тях.Как така като сте със собствен транспорт не се подписва договор.Защо първо не питахте пък тогава да платите.Извинявайте ама не сериозна работа .След дъжд качулка

Мими така е и според мен но не малко агенции когато само посредничат за хотел но няма други услуги, действат на принципа на Букинг -  правят договори само за цялостни туристически услуги с транспорт и екскурзоводско обслужване, а в останалите случаи дават само ваучера за хотела което служи за резервацията. Въпроса е дали те са получили такъв при превеждане на капарото...

# 113
За всеки случай си вземете повечко пари , за да не бъдете "сюрпризирани" на рецепцията.  newsm78 newsm78

# 114
  • София
vesito90, какво основание за плащане е посочено във фактурите?

# 115
Имаме фактура и резервационна бланка

# 116
  • София
Т.е. във фактурата е отбелязано, че плащането е за резервация за определен период и вид стая? Или .... не?
Дописвам.
Поразгледах сайта на BalkanTourBox. Всички оферти, които видях са само със собствен транспорт. Не е възможно всички клиенти да се съгласят да не подпишат договор за услугата, която ще платят.
Искайте да подпишете договор за хотелско настаняване.

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 22:10 от magicjo

# 117
Пише името на хотела и дните за настаняване и сумата на капарото

# 118
Здравей  vesito90,

ние пътуваме със собствен транспорт и въпреки това първо подписваме договор с всички подробности по престоя, документ за капаро също и 20 дни преди това доплащаме остатък от сумата получаваме ваучарите за престоя , застраховката и документ за платената сума- остатък.

Според мен също задължително трябва да има договор независимо от транспорта, тъй като всеки има право на избор при положение ,че се предлагат и трите вида- самолет, автобус, собствен.  

Надявам се да са наред нещата при Вас  newsm10 newsm17 smile3503

# 119
  • София
Аз бих писала директно на хотела, за да съм сигурна дали резервацията е истинска.
Писала съм на хотел за да разбера имам ли гледка към морето преди 2 години, защото от Емералд не можеха да ми кажат.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт