Вижте какво намерих

• 31 742
  • 231
  •   1
Отговори
# 60
  • София
В моя интимен гел в момента се съдържат почти САМО отровните вещества. На Бюти Формула е.

Добре, аз имам една молба, Praynig
някой, който е компетентен да пусне списък тук, в темата, на всички вредности, в прегледен вид, за принтиране.
Да си го принтна и да се приключва вече.
Не мога да ги запомня, а и не е необходимо, щото явно спасение няма.

# 61

Надявам се да ти свър6и работа:

http://www.zeitenschrift.com/magazin/40-kosmetik.ihtml

# 62

Нивея си е от опасните(виж и в онзи линк на greenpeace по назад).О6те пове4е,4е тази в Бг идва от близка Турция.Пак в Германия бебе6ка козметика на Нивея  няма.

не ставай смешна, моля те

# 63
Доколкото виждам,живee6 в Австрия.От 2 г. досега не сам видяла ни6то бебе6ко на Нивея тук.

# 64
Здравейте, нямаше да видя тази тема, ако бейби и дари не ми бяха изпратила лично съобщение. Благодаря им!
Ще си позволя, от името на специалистите в Талодерма ООД, да се намеся компетентно.

Ще цитирам новата Наредба 36/30.11.2005 г. на МЗ за изискванията към козметичните продукти (ДВ, бр. 101/ 16.12.2005), стр. 39, Приложение 4:

Bronopol (или още 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol) е разрешен за влагане в козметични продукти в концентрация до 0.1% и при влагането трябва да се избягва формирането на нитрозамини! Това пък ще рече да не се допускат окислителни процеси, за което отговорът е "почесване зад врата" ....
5-Бромо-5-нитро-1,3-диоксан е близък до Бронопол, влага се също моксимум до 0.1% и е позволен само в продукти, които се изплакват (шампоани, измивни гелове и пр.).
По мнението на колегите, действително можете спокойно да използвате шампоаните си с този консервант, омекотителите за пране - също.
По информация от колегите, COLIPA и релевантните структури на ЕС от скоро коментират нуждата БРОНОПОЛ също да се ограничи до влагане само в продукти, които се отмиват поради силно агресивното му "поведение" спрямо кожата. В различни източници се сочи, че Бронопол изсушава и дразни кожата, в известна степен нарушава естествения защитен липиден слой на кожата като по този начин нарушава бариерно-защитните й функции и я прави по-уязвима на бактерии и външни влияния, дехидратация, сврухчувствителност и съответно така отчасти "благоприятства" преждевременното стареене на кожата. С висока степен на сенсибилизация е и често предизвиква фотоалергии.
В нашите продукти Бронопол не се използва от много години поради точно това му влияние. Личният коментар на проф. Пенев за консерванта е: "Аз лично съм забранил да влагат Бронопол, защото е много агресивен".

Тук мога да ви изложа токсикологична информация, свързана с Бронопол:
2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL (Bronopol) (INCI); CAS № 52-51-7,
Einecs /Elincs № 200-143-0.
Използва се като консервант в козметични продукти. Разтворимост във вода при 23º  С  280 g/l. Коефициент на  разпределение етанол:вода 0.18. pH на 1 % воден разтвор е 5 – 7.
Съдържание на технически замърсители - 2-метил-2-нитропропан-1,3-диол до 0.5 % и трис(хидроксиметил) нитрометан до 0.5 %.
Остра орална токсичност – DL50 342 mg/kg за женски плъхове и 307 mg/kg за мъжки плъхове, което класифицира бронополът като вреден при поглъщане.
Остра дермална токсичност - DL50 1600 mg/kg, което го определя като вреден при контакт с кожата. Концентратът (все пак в козметиката той не е в този концентриран вид  Peace - да не плюем само) има силно дразнещо действие върху кожата и лигавиците на горните дихателни пътища и очите.
Въвеждането в очния сак на зайци на 5 % бронопол в полиетиленгликол предизвиква дразнене. Недразнеща е концентрацията на 0.5 % бронопол във физиологичен разтвор при въвеждане в очния сак на зайци ежедневно в течение на 4 дни.
Еднократната дермална апликация на 1 % бронопол в ацетон или 0.5 % във воден разтвор на метилцелулоза не дразни кожата на зайци, докато 2 % в ацетон води до слаба иритация. Търговски продукт съдържащ 20 % (Myacide S1) притежава умерено дразнещо кожата действие.
С максимизиращия тест на Magnusson и Kligman се определя  сензибилизиращ потенциал за бели морски свинчета. При изследване на 93 доброволци след 10 апликации на 5 % бронопол  в жълт вазелин, разрешаващата доза на 14-я ден с 0.25 % бронопол в същия носител не дава позитивни реакции (Maibach, 1977- малко е отдавна  Peace). Доказан контактен алерген. Има данни за развитие на контактна сензибилизация с позитивни епикутанни тестове сред населението (De Groot, 1988, Angelini и съавт.,1997, Nohynek, 2003).
 и т.н. .....

Нашият личен съвет - по възможност избягвайте!
Мога да посоча още 2 други консерванта, които са с "не до там позитивно" влияние върху кожата:
1. KATHON CG, разтвор, със състав:
1.1. Methylchloroisothiazolinone – 1.05 – 1.25% в р-ра, CAS № 26172-55-4
1.2. Methylisothiazolinone – 0.25 – 0.45% в р-ра   , CAS № 2682-20-4
1.3. Magnesium Chloride – 0.5 – 1.0% в р-ра, CAS № 7786-30-3
1.4. Magnesium Nitrate – 21 – 25% в р-ра, CAS № 10377-60-3
1.5. Water, CAS № 7732-18-5
Ексертно становище на ст.н.с. А. Байнова, дмн, Лаборатория “Токсикология”:
Катон CG е биоцид, синтезиран и предложен за употреба като широкоспектърен антимикробен и антимикотичен агент с висока биологична активност.
Катон CG има чистота, отговаряща на изискванията за влагане в козметични средства и съдържа общо 1.5% от активните компоненти /1.125% : 0.375%/ в търговския продукт.
Химичният състав на Катон и структурата на активните ингредиенти предполагат проява на странични въздействия при контакт с кожата и лигавиците на очите и горните дихателни пътища: изразена иритативна и сензибилизираща дейност.
........
Рискът от контактна сенсибилизация е причина Катон CG да не се допуска за употреба във фармацевтични, дерматологични лечебни или дезинфекционни средства или като добавка в хранителни продукти. В съответствие с Директива 86/199/ЕЕС за козметичните средства, Катон CG се допуска за употреба като консервант в максимално допустима концентрация 0.003% /30 ppm/ активно вещество.

2. Isobutyl paraben
Парабените са широко използвани като консерванти вещества, за които има много проведени тестове. В общото мнение на специалистите, както и последното мнение на Научната комисия по крайните продукти (към ЕС, Директорат - С - Обществено здраве и оценка на риска), от 28 януари 2005 г., Метил-, Пропил-, Етил- и Бутилпарабен са  безопасни при влагане в козметични продукти. Не дразнят кожата и лигавиците, не проявяват генна токсиност, мутагенност и карциногенност.
Изобутил парабен, обачен, проявява естрогенна активност! В някои ин-витро тестове, някои парабени (и по-конкретно Изобутил-) са регистрирани като способни да улавят естрогенните рецептори, да активират гените, контролирани от тях, стимулирайки клетъчен растеж и повишаване нивото на протеинът-рецептор на имунно-реактивния естроген. Естрогенната активност на парабените нараства с нарастване на дължината на веригата на съединението, което ще рече, че градацията е следната: метил- < етил- < пропил- < бутил- < изобутилпарабен. Изказани са мнения и се изследват случаи в които натрупване на парабени е открито при анализ на тумори на гърдата. Направени са известни паралели между продукти против изпотяване (такива, които са съдържали бутил- и изобутилпарабени) и рака на гърдата. COLIPA изследва темата. Като цяло в пространството има мнение, че консерванти, които са смес от всички видове парабени вече имат рисков потенциал при употреба.
Аз лично реших, че превенцията е най-добрата профилактика.
Бих ви насочила да видите консервантния състав на един доста известен продукт за стягане на бюста (с т.нар. омрежваща технология) на доста известна мулти-левъл (каталожна) козметика у нас и да прецените дали да използвате точно в тази зона на тялото  Peace

С най-искрена вяра, че съм ви била поне малко полезна  Praynig
проф. Пенев ми обеща да намери адекватна информация в токсикологични справочници, с които разполага, и мога да включа допълнително информация в следващите дни.
Желаем ви   bouquet кожа!

Последна редакция: вт, 02 май 2006, 14:52 от Vesi - Thalloderma

# 65
Доколкото виждам,живee6 в Австрия.От 2 г. досега не сам видяла ни6то бебе6ко на Нивея тук.
всъщност живея в германия  Wink има в мюлер коолкото искаш даже им се налага да я продават  Wink и в ДМ има потърси
http://de02.shop.schlecker.com/cgi-bin/pg.exe?000000000000001900 … 90000000200004f08

# 66
jump,това което си ми зака4ила е schlecker.Аз изоб6то се 4удя на какво се крепи тази верига и кой я посе6тава(мое мнение).Muller нямам наблизо ,но 6те проверя.Ама 6том им се налага да я продават не е добре работата.В ДМ пак няма.Salzburg да не е минал ве4е към  Германия?Simple Smile)

# 67
Веси,благодаря за инфото.Отделила си настина много време.То е ясно,4е вси4ките тези продукти са в минимални концентрации(поне така уверяват),но да не се забравя,4е някои проявяват токси4ното си действие в комбинация с други,което едва ли някой си прави труда да изследва.Освен това в ежедневието всеки се сблъсква  с редица мие6ти средстава-тогава не се ли увели4ава дозата?
Препаратите пак ги тестват на животни,93 доброволци едва ли са показател за безвредност и то на 14-тия ден.
Самия факт,4е излизат такива публикации говори,4е не6тата не са еднозна4ни.Но всеки да си прецениава сам-поне информация има достата4но.

# 68
  • София
Веси  bouquetтова е за теб!
Благодаря, че си се потрудила и ще продължиш да ровиш по темата.
Аз посмъртно не мога да запомня всички тези химически имена, а и не ми е възможно да ги търся във всеки крем или друг продукт.
Ако имаш някаква възможност, предложи няколко марки продукти, които евентуално са по-ниско рискови /във форума на АБВ споменават Виши, Фито,Ревалид/ за да можем поне с малко по-малко притеснения да ползваме ние, и децата ни.
Много се спряга и PEG 4, PEG 7, PEG 200 и други такива. Нямам продукт който да го няма това Пег.Какво е това, много ли е токсично?
И още SLS / Sodium Laureth Sulfate/ наистина ли необратимо уврежда детското зрение? Защото го има и в моя и в шампоана на дъщеря ми.

# 69
Omega не четеш  Wink
каzах, че всъщност съм в германия, на 1 км от zалцбург във фреиласинг ако го zнаеш, а ако иzобщо zнае след  zалцбург  zапочва германия  Wink
да все още zнам чий линкове давам  Wink

сори последен оф е  Peace

# 70
Аз посмъртно не мога да запомня всички тези химически имена, а и не ми е възможно да ги търся във всеки крем или друг продукт.
Ако имаш някаква възможност, предложи няколко марки продукти, които евентуално са по-ниско рискови /във форума на АБВ споменават Виши, Фито,Ревалид/ за да можем поне с малко по-малко притеснения да ползваме ние, и децата ни.

подкрепям това мнение, и за мен е невъзможно във всеки козметичен продукт да се  Shocked и да чета.само някой да не го изтълкува като реклама на посочените продукти, евентуално Grinning

# 71
Веси  bouquetтова е за теб!
Благодаря, че си се потрудила и ще продължиш да ровиш по темата.
Много се спряга и PEG 4, PEG 7, PEG 200 и други такива. Нямам продукт който да го няма това Пег.Какво е това, много ли е токсично?
И още SLS / Sodium Laureth Sulfate/ наистина ли необратимо уврежда детското зрение? Защото го има и в моя и в шампоана на дъщеря ми.

smile3555   защо пък PEG да е токсичен!? Shocked
PEG e абревиатурата на Полиетилен гликол.
В козметиката се използва в много форми. Смесва се с мастни киселини и алкохоли (май ....  newsm78), за да се получват различни консистенции на козметичния продукт.
В съответни количества, ПЕГ стабилизират козметичната консистенция (емулсии, гелчета, пр. ...). Има въздействие върху кожата, близко до това на глицерина даже! Освен това, поради добрата му абсорбция в кожата, ПЕГ се използва и като "носител" на активните вещества до по-дълбоките слоеве на кожата. Диметикон, например, също. ПЕГ не е известен като токсичен и се използва широко и с успех.
Ето малко токсикологична информация:
Глицерил стеарат ПЕГ100 стеарат, Glyceril stearate PEG100 stearate (INCI), (например този ПЕГ)
CAS № 31566-31-1,
Еinecs, Elincs № 250-705-4
Не са известни специфични рискове при нормална употреба на продукта.
Токсикологична информация:
Остра орална токсичност – LD50 орално при плъх 2 g/kg.
Дразнене на очите : няма
Дразнене на кожата : няма.

Споко с ПЕГ-овете!  Peace ( а ти къде чете това оплюване на ингредиента?)

SLS (Sodium Lauryl Sulfate) и SLES (Sodium Laureth Sulfate) също не са известни като токсични.
Според данните не е токсичен, не е карциногенен и мутагенен. Да - в дози 2-5% може да предизвика алергични и сенсибилизационни реакции, но чак пък да ослепее  #Crazy Вие нали не го пиете този шампоан!??? Содиум лаурил сулфат си е популярна съставка в измивните средства, но мисля, че всичко изписано досега е опровергано. Понякога в интернет се движат разни инсинуации ... знам ли вече  newsm78
сащисахте ме с този ПЕГ просто.

Талодерма ви желае   bouquet кожа!

П.С. От посочването на марки ще се въздържа - все пак сме колеги с конкуренцията, не ми отива да го правя  Peace Горепосочените са о.к. обикновено. Талодерма все пак по всички показатели до тук е безопасна марка Wink - без Бронопол, без Изобутил парабен... добре сме си - к'во?  Mr. Green

# 72
jump,въпросния град споменава6 за пръв път.Много добре знам къде запо4ва Германия.А ина4е се доверявам на о4ите си,след като про4ета не6то в нета.

# 73
Веси,доколкото съм те 4ела и по-рано си икономист,а не химик.И тъи-като си заинтересувана да си продава6 козметиката те разбирам.
Истината е,4е пред най-ценното ка4ество на парите-тяхното коли4ество се загърбва вси4ко,дори и най-ценното-ЗДРАВЕТО.Който има о4и -да гледа.За останалите все едно е безсмислено:

PEG (Polyethylenglykol) / PEG-Derivate
z.B. Copolyol, Polyglykol, Polysorbate, das sind Stoffe, die "PEG" oder die Buchstaben "eth" in Verbindung mit einer Zahl enthalten, z.B. Ceteareth-33) Polyethylenglykole und deren Abkömmlinge können die Haut durchlässiger machen und Schadstoffe in den Körper einschleusen. Zur Herstellung wird Ethylenoxid eingesetzt; Ethylenoxid ist ein sehr reaktiver Stoff und potentiell krebserregend. 15

Sodium-laureth-sulfat
(auf Deutsch: Natriumlaurylethersulfat). Sodium-laureth-sulfat ist die alkoholische (ethoxylierte) Form des Sodium-lauryl-sulfats. Während des Ethoxylierungs-Prozesses entsteht die äußerst schädliche Verbindung 1,4-Dioxan. 1,4-Dioxan war einer der Hauptbestandteile des chemischen Entlaubungsmittels "Agent Orange", welches während des Vietnamkrieges eingesetzt worden war. 1,4-Dioxan ist eine Substanz, die den Hormonhaushalt stört; zudem steht sie in dem Verdacht, Hauptauslöser zahlreicher Krebserkrankungen zu sein. Ebenso ist diese Substanz dem Hormon Östrogen sehr ähnlich und man vermutet, daß es die Wahrscheinlichkeit für Brustkrebs und Endometriumkarzinom, streßbedingte Erkrankungen und für eine reduzierte Spermienproduktion erhöht. 18

# 74
  • София
Веси ето от къде прочетох: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=84785.0

Omega може ли превод, щото немски изобщо не разбирам, нито дума не знам. Embarassed

Цитат
Активно вещество: Лаурил натриев сулфат Познат е като SLS и SLES.
   Основна цел: средство за пречистване. Къде се използва: в миещи препарати.
   Заподозрян е в: Изследване на медицинския колеж от щата Джорджия доказват, че лаурил натриевият сулфат необратимо съсипва детското зрение. Отслабва имунната система, а тъй като прониква през кожата в основни органи (черен дроб и сърце), той се отлага в тях. При взаимодействие с други козметични съставки образува канцерогенни вещества и нитрати които попадат директно в кръвта.

Общи условия

Активация на акаунт