Любители на кучета - тема 70!

• 39 582
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Хм, и аз се успокоявам, че няма куче, което да не се е научило Wink Време и търпение си трябва. У нас само в едната стая сме с килим, другаде е теракот и ламинат, така че не ми е проблем да почистя, пък и да си кажа честно това ми е най-малкия проблем. По-важно ми е да е жива и здрава и да расте щастлива и доволна! Пелената се ползва по предназначение, но това не пречи да я отлепва и да я разнася из стаите Mr. Green

# 451
Хм, и аз се успокоявам, че няма куче, което да не се е научило Wink Време и търпение си трябва. У нас само в едната стая сме с килим, другаде е теракот и ламинат, така че не ми е проблем да почистя, пък и да си кажа честно това ми е най-малкия проблем. По-важно ми е да е жива и здрава и да расте щастлива и доволна! Пелената се ползва по предназначение, но това не пречи да я отлепва и да я разнася из стаите Mr. Green
Точно така! Здравето и щастието са най важни! yes
Аз имах килими, но заради малкия пухчо ги махнах и останахме на ламинат.
Дори и за нас така е по добре, понеже мия пода често, а килимите само прах събират и са развъдници на акари.

# 452
Здравейте  Simple Smile
Отдавна не съм влизала и виждам че може би има повече от една изписана тема.
Включвам се с въпрос, който до голяма степен е може би реторичен.

Дадох бебетата на Неси и наскоро се чух със стопаните на момчето. Ветеринарът при втора ваксина ги посъветвал, че след три месеца било добре да го упои, за му "мери ставите". Някой друг чували ли е за това мерене на ставите? Какво е?

Предположих, че става дума за дисплазия и казах, че ако това е случая според мен е крайно ненужно. Хъскитата като цяло са много слабо засегнати от проблеми със ставите, защото са порода използвана за дърпане и преминаване на доста големи разстояния. А откакто се правят изследвания за дисплазия на родословни хъскита в България случаите на степен различна от "А" се броят на пръстите на едната ръка, като от тях няма нито един по "нашата рода". Отделно, че родителите на въпросното кученце са изследвани и двамата са с лакти 0 и дисплазия А, а съм почти убедена, че ако поискам ще съм в състояние да намеря изследвания на баби и дядовци до поне 4-5 поколения назад.

Пък не мисля, че някой разумен вет ще се юрне да снима стави на 3 месечно бебе.

Същият вет при първото им ходене с кучето бил казал, че "рядко бил виждал толкова добре гледано кученце" така че за жалост ситуацията ми изглежда малко като да се чудят какви изследвания да правят на здраво куче, за да точат парички.  Thinking

# 453
За първи път чувам за мерене на стави и аз  Thinking

# 454
  • София
Ето снимки на Балу като малък:
Скрит текст:
и сега:
Скрит текст:
И Лили като малка:
Скрит текст:
И сега:
Скрит текст:

# 455
Последните страници много красотички  Heart Eyes

# 456
  • София
Ида и аз да си покажа добичето любимо.  Heart Eyes
Новородена:

Тук не знам на колко е, но е бебе:

КОгато я взехме, беше на 5 месеца:

На 7-8 месеца

На плаване в Гърция. (safety first) Wink

Сега

# 457
Много са сладки бонбоните.Като порасне Ричи и аз ще направя такава колекция.Иначе той продължава с номерата.Когато сме в стаята е кротък но щом излезем става страшно. Разкъсана пелена,раздърпана навсякъде,днес даже си беше вкарал миниатюрно парченце в едното око.Добре ,че го видях и успях да го извадя без поражения.Калпазанин ми е той.Исках да ви питам как стои въпроса с противопаразитните каишки?Какви купувате,от какво пазят и колко време издържат?

# 458
Не ползвам такива каишки, но до колкото помня малко по-напред в темата се дискутираше това .

# 459

B & C, много ти благодаря за скрития текст. Никога не съм предполагала, че такъв"припадък" или каквото е там, може да е по посочената причина. Уф, размисли ме, и за храната, и за сладкото в момента на падането, може би ще напиша на anaconda73. bouquet

А за сладурите от снимките думи нямам, само ох, ах и желание да ги напрегръщам, намачкам и нацелувам, страхотни са! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 460
  • София
Аз купувах каишки в началото, после започнах да я водя на всеки 2-3 месеца да й слагат капки.
Ох, тия лабрадорите  и ретривърите все едно ей-сега ще проговорят! Heart Eyes

# 461
  • Canada
Много красиви муцунки последните странци  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Само за мачкане и гушкане са всичките!

Като казах муцунка, Озимир нали вре неговата навсякъде и е лепнал някакъв дерматит, ще трябва да се водим на лекар Sad

Ето го и него:
Скрит текст:

# 462
  • DE
Разгледах снимките с голямо удоволствие!
Май винаги за нас ще си останат нашите малки бебета, независимо на колко са години

Зу беше на шест месеца като я взехме
 Тук като я приготвят за у дома. Жената се разплака като тръгнахме и махна само с ръка за сбогом
На път към портала и след малко металната врата се затвори след нас
Моята малка мишка беше същинско грозилище
и отдвете страни беше надрана, но освен две малки черички не останаха никакви белези.
След една седмица страх и носене насам-натам почна да си навира носа навсякъде
1, 2, 3.

На 10м

И снимка от първата годинка

# 463
  • София
Напълни ми се душата и на мен.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Когато взимахме Бианка, дъщерята на собственичката беше около 5 годишна, такъв рев му удари горкото дете още я помня как през сълзи питаше "Ама те завинаги ли я взимат?".

# 464
  • Sofia
Не знам за 5 годишното момиченце, ама аз така ревах за всяко кученце, което давах, че повече никога няма да си го причиня  Blush Rolling Eyes

Разкошни муцунки видях, леле леле, само ако ги докопам  Crazy Crazy Hug Hug Hug

Аз днес не съм от любимите хора на Страхо.... Mr. Green Whistling

Общи условия

Активация на акаунт