Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 63

• 77 834
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте ,момичета! Аз имах ембриотрансфер на 25.04-нямам търпение да си направя теста за бременност и постоянно се вглеждам за признаци.😊Към тези момичета с успешни процедури-усетихте ли ранни признаци преди теста за бременност? Аз мисля,че си внушавам-имам леки придърпвания и напрежение в гърдите. Желая ви успех!
Не търси симптоми, рано е още за каквото и да било. В момента каквото и да усещаш е от лекарствата

# 556
Здравейте момичета! Искам да попитам има ли някоя от вас, която е правила "Era" тест за установяване на имплантационния прозорец? Ако да, моля споделете вашите впечатления. На мен ми предстои такова изследване и незнам какво да очаквам. Благодаря предварително!

Здравей, Тара!
Няма от какво да се притесняваш!  Simple Smile На мен ми го правиха на 5 ден след началото на приемане на прогестерон, при мен се падна на 18 ден от цикъла, но при теб може да е различно. Материалът се взима в кабинета за прегледи. Процедурата е много кратка - може би 2-3 минути, от които най-неприятни са 20-ина секунди, в които с един тънък уред вложен в тънка тръбичка ти взимат парченце от лигавицата. Мен си ме болеше, но наистина само за тези 20 сек, лекарката ме накара дори да броя до 20, за да ми отклони вниманието  Blush и докато се усетиш всичко приключва. Някои момичета преди биопсии взимат болкоуспокоително и нищо не усещат, може да питаш и за такъв вариант, но изобщо не е нещо, от което да се плашиш. По-добре е човек да си го направи изследването.
Резултатите идват след 3-4 седмици. Ако имаш резултат "рецептивна" лигавица, то трансферът ти ще бъде направен при същите условия, например на 5 ден след началото на прогестерона. Ако ти е изместен прозореца, ще ти напишат генетиците дали е 12-24 ч по-рано или по-късно от прогнозираното. Но в повечето случаи прозорецът си е в нормалното време Simple Smile. Тези резултати важат година и половина.

# 557
blessitka, би ли споделила ориентировъчна цена за изследването. Виждам че в клиника "Щерев" цената за Ера теста е 1 595 лв, а в други клиники е значително по-ниска. Ако някой има повече информация за тази биопсията в отделните клиники, моля да сподели с мен.

Благодаря предварително!

# 558
blessitka, би ли споделила ориентировъчна цена за изследването. Виждам че в клиника "Щерев" цената за Ера теста е 1 595 лв, а в други клиники е значително по-ниска. Ако някой има повече информация за тази биопсията в отделните клиники, моля да сподели с мен.

Благодаря предварително!

Аз си го правих в клиниката на Владимиров, където е 980 лв. Не знам защо в Щерев е такава цената. И двете клиники изпращат материала за изследване в Испания.
А в Надежда правят три вида биопсии, които до колкото знам важат за конкретния цикъл само, но не съм много запозната, по-добре другите момичета да кажат  Simple Smile.

# 559
В Надежда е 200 лв биопсията за определяне на имплантационен прозорец (останалите две са за други показатели, а тази е като ера теста, но методът на изследване е друг). Само че тя е разработена специално от тях и се прави само на техни пациентки от репродуктивните лекари, за които се чака дълго (месеци) за първичен преглед.

# 560
Здравейте момичета, официално от днес при предстой ИКСИ предстоящия цикъл.
Днес бях при док и ми назначи стимулация с Мерионал (150/75) сутрин и вечер от 2-ри ден.
Сега остава да чакам цикъл, който по план трябва да започне в четвъртък на 4-ти. Попринцип инжекциите ще ми ги поставят в клиниката - така съм по сигурна. Налага ми се обаче в събота да пътувам извън града. Ще си намеря кой да ми постява инжекциите, но ако Ц закъснее и точно тогава ми се падне първата забравих да питам къде се поставят? Подкожно в стомаха ли? Може ли ако някой има представа да ми обясни.

Също така за сагата с антибиотика - док каза, че няма проблем. До пункцията ще има 20-ина дена и нямало да окаже влияние  Peace

# 561
Здравейте момичета, официално от днес при предстой ИКСИ предстоящия цикъл.
Днес бях при док и ми назначи стимулация с Мерионал (150/75) сутрин и вечер от 2-ри ден.
Сега остава да чакам цикъл, който по план трябва да започне в четвъртък на 4-ти. Попринцип инжекциите ще ми ги поставят в клиниката - така съм по сигурна. Налага ми се обаче в събота да пътувам извън града. Ще си намеря кой да ми постява инжекциите, но ако Ц закъснее и точно тогава ми се падне първата забравих да питам къде се поставят? Подкожно в стомаха ли? Може ли ако някой има представа да ми обясни.

Също така за сагата с антибиотика - док каза, че няма проблем. До пункцията ще има 20-ина дена и нямало да окаже влияние  Peace

В корема подкожно , с късата игла. Под и около пъпчето.

И аз бях с такава доза Мерионал и ми беше доста.

# 562
Благодаря ти Maya Bee! bouquet
Аз съм останала с впечатлението, че Мерионал е лека стимулация.
Даже док каза на акушерката, че съм с добра овариална функция и затова ще ме прегледа на 6-тия ден и вяно тогава ще ми назанчава други инжекции.
Какво значи, че ти е било доста? Не ти понесе добре ли?

# 563
  • Бургас
Здравейте, момичета днес бях на преглед и до колкото изглежда имам един фоликул от дясно и един от ляво,нещата са плачевно,да не кажа почти безнадеждни  Sad. от вчера и не ми е добре на главата и снощи съвсем леко прокървих незнам дали е нормално но док нищо не каза,възмутена съм понеже ми е за първи път можеше да ми обясни нормално ли е. Днес ми изписа менопуп и Certitude за три дни незнам дали няма да ми стане още по зле нищо не казва. Някой имали наблюдения върху тях,ако може да сподели. Благодаря ви и ви желая успешен край на всички. Simple Smile

# 564
Светлана, кой ден ти е от стимо? Не гледай толкова ф, важни са яйцеклетките, които ще извадят. Аз като имах 8 ф и какво? само 2 я от тях. А и при теб може да е още рано и да тръгнат и още ф. Успех Peace

# 565
  • Бургас
Днес ми е 6 ден в смисъл на втори ден от МЦ  една инжекция Elonva и от днес по две за три дни,после преглед.

# 566
Важно е качеството, от два фуликула и 2 яйцеклетки са достатъчни за близнаци  Hug
Успех!

# 567
  • Бургас
Благодаря ви на всички за отговорите и успокоението  Hug

# 568
Два косъма на главата са малко, ама в супата са много. Призмата ни е такава. И аз съм същата и аз ако имам два фуликула ще се сдухам. Мен от далеко ме подготвят за реколта от 2-4 фуликула с яйцеклетки. Ама мисли за примера с двата косъма и се надявам да се усмихваш Party

# 569
  • Бургас
Е Вики наистина ме накара да се усмихна Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт