Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) Тема 22

• 35 473
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Боби, и аз все се питам дали миналата година не съм загубила последната читава яйцеклетка. Не губи надежда - ще стане  Hug

Хитрушана, пу-пу, стискам палци всичко да върви по вода до гуш!

# 136
  • София
Боби,
Скрит текст:
На мен самата ми беше трудно да реша, предвид същите терзания като твоите - изчерпан резерв, лошо качество, ЕМ.... и т.н. и да излязат и други проблеми - оо, не ще се побъркам. Мисля, че съм споделяла и за опитите ми - 2 инсеминации, 1 ин-витро, 2 процедури на ЕЦ, 2 процедури на стимулиран... Резултат 1 трансфер на два 3-дневни (това от инвитрото) - неуспешен. Може би е имало някаква имплантация за малко, защото когато прокървих на 16-ти ден (бях в друга клиника и ми бяха казали тест на 18-ти ден) ЧХГ-то беше 54,48, а два дни по-късно 15,42. Нямам нищо замразено, а от последните процедури - резултата е като твоя...  Cry И на мен стигането до трансфер ми се вижда невъзможно на този етап...
Както и да е, мисълта ми е друга. Радвам се, че отидох при Русев, радвам се, че разбрах и за другите проблеми, защото една мисъл ме измъчва - ако ги бях открила по-рано, можеше сега да съм мама (трансфера ми беше на 16.02.2016 г.). Естествено, че не съм очаквала, че изскочат и тия неща, но...шанс... Когато стигна до трансфер (дай Боже да е скоро) мисля, че ще съм с една крачка напред до успешното износване.
По никакъв начин не искам да ангажирам с мнението си и не ти го казвам с цел да те агитирам да ходиш при него. Всеки сам си преценява. Аз се радвам за моя избор.
Решението ти за още една пункция е добро (преди да задълбаеш повече) и силно се надявам да стигнеш не само до трансфер, ами и до двете черти, до големия корем и до щастливия финал!  Hug
delisardeli, благодаря за предложението. Аз пратих резултатите до клиниката защото Калчев ги искаше и сега ще чакам може би някаква обратна връзка от тях. Ако не - ще ги тормозя аз.

Брайда, мисля, че никой няма да възрази да разкажеш какво се случва покрай теб. Simple Smile

Хитрушана, тихичко честито и от мен. Първата крачка е направена, продължавай в същата посока - напред. Успех до края!  fingerscrossed

# 137
Боби, тренирах си постоянно, дори и в деня на трансфер. Просто избягвах прекалено натоварване над 15 мм фоликул.

Хитрушана, честито!

# 138
  • От Луната
Хитрушка, ужасно много се радвам!
Боби, всичко ще се нареди. Когато си готова ще идеш и при доцента.
Всички тук ще сте майки и не приемам възражения. Игра на нерви е, но ще издържите.

# 139
  • София
Ето на кратко  Hug
Скрит текст:
След стимулация с Бемфола имах 14 яйцеклетки и 5 бластоциста, два от които бяха по-зле (качество C ), а другите три стават (един А, един Б и един ранен бластоцист).

Въпреки, че имах много фоликули, нямах хипер, чувствах се добре. Интересн бе подхода, за да се избегне хипер, вместо чхг за тригер ми биха декапептил (не депо). Хормоните ми бяха добре през цялото време на стимулацията (ниско ЛХ, нисък прогестерон и вииисок естрадиол) и въпреки многото странични грижи, които имах (изведнъж се струпаха адски много проблеми от личен, здравословен характер на дъщеря ми) всичко мина според моите очаквания. Е накрая нямах търпение да свърши стимулацията, защото при мен продължи 13 дни, заради това, че многото фоликули по-бавно растяха.

Направихме свеж трансфер на хубавия бластоцист, доктора принципно леко беше огрижен заради многото ми фоликули, но не изтъкна 100% причина да не правя пресен трансфер, а аз исках. Каза ми, че лично той би замразил, но ми го каза в момент, в който аз не знаех колко ще имаме за трансфер и ако имахме само 1, щеше да го замразя наистина.

Та направихме трансфера, но на 4-тия ден от него прокървих, абе дойде си ми, въпреки многото разговори с доцента, спрях хепарина, аспирина, пих вит. К, доктора и доцента ми увеличиха кринон, дуфастон, но кървенето не спря и на 7-ми ден имах естествено напълно отрицателен тест.

Коментара от доктора беше, че за това не обича пресните трансфери, защото такова нещо от хормоните се случва и не може да се предвиди  newsm78

Мислех си, че не усвоявам добре кринона, защото за първи път го слагах, но той отрече да е от него.

Доцента отрича да е от фраксито, защото аз реално сложих точно 3 инжекции от 0.3 и бях пила точно един АП.
Остава си пълна загадка...

Естествено преди трансфера пак след консултация с Русев си влях и интралипида, абе изобщо всичко направих каквото и двамата казаха и никой с никой не се комфронтира.
Лично аз наистина ама наистина бях убедена, че ще стане с този трансфер и с процедура като цяло, вече не съм убедена...

Сега ми предстои ЗЕТ, вече знам, че яйчниците са ми се прибрали, нямам кисти, може би няма да имам овулация този цикъл, тръгнали са 2 фоликула, но са доста малки на 12 ден - 7-8мм. Дори аз не очаквах да са ми се върнали размерите на яйчниците и да нямам кисти всъщност Simple Smile

Естествено не съм очарована, че от 14 яйцеклетки са се оплодили 8 (ние 7 пуснахме инвитро и 7 икси).
От тези 8 ембриона на 3-ти ден всички имаха фрагментации, но 4 бяха с по-малко от 20%, въпреки това имаше един идеален бластоцист  4ААА. Лично бях отписала всички ембриони, щом още на 3-ти ден всички бяха с фрагментации, но моята психоза по време на всичко си е друга тема на разговор Simple Smile

Не знам колко шанс имаме със ЗЕТ на Б-качество ембрион и един ранен, който според биолозите изглеждал много добре и би бил оценен евентоално А или Б. Както и да го погледна предполагам, че шанса за имплантация на ембрион Б е по-малък от тази на ембрион А.

Ровя се за инфо дали неуспешните ЗЕТ се броят за неуспешни опити за фонда за неизяснен стерилитет, но не намирам инфо, дори по телефона в ЦАР не знаеха, казаха да се свържа директно с директорката, но не вдига тел.
Следващия път ще питам доктора.

След неуспеха бях сигурна, че искам да си пусна крос-мач, антиспермални антитела и ембриотоксини, но сега взех да се разубеждавам, защото реално терапиите, които се изписват ако имам нещо от горните са пак вливания. Да, за ембриотоксините се вливат имуноглобулини, но ми предстои да си поговоря с Русев, дали да не си влея малко профилактично и от това преди ЗЕТ Simple Smile

Също така самоинициятивно ще си пусна прогестерон преди ЗЕТ следващия път, за да проследя от кринона как ми се е покачил Simple Smile

таааа това е от мен  Hug

п.п. май не е много кратко

Хитрушана - честито!! Много сили и много хубави новини от тук нататък Simple Smile

# 140
Brayda, стискам палци този път да е успешно! Какво наложи хепарин след трансфера? Ти с 4г/4г ли си?  bouquet

Хитрушана, тихичко честито! Simple Smile

# 141
  • София
Тери - не, имам хомозигот MTHR за фолиевата киселина и ТЛА, според Русев - две нискорискови правят един сравително рисков фактор и според него поне до 12г.с. трябва да слагам хепарин.
Скрит текст:
Даже се бяхме уговорили какви изследвания да пусна, ако ми е успешен трансфера. Каза ми да почна с 0.3 фракси (което намерих някак си), след това сигурно ще мина на 0.4 фракси или 3500 Зибор, но не стигнах до там.
Иначе преди пункцията, резултатите, за които следи Русев ми бяха добри, тромбоцитите и там другото (забравих го  Blush)

Доста време обвинявах хепарина, но не знам дали тези 2 инжекции въобще може да са били причината за прокървяването, естествено според доцента не са те причината, предполагам наистина не са.
След трансфера имах доста болки, не можах и много да лежа, детето ми беше болно и беше в къщи. Аз бях се поразболяла леко по време на стимулацията и след пункцията ми остана едно остатъчно кашляне, не знам дали то може да е причината също, беше повърхностно, но доста рязко идваше позива да се изкашлям.

Нали съм бая начинаеща в трансферите, всичко ми се струва че може да е провалило нещата, а според доктора причината е била многото фоликули 20+ и хормоните в следствие на това.

# 142
  • От Луната
Еххх Брайда! Вече и аз мисля че ЗЕТ понякога е за предпочитане. Аз извадих луд късмет просто Sad
Според мен понякога се случва нещо с организма, заради самата стимулация Sad
Сега всичко ще е наред. Пиши какво е развитието да не те мислим! Praynig Praynig Praynig
Да не те излъжа, но май не броят ЗЕТ-ове Sad В Клиниката няма ли координатор за ЦАР, питай там, те са по-наясно и от тези във фонда.
Може и някой да пита Роси в Малинов.

# 143
  • София
Синеока - със сигурност ще попитам, мисля др седмица да отида да проследя О, просто онзи ден на прегледа ми изкочи Wink
Мноого силно се надявам да се броят, ние мислим да връщаме само по един бластоцист.
В случая ще е тъпо ако инсе се брои, но ЗЕТ не, няма логика ама...  Tired

Силно се надявам да си права и на ЗЕТ да се получи  bouquet

# 144
Брайда, ще стискам силно палци в някоя снежинка да е вашият късмет!

И аз като Боби ще се моля да стигна до трансфер, пък натам ще го мисля...

# 145
  • От Луната
То Фонда има доста трески за дялане ... аз вече отказвам да следя, имаше опити за финансиране на зет, след опит от фонда, май май всичко замря!
Не искам да те обезкуражавам, но почти съм сигурна, че зет не се брои Sad
Просто поредното безумие Sad ... дано да греша!

Сън, и ти Боби ще стигнете! Съвсем скоро! Малки цели, малки крачки ... и така! Лека по лека към успеха!  Praynig Praynig Praynig

# 146
  • София
аз бях сигурна, че няма да стигна до трансфер, в този ред на мисли, Кристи много добре влияе на хората  Hug  Crazy
Скрит текст:
Но предивид бройка и качеството, не знам на ЕЦ ако бях пробвала какво щеше да е, по-скоро май нищо ... Но аз си имам една много сериозна драма, която 100% играе ключова роля в качеството - ИР и излишни килограми...

Синеока - аз не искам да ми финансират ЗЕТ, а двата ЗЕТ-а които евентоално ще имам + неуспешния стимулиран опит, да са като 3 опита, после да направя едно инсе примерно и да ми станат 4 бройките и да подам документите. Всъщност само това ще ме крепи ако са ми неуспешни ЗЕТ. Ако не се вземат не знам как ще се посъбера, но ще го мисля тогава.

# 147
  • София
броят се трансферите за опит пред фонда, пункциите не се броят.

# 148
  • София
Бамба - мерси. Знам, че един опит се брои ако се стигне до трансфер, но ЗЕТ си е само трансфер, но все пак трансфер, за това и за мен няма логика да не се брои.

# 149
Синеока, дано си права, че трудно се вадят сили... особено като падаш често....

И аз се чудех за още две инсета, че по друг параграф не се класирам за фонда... но за сега се разбрахме с док да пробваме на ЕЦ да извадим нещо.... Макар че, не виждам да намеря сили за повече от два три опита още....

Общи условия

Активация на акаунт