Значки ще отличават бременните в софийското метро

• 29 261
  • 324
  •   1
Отговори
# 210

Имам моя близка, инвалидизирана по вторият начин още като е била на около 30. Взема си инвалидната пенсия и си работи на пълен работен ден като учителка Wink.

Това възможно ли е? Ако човек работи и получава заплата май пенсията се спира, ползват се само привилегиите които дават процентите инвалидност.
Но да, има твърде много фалшиви инвалиди в България. По едно време се канеха да започнат проверки, но май никога няма да се случи.
Нямам представа как е, но явно е инвалид само когато и изнася, иначе може да работи на пълен работен ден и да обикаля планини и чукари с приятелки Wink. Знам че от време на време ходи да я "преоценяват", но явно няма проблем с това тъй като всеки път я пишат инвалид.

# 211
  • София
Зависи в какво е инвалид, може в ръцете, пък с краката да е добре.
Т.нар. ТЕЛК-ове май са претрупани с работа, подозирам и че са корумпирани, защото те издават
Съгласна съм, че за хората с ампутация е абсолютна простотия да ходят на преоценка. Друг е въпросът за онези, чието състояние е възможно да се подобри.

# 212

Имам моя близка, инвалидизирана по вторият начин още като е била на около 30. Взема си инвалидната пенсия и си работи на пълен работен ден като учителка Wink.

Това възможно ли е? Ако човек работи и получава заплата май пенсията се спира, ползват се само привилегиите които дават процентите инвалидност.
Но да, има твърде много фалшиви инвалиди в България. По едно време се канеха да започнат проверки, но май никога няма да се случи.
Нямам представа как е, но явно е инвалид само когато и изнася, иначе може да работи на пълен работен ден и да обикаля планини и чукари с приятелки Wink. Знам че от време на време ходи да я "преоценяват", но явно няма проблем с това тъй като всеки път я пишат инвалид.

Ако например, има изкуствено око или друго чуждо тяло в организма си. Тези случаи автоматично се инвалидизират, но на инвалидите не им пречи да ходят на разходки по Витоша, например... Няма как да знаем този конкретен случай дали е истински или фалшив  Wink

# 213
Случка от преди малко . Чакам автобуса и гледам на пейката на спирката стоят няколко баби... Ами нито една не ми направи място да седна, а аз съм видимо бременна- в 9-ти месец съм . Ако още някой ми каже ,колко било добре образовано и възпитано старото поколение, ще му тресна един в главата .

# 214
  • София
А трябва ли баба да става на бременна???  newsm78
Аз лично не бих го очаквала, всъщност бих отстъпила на баба място, ако бях бременна.

# 215
Възрастни хора не трябва да стават и отстъпват място на бременни. На мен ми се е случвало и съм отказвала лябезно.

# 216
  • София
А трябва ли баба да става на бременна???  newsm78
Аз лично не бих го очаквала, всъщност бих отстъпила на баба място, ако бях бременна.
Не. Но за някои бременни другите не са хора.

# 217
Е айде сега, като казвам баби , не говоря за 80 годишни жени . Зависи от обстоятелствата , ходя по няколко километра пеша , не ми е проблем , но днеска се почуствах зле и изморена ,поне можеха да попитат.  До сега не съм се възползвала от това че съм бременна по никакъв случай, чакала съм си реда и съм си стояла права ,но последния месец си ми е тежичко...

# 218
Възрастни хора не трябва да стават и отстъпват място на бременни. На мен ми се е случвало и съм отказвала лябезно.
Ужас , какъв лош човек съм аз ... А ти си толкова достойна и горда личност . Поклон .

# 219
  • София
За мен "баба", извиква в съзнанието един образ... такъв, който не мога да си представя да очаквам да ми отстъпва място. Ако ми е много лошо, бих помолила, не бих чакала някой да се сети да ме пита как съм, ти направили го? Те отказаха ли ти?
Не, че не разбирам, че на една бременан жена може да й е тежко, но не разбирам очакването да ти стане друг човек, на който надали му е по-розово.

# 220
Ужас , какъв лош човек съм аз ... А ти си толкова достойна и горда личност . Поклон .

Магнум, common sence. Явно на доста хора им липсва.
За горда - горда съм (не че на някой му пука), уважавам хората в положение - бременни, инвалиди, майки с малки дечица - смятам че се подразбира да направя място и да отстъпя. Възпитавам и децата си по същия начин. Мисля че така е редно.

Във всяка тема се намира някой като теб да провокира.

# 221
  • Варненска клюкарка
И по млади да са, към 65 примерно, познавам  жени в доста тежко физическо състояние. Майка ми например на 67 години, външно е доста поддържана жена, но след няколко крачки едва диша и трудно стои на краката си. Случвало се е да седне на някоя пейка ако е решила да тръгне пеш нанякъде.... Обикновено аз я разкарвам с колата когато мога, или тя си хваща такси. Последно преди две години беше се качила в автобус, ( таксито и отказало заради краткия курс) решила да помогне отстъпвайки мястото си и беше паднала Rolling Eyes Та в този смисъл възрастните жени не са длъжни да те питат, от тяхната гледна точка ти си млада, здрава и права жена, само че бременна, голяма работа. Ако съм бременна и не умирам, на мен би ми било под достойнството да вдигна някоя изнемощяла жена, за да седна аз. Ако съм зле, просто бих помолила, но в никакъв случай няма да очаквам всички от пейката да рипнат щото съм се появила аз с моя корем Peace

# 222
Представете си че не съм писала нищо .
Приятен ден .

# 223
И по млади да са, към 65 примерно, познавам  жени в доста тежко физическо състояние. Майка ми например на 67 години, външно е доста поддържана жена, но след няколко крачки едва диша и трудно стои на краката си. Случвало се е да седне на някоя пейка ако е решила да тръгне пеш нанякъде.... Обикновено аз я разкарвам с колата когато мога, или тя си хваща такси. Последно преди две години беше се качила в автобус, ( таксито и отказало заради краткия курс) решила да помогне отстъпвайки мястото си и беше паднала Rolling Eyes Та в този смисъл възрастните жени не са длъжни да те питат, от тяхната гледна точка ти си млада, здрава и права жена, само че бременна, голяма работа. Ако съм бременна и не умирам, на мен би ми било под достойнството да вдигна някоя изнемощяла жена, за да седна аз. Ако съм зле, просто бих помолила, но в никакъв случай няма да очаквам всички от пейката да рипнат щото съм се появила аз с моя корем Peace

+1  Peace

Освен всичко казано дотук, защо начина по който изглежда някой трябва винаги да е индикация как се чувства и какво му има?

# 224
  • Варненска клюкарка
Скрит текст:

+1  Peace

Освен всичко казано дотук, защо начина по който изглежда някой трябва винаги да е индикация как се чувства и какво му има?

А де?!? И аз съм се чудила  33uu Ама толкова мнения съм слещала видиш ли как някоя дърта проклетия не отстъпила мястото си на горката бременна, и после река от възмущения как бабата била гримирана....Как била  престаряла, направо от друга епоха пък ходела начервисана и с лак за нокти. А ако бременната е с червило и лак за нокти нищо, нито думичка hahaha
Аз само бих могла да приветствам някоя жена че има желание да изглежда добре, пък ако ще да е болна и на преклонна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт