Значки ще отличават бременните в софийското метро

• 29 264
  • 324
  •   1
Отговори
# 195
Репликирах коментара ти, че инвалидите били в по- неизгодна позиция. Да в неизгодна позиция са и на никого не го желая, но мисля че първо трябва да защитим бъдещето поколение, за да има кой да се грижи за инвалидите.

# 196

Темата беше за бременните и значките. Относно бременните надълко и нашироко написах моята позиция: ЗА съм.

В чужбина има и определени места за бременни, майки с малки деца и инвалиди + значки за бременните. Ползват се масово и хората се съобразяват. Никой не допуска, че бременната лъже за да седне.

Инвалидите са нашите бащи, дядовци, баби и т.н. и в момента за тях в държавата ни въобще не се мисли. Не знам дали има друга държава в Европа по-жестока към тази категория хора, която нехае и практически ги е изоставила. В по-неравностойно положение са, защото не са си избрали да са болни/пострадали или т.н.
Бременността е избор.

# 197
Е да де, ама ако няма бременни държавата ще бъде само от пенсионери и инвалиди Wink.

# 198
  • София
Е да де, ама ако няма бременни държавата ще бъде само от пенсионери и инвалиди Wink.

И това какво общо има с носенето на значки и седенето (или не) на бременните в ГТ?

# 199
  • София
Т.е. в метрото (съжалявам не съм обръщала внимание понеже почти не ползвам) няма  обособени места за инвалиди, майки с деца и бременни ли? В останалия транспорт има, когато синът ми беше малък винаги ги ползвах, ако всичко друго беше заето. Т.е. помолвала съм да ползвам  съответните отбелязани места и никой не е отказвал.

# 200

Затова не са виновни горките инвалиди (които са оставени на доизживяване както и се считат за умрели в мига в който се класифицират за инвалиди), за да го отнасят. Виновни са политиците за изтичането на мозъци и созиалната политика, раждаемостта пада.
Никой не казва че не трябва да има бременни, а и няма как да се случи и сравнението е нелепо.

Явно Кикамора няма роднини инвалиди.

# 201
  • София
Държави с много по-лоша социална политика от нашата, имат доста по-висока раждаемост. Даже мисля в Европа като цяло раждаемостта намалява. Мда, точно така е – http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Popu … regional_level/bg

# 202
Възможно е. В Англия ако не изтърсят поне 3 деца не са хора.

# 203
  • София
Ако доходите в съответната държава са достатъчни, държавата може да прецени, че няма нужда да харчи за насърчаване на раждаемостта.
И в Африка сигурно имат по-висока раждаемост, и какво от това?

Stardust@, твърди се, че в България има доста фалшиви инвалиди. Не съм компетентна дали е така, но познавам един мъж на моите години , който май си е уредил нещо такова.
И майка ми взима едни пари към пенсията за 2 степен, направо я бият с пачките.  Laughing

# 204
Ако доходите в съответната държава са достатъчни, държавата може да прецени, че няма нужда да харчи за насърчаване на раждаемостта.

Stardust@, твърди се, че в България има доста фалшиви инвалиди. Не съм компетентна дали е така, но познавам един мъж на моите години , който май си е уредил нещо такова.
И майка ми взима едни пари към пенсията за 2 степен, направо я бият с пачките.  Laughing

В Африка няма контрол.

Знам че е така с инвалидите в БГ- отново - политиците да се вземат в ръце.
С тази корупция до никъде няма да я докараме.

# 205

Имам моя близка, инвалидизирана по вторият начин още като е била на около 30. Взема си инвалидната пенсия и си работи на пълен работен ден като учителка Wink.

# 206
Не им ли правят оценки на определен период от време?
В нашата държава всичко е възможно ... #2gunfire #Cussing out

# 207
  • Варненска клюкарка

Имам моя близка, инвалидизирана по вторият начин още като е била на около 30. Взема си инвалидната пенсия и си работи на пълен работен ден като учителка Wink.

Това възможно ли е? Ако човек работи и получава заплата май пенсията се спира, ползват се само привилегиите които дават процентите инвалидност.
Но да, има твърде много фалшиви инвалиди в България. По едно време се канеха да започнат проверки, но май никога няма да се случи.

# 208
Не им ли правят оценки на определен период от време?
В нашата държава всичко е възможно ... #2gunfire #Cussing out
На мой познат с един крак му правят преоценка през определено време, с цел да проверят дали не му е порастнал нов крак.
Друг мой познат е инвалид без да е инвалид и не съм чула да ходи да го преоценяват.
 Пълно е с фалшиви инвалиди, докато истинските ги унижават по институциите както си искат.

# 209
Много е просто тези, които не искат, да не си носят значките.

Тогава всички с корем, които не носят значка ще бъдат слагани в графата "дебелана".

Общи условия

Активация на акаунт