Значки ще отличават бременните в софийското метро

• 29 247
  • 324
  •   1
Отговори
# 225
Всички сме срещали скучаещи пенсионери, ходещи от единия край на града до другия за домати...С 10 стотинки по-евтини . Разбирам че им е скучно, но има и други забавления .
И това което твърдите за бременните важи и за пенсионерите, не може да знаеш само заради възрастта им дали отрудени и болни, има и обикновени тарикати и клюкарки по -здрави от мен. Възрастта не е достатъчна причина за уважение . Говорим за нормална учтивост, да попиташ някой във видимо деликатно положение . Аз не съм изрод, не бих седнала на мястото на някоя престаряла баба или във видимо не добро състояние .

# 226
  • София
Ти ли си съдник кой е скучаещ, кой е здрав и кой как се чувства? И от къде на къде видиш ли ти си в деликатно положение, а един възрастен човек не.
Видимото състояние както разбрахме не значи много. Или ти видимо беше пред припадък, но никой не ти обърна внимание?
Пак да попитам, ако си се чувствала наистина много зле, защо не си помолила да ти отстъпи някой място, обяснявайки...
И като си толкова зле, да питаме защо не си си в леглото в къщи, в болнични? (сходно с глупостите, които си написала за скучаещите пенсионери).

# 227
Ти ли си съдник кой е скучаещ, кой е здрав и кой как се чувства? И от къде на къде видиш ли ти си в деликатно положение, а един възрастен човек не.
Видимото състояние както разбрахме не значи много. Или ти видимо беше пред припадък, но никой не ти обърна внимание?
Пак да попитам, ако си се чувствала наистина много зле, защо не си помолила да ти отстъпи някой място, обяснявайки...
И като си толкова зле, да питаме защо не си си в леглото в къщи, в болнични? (сходно с глупостите, които си написала за скучаещите пенсионери).
Я се успокои малко и пии една студена вода .

# 228
  • София
Да ти върна съвета... аз не се пенява на хората по улиците и не намирам другите да са ми длъжни, след като имам сливи в устата Wink

# 229
Да ти върна съвета... аз не се пенява на хората по улиците и не намирам другите да са ми длъжни, след като имам сливи в устата Wink
Не съм се пенявала на никой, приех си съдбата тихо . Не съм махленка, като някой тука...Wink Wink

# 230
  • София
И после съвсем не махленски, дойде се оплачеш как скучаещите бабишкери, обикалящи града за 10 ст по-евтини домати, не са станали  да ти отстъпят място на пейката на спирката, на теб, бременната smile3534

# 231
  • София
Всеки може да каже, че не е добре и да си седи необезпокояван.

Това, че нечия майка е паднала, би могло да се случи на всяка от нас, ако автобусът спре рязко. И за да се предпазим от този огромен риск - да не ставаме никому и животът е песен.
И аз имам възрастен баща, който все още щъка на сам-натам, но и през ум не ми минава, че той е по-ценен от една бременна. За мен си е ценен, но ако всички се вторачим само в своя пъп - темата за селските пинизи ще надмине 2 хиляди страници.

# 232
Да някои бременнем и раждаме ,други спамят по форумите . Аз ще дам живот на едно същество и на един данъкоплатец ,а бабата ще си направи салата от вкиснали домати . Кой е по- важен ? Ами аз много ясно . За какво спорим ?

# 233
  • София
Ааа, не прекалявай, може да дадеш живот на емигрант, който ще плаща данъци на друга държава. Тази държава ще ти изучи и лекува детето до 19 г. Това си е твое решение, не раждаш дете на мен или на форума.
И твоите родители ще остареят. Не всички родители са си отишли на село, където не пречат на младежта из ГТ.
Злобните баби са си били злобни и като млади, не е от сега.

# 234
Всеки може да каже, че не е добре и да си седи необезпокояван.

Това, че нечия майка е паднала, би могло да се случи на всяка от нас, ако автобусът спре рязко. И за да се предпазим от този огромен риск - да не ставаме никому и животът е песен.
И аз имам възрастен баща, който все още щъка на сам-натам, но и през ум не ми минава, че той е по-ценен от една бременна. За мен си е ценен, но ако всички се вторачим само в своя пъп - темата за селските пинизи ще надмине 2 хиляди страници.
Благодаря Сиско ,за малко да си помисля че съм безсърдечен изрод, обезпокоил бабите с присъствието си .
Някак си много изкривени ценности имаме... Дали да не емигрирам  и аз, и да ви раждат само циганките .

# 235
Разбира се Сиско , това беше ирония ,щото гледам дамата че се хваща...

# 236
  • Варненска клюкарка
На мен майка ми ми е по-ценна от всяка бременна Wink
Ето за това е думата, как някои не могат да разберат че скъпоценния им корем е такъв сямо за тях и близките им.  Много хора назад коментираха колко е дразнещо такива да изискват целия свят да им е длъжен.
Бабите и за две стотинки да обикалят си е тяхно право, парите и нервите са си също техни- имат право и си го спазват. В повечето случаи възрастните разчитат на краката си и на градския транспорт, а щом мунчото на бременната я е пуснал пеша по улиците и ГТ проблема не е на другите хора. Ако се чувстваш зле просто помоли за място, не очаквай всички да скачат още щом те видят!

# 237
Всички сме срещали скучаещи пенсионери, ходещи от единия край на града до другия за домати...С 10 стотинки по-евтини . Разбирам че им е скучно, но има и други забавления .

Ти пенсионер ли си, че ги разбираш?
С какво са виновни пенсионерите в БГ, които са от малкото в Европа, които са самотни и поради финансови причини обикалят целия град за да намерят зеленчук или лекарство с 10 ст. по-евтино? Как не ги е срам - само за 10 ст. Ако разбираш малко от пари ще знаеш, че всеки си прави сметката.
Дали от скука вместо да обикалят с градския транспорт не искат да отидат на кафе/чай (еее, ама това е къде - къде по-интелигентно и смислено занимание) или на почивка на Канарските острови или дори на екскурзия до Европа.
не ти ли идва на акъла, че за да си купят салата/плодове/зеленчуци най-вероятно им е предписано от лекар и са на диета поради бъбречна недостатъчност, сърдечни проблеми или прекарани инсулт/инфаркт?!

Те са тези пиещи студената вода. Унижени и подритвани от такива политици с мислене като твоето.

Ако нямат роднини, които да ги посещават и близък парк, където да седнат за малко на въздух - какво да правят?

Дали ще е данъкоплатец - не се знае, това е хипотетично.

Ти защо не си седиш у вас да гледаш турски сериали по цял ден и да поръчваш онлайн храна вместо да се буташ в градския транспорт?

Абсолютно нелепо е да се сравняват двете категории хора  и възрастните хора да се пренебрегват по такъв безочлив начин.

По темата - значките са чудесна инициатива, ако е изпълнена правилно. Като бременна със значка не бих 'изисквала' от околните да си счупват краката да станат, но бих оценила, ако някой го направи. Който има желание и направи жест. Бременните жени си имат състояния и им се налага да пътуват с градски транспорт, както на всички хора и имат болки, измарят се лесно, кой скъсена шийка и т.н. Бих носила значка, за да не ме бутат, сръгват с лакти и ако недай си боже припадна околните да могат да ми помогнат ефективно и да не ми скочат на корема.

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 17:31 от Stardust@

# 238
  • София
Силно се съмнявам, че в превозно средство ще пътуват само възрастни хора и бременни, все ще има млади да освободят място, но не става въпрос за ГТ.
И ясно, че  на спирката бременната не е в огромен риск.
Сега става въпрос кой се чувства по-зле, че да топли пейката - тя или бабите. Ми - да ги беше питала. Вероятно на тях си им изглеждала видимо свежа бременна.

А чий живот е по-важен.... за мен живота си е живот и това не е ситуация на живот и смърт, че да избираме. Както виждаме оцеляла си 10 мин да почакаш права ГТ. Разбира се и бабата би оцеляла. Но длъжна ли е да ти предлага място - не, тя е в своето си деликатно положение, ти в твоето, както ако имаше бременна в 3 месец и тя не би била длъжна да ти отсъпва място, защото си в по-напреднала бременност, нито майка с малко дете на ръце и т.н.

# 239
  • София
Беллора, говориш глупости. Мунчото на бременната може да е на работа, нали скоро ще се увеличава семейството. И колкото да е здрава и цъфнала - 9 месец си е тежко.
Не одобрявам ученици или хора до 60 години да се правят на невиждащи бременната, не за всички. Ще се повторя - бременните не са тълпи, но все един трябва да се мине, а това българинът мрази до смърт.

Общи условия

Активация на акаунт