Значки ще отличават бременните в софийското метро

• 29 254
  • 324
  •   1
Отговори
# 240
А от цялата история бабите и понятие си нямат какви размисли и страсти са предизвикали, горките. Когато нямаш очаквания е по-добре и по-лесно.

# 241
На мен майка ми ми е по-ценна от всяка бременна Wink
Ето за това е думата, как някои не могат да разберат че скъпоценния им корем е такъв сямо за тях и близките им.  Много хора назад коментираха колко е дразнещо такива да изискват целия свят да им е длъжен.
Бабите и за две стотинки да обикалят си е тяхно право, парите и нервите са си също техни- имат право и си го спазват. В повечето случаи възрастните разчитат на краката си и на градския транспорт, а щом мунчото на бременната я е пуснал пеша по улиците и ГТ проблема не е на другите хора. Ако се чувстваш зле просто помоли за място, не очаквай всички да скачат още щом те видят!
Виж какво, причината поради която съм тръгнала в тоя пек е че имах неблагоразумието да се обадя на 112 като блъснаха един човек ,а другите около мен се правиха на луди, и сега трябва да се обяснявам че не мога да ида на 27 на дело, щото на 24 ми е термина . Също така бях заплашена с глоба ,ако не им предоставя документ , явно корема ми не е достатъчен . Та затова съм тръгнала по спирките, а моямунчо е на работа и работи, някой трябва да плаща данъци в тая държава . Всичко е толкова объркано като ценности ,че ми се повръща .
Всяка бременна е по важно от всяка баба с домати на спирката, разберете . Не го казвам защото съм аз в случая .
Намалели сме с 2 милиона последните 20 години... Защо ли, щото са ни объркани приоритетите .

# 242
Дайте да уморим пенсионерите, за да има пари за бременните и да се множим.

А защо парите за (социално слабите) цигани не ги дадат на пенсионерите?

Раждаемостта в страната и бабите с доматите нямат нищо общо.

Не разбирам защо всеки направил добрина очаква ордени и медали?! - А, да - защото другите се правили на луди!

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 18:15 от Stardust@

# 243
  • София
На мен майка ми ми е по-ценна от всяка бременна Wink
Ето за това е думата, как някои не могат да разберат че скъпоценния им корем е такъв сямо за тях и близките им.  Много хора назад коментираха колко е дразнещо такива да изискват целия свят да им е длъжен.
Бабите и за две стотинки да обикалят си е тяхно право, парите и нервите са си също техни- имат право и си го спазват. В повечето случаи възрастните разчитат на краката си и на градския транспорт, а щом мунчото на бременната я е пуснал пеша по улиците и ГТ проблема не е на другите хора. Ако се чувстваш зле просто помоли за място, не очаквай всички да скачат още щом те видят!
На мен – семейството ми. С останалата част от поста съм съгласна.

# 244
  • Варненска клюкарка
А от цялата история бабите и понятие си нямат какви размисли и страсти са предизвикали, горките. Когато нямаш очаквания е по-добре и по-лесно.
+1 Peace

Магнум, има таксита, не вярвам да обеднеете и да не можете да си позволите 2-3 пътувания щом се налага в такава ситуация. А бабите също са плащали данъци и са строили тази държава. Както казах и по-горе нужно е било просто да помолиш, а не да очакваш  всички хорски погледи да са вторачени в теб и ти да си им най-важна.

ПП  milenaka конкретно съм споменала майка ми, че нейното здраве ми е по-ценно от това на всяка бременна- на предната страница бях описала случка с нея в ГТ, беше пострадала, защото отстъпила мястото си в автобуса. Естествено че семейството ми ми е най-важно. Просто с други думи казах че няма какво да избирам между непозната бременна и майка ми, това имах в предвид.

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 18:13 от Беллора

# 245
 Действително има линии на СКГТ, в които се возят преди всичко дърти ядрени вампири - трамвай 4, 10, 12, 18. Веднъж пък в ПРЕПЪЛНЕН рейс 213 на Орлов мост се качи една на 119 години с бастун, и вместо да остане до вратата реши да стигне до другата врата препъвайки се, бутайки се и викайки "Направете път!!!" Въпросната 119 годишна, след като се избута с половината рейс и с бастуна си се ръгна във всеки слезе точно на следващата спирка - на Военна академия. Явно не можа веднага да установи, че няма къде да седне, та реши да изпотъпче половината рейс, за да провери. И естествено, че всяка бременна българка е по-важна от всеки ядрен вампир, защото ако не са бременните българки ще останат само вампирите и циганите в тая държава.

# 246

Не разбирам защо всеки направил добрина очаква ордени и медали?! - А, да - защото другите се правили на луди!
Такова преиначаване на думите ми не съм очаквала, това е лудост вашето .

# 247

Такова преиначаване на думите ми не съм очаквала, това е лудост вашето .

Цитирам те:

"Всяка бременна е по важно от всяка баба с домати на спирката, разберете . Не го казвам защото съм аз в случая .
Намалели сме с 2 милиона последните 20 години... Защо ли, щото са ни объркани приоритетите ."

Преиначавам ги, наистина ли?

Ти как предлагаш тогава да решим проблема?

# 248
Кога съм казала да уморим някого ?
Другото въобще няма да коментирам .
Вие човек в затвора ще вкарате с подобнини твърдения .

# 249
  • София
Има изключително нагли и невъзпитани възрастни хора, мен са ме вдигали от мястото ми ( при на 90 % празен автобус),  защото видиш ли дядото много си харесал точно това място... Тогава не бях бременна, но го давам като пример. Разбира се броят на невъзпитаните и нагли младежи е далеч по-голям.  Simple Smile

В случая на Магнум и аз не бих очаквала точно бабите да станат, ако ми е много лошо бих помолила да седна.
А относно коментарите защо  мъжът и ( "Муньото"  не я кара 24/7 или не и осигурява пари за такси, може да се попита вие защо не давате пари на родителите си, за да не ползват Г.Т, същото е.  Peace

За всеки е най- важно семейството му, няма нищо по- нормално от това, но нека не забравяме, че трябва да сме хора и че бременните отговарят за 2 живота. И преди да сте започнали с това, че на всеки родителите ще остареят един ден - майка ми е на 46 г и след 2 седмици е на Телк, така че много добре знам какво е да имаш родител с проблеми.

# 250
  • Варненска клюкарка
Ами защото хората първо дават на децата си които отглеждат, някои са малки, други по-големи и с по-сериозни нужди, естествено каквото остане, ако остане се помага на родителите. А мунчо с едно бебе и бам нуждите на жена му му идват в повече. Не е толкова непосилно когато има спешна нужда да се плати 2-3 пъти такси, никой не я кара всеки ден да пътува с такси. Хайде стига глупости ooooh!
Точно така, бременните отговарят за два живота, но това си е техен избор. Една молба щеше да е напълно достатъчна бабите да се поместят, даже щяха и да станат. Но точно заради такова държание изискващо всемирното внимание, някои бременни получават точно обратното.

# 251
Ами защото хората първо дават на децата си които отглеждат, някои са малки, други по-големи и с по-сериозни нужди, естествено каквото остане, ако остане се помага на родителите. А мунчо с едно бебе и бам нуждите на жена му му идват в повече. Не е толкова непосилно когато има спешна нужда да се плати 2-3 пъти такси, никой не я кара всеки ден да пътува с такси. Хайде стига глупости ooooh!
Точно така, бременните отговарят за два живота, но това си е техен избор. Една молба щеше да е напълно достатъчна бабите да се поместят, даже и щяха и да станат.
Нямам проблем да пътувам с ГТ 10 Мин , не съм инвалид ,въпроса е в жеста и възпитанието .
Не мразя старите хора, напротив , много ми е мъчно за някои от тях , но ми стана болно , сякаш нищо човешко не е останало в тях . Нали те трябва да са за пример на младите ?

# 252
  • София
Беллора, както аз не знам с какви средства разполага твоето семейство, така и ти не знаеш на какъв хал са другите, за да даваш определения кой какъв е и да коментираш дали имат пари за такси или не.

Смятам за доста грубо изказване " това си е техен избор", не мога да повярвам, че има хора, разсъждаващи по този начин.  Rolling Eyes

За конкретния случай съм съгласна.

# 253
Все повече си мисля, че не политиците ни ,а народопсихологията ни е виновна за състоянието на държавата . Както каза царя ,трябва да си оправим чипа... И Бойко беше прав за " материала ".

# 254
  • София
Ами не, бременната не е по-важна от никоя баба. Сори.
Забременяването е личен избор, остаряването - не. Тежките периоди в бременността са само няколко месеца (в началото и в края), а старостта е всеки ден. И ако бременната може да си позволи да почива вкъщи тези 1-2 месеца, ако е нужно, то възрастните хора не могат, защото няма да станат по-млади и по-здрави, нито доматите ще дойдат сами у тях.
Ако не се чувствам добре, няма да излизам. Ако ми прилошее внезапно, ще си кажа. Но да очаквам някоя баба или дядо да ми отстъпва място само защото имам корем - няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт