Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 623
  • 374
  •   1
Отговори
# 225
Аз пък ще коментирам - отговорът е потресващ. Не го очаквах точно от тази болница и точно от този Лекар, и Човек. Ужасно съм разочарована. Sad

# 226
След такова безхаберие, незаинтересованост, грубост стигащи да цинизъм, след загуба на дете! Нито дума за Белкин и Стоянова! Да не говорим за огромните парите, които се наливат от пациентите в болницата и които очакват внимание и коректност за това! Такъв отговор е подигравка! Общо взето израз на съчувствие и до тук! Аз не бих го приела!

Съфорумките  "запазват мнението за себе си и си правят изводи"? Всички си мълчим, само по форумите се оплакваме, примиряваме се с това ,че няма смисъл да предприемаме действия доказващи вина и за това ще получаваме такива "прочуствени " отговори. И ще продължават да ни сполетяват беди и нещастия!

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 09:57 от Melanie_Melanie

# 227
От позицията на майка на недоносено просто ми се скъса сърцето. Най вече за последствията за които пише. Знаем, мамка му, много добре знаем какви са, ама трябва да се напише така.

# 228
bstratieva, много кураж и сили ти пожелавам, момиче  Hug
като сблъсквала се с подобен проблем, отговорът никак не е изненадва - пак да се повторя, позицията в такива ситуации винаги е “лекарите от болницата нямат вина за случилото се, ние много ви съчувстваме, а вие сте много емоционална предвид сполетялото ви, нямате обективна и правилна преценка, не сте медицинско лице и т.н.“. това е протоколът за реакции в такава ситуация. не го бил редактирал юрист - друг път! плосък юридически похват - без факти, без конкретни твърдения и ангажименти, уж, така, “човешки“.
отговорът е, меко казано, разочароващ, дори и от чисто човешка гледна точка.

# 229
От позицията на майка на недоносено просто ми се скъса сърцето. Най вече за последствията за които пише. Знаем, мамка му, много добре знаем какви са, ама трябва да се напише така.
Това е мнението на лекарите от Надежда, ,явно е, че за тях бебета родени под1500 гр. не са бебета, в момента в който лягах на операционната маса ми казаха, че бебето ми няма шансове, как може да се почувства човек в такъв момент, тук става въпрос за човешко отношение. Има много недоносени деца родени без да получат цитираните от д-р Стсменов заболявания и усложнения. В крайна сметка не те решават кое дте ще живее и кое не. Жалко е, че създават живот и след това .....
Физическите рани ще зарастнат, но психческите трудно се преодоляват.
Всички родители с недоносени деца са запознати в най-големи детайли за последствията от преждевременното раждане.
Благодарна съм, че все още има ЛЕКАРИ като тези в Педиатрията, страхотни професионалисти.

# 230
  • София
Моето лично мнение - екипите на смяна със сигурност документално са си оформили случаите, за това не се съмнявам, че при проверка на медицинските документи д-р Стоянов, няма да намери пропуски.
По отношение на отговора, предполагам все пак цели да излезе с чисто име по отношение на болницата.
В един момент мащаба на проектна болница Надежда, предполагам води до загуба на лично наблюдение що за хора и как работят в този проект.
Това е моето обяснение, защо определени хора, работят там.

Върху въпросните двама нямам наблюдение, но пък и аз си имам моя кофти лекар в болницата, от когото се радвах, че съм се отървала в друга болница, само за да се окаже, че на преглед записан при друг лекар, попадам на същия лекар, който ми предизвика раждане без предварителен преглед, без да ме уведоми и да ми поиска съгласието, само защото ме преглежда на термин...а дори при записа на час, натъртих, че не желая преглед при този жена.

За съжаление подобни опити ще препълват графиците на други лекари в болницата, а разни такива ще са все спрягани с лоши истори. За съжаление, мащаба на проекта, явно води до тези странични ефекти. Доволни ще има, защото има и добри лекари, но и недоволните няма да станат по-малко, защото там има хора, които работят по свои стандарти и разбирания, не се съобразяват с идеята на проекта и защото може би няма с какво по-добро да бъдат заменени.

# 231
Отговорът, който смятам, че бях длъжна да върна, споделям с Вас и приключвам темата. Оттук напред гледаме да бъдат живи и здрави децата ни и Господ да ни пази:
Уважаеми доктор Стаменов,
благодаря за отговорът, благодаря за оказаното съчувствие, във Вашето натоварено ежедневие.
Следвайки хронологията на отговорът Ви, искам да отбележа, че съм наясно с рисковете от преждевременно раждане и поради многоплодната бременност, и заради ин-витро процедурата и заради възрастта ми. Рискове, които аз самата също съм поела и съм била във времето със страховете си.
Да, бях приета в 16-та седмица с кървене и бях наясно, че може да се случи, още от първата си фетална морфология, когато се забеляза ниската плацента. Не коментирам този ми прием, защото той беше очакван, по време на престоят ми бяха взети необходимите мерки и бремеността ми продължи. Коментирам последващият ми фатален прием и реакцията, или липсата на такава, от екипът Ви. Коментирам и споделям, протеклите прегледи в женска консултация и получените компетентни заключения на въпросите ми с "не знам какво е". Коментирам спешният си прием, извършен на д-р Станева, която е лекар специализант, въпреки евентуалната информираност за спешност на приема си. Коментирам многократните идентични въпроси, от типа “предишни бременности”, “предишни аборти”, “начин на зачеване”, при наличието Ви на единна база, даваща ясна информация коя съм, кога съм посещавала болницата и какво ми е правено. Да, няма да коментирам нито д-р Стоянова, нито д-р Белкин. За тяхната компетентност аз няма да коментирам, но има множество други коментари и във форума и въобще в социалните мрежи, като не само аз съм била засегнатата. Те са част от екипът Ви и Вие оценявате тяхната компетентност, било то професионална или етична. От получената ми хистология разбрах, че има възпаление на пъпната връв, не видях написана вътрешноматочна инфекция. Но, аз не съм медицинско лице, аз съм специалист в своята си област и поради тази причина избрах Вашето лечебно заведение търсейки най-добрите грижи, иначе в противен случай, можеше аз да наблюдавам бременността си вкъщи. Искам да отбележа също, че при изследване на ЦРП по време на престоя си, то беше достатъчно силно завишено, което отново повтарям, не съм медицинско лице, но дори и на мен ми свидетелстваше за проблем. Да, но беше изледвано, след раждането ми, т.е. само мога да направя изводът, че всъщност показва проблем. Да, инфекцията е тръгнала и действително няма какво да се направи, тя е засегналаа вече плодовете. Факт! Да, наясно съм, че родилният процес започне ли, трудно може да бъде спрян. Но при своят случай имаше доста часове - близо 5 часа, в които изключвам момента, че бях оставена и аз търсих непрекъснато доктор, за да видим какво се случва, но при всяка среща с дежурните доктори, следваше отново преглед и определено липса на каквато и да е информираност. Не мога да приема, че е имало и борба с инфекцията дори, защото освен разтвора за спиране на контракциите, ми беше поставена само инжекция за разтваряне на дробчетата. Друго не ми е вливано, нито инжектирано.
И на последно място, за да приключа тази ненужна вече полемика, д-р Стаменов, аз отмъщение не търся и не съм търсила. Искам да разберете правилно, аз не търся нищо Ако съм търсила подобно, достатъчно грамотни сме, за да знаем как да потърсим и защитим правата си. Да, дадох гласност, но отново неупреквайки никого, а с чисто информативен характер и поради тази причина, заглавието е Бъдете предпазливи, описвайки подробно хронологията на събитията. Благодарение на дамите от форума, достъпих Вашият контакт, отново с цел да поддам обратна връзка, а вие да направите изводите си, като компетентен Човек. Не случайно описах случилото ми се месеци по-късно. Именно за да не бъде интерпретирано, като объркано, уплашено, гневно писание, а обмислено и спокойно. Аз поддадох обратна връзка, не само за своят случай, но и за доста сходен такъв, само че 2 месеца по-късно на г-жа Диляна Михайлова. Изводите и реакциите остават за Вас. Нашето е приключило, но запазете и съхранете тези хиляди посетители, които се лутат в търсене на адекватно отношение и обричат живота си на кредити, в битката си да бъдат родители.
Пожелавам на Вас и екипът Ви, бъдете здрави и продължавайте да давате Надежди на хилядите двойки, борещи се с репродуктивни проблеми.

С уважение,

Боряна Стратиева

# 232
Разбирам ви защо не коментирате. Аз обаче ще го направя, защото вярвам че мълчанието не помага, темата беше пусната за да се промени нещо. Авансово се извинявам за фермана, но някои неща трябва да се кажат.

Започвам с най-искрените ми адмирации към д-р Стаменов – както писах и в началото, за мен вие сте един голям българин, човек и лекар. Възхищавам се на всеотдайността и любовта с която вършите работата си, на енергията ви, на невероятните ви талант като лекар, малко хора го притежават.  Вярвам че създаването на болница Надежда е било борба да сбъднете ваша мечта. Само че за съжаление не можете да се мултиплицирате във всеки един от лекарите работещи там в момента. Другата тъжна истина която много добре разбирам е че тази осъществена  „мечта“ трябва да плува в бурните води на икономическата реалност и положителния финансов резултат налага много компромиси… И все пак, докъде могат да стигнат те и какво ще остане накрая от идеята?

Не бих си позволила да споря със специалист като вас за всички коментирани въпроси от медицинско естество. Просто ги приемам за факт в знак на огромното ми уважение към вашата компетентност и ерудиция като лекар. За огромно съжаление обаче не видях отговор в писмото ви на много грозни неща, които не касаят чисто медицинските въпроси (причините/неизбежния изход), въпросът ми е защо допускате това, защо не го коментирате, защо не вземете мерки, не е възможно вие да го приемате за нормално:

1)   Защо в частна болница в която пациентите от бедната ни родина си позволяват лечение с цената на значителни лишения (за да избягат от грубиянщината и незаинтересоваността в държавните болници) лекар си позволява да обяснява на родилка в тази г.с. и с тези размери на плода че влиза за аборт!!! Да, със сигурност сте прав за всички усложнения които така роденото бебе може да има, но съвременната медицина дава възможност такива бебета да оцелеят, някои с удивително добри резултати. Майката е изкарала ужасно тежка борба за да ги има, такова очевадно е било и нейното желание, без значение рисковете от усложнения. Как така някой лекар в частна болница решава вместо нея че ще прави аборт и й го заявява по толкова отвратителен начин в такъв ужасно тежък за нея момент? Нима вие, д-р Стаменов смятате това за нормално?

2)   Защо никой не се е съобразил с изричното й желание да роди секцио, за да даде по-голям шанс на толкова малките бебета?  Коментирах случая с много близък АГ лекар и ми обясни в детайли че по принцип няма категорични данни родоразрешение чрез секцио в такива случаи да дава по-голям шанс  за бебето, честно казано това ме изненада… Но ми каза че много зависи от конкретния случай и е редно да се коментират рисковете и ползите с майката и да се вземе предвид и нейното мнение… Какво е Вашето мнение, не видях да коментирате изобщо – в този случай смятате ли че това е било най-доброто решение? Защо в частна болница никой не обяснява нищо на майката, не се съобразява с изричното й желание, или е ясно, че като се подхожда към аборт родоразрешението е ясно?

3)   Защо се допуска да се приемат пациентки за раждане в тази г.с. и с толкова малък очакван плод, след като е ясно че болницата няма компетенция да ги поеме. Имало е значително време, часове с ясни индикации за започващо раждане за да се транспортира жената до МД, където има по-добри условия за спасяването на толкова малки бебета? Вие много по-добре от мен сте наясно какви са рисковете от транспорт на толкова малко бебе след раждане (или т.н. аборт, както го третират вашите колеги). Защо колегите ви не са ги изпратили в МД – и двете пациентки за които се коментира в темата? Смятате ли това за нормално, така ли ще се процедира в болницата и за бъдеще?

4)   Смятате ли за нормално във Вашата частна болница да има такова отношение от лекарите към пациент? Споменавате на няколко места че лекарите не са „обяснили“? Само това ли е проблема за вас? Нима е нормално да има формален и незаинтересован подход от лекаря водещ ЖК при толкова рискова бременност, нима е нормално лекар да вика на съсипана жена в толкова тежък момент? Защо не го коментирате, нормално ли е това за вас – означава ли това че няма да вземете никакви мерки за да променят тези лекари поведението си спрямо пациентите?  Просто не мога да повярвам… Ние бягаме от точно такова ужасно отношение от държавните болници и се оказва че го намираме в частна клиника, където сме инвестирали много в търсене на Надеждата…

Давам си сметка, че нямате времето да участвате във форумни полемики, даже се чудя кога намирате време да се наспите. Но за мен, предполагам и за другите пациенти е важно дали смятате всичко това за нормално, след като не го коментирате изобщо, дали смятате да предприемете някакви мерки? Ако не, жалко, недай Боже в проблемна ситуация подобна на коментираните не бих си и помислила да отида в болница Надежда. Да стане ясно че е мястото за следене на безпроблемни бременности за жени раждащи около термин и толкоз, за да се избягват подобни мъки… Такава ли беше точно мечтата ви за РО на тази болница, или в това се превърна в реалността?

Желая ви много здраве и целият успех на света, вие го заслужавате!

# 233
  • София
Адмирации за смелостта на д-р Стаменов да отговори, но само дотам. Отговорът не е отговор, а някакви общи приказки без съществена конкретика. Нито стана ясно, защо не е приета веднага, защо не са се опитали да помогнат и ако са го направили, какво са направили.

Аз лично вярвам, че работят със сърце, защото за щастие попаднах наистина на добри лекари там и съм доволна, но явно, като във всяка машина, нещо куца и беше хубаво да се коментират конкретните действия или бездействия на двамата доктори, които са посочени с имена.

Ако правилно съм разбрала, докторите са знаели, че няма как да помогнат и затова са стояли и са чакали, защото на инфекцията нямало как да се противопоставят с антибиотици или по друг начин. Така ли излиза или аз съм в грешка?

# 234
Гарван на гарвана око не вади!Това разбрах от този отговор. Само общи приказки, формално изразено съчувствие ,но и страх да не би потърпевшите да започнат да отмъщават на болницата.

# 235
Във фейсбука публикацията е озаглавена "Когато човек превръща мъката си в гняв и омраза, не боли по-малко"
Наистина ли болницата имат ПР-и?

# 236
Във фейсбука публикацията е озаглавена "Когато човек превръща мъката си в гняв и омраза, не боли по-малко"
Наистина ли болницата имат ПР-и?

За съжаление не е само в официалната им фейсбук страница, а е такава статия в официалният им сайт в Новини. Във Фейсбук репостват статията. Подобно заглавие ми се струва доста нелепо, извадено от контекстта на отговорът. Не знам какво се цели, но е някак си грозно. Хиляди пъти повторих и отново ще кажа, АЗ НЕ ТЪРСЯ НИЩО. Не разбирам защо са тези интерпретации или какаво, ще ме изкарат психясала, търсеща отмъщение ли? Много далеч от истината. Ама да са живи и здрави. И така не се прави PR, маркетинг или каквата и да е друга форма на промотиране.

# 237
майките - пациенти на такива болници не ги интересува процесът, а резултатът. и когато резултатът е да вземеш от болницата едното си починало бебе, и същевременно да търсиш начин да осигуриш на другото си бебе максимални шансове да оцелее (при цялата си мъка по другото дете и всичките си притеснения около възможните последици за недоносеното борещо се дете), да седне някой да обяснява на тази майка какви усилия полагал и как сама си била поела рисковете е бездушна постъпка.
и когато резултатът е такъв, майката я боли, и страда, и се бори, и се лута, и взема решения за бъдещето на малкия борец, и изпада в отчаяние, и пак става, и пак се бори. нормално е да пита, да изисква, да настоява.
не знам защо осигуряват психолог, който да ти държи ръката преди лапароскопия, но нямат адекватна реакция в подобни ситуации - да ти обяснят, да намериш отговорите на въпросите “защо“, да ти окажат психологическа подкрепа.

сигма, имат цял отдел “връзки с обществеността“ според инфото на сайта им.

# 238
 Г-жо Стратиева, извинявам се за въпроса. Защо "АЗ НЕ ТЪРСЯ НИЩО". Не търсите ли справедливост? Нямам предвид материална.

# 239
майките - пациенти на такива болници не ги интересува процесът, а резултатът. и когато резултатът е да вземеш от болницата едното си починало бебе, и същевременно да търсиш начин да осигуриш на другото си бебе максимални шансове да оцелее (при цялата си мъка по другото дете и всичките си притеснения около възможните последици за недоносеното борещо се дете), да седне някой да обяснява на тази майка какви усилия полагал и как сама си била поела рисковете е бездушна постъпка.
и когато резултатът е такъв, майката я боли, и страда, и се бори, и се лута, и взема решения за бъдещето на малкия борец, и изпада в отчаяние, и пак става, и пак се бори. нормално е да пита, да изисква, да настоява.
не знам защо осигуряват психолог, който да ти държи ръката преди лапароскопия, но нямат адекватна реакция в подобни ситуации - да ти обяснят, да намериш отговорите на въпросите “защо“, да ти окажат психологическа подкрепа.

сигма, имат цял отдел “връзки с обществеността“ според инфото на сайта им.
Аз питах същото преди малко г-жа Стратиева, защо болницата не предлага психолог след такава травма.
Напротив, връщат те в Гинекологично отделение, в което който е лежал знае, че има 3 изключително заядливи и кисели жени (Милена, Валентина и Лили, водят се акушерки), но за мен не са такива, и те те смазват психически още повече с грубо държание и викове.

Общи условия

Активация на акаунт