Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 716
  • 374
  •   1
Отговори
# 105
Пожелавам ви сили да бъдете спокойна ако изобщо това е възможно,и бебенцето което се бори за живота си да бъде здраво и с голям късмет в живота.аз също съм потресена от прегледа ми в надежда...радвам се че днес си пропуснах часа при ''др''Стоянова

# 106
Защо си потресена?

# 107
# 108
  • София
Vespers При оплакването за болката-не, абсолютно нищо. Аз първо позвъних по телефона на Стоянова в момента, в който почувствах пареща болка под дясната гърда и отговорът й беше-не знам след като е в областта на гърдите, може би трябва да отидеш на гръден хирург. След няколко дни бях на женска консултация и болката аз си я локализирах точно черен дроб, жлъчка. Обясних й как ме боли, къде ме боли и отново-не знам какво е това. Нямаше някаква насока, кръвни или нещо, което да правя. Последните ми кръвни изследвания се оказа че са от 22.11-хематология,глюкоза,урина. Тогава ми каза да пия Сорбифер, заради увеличени левкоцити и ниски еритроцити, хемоглобин и хематокрит. От 14.12 имам микробиология. От влагалищният секрет-не се изолират аеробни бактерии. Микроскопски препарат-преобладават lactobacilli;6-8 Leuco/поле; Плоски епит.клетки. Сега влезнах в системата и осъзнах, колко отдавна всъщност са ми взимали кръв. На 14.12 съм си била и на ЖК, а на 21-ви само за шийка, но вече отново я информирах за посещението ми в спешния на 18-ти и дори и тогава, имах кафявото течение. В деня на раждането ми, когато поисках секцио, Белкин каза-момиче ти за 3 часа получи 8см разкритие. И така.

Искрено ви съчувствам и се моля поне другото ви детенце да се оправи.  Praynig

Как така при болка и кафеникаво течение не се взимат никакви мерки и то една седмица. При положение, че сте забременяла ин витро и те са били наясно, не трябва ли да направят всичко по-силите си за да запазят тези деца!? Главата ми не го побира.
Извинявам се, ако съм прекалено емоционална, но чакам второ дете и го изживявам лично.

# 109
Здравейте отново bstratieva , как е малкият ви боец, оправя ли се?

# 110
Скрит текст:
Мила bstratieva, много съжалявам за всичко, което преживявате и се надявам детенцето ти да се оправи.  Praynig
Когато каруцата се обърне пътища мног, но аз също съм бременна с близнаци в 11 г.с. след IMSI
и  не мога да разбера защо при проследяване на бременността не са ти правили всички необходими изследвания и правиха ли ти фетална морфология?
Не виждам да пише, че изследвания не са ѝ правени, още повече, че в "Надежда" секторът за ФМ е един от най-добрите.
По-скоро след индикации за започващо раждане са се объркали нещата. При всяка една жена може да започне раждане преди 36г.с. Въпросът е лекарите да реагират адекватно.

Ами не е като да са й направили нужните изследвания. На 21 отива на редовен преглед на фона на близо 5 дена кафяво кървене при напреднала рискова двуплодна бременност и не и пускат никакви изследвания; най-малкото ПКК с утайка или CRP е трябвало да й пуснат плюс  МБ и стерилна урина предвид жлъчните оплаквания и оттам да търсят какво се случва. Да не говорим че при данните и за скъсена шийка в 25 гс с близнаци е трябвало и тест за фетален фибронектин да й пуснат. Още на 18 е трябвало да я приемат на системи за задържане и изследвания и след резултати да назначат веднага АБ терапия. Така че грешките им почват от преди раждането, за което са допринесли с пълно безхаберие. Ако  бяха направили изследвания/хоспитализация е имало шанс за другразвой или поне доста време да се спечели.

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 23:08 от vespers

# 111
  • София
Аз помислих, че говорите за изследвания в хода на ЖК, които са ѝ правени и е нямало отклонения. Взета е и микробиология, която е била чиста. Нещо се е случило внезапно и Белкин е неглижирал ситуацията. Това, което споделя пациентката, ми е непонятно т.е. изказването и на двамата д-ри, че кафяво течение се приема за нормално, отделно са видяли, че има скъсяване на шийката и пак са го приели за нормално. Rolling Eyes
Аз бях със зацапване в началните седмици и в момента, в който отидох в "Спешен кабинет", ми бяха пусните ПКК, урина, беше ми прегледано досието, бях прегледана с вагинален и коремен ехограф. Изобщо действаха на секундата. Разтичаха се доктори, сестри, лаборанти, затова съм изумена от случката. Даже не ми даваха да вървя, а ме закараха до лаборатория на количка. Резултатите бяха готови светкавично. Чудя се, как нито един от екипа не е бил с акъла си според разказа на пациентката. Белкин не е бил сам на смяна все пак. Низ от грешки на целия екип.

# 112
Явно за лекарите в тази болница кръвотечението е нормално, аз от 11 г.с имах зацапвания, които те приемаха за нормални и така до 28 - ма г.с. когато родих. През цялото време ме убеждаваха, че няма нищо притеснително в кафявото зацапване, болките ниско долу в корема и кръста, когато ми изтекоха водите, казаха, че било течение, въпреки, че теста,за,околоплодни води беше положителен.

# 113
Скрит текст:
Мила bstratieva, много съжалявам за всичко, което преживявате и се надявам детенцето ти да се оправи.  Praynig
Когато каруцата се обърне пътища мног, но аз също съм бременна с близнаци в 11 г.с. след IMSI
и  не мога да разбера защо при проследяване на бременността не са ти правили всички необходими изследвания и правиха ли ти фетална морфология?
Не виждам да пише, че изследвания не са ѝ правени, още повече, че в "Надежда" секторът за ФМ е един от най-добрите.
По-скоро след индикации за започващо раждане са се объркали нещата. При всяка една жена може да започне раждане преди 36г.с. Въпросът е лекарите да реагират адекватно.

Моля ви, жената е прокървила още на 18 декември, на което не са обърнали никакво внимание и не са ѝ направени изследвания, на 21.12 е  на преглед, по време на който е продължавала да кърви, пак никаква реакция от страна на лекарите, няма изследвания, отпращат я вкъщи. На 22.12  около 15:00 часа я приемат  с индикации за раждане без да вземат спешни мерки и да я преведат във болница, в която неонатологичното отделение има съответното ниво да се  погрижи за бебетата и в 21:00 часа я "вкарват за аборт".
Аз имах челен сблъсък с ин витро процедури в Надежда, но явно схемата е една и съща  във всички отделения.
Стряскащото е, че това не е изолиран случай на некомпетентност.
didi84s, кога се случи инцидента с теб?

# 114
Преди 4 седмици, много удентичен случай. Още в края на декември 2016 г. почнах да оолучавам болезнени контракции, зацапвания имах от 11 г.с през 10 дни. Началото на януари 10.01.2017 г. ходих на преглед в спешния кабинет, като имах съмнение, че ми е паднала тапата и инах течение. На 20.01.2017 г. ходих с зацапване, течение и болезнени контракции, но ми казаха, че не съм за прием да си пия магнезии и но шпа. На 26.01. през рано сутринта към 4 имах болезнени контракции и пак отидох в спешния, д-р Димова ме прие със скъсена шийка и каза, че е цяло чудо, че не съм родила в къщи. Сложиха ми системи за 2 дни, взеха ми микробиология заради течението и от там започнаха мъките. Всеки ден на визитация минаваха различни лекари и назначаваха различно лечение, лекуваха инфекция без да знаем къде е точно. След 3 дни искаха да ме изписват, аз им казвах, че продължавам да имам контракции, но те ми обясняваха, че си измислям. Никой не пожела да дойде и да ми пипне вдървения корем. Едвам ги накарах да ме прегледат и видяха, че шийката продължава да се скъсява и решиха да ми увеличат дозата в системата. От 26.01 до 03.02.2017 г. В 4 сутрина почувствах силна болка ниско долу и имах кърваво течение, викнах дежурната акушерка, която ми се накара и ми каза спри да,си въобразяваш, това течение е нормално, какво искаш да направя в 4 сутринта. Казах и, че искам лекар да ме прегледа, но ми отказа. След 10-15 мин усетих, че ми изтекоха водите, пак я повиках (Милена, най- гадното същество в отделението) и пак ми се накара, че я викам и си въобразявам, не са води, въпреки положителния тест. Станах до тоалетна и пак потекоха водите и така 6 пъти. Чаках час и пловина да дойде лекар да ме прегледа и пак да ми се накара, междувременно започнаха контракции на на 3-4 минути. 4 часа не казваха какво ще правят и ме проверяваха за разкритие. Питах ги дали юе готвят за нормално раждане, при положение, че има,данни за инфекция, плацентата ми е предна ниска и бебето е застанало напречно. Все предпоставки за секцио. След като почнах да рева от болки и не полъчих разкритие ме вкараха в 9 ч. за спешно секцио и ми казаха, че бебето ми няма шансове в 28 г.с. След секциото получих тежка анемия и решиха да ми вливат желязо, от което припадах, но пак не ми вярваха, че от него ми е адски лошо, след 3 банки желязо и припадъци казах, че няма да дам да ми вливат повече.

# 115
Ох  Tired
Болницата започва да прилича на филм на ужасите. 

Бебе, родено в 28 гс. има абсолютно нормален шанс за живот.

# 116
Наистина е като филм на ужасите. И да допълня към предишния ми пост следящ лекар ми беше д-р Стоянова, в отделението беше пълно с нейни пациентки, които бяха за задържане.

# 117
Диди, бебето ти как е?

# 118
  • София
И аз щях да питам бебчето как е? Ужас, ужас, ужас... Как може такова отношение и то в частна болница.  Confused

# 119
Вече е стабилно, добре, че на следващия ден го преместиха в Педиатрията. Бебчо се бори и от вчера вече е със стабилни показатели.

Общи условия

Активация на акаунт