Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 502
  • 374
  •   1
Отговори
# 300
Сигма, аз никъде не виждам да твърдя, че случаите са аналогични от медицинска гледна точка. Аз само твърдя, че анализирайки действията на Надежда в конкретния случай, те по нищо не се различават от формалното отношение в държавна болница. Независимо, че плащаш повече. Не виждам Надежда с какво е повече тогава от която и да било друга болница?!?!?! Освен в таксата.

И повярвайте ми, 1,600 кг. и 34 седмица съвсем не са доносени деца.  Peace
За БЦЖ-то дори няма да коментирам. Това, че в нашите болници го слагат на недоносени веднага е престъпление. И дори не питат майките дали са съгласни. И декларирам, че не съм антиваксър.

А и просто исках да кажа на авторката, че детето и е в добри ръце. Ако някой може да му помогне и да се грижи за него, то това са лекарите в това отделение.

# 301
О, да. За това съм съгласна. Не е важна болницата, а човека отстреща.

А за другото- понеже имам бебе родено 32 седмица и съм се нагледала на мнооооого недоносени, съм убедена, че бебе родено след тази именно седмица има шанса на децата, родени на термин.

# 302
О, да. За това съм съгласна. Не е важна болницата, а човека отстреща.

А за другото- понеже имам бебе родено 32 седмица и съм се нагледала на мнооооого недоносени, съм убедена, че бебе родено след тази именно седмица има шанса на децата, родени на термин.

Моля да не обобщаваш, защото всеки случай е сам за себе си. Дали има шанс да оцелее е въпрос на обстоятелства и състояние. Статистиката е силно бездушна наука.   Peace

# 303

Не е съвсем така наистина, индивидуално е. На приятелка детенцето и се роди в 34 +, тоест 35-та седмица, но имаше инфекции и доста време стоя в болницата и се бори, слава Богу се пребори де. Много зависи ЗАЩО се раждат по-рано, не само колко по-рано.

# 304
Разбира се, че е индивидуално. Но това не е моя измислена статистика. Написала съм, че има шанса. Познавам дете, родено на термин с ДЦП. И много недоносени без последствия.

Всъщност теглото няма кой знае какво значение при раждане. А колко са зрели органите.

# 305
Мисля, че спора е безпредметен. Не съм съгласна.  Peace

# 306
ОК. Няма да спорим. Мое мнение си е.

# 307
Г-жа Стратиева, как се развива бебчо, наддава ли и има ли изгледи скоро да ви изпишат.

За болниците, не съм съгласна, има  добри, в които лекарите се държат професионално, в края на краищата това е професия с призвание. Да, плаща се, но поне знаеш за какво и можеш да разчиташ. 

# 308
  • София
Раждала съм и в държавна болница(преди малко повече от 10 години), раждах и в частна (преди близо година), това което видях и на двете места, е че има лекари и " лекари", акушерки и "акушерки", просто си е до човек. Но не може да си мърльо(извинявайте но не мога да се сдържа) и да неглижираш човешки живот.

Близнаците ми са родени в 34+г.с, не ги слагаха в кувьози, адаптирана се бързо след раждането, изписаха ни на петия ден, но понякога и за жалост вече по-често, чета за родени преждевременно бебчета. Дано са силни и здрави всички дечица, да радват родителите си и дано все по- малко да се допускат лекарски ГРЕШКИ.

# 309
Мaksy, никой не е застрахован, но когато става въпрос за частна болница, въпроса е какъв контрол се упражнява. А отговора на Стаменов е показателен за безхаберието в Надежда. Оказа се, че това не  е изолиран случай и въпреки всичко не се взимата мерки, а си правят  ПР от нещастоето на хората, направо е ужасно.

# 310
  • София
Мaksy, никой не е застрахован, но когато става въпрос за частна болница, въпроса е какъв контрол се упражнява. А отговора на Стаменов е показателен за безхаберието в Надежда. Оказа се, че това не  е изолиран случай и въпреки всичко не се взимата мерки, а си правят  ПР от нещастоето на хората, направо е ужасно.

В Надежда бях четири месеца за задържане, нагледах и наслушах се на всякакви грозни неща от страна на персонала( в анкетата им ги описах подробно нещата, ама какво от това.....)
Контролът в Надежда или е изпуснат или е загубен някъде, незнам.
Мислех си, че като съм в частна, болница няма да има грозно държание, лекарските грешки ще бъдат сведени до минимум и т.н.но не е така.

# 311
  • София
Подобни неприятности, които сте описали, могат да се случат във всяка една б-ца (недай Боже) и обобщения от сорта, че всичко било едно и също, че нямало на кого да се плати и т.н., са доста пресилени.

Раждала съм в държавна б-ца с избор на екип и в частна б-ца (при желан от мен лекар). Доволна съм и от двамата лекари, подчертавам "от лекарите". В държавната б-ца условията не бяха ОК, отношението беше троснато и грубовато, не ме обезболяваха навреме и добре, храната беше отврат, но съм доволна от лекаря си, това за мен е най-важното. 5 дена се преживяват.

С втората бременност бях на ЖК в "Надежда" и родих там. Останах наистина доволна от екипа в операционна, от реанимация, от обезболяване, от отношение, от храна, от условия. Не мога да си изкривя душата и не мога да кажа друго, но имах предимството, че съм секцио и избрах дата заради екипа. Друг е въпросът, че издържах до датата т.е. бебето не тръгна по-рано, защото никой няма гаранция.

Раждайте там, където е вашият д-р, където се чувствате спокойни и в добри ръце. За всеки това място е различно. Б-ци много, лекари има достатъчно и имаме право на избор, което е най-важното. Дано скоро и в "Надежда" да позволяват избор на екип за нормално раждане, за да са спокойни родилките.

Отделно АГ, които следят бременни, е хубаво да ги информират още в началото, ако нещо (недай Боже) стане, къде да ходят. Аз бях информирана, че преди 34г.с. трябва да се отправя директно към МД или Токуда, за да не губя време в лутане по б-ци.

# 312
  • В сърцето на любимия човек
С риск да се повторя - зависи от лекаря водещ ЖК:
Понеже бях с контракции през цялата бременност, д-р Христов ми беше казал, че ако недай Боже тръгне раждане преди 34гс, да тръгвам към МД или Токуда.

# 313
  • София
Именно и това го знаех от самото началото. Бяха ми казали, че при кървене, болки и т.н. в ранни седмици, почти във всички б-ци провеждат една и съща терапия, но в последните месеци не е без значение заради неонатологията.

# 314
Като е така, защо не са я насочили г-жа Стратиева още при първото кървене, а за втория прием да не говоря?

Има ли новини как се развиват бебоците?

Общи условия

Активация на акаунт