Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 043
  • 864
  •   1
Отговори
# 360
витамин В12 има ли връзка с трудното проговаряне?

# 361
Да, има връзка.До колкото разбирам в други държави при деца с такива и подобни проблеми това изследване е безплатно и задължително а тук освен че е платено но се и ниглежира.Педиатърката ми каза...Ееее то пък вече стана много модерно...

# 362
Alien, тръшка се и си удря главата, само като се ядоса.

# 363
Alien, тръшка се и си удря главата, само като се ядоса.

Ами значи вероятно тази авто-агресия  е с манипулативна цел.Питам,защото и моят син си удря главата,но не само,когато е ядосан.т.е. при него това е авто-стимулация и говори за друг проблем.Аз бих се обърнала към психолог на ваше място,често авто-агресията се комбинира и с агресия към околните ,когато започне да ходи на градина,ясла...колкото по-рано,толкова по-добре.А и психологът по никакъв начин няма да навреди на детето,така че нищо не губите.За логопед мисля ,че е рано.Ние ходим в С-ИВВЕНА и сме доволни от специалистите в центъра.

# 364
Да помрънкам малко и аз. Вчера отивам в градината да взема малкия и се оказва, че логопеда ресурсната и психоложката, и трите заедно не са успели да накарат синковеца да работи с тях.Той кротко им е отказал и обърнал гръб. И така кротко си е седял. Питам се той ли е голям инат или те не знаят как да си свършат работата? Чудя се как от трите нито една не е намерила начин  newsm78
Утре ме викат с мен заедно да  опитат да поработят с него.Вече не знам какво да си мисля Sad

# 365
Благодарности, Alien , за полезния отговор. Наистина си права, а щом в С иввена са група от специалисти, значи точно това търсех. Успешен ден.

# 366
  • София
витамин В12 има ли връзка с трудното проговаряне?
Аз имам мутация и не усвоявам частично фолиева киселина и Б12. Не съм изследвала синът ми, но той имаше дефицит. Най-очевидното беше, че проходи късно.Успя след месец прием на Б12. Има проблем и с млечните зъби, който вероятно се дължи на него.
Напоследък чета, че различни дефекти в устата-къси юздички, заешка уста, се дължат често на такава мутация. Синът ми има 2 къси юздички-под езика и горната устна.
Забавянето в прохождането вече е в миналото.Не съм сигурна дали има проблем с фината моторика, защото ми изглежда нормално, като за неговата възраст  Rolling Eyes
Но на 2г. и 5м. не прави изречения и като цяло не говори разбираемо.Повтаря 4-5 разбираеми думи.
Макар, че от известно време има напредък, в период е явно на развиване на речта, защото се съгласява да повтаря и се появяват нови думи, които не ползва редовно, но успява да ги научи и каже.
Напоследък прави знак с ръце за въпрос"Къде е" и казва "Ъ де" .Ако е в настроение успявам да го накарам да ми каже животните как правят.... някои домашни и лъв  Laughing Не винаги ги уцелва, но най-често да.

Казва някои думи с разменени срички.Сега се сещам само за пица-ципа и куче-чико/чоки, но имаше още няколко.Не ги използва сам, а ги повтаря след мен, но с разменени срички.Всъщност само пица се сеща да каже сам с някаква причина. 
Такива неща до преди месец-два въобще нямаше.Та макар, че бърка, го отчитам като напредък, че поне се опитва и има съвпадения с истината  Laughing 
Иначе бърбори, но нищо не му се разбира. В яслата не издава даже звуци, бяха много учудени като им казах какво казва вкъщи, даже, че пее Happy birthday ... е с негови си думи и близо до истината е само "ту лююю"

# 367
Здравейте мами, търся мнения за Софийските логопедични детски градини - доволни ли сте от работата и отношението. Може и на лични. Преди време зададох въпроса тук и никой не отговори. Няма ли поне едно дете от групата, което да посещава логопедична детска градина.

# 368
Здравейте мами, търся мнения за Софийските логопедични детски градини - доволни ли сте от работата и отношението. Може и на лични. Преди време зададох въпроса тук и никой не отговори. Няма ли поне едно дете от групата, което да посещава логопедична детска градина.
Аз записах сина ми в 134 ЛДГ - тази, която е на "Урвич", но ще тръгва от есента, така, че отзиви тогава ще мога да дам. Иначе разговарях с 2-ма родители, чиито деца са я посещавали - доволни са като цяло. Моите наблюдения към момента също са положителни - много добро отношение на персонала към децата, малки групи /първа група е от 12 деца/ и индивидуална работа на всяко дете с логопед.

# 369
  • София
Здравейте,може ли препоръки за детски психолог-за София?Благодаря!

# 370
alexandra, благодаря ти! давайте и още мнения - най-вече съм фокусирана към цветна градина - люлин, ако някой има дори познати би било от полза да ми прати контакт.

# 371
Здравейте,може ли препоръки за детски психолог-за София?Благодаря!
Ако е за дете с проблем в развитието - Жулиета Темникова.

# 372
Синът ми ходи в 59 ОДЗ Елхица.За сега не съм доволна.Има деца с които изобщо не работят. С  моето дете работят защото баба му е учителка там но... логопеда е младо момиче което не може да го накара нищо. А синът ми е кротък.Не е хипер активен. Просто казва не и толкова.Обяснението на ресурсната, логопеда и психоложката е не знам с вдигане на раменете.Викат ме да работят с него и аз да съм там, но аз ако успявам няма да имам нужда от тях.Нали са специалисти и би трябвало с игри да го накарат да прави​ това което те кажат. Може пък синковеца да е много инат...

# 373
Здравейте! Малкият ми син ( на 2 г.)започна да ходи на логопед от съвсем скоро,държах да е точно тя(проф. Шошева). Вчера беше 4тата ни среща. Тя работи кабинет до кабинет със сина си,който е невролог и се занимава с биофийдбек. Досега малкия само мълчеше,но вчера им показа южнокорейския си, при което сина й много се заинтригува и пожела да го пробваме на компютъра. Според тях е много подходящо за него. Предложиха ми временно да го спра от логопедичните занимания и да започнем въпросния биофийдбек. Аз съм се интересувала преди от метода,по линия на другия ми син,който е с Аспергер, но още бях в чуденка. Сега май и двамата ще ги водя. Силно се надявам да излезе нещо добро от тази работа! Praynig

# 374
  • София
Как се провежда и какво представлява, може ли повече инфо.

Общи условия

Активация на акаунт