Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 040
  • 864
  •   1
Отговори
# 375
alexandra, благодаря ти! давайте и още мнения - най-вече съм фокусирана към цветна градина - люлин, ако някой има дори познати би било от полза да ми прати контакт.
Ние ходим в стандартна държавна градина, но групата ни е логопедична. Това е 171 одз в кв. Свобода. Аз съм доволна след, като преживяхме една много тежка година в стандартна ясла, тази логопедична група и обичащите деца учителки ми дойдоха, като балсам на душата. Имат логопед, който с тях е винаги първа смяна, има 2 пъти в сед. занимания с психолог /в отделен кабинет/ и 2 или 3 пъти с ресурсен учител. Доволна съм, защото никой не крещи на детето, не го стиска за ръката и не ми правят проблем, че я взимам последна. Колко точно, като специалисти се занимават с нея не знам точно, но е факт, че всеки ден тръгва с голямо желание към градината, а не като преди с едни истерии и запъване още от вратата.
От няколко месеца има и сензорна стая, където ги водят  Hug

# 376
  • София
Какво значи логопедична група,всички деца ли са с проблеми с говоренето в нея.

# 377
Някой ползва ли логопедични сонди?

# 378
При моето дете, логопедката ползва сонди

# 379
Какво значи логопедична група,всички деца ли са с проблеми с говоренето в нея.
Да, но не само нарушение на говора, а и с поведенченски проблеми и аутизъм.

# 380
При нас повечето деца са без диагноза, предимно с говорни проблеми само - недостатъчно развита реч, аграматичен говор, артикулационни проблеми и т.н.

# 381
Момичета моля за съвет.... малкия го водя в център за аутисти,там ми казват че не иска да звукоподръжава,обаче пък при логопедката която го водя той се опитва да повтаря след нея макар и последните срички на думата.... Вече си мисля че нещо ме баламосват и не се занимават с него... А той толкова обича да ходи там. Дали да го спирам от там

и има ли детски невролог ,който прави ЕЕГ в будно състояние на дете?  Thinking
И задължително ли е това изследване,защото звънях на проф Иванов от Пловдив и той ми обясни че е задължително да се направи ЕЕГ под упойка и генетични изследвания....за да се намери проблема на детето.                              Ако не съм искала,да си търся друг доктор..... Какво е това отношение по телефона не знам,не искам и да си представям наживо.  #Crazy
Дайте ми мнение за някой друг детски невролог от София или друг град

# 382
А дали има логопедична детска градина в Пловдив?

# 383
Tinna аз не съм специалист, но доколкото знам ЕЕГ трябва да се прави точно в будно състояние. С упойка не е достатъчно. обективно

# 384
А по принцип при всички неговорещи деца ли правят това изследване... Този професор ми каза че е задължително....А детето ми казва думи,понякога китайски но не прави изречения

# 385
Доколкото аз знам, не е задължително при всички деца.

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 21:34 от laurentin

# 386
  • Пловдив
В Пловдив има две специализирани групи към градина "Елица", намира се в кв. "Смирненски". Някога цялата градина е била специализирана, но сега има обикновени и специални групи. Дали на друго място има нещо подобно, не знам.
Нашият от два дни ходи там, поне засега ми изглеждат добре нещата. Едната от учителките на групата е логопед и специален педагог (доколкото разбрах), вероятно и в другата група е така.

# 387
Честит празник, момичета! Пожелавам много говорещи деца и горди родители!
Виждам, че темата позаглъхна, надявам се за добро!
Днес ходихме да гледаме манифестацията по случай празника - моят е много впечатлен, ще става голям мъж каза - искрено се надявам да стане и да отминат тези ми притеснения сега, пожелавам и на Вас!

# 388
  • Cyberspace
Аз нямам с какво да се похваля. Откъм говор да - учи нови думи, съществителни и малко прилагателни. Зорът е, че трудно му набивам в главата да ги ползва тези думи като ги знае. Но някои съвсем елементарни неща са жив зян  Tired А поведението му направо е непоносимо! Освен, че продължава да се държи като току-що хванат от гората и пуснат в цивилизацията, продължава да пищи за всичко и постоянно. Вече никъде не го водя, даже избягвам да го събирам с други деца - по-големите не го искат с тях, а по-малките ги плаши с виковете си. Просто във всяка една секунда се чуди каква глупост да му роди главата, когато се опитвам да го спра започва да пищи. Нищо не помага, обяснявай, повтаряй, все една и съща. Как ли не пробвах, само бой не е ял още... Всъщност почти не е ял... Онзи ден (коронният му номер), както си вървели и се измъкнал от ръката на сестра ми, и скочил на улицата, идвала е кола в този момент. Сестра ми няколко часа трепери след това. Жената, шофираща автомобила и тя пребледняла и се разтреперила. Той се хили - смешно му е, игра е за него това. Просто навън не мога да мигна, буквално. Постоянно тича нанякъде и се опитва да скочи на улицата, да направи някаква поразия, от която може и да пострада. Обяснявам, повтарям, говоря, карам се - не и не. Вече изяде първия си шамар по тази причина наскоро. Пак така се изплъзна и скочи на една натоварена улица и се смее. Така се изплаших и ядосах, че го плеснах леко, не беше умишлено, но се случи. Нервите ми не издържаха... Иначе е много мил, общителен и любвеобилен. Обожава животни и бебета, не пести целувки и прегръдки, но... Не успява да се задържи в такова настроение повече от няколко минути. Все се намира нещо, за което да се разпищи.  Ако не се намери такова нещо, той ще си създаде сам ситуация, подходяща за писъци. Ох, нямам нерви вече, реве ми се! Всички само повтарят "Ще мине, ще мине, ще мине...", а той расте и от нищо не отбира. Даже не мога да се зарадвам на напредъка с говора, защото поведението му сякаш става все по-изпуснато. Даже сега съм на работа и като се замислих пак едва се сдържам да не се разплача от безсилие. Колкото и да се старая, все една и съща. Три месеца пие хомеопатични успокояващи сиропи - ефектът е точно нулев. Логопедът е доволен от напредъка, но поведението му и него го притеснява. Имам чувството, че никога няма да видя бял (и тих) ден повече...

# 389
 Cyberspace , малък е още, може по този начин да търси внимание. Нямате ли някои близки деца - там да тренираш взаимоотношения без да пищи. При моя помогнаха племениците - много съм им благодарна на децата - когато отидем при моите родители те живеят във вилна зона и има много деца - племениците го взимат и извеждат на вън без мен - много помогна в общуването. Ние някак си от притеснение показваме "недостатъците" (не ме разбирай погрешно) на децата си вместо да им помогнем. Например аз като го питат нещо и почвам да го побутвам "Кажи сега де, кажи! Ама по - високо, да те чуят! Ми, не те чуха!  Blush- разбираш за какво говоря предполагам, докато те децата чисто по тяхно си не го карат да прави неща, които не са му приятни, а той започна да общува много по - добре от преди.

Общи условия

Активация на акаунт