Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 001
  • 864
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, може и да е глупав въпроса ми, но след като хемоглобина на малкия е в норма - 133, дали и вит.В12 е в норма? След като няма анемия, има ли смисъл да изследвам В12? Притеснява ме, и особено ММ вземането на кръв от вената. Той се страхува повече от мен и не иска да заведем детето...

# 571
Здравейте, дами. С това изследване на б12....аз си пуснах за мен. Резултатът е потресаващ 5 при референтни стойности 196-700. Ходих при GP и каза, че няма смисъл да пускам на малкия, тъй като със сигурност и той има и да пием и двамата витамини. Той беше започнал да изостава в мен, по време набремеността, аз месо не ям и изглежда това е проблемът. Сега се чудя кои витамини да взема и на двама ни. Някакви препоръки?

# 572
Има тема в здравния подфорум за Б12. Там са доста наясно.
Под 400 се води децифит. Добре е да е над 500. За деца над 700.

# 573
  • NE
Б12 трябва да е задължително във форма метилкобаламин за да се усвоят напълно от организма. Често във витамините слагат цианокобаламин, което е синтетичната форма и не се усвояват напълно от организма. Аз давам тези.
Скрит текст:

Някой има ли опит с ГРР и изследвания за хранителни разтройства при доц. Георгиева във Варна?

# 574
Здравейте, дами. С това изследване на б12....аз си пуснах за мен. Резултатът е потресаващ 5 при референтни стойности 196-700. Ходих при GP и каза, че няма смисъл да пускам на малкия, тъй като със сигурност и той има и да пием и двамата витамини. Той беше започнал да изостава в мен, по време набремеността, аз месо не ям и изглежда това е проблемът. Сега се чудя кои витамини да взема и на двама ни. Някакви препоръки?
Аз съм много доволна от витамините на Vitabiotics.
Тъй като имам проблем с хемоглобина и сега приключвам с втория курс.От тях си взимам едни комбинирани за кожа, нокти и коса в тях има всичко.За детето взимам сиропа Wellkids.
Изследва ли ли сте вит.Д?

# 575
  • София
Emilly1212, можеш да имаш дефицит и с добър хекоглобин, макар че най-често е нисък.

# 576
Дези, много ти благодаря за отговора!

# 577
Аз съм много доволна от витамините на Vitabiotics.
Тъй като имам проблем с хемоглобина и сега приключвам с втория курс.От тях си взимам едни комбинирани за кожа, нокти и коса в тях има всичко.За детето взимам сиропа Wellkids.
Изследва ли ли сте вит.Д?

Не съм изследвала нищо друго. Това го пуснах ей така просто защото съм вегетарианка и синът ми не говори и реших да пробвам. ЛЛ, както казах нищо не каза повече освен пийте витамини. Сега ще взема от препоръчаните и след месец пак ще повторя изследването. Ако се окаже, обаче, че за малкия е също толкова зле и това е бил проблемът докато аз ходя по лекари с него от година и какво ли не минава през главата ми не знам...
Значи и за вит Д ли да се изследвам?

# 578

Някой има ли опит с ГРР и изследвания за хранителни разтройства при доц. Георгиева във Варна?

Аз лично не, но от познати знам че ползата е нула.до сега едно не съм чула да има положителен ефект от цялата работа.
По неизвестна причина Георгиева и водещия барокамерата Гаевски смятат че всички деца с поведение от спектъра имат задължително хранителни смущения. За мен е меко казано несериозно... Ако искате да изясните нещо спрямо храни и хранене,  по- скоро търсете алергии.

# 579
Б12 трябва да е задължително във форма метилкобаламин за да се усвоят напълно от организма. Често във витамините слагат цианокобаламин, което е синтетичната форма и не се усвояват напълно от организма. Аз давам тези.
Скрит текст:

Не е вярно, че задължително метилкобаламин се пие. При деца с високо метилиране метиловите форми са противопоказни.

# 580
Здравейте, аз купих на малкия б12 капки за нос и съм доволна. Неговият резултат е 200 pg.ml....тоест под нормата. Писах на д-р Кадъм и ако не се лъжа този месец дава всеки вторник безплатни консултации...Има информация в нета за него.Та по препоръка капя на малкия по една капка през ден. За сега наблюденията за моето дете е че започна да запомня повече и иска да повтаря думи.Нещо което преди не искаше да прави.Blush

# 581
Здравейте, аз купих на малкия б12 капки за нос и съм доволна. Неговият резултат е 200 pg.ml....тоест под нормата. Писах на д-р Кадъм и ако не се лъжа този месец дава всеки вторник безплатни консултации...Има информация в нета за него.Та по препоръка капя на малкия по една капка през ден. За сега наблюденията за моето дете е че започна да запомня повече и иска да повтаря думи.Нещо което преди не искаше да прави.Blush

Не намирам информация за безплатни консултации, но записах преглед при нея на 31 август е първата свободна дата...тази седмица ще пусна изследванията и ако е така както го мисля ще почна и аз да давам тези капки. Дано е това!

# 582
Здравейте  Hug Hug Hug ..Моя позната заведе детенцето си в св Никола миналия месец...То е на 3 годинки момченце,не говори ... брои до 5 и има няколко звуци,доста е хиперактивно и не контактува с децата....Мислех си че от клиниката ще им дадат препоръки,но само им казали че детето ще проговори и ще израсте проблема,момчетата били така..Имал леко изоставане,не са му поставили диагноза..... Учудих се че са им казали това,защото това с проговарянето изведнъж и на мен ми го казваха,за което доста закъснях....та я посъветвах да потърсят и други специалисти вие как мислите?

# 583
Да ви кажа честно имам чувството че нарочно по някога омаловажават проблема с говора за да не мине  телк детето. Дано да греша.. Дете на 3г. което не може да говори си е проблем  и това което са казали на майката е най малко несериозно  и то от най добрите уж специалисти.  Жалко.

# 584
 Здравейте ,
И аз отново се включвам в тази тема. Сина ми е на 1г 11 месеца в момента. Преди 6 месеца писах , че се притеснявам , че не казва нито дума, дори не се обръщаше към нас с мама и тате, което мен ме притесняваше доста. За тези 6 месеца има напредък , но не толкова колкото ми се иска. Вече казва съвсем съзнателно мамо , тате , мама ела , тате ела , мама кола , тате кола, дай , бате, баба, деде, "дова" за вода, и "дне" за падне, "гол" за топка и  тао тао ( като казва и тао мама , тао тата) и това е . Говори много , но на свой китайски език , като вмъква тези познати думи . Разбира всичко , което му се говори, като цяло е спокоен . Притеснявам се , че за тези 6 месеца напредъка е много малък. Всички ме успокояват , че има време , че е момче  и т.н. познатите неща. Опитвам се да огранича тв , но е трудно с по-голям батко, който иска да си гледа детските филмчета. Говоря му постоянно , не обича да му се четат книжки, Чудя се какви стимули за говорене може още да приложа. Той от бебе е анемичен- желязото така и не можахме да го вдигнем повече от 103-104, но визуално е енергичен и здрав, не знам дали има отношение към късното проговаряне това. Смятам да се допитам до логопед септември месеца, ако няма развитие.

Общи условия

Активация на акаунт