Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 134 925
  • 864
  •   1
Отговори
# 660
Нужно е само да поискате от директора. Логопедичната помощ не е обвързана с документи. Такива се изискват само ако детето е на ресурсно подпомагане.

Благодаря за информацията. Дано като сега вече е по-голям се съгласи да иде с логопеда. Предишния път се държал за полата на лелята в яслата и отказал да иде.

# 661
  • Бургас
Кое cod liver oil давахте Simple Smile

# 662
  • NE
И мен ме интересува за cod liver oil.
Дотук съм опитвала да давам два вида Омега 3 в течен вариант и на капсули. Нищо не приема. Ще пробвам отново на капсулките да пробвам. За протокола с високо DHA давам, но мириса и вкуса на риба не му харесва, а яде отделно риба.
Витамин б12 харесва на хапчета, а отскоро успявам са го прилъжа да си смуче и едни детски мултивитамини.
Йоко, re_ge Благодаря за включването. Той има някакъв сетивен проблем. Странно при положение, че не оставяше без да е в ръцете ми. Имаме и още дете на 8 месеца и откривам сериозни различия помежду им, освен типичната индивидуалност.
Открихме с логопеда, че харесва едни игри на телефона ми с българските букви ... Буквенка и Буквеница. Работим с тях и вече почна да се опитва да казва своята буква ... В, тоест разграничава я от B на английски.

# 663
  • София
. Той има някакъв сетивен проблем. Странно при положение, че не оставяше без да е в ръцете ми.

Това не го разбрах. Може ли да разясниш какво имаш предвид.

# 664
А не ви ли притеснява, че маслото от черен дроб на треска може да е замърсено с живак? Аз специално избирам омега-3 от дребни рибки (сардина, аншоа), защото не натрупват живак. На това, че било пречистено много не вярвам.

# 665
https://www.iherb.com/pr/Carlson-Labs-Wild-Norwegian-Cod-Liver-O … fl-oz-250-ml/2798
Това съм давала. И на моето дете в началото не му допадаше вкусът, но аз настоявах.
След това два пъти по 2-3 месеца давах Speak.

# 666
  • NE
Моя грешката. Сензорен аспект. Мнението на СП е че се касае за проблем от вестибуларен и тактилен план.
Ние сме чули за 3 месеца толкова мнения, че вече не знам какво да мисля.

# 667
  • София
Моя грешката. Сензорен аспект. Мнението на СП е че се касае за проблем от вестибуларен и тактилен план.
Ние сме чули за 3 месеца толкова мнения, че вече не знам какво да мисля.
В такъв случай отивайте при сензорен терапевт/ ерготерапевт.
Ние сме супер доволни.

# 668
  • NE
ivankaka Можеш ли да ми препоръчаш някого във Варна?
Моля за мнение и за добър детски невролог. Четох отзиви за д-р Йолова и д-р Щилиянов.

# 669
От няколко майки на деца от спектъра съм чела добри отзиви за д-р Пламен Димитров от Варна.

# 670
ivankaka Можеш ли да ми препоръчаш някого във Варна?
Моля за мнение и за добър детски невролог. Четох отзиви за д-р Йолова и д-р Щилиянов.
Д-р Делиганева, идва веднъж месечно в Майчин дом.

# 671
  • София
Във Варна не мога, ние сме в София.
С каква цел невролог ще посещавате? Единствено за ЕЕГ

# 672
  • NE
Детето е много тревожно, нарушен сън и хранене. От Св. Никола ме посъветваха да се консултираме преди да отидем. Насочих се към д-р Делиганева.

# 673
Детето е много тревожно, нарушен сън и хранене. От Св. Никола ме посъветваха да се консултираме преди да отидем. Насочих се към д-р Делиганева.
Опитва ли ли сте диета без казеин и глутен? Какво яде детето? Не си спомням точно, но тревожността, май беше признак за гъбички или бактерии. От с.в Никола помощ не очаквайте. Само ще дадът евентуална диагноза без предложения за подобряване на състоянието на детето.
Моя син открай време е скаран с храненето, даже се шегуваме, че е на фотосинтеза. Сега е на 5 г. и 9 м., а е 15-15,5 кг. Но за щастие проблеми със съня няма. Давала съм му екстракт от семена на грейпфрут, пробиотик.
Скоро мисля да започна да давам инулин и след това зехтин и рибено масло. Протоколът на Немечек.

# 674
  • NE
Всъщност главно глутен яде - хляб, пици, солети, всякакви такива. Ограничих сладкото до плодове, но той отказва да ги яде в суров вид. Реве за пюретата на бебето, а е на 3,7 г. Препоръчаха ми водораслите на Аквасорс и ги почваме. В момента е 11,400 кг.
Доц. Георгиева искаше да го взима за стотици изследвания в Св. Марина като назначи хранителни алергии и тежки метали сами да ги правим. Той не е спрял да боледува и не смея да пускам нищо към момента.
Той никога не е спял спокойно. Просто става и ме търси, бута се в мен. Още не е доизкарал кътниците, една глава по-нисък е от наборите. Прилича на 2 годишно.

Общи условия

Активация на акаунт