Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
На каква възраст обикновено започват децата да говорят?
Какви са признаците, че детето има проблеми с говора или слуха?
Какви са някои методи за подпомагане на деца с проблеми в говора или слуха?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
На каква възраст обикновено започват децата да говорят?
-
Какви са признаците, че детето има проблеми с говора или слуха?
-
Какви са някои методи за подпомагане на деца с проблеми в говора или слуха?
-
Какви методи са използвали родителите за подобряване на разбирането и изостряне на слуховите възможности на детето?
-
Какви са мненията относно използването на телевизията за обучение на децата?
Започна отново да удря от яд и не знам какво да го правя вече. Имам съмнения, че нещо и в градината не е наред, а госпожите като питаш - всичко си е наред, но няма как да съм сигурна, като той не може да ми каже... Има периоди в които ми идва просто да се заключа някъде и да рева докато ми стигнат силите. Вече не знам какво да правя, искам да излезем от тази дупка най-накрая. Дори говорът не ми е такава трагедия, колкото поведението му. Всички казват да изчакам, колко да чакам - на три години и четири месеца е, а сякаш става все по-зле.

и това по ...найсет пъти на ден - нашият избор нямаше, защото те са настоятелни и за да се отърве започна да им отговаря силно - къде правилно, къде не, ама ефект чуден. Тези умения с времето се преносоха и в градината, и на площадката и .... навсякъде. Та ако имате някъде селце, ходете там, и да пищи и да вика няма на кой да прави впечатление, но като го полазят местните малко по малко ще свикне да отговаря без да пищи, просто ще му обясняваш, че не чуват и т.н. А и е почивка за Вас като семейство - хем време за семейството, хем всеки си прави каквото иска (аз бучкам цветя - и ако не се хванат голяма работа), който иска да бяга, да пищи, да пие кафе и прочие. Мъжът ми в началото беше скептичен, ама сега като ходим гледам почна туй да си отреже, онуй да си направи и казва, че си почива. А това е много важно да си почиваме, за да може да се борим.