Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 007
  • 864
  •   1
Отговори
# 405
  • Cyberspace
Може. На моя му ги бяха изписали да ги пие заедно  Peace

# 406
Здравейте! Реших да пиша,понеже в предните два поста се споменава за Брейн бустера...знам, че тук не е темата за аутизъм,но има ли майки на деца с такава диагноза,които са давали този медикамент и са установили някакъв положителен ефект.

# 407
Още един глас за ТЛП и от мен. Ние чак такива драматични проблеми с поведение нямаме, по-скоро със сензорика, но слушането определено ни помага - сега във високите честоти е много контактен и социален, тръгнаха и първите думи. Имал е и моменти на психясване от музиката, но са минавали. Поне засега ползите са повече от негативите, пък да видим.
? Какво значи "имаше моменти на психясване от музиката"?...Питам, защото ни препоръчаха да започнем програмата.

# 408
Още един глас за ТЛП и от мен. Ние чак такива драматични проблеми с поведение нямаме, по-скоро със сензорика, но слушането определено ни помага - сега във високите честоти е много контактен и социален, тръгнаха и първите думи. Имал е и моменти на психясване от музиката, но са минавали. Поне засега ползите са повече от негативите, пък да видим.
? Какво значи "имаше моменти на психясване от музиката"?...Питам, защото ни препоръчаха да започнем програмата.
Кофти реакции имам предвид, които обаче минаваха. На всяко дете действа различно музиката. Преди да започнете няма как да разберете дали това е неговата терапия.

# 409
Здравейте! Реших да пиша,понеже в предните два поста се споменава за Брейн бустера...знам, че тук не е темата за аутизъм,но има ли майки на деца с такава диагноза,които са давали този медикамент и са установили някакъв положителен ефект.

Здравейте,
синът ми е на 3г.и 11м. Казва много малко думи. Палав, емоционален, разбира всичко. Посещава два логопеда и психиатър вече 8-ми месец. Резултат никакъв. отчаяна съм. По препоръка на невролог давах брейнбустер около 4 месеца. Спрях го, защото стана много буен. По принцип ми казаха, че трябва да се приема поне 6 месеца, за да има ефект. Започнах да му давам Ментат. Мисля, че му се отрази добре, но го спряха и го няма никъде в аптеките.

# 410
Кофти реакции имам предвид, които обаче минаваха. На всяко дете действа различно музиката. Преди да започнете няма как да разберете дали това е неговата терапия.
Вие как я прилагайте?Дискове, Интернет достъп или ipod?
Не съм сигурна, че ще търпи слушалки на главата си...и се чудя дали да не вземем Интернет варианта

# 411
Он лайн.

# 412
LoraDel, благодаря ти за отговора,но не разбрах сина ти просто труднопроговарящ ли е или с някаква диагноза от аутистичния спектър...,до сега съм чела, че само майки с труднопроговарящи деца са давали този сироп и се чудех дали има ефект при аутизъм. При нас един от големите проблеми е неразбирането на реч и се чудя вече какво да правя...и ние ходим на терапии от почти девет месеца, ефекта е нулев. В къщи също се занимаваме аз или майка ми със сина ми,но от числа и букви по далеч не стигаме,това го интересува, това знае и казва само Sad

# 413
 Tomella, детето ти е на 4 години, нали? Аз брейнбустер не съм давала и не мога да ти кажа как действа, но на 4тири години е нормално да познава само буквите и числата - радостно е, че са му интересни. Какви други интереси има детето освен букви и числа? Можеш да ги комбинираш тези интереси и да работиш предимно за разбиране, после идват другите неща. Девет месеца е малък период, за да се види ефектът от работата на специалисти и терапии (според мен, де) и другото е важно да се работи във всички терапии с една цел, а не да го размивате всеки с целите си - например всички работите само и единствено за разбиране, а не един за разбиране, друг за букви, трети за числа и т.н.

# 414
Bencholino, да, на 4 години и 3 месеца е, числата например ги знае от училище, тук,където живеем почват от 3 годишни да ги учат на букви и числа, не го водя в детска градина, а в училище....От скоро има интерес към някои животни,за цветовете едно от упражненията ни е да му пускам клипче с цветовете и той ги повтаря до колкото може не знам до колко разбира, само повтаря иначе не виждам да има интерес...От превозните средства знае само кола да казва и обича да играе с тях...За да му насоча интереса към пъзелите му купихме дървени числа пъзели,обаче пак няма интерес да направи числото три примерно от трите дървени части..както и да е това няма връзка с разбирането на реч и говоренето. Чувала съм, че доста деца с диагнозата на сина ми имат засилен интерес към числата и буквите...Да, наистина е важно да работим в една насока,но истината е,както вече по горе писах, че числата и да не кажа по голямата част от буквите ги знае от училище, у дома обръщаме много малко внимание на това, само когато той много настоява.

# 415
LoraDel, благодаря ти за отговора,но не разбрах сина ти просто труднопроговарящ ли е или с някаква диагноза от аутистичния спектър...,до сега съм чела, че само майки с труднопроговарящи деца са давали този сироп и се чудех дали има ефект при аутизъм. При нас един от големите проблеми е неразбирането на реч и се чудя вече какво да правя...и ние ходим на терапии от почти девет месеца, ефекта е нулев. В къщи също се занимаваме аз или майка ми със сина ми,но от числа и букви по далеч не стигаме,това го интересува, това знае и казва само Sad
Брейнбустъра има ноотропно действие - на някои деца им помага, на други - не. Психиатрите го изписват и при разстройства от аутистичния спектър. Пробвай да видиш, може пък и да има някакъв ефект от него.

# 416
Bencholino, да, на 4 години и 3 месеца е, числата например ги знае от училище, тук,където живеем почват от 3 годишни да ги учат на букви и числа, не го водя в детска градина, а в училище....От скоро има интерес към някои животни,за цветовете едно от упражненията ни е да му пускам клипче с цветовете и той ги повтаря до колкото може не знам до колко разбира, само повтаря иначе не виждам да има интерес...От превозните средства знае само кола да казва и обича да играе с тях...За да му насоча интереса към пъзелите му купихме дървени числа пъзели,обаче пак няма интерес да направи числото три примерно от трите дървени части..както и да е това няма връзка с разбирането на реч и говоренето. Чувала съм, че доста деца с диагнозата на сина ми имат засилен интерес към числата и буквите...Да, наистина е важно да работим в една насока,но истината е,както вече по горе писах, че числата и да не кажа по голямата част от буквите ги знае от училище, у дома обръщаме много малко внимание на това, само когато той много настоява.

Двуезично ли е?

# 417
Да,но вече му се говори на един и същи език и в училище, и на терапия, и в къщи...само дето в училище още от тригодишни учат и англ. език, и валенсиано, една разновидност на испанския,но съм подписала документи и от септември ще е в специална паралелка за деца от аутистичния спектър,където ще слуша само един език...иначе сега познава числата и ги казва до 5 на английски и от там до 10 на испански...

# 418
Да,но вече му се говори на един и същи език и в училище, и на терапия, и в къщи...само дето в училище още от тригодишни учат и англ. език, и валенсиано, една разновидност на испанския,но съм подписала документи и от септември ще е в специална паралелка за деца от аутистичния спектър,където ще слуша само един език...иначе сега познава числата и ги казва до 5 на английски и от там до 10 на испански...

Правилно решение, според мен. Аз преди не давах дума да се издума да ограничим езиците и да не говорим на български у нас, но в последствие осъзнах, че именнп това доведе до проговарянето при моето дете.
Томела, моето дете е труднопроговарящо и едва сега почти на 5 мога да кажа, че говори и разбира прилично. Не се отчайвай, продължавайте с терапиите, щом е вербален, това рано или късно ще доведе до положителен резултат. А за брейнбустъра ако се притесняваш да го даваш, можеш да направиш една консултация с невролог в бг, дори по телефона ако имаш възможност или да изпратиш някой роднина да говори с лекар.

# 419
Здрвейте,
синът ми е на 3г и 11м. В публикацита си не бях пояснила, но сега добавям, че не е аутист. Общителен е, не страни от хора, но и не играе с неговите връстници. Предпочита по-големи деца. Лутам се и търся помощ за това, че още не говори. Казва много малко отделни думички. Ходи на детска градина. Посещава логопед 4-ри пъти в седмицата (вече 10 месеца) и психолог 2 пъти (психолога е с цел да го усмириме по някакъв начин и да го накараме да се съсредоточи).  Вчера бях при проф.Димитър Чавдаров. След ЕЕГ каза, че детето е здраво и нормално, но е хиперактивно. Не съм съгласна с хиперактивността, защото виждам, че е много енергичен, по-бърз е от връстниците си, но всекидневно има моменти в който се съсредоточава и прекарва дълго време заигран с нещо или просто си седи мирен и си гледа телевизия. Изписа ни Pyramem 400mg и Memodrin 750 mg с идеята да възбудиме мозъка и евентуално да започне да се съсредоточава и да може да работи нормално с логопеда. Изписа и Diazepam, но не мисля да го давам при положение, че детето ми не е чак толкова буйно и не наранява околните. Въпросът ми е има ли родители във форума ползвали по-горе изброените лекарства? Имаше ли положителен ефект? Също така някой имал ли е подобен проблем с дете на толкова години, което да не говори и после да проговори? Успяло ли е детето да навакса и имало ли е проблеми в развитието си? Благодаря предварително за Вашите отоговори. Вече не знам къде да търся помощ, към кого да се обърна за съвет и съдействие. Чувствам, че губя самообладание и започвам да се отчайвам и предавам. Страх ме е, така като разбира всичко сега, в един момент да не изостане изведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт