Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 134 983
  • 864
  •   1
Отговори
# 480
Така е, за деца нормата за ТСХ е малко по-висока, но пак почти 7 е множко, струва ми се, а 11 - съвсем.
За възрастни е прието да се смята, че най-добре е до 2 горна граница, приемливо - до 4 - 4 и половина.
За сравнение, при мен и при сина ми (4 г.) преди около 2 месеца и при двамата беше едно и петдесет и нещо.

Ето това намерих като ориентир за стойностите: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2645400/table/T1/. В конкретния случай не е норма, а резултати от измерване на хормона при група деца и младежи без установена патология на щитовидната жлеза, но сигурно и норми се намират по нета на много места.
Благодаря, но и в София като лежахме в генетика също беше около 6 и не му обърнаха внимание а беше на 2 г. почти... Може от бързия растеж при нас, костната ни възраст беше над 2 г., а бяхме на година и 9...

# 481
А за изследване на хормоните на щитовидната жлеза при децата откъде се взима кръв, от вената ли?

# 482
  • София
Да, от вената .
Didkata, в генетиката има ли ендокринолог?

# 483
  • Пловдив
Според тази таблица, към която дадох линк, 6 е около 97-мия процентил във възрастта 1-5 г., тоест около горната граница на нормата; 6,94 значи трябва да е не безумно високо, но височко.
Разбира се, по-важното мнение е на лекарите.
Не съм специалист, разсъждавам си.

# 484
Да, от вената .
Didkata, в генетиката има ли ендокринолог?
Ха, не знам трябва да видя в сайта им, ние лежахме при Тинчева ли беше шефката...но май имаше, става въпрос за детска педиатрия на ул.Иван Гешов по-точно...
http://www.detskabolnica.com/ виж Иванка

# 485
  • London
Записвам се в темата. Ще прочета каквото мога назад. Моя хубостник е на три и едва от няколко месеца почна да се интересува от речта. Преди това знаеше да брои до 10, цветовете и някоя друга думичка, но рядко беше заинтересован. Та от известно време почна да гледа в устата ми да повтаря думата и да изпитва интерес да говори, проблема е, че по-сложните думи излизат съвсем друго яче. Примерно ''машруум'' излиза ''мътце'' , ''елефант'' излиза ''едеден''. Приемам, че интереса му е от скоро и може да изчисти постепенно, но заглеждам, че си поставя езика доста между зъбите и очевидно това е причината. Отделно вкъщи с татко му говорим на БГ...., а той си е избрал английският, само няколко дежурни и обичайни думи е предпочел на БГ да ползва. Съответно аз почнах да му говоря на английски и има ефект, повече се заинтригува. На площадката се случва деца да му говорят на полски, руски и тн....и се тревожа, че всичко това рефлектира зле на развитието на речта му. Септември тръгва на градина, аз ги уведомих при посещението им, че се тревожа за речта му, но те ми обясниха, че ако преценели след известно ходене, то едва тогава щели да назначат логопед, понеже обичайно децата там хващали английския бързо и проблема отшумявал.

Много хубави линкове сте дали, мерси за което....възползвам се. Grinning

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 20:18 от La Catrala

# 486
Здравейте  Wink Hug Hug  Преди време една мама от форума,беше писала че ще води детето си във частна клиника Витамед в Габрово...много моля ако е водила детето си там да ми пише как е минал прегледа и дали е доволна въобще,защото цените били доста големи ...

# 487
Моля за отзиви от Ноотропил, дозировка и ефект.

# 488
didkatd тоя доктор не е добре. Аз веднъж съм имала TSH 8 и мислих, че колабирам, то е сърцебиене, нерви и т.н. Потърси друго мнение, аз съм с Хашимото почти винаги FT3 и FT4 са ми били в норма, но винаги TSH го държа око 1-2 той влияе страшно много върху разбиране, памет и т.н. Аз давам на детето рибното масло на Мюлер по 5 мл.на ден. Зимата може и по-малко повече, но наистина от него съм видяла най-добър резултат. Иначе вит Б12 при детето ми е уж в добри граници и за сега няма да давам.
Магия може ли линк точно какво е маслото, че намирам много 😉

Съжаляваме, че така късно отговарям, но не бях в БГ. Ето това е рибното масло на Мюлер /което е около 28 лв/ има и с вкус на бонбонки.
http://www.marvi.bg/moller-39s-maslo-ot-cheren-drob-na-treska-vk … 250-ml-12190.html

# 489
didkatd тоя доктор не е добре. Аз веднъж съм имала TSH 8 и мислих, че колабирам, то е сърцебиене, нерви и т.н. Потърси друго мнение, аз съм с Хашимото почти винаги FT3 и FT4 са ми били в норма, но винаги TSH го държа око 1-2 той влияе страшно много върху разбиране, памет и т.н. Аз давам на детето рибното масло на Мюлер по 5 мл.на ден. Зимата може и по-малко повече, но наистина от него съм видяла най-добър резултат. Иначе вит Б12 при детето ми е уж в добри граници и за сега няма да давам.
Магия може ли линк точно какво е маслото, че намирам много 😉

Съжаляваме, че така късно отговарям, но не бях в БГ. Ето това е рибното масло на Мюлер /което е около 28 лв/ има и с вкус на бонбонки.
http://www.marvi.bg/moller-39s-maslo-ot-cheren-drob-na-treska-vk … 250-ml-12190.html

Благодаря ще го видя 😘

# 490
Здравейте! Искам да се включа с нещо позитивно, което наблюдавам в моето дете. В последните дни каза няколко нови думи, при това напълно смислени и на място. На 2г. 3 м. казваше само мама и другото на китайски. Вече чух кола, мляко, тук,там, ако Crazy,пун(сапун)...Много съм щастлива!

# 491
Здравейте! Искам да се включа с нещо позитивно, което наблюдавам в моето дете. В последните дни каза няколко нови думи, при това напълно смислени и на място. На 2г. 3 м. казваше само мама и другото на китайски. Вече чух кола, мляко, тук,там, ако Crazy,пун(сапун)...Много съм щастлива!
Simple Smile Heart Eyes

# 492
Искам да направя на дъщеря ми тест dp 3
Някой правил ли е в София? Може ли да ме насочи къде мога да я заведа?
Тя проговори на 3 и половина. Работи с логопед 3 пъти седмично. Сега е на 5 и половина и все още има проблеми с говора. Често бърбори несвързано, бърка времената, родове, днес и утре и т.н.

# 493
DP3 ако става въпрос за този тест.Ние правихме при Станислава от Всяка дума.

# 494
DP3 ако става въпрос за този тест.Ние правихме при Станислава от Всяка дума.
Може ли малко повече информация? Как да си запишем час, къде и кога провеждат тестове, цена?

Общи условия

Активация на акаунт