Съвет от вас ... проблеми с връзката и бременност

• 20 097
  • 149
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Аз като цяло винаги съм свикнала да се оправям сама, така че дори и сега аз не очаквам помощ или подкрепа от човека до мен.

Че за какво ти е тоз човек до теб  тогава newsm78
За пръстена на лявата ръка?

Точно. Нека добавя още нещо. Ти добре си свикнала да се оправяш сама и това ще ти е само плюс оттук нататък. Но. Има едно голямо НО. Мъжът до теб също го знае. Тия номерца с теста са само началото на тъпи игрички. Дори и да останете заедно ти винаги ще се налага да се оправяш сама. Винаги. От него помощ не чакай, защото няма да я получиш. Точно, защото му е широко около врата, че ти можеш и сама. Аз съм в такава връзка. Знам какво говоря. Винаги съм била оправната, винаги аз съм намирала решенията на проблемите, гордеех се със себе си. Да ама това с годините изби в неочаквани посоки и вече не се гордея. Аз съм човекът, на който се опират другите в нашето семейство. Но на кого да се опра аз, когато имам нужда? Не си го причинявай. Намери си читав мъж, който наистина да ти е опора. Този не е и никога няма да бъде.

Само да се замисли, че ако тоя идиот си припознае детето, но после реши да ги изрита, авторката не знам как ще може да се върне в България, ако този не си даде съгласието. Да ни се окаже пленена в Англия с детето без никакви възможности за действие.

Това също не е никак за пренебрегване. Тук поне ще има роднини и дом, някой, който да го е грижа за нея. Ама то си е нож с две остриета. Ако го припознае, а тя е тук, после пък не може да го изкара навън, ако реши.

# 61
  • София
.....

Имам 9 месеца, в които да преценя дали този човек може да се грижи за мен и детето или не.
В случай, че покаже че не е способен на такова нещо, аз все още не съм омъжена, мога да си тръгна по всяко едно време.
Аз гледам кое е най-добро за детето, а не за мен.

И ще направя всичко възможно нещата да се наредят и да живее то спокойно.

.....
И имам доста здрава психика, за да бъда така лесно смачката психически. (;

Благодаря отново на всички - кои с добри намерения, кои само да изкарат злобата вътре в себе си. (;
Извинявай, но това не е игра да прецениш след 9 месеца какво ще правиш. Тайничко се надяваш, той да стане човека, който искаш да бъде. Но не, няма да стане, дори вече и по филмите не става така.
А за детето, щом мислиш за него, не е ли по-добре да почнеш да градиш къщичката си, отколкото да чакаш 9 месеца да видиш какво ще стане. Защото после с малко бебе ще е още по-трудно, а ситуацията ти вече ще е неспасяема, защото ще се надяваш и финансово на него. А това със здравата психика е до време, защото по граматически правилните ти писания си личи един неуверен човек, който го е страх да се изправи пред действителността. Но аз нямам диплома за психолог, просто така си изглежда отстрани.
А всички, "които изкарват злобата от себе си", се опитваме да ти кажем, че животът е пред теб и държанието към теб не е нормално. Аз съм била мачкана, докато бях малка, после видях и другата страна на монетата.

# 62
Не съм ничия изтривалка и не мисля, че някога съм била...
Как не си?

Цитат
напоследък връзката ни не вървеше както трябва и мислехме да се разделим...
Сега сме в Англия и мислехме да постоим още малко да спестим някакви пари и да се върнем в България и тогава вече да преценим дали да останем заедно...
А и човекът до мен не знам до колко е сериозен, като цяло....
човекът до мен се държи неподобаващо да го наречем...

Това сама си го писала. Не осъзнаваш ли как те манипулира?
Няма "мислехме", всичко е каквото той мисли, решенията не са твои, непрекъснато ти набива в главата, че сте заедно, но нищо не се знае. И така докато му е удобно.
Самият факт, че знае, че сте били 24/7 заедно, и въпреки това в твоето състояние ти обяснява, че си си сваляла гащите при друг. Като си учила психология, не знаеш ли какво значи това при сигурен факт да вменява вина и грешка?

Цитат
И имам доста здрава психика, за да бъда така лесно смачката психически. (;
Кой говори за теб?
Обричаш един невинен живот да има такъв баща.
Ако родиш детето дано поне живее далеч от него и никога не разбира какво се е случило при зачеването му.

Скрит текст:
Извинявам се, ако съм рязка, но просто не мога да повярвам, че при такъв явен психически тормоз жертвата не може да се осъзнае, и на всичкото отгоре е учила психология.

Последна редакция: сб, 18 фев 2017, 14:47 от Не се сърди, човече

# 63
  • София
Потресена съм. Изчетох само първата страница, но не мога повече, просто умът ми не го побира. Не е възможно зряла, видимо грамотна жена да се тъпче сама по този начин. Просто не е реално!

# 64
  • Сф
Много  наивни разсъждения на авторката. Crazy
Извинявай , но нямаш никаква представа, колко е трудно сама жена с бебе в бг, без подкрепа в гледането и без достатъчно финанси. А бъдещият ти мъж, не виждам да е радостен от факта, че може би ще става баща.Нямам грам злоба към теб, историята ти е spoiled.

# 65
  • Австрия
Аз съм това, което съм.
И не, няма да направя втори аборт, за тези които споменаха такова нещо.
Един път направих и съжалявах за това.
Втори път няма.

И защо не? За да не съжаляваш пак? Но ще съжаляваш за много други неща, че и не само неща.. И в края на краищата е много вероятно да съжаляваш, че не си го направила втори път.

Обикновено не съм крайна. Когато си позволя да давам съвет, се старая да обуя обувките на другия.
Та..: бих направила аборт. Бих зачеркнала всичко до момента и бих започнала на ново, на чисто.
И да: аз съм това, което съм, но също и това, което бих била утре. Бих си дала шанс. Шансът, съвсем реално погледнато, за по-добро бъдеще.

# 66
  • somewhere over the rainbow
Чакай сега! Авторке, ти тук съвет ли търсиш? Защото в последния ти пост, изписан с кратки изречения на нов ред - за по-голяма тежест, ти ни "изкрещя", че си силна жена, ти си такава, каквато си, той е такъв, какъвто е, ще припознае детето, защото е негово /но после пак ще прави тест/ и куп други глупости, в които искаш да убедиш по-скоро себе си, отколкото нас.

Та с две думи - ако искаш съвет, вслушай се в тези 99% от постовете, ако не искаш - живуркайте си со кротсе со благо, а ние ще чакаме следващата ти тема след 2 години: "Бие ме пред детето".

# 67
 Не знам на колко си, но те чувствам близка до моята възраст. Според мен си опичай акъла докато е време.. Ти категорично не искаш аборт, но този човек до теб НИКАК не е стабилен.. Ти сама му нямаш доверие. Ако съм на твое място ще направя аборт и почвам абсолютно на чисто, този човек няма да съществува за мен. Да не говорим, че ако не беше забременяла, сигурно нямаше да сте заедно вече.
 Ако не искаш аборт, прибери се в БГ, родителите ти няма да те оставят, все някак ще си стъпиш на краката, но с този човек много ще ти е трудно цял живот. Той не държи на теб и е абсолютно безотговорен щом втори път те кара да правиш такива тежки избори за живота на бебенцата ти.
Относно майчинството се гледа 24 месеца назад от датата на раждане на бебето и се изчислява сумата, която ще вземеш, обикновено 90% от дохода, на който си осигурена. Най-добре някой твой близък тука да отиде в НОИ и да запита конкретно за твоя случай, защото финансите са от голямо значение за отглеждане на детенцето. А този МЪЖ, ако толкова си иска и обича детето, 9 морета ще преплува и ще намери начин да се съберете, и да живее то спокойно.

# 68
Абе, без извинение, вие къде се намирате, моралистките?

Или, с други думи, бг мами, мили и свидни, ще се сОпрете ли малко да подкокосровате всяка жена наминала за съвет от тук към аборт най-накрая?

Баси, колко се изроди тоя свят и най-вече жените в него  ooooh!

Авторката,

всичко ще се нареди. По-спокойно. Не бързай да се прибираш в България. Знам, че Англия в момента е наводнена с мангали, но и в България положението хич не е цветущо. Там поне ако имаш НИН можеш детски да закачиш и някакви евентуални benefits по-нататък ако останеш самотна майка. Но не вярвам това да се случи. Много "криви" мъже се размекват при вида на собственото си дете в ръцете им. Искал тест за бащинство - голямата работа. Всеки може да си навие нещо на пръста в даден момент, което от страни да звучи хипер грубо, а той да не го мисли така (или да си има причини, които да го оправдават в неговите очи). Той е казал, че "ще си го гледате". Не си е поискал пръстена обратно, не те гони. Проблем има само в главите на еманципираната женоря, чиито мъже (по описание във форума) правят секс по 30 минути, готвят, перат, гладят, чистят, работят и помагат с децата докато държат цялата си рода далече от преуморената Майка и Съпруга Слънце.

Ами, останалите нормални хора, освен хвала да им кажем - друго не остава.

п.с. преди да забременея със съпруга ми бяхме пред раздяла. Говорили сме си големи гадости само, за да се нараним. Веднъж, както пазарувахме, той спира и ми вика 'А ти сигурна ли си, че това дете е от мен?'. Тогава много се обидих. После ми призна, че е знаел колко ще ме заболи и затова го е казал. Винаги е бил прекрасен баща. Така че, горе главата и няма страшно. Хубаво е, че имаш вариант с фирмата на баща ти и дядо ти, но не избързвай с него.  Peace Лека бременност ти пожелавам и едно прекрасно бебче  Hug

# 69
Бабунка, не съм моралистка в никакъв случай, но и не бих използвала дете, за да спра раздяла или да преустановя говоренето на гадости от двете страни. Това, че в твоя случай са се наредили нещата, не значи, че би се случило в общия такъв. За мен е твърде голям риск за млада жена да драпа със зъби и нокти за връзка, в която няма партньорство, а страх от неизвестното.

# 70
Заради подобни заблуди много жени цял живот са жертва на психически тормоз + децата им.
Има разлика кога се случва това. Да е за първи път, е едно, да продължава с години и само в една посока, съвсем друго.
Затова, babunka, аз пък намирам твоят съвет за опасен.

# 71
След като искаш да оставиш детето то тогава се опитай да не мислиш прекалено емоционално и да си "изиграеш картите добре"

Първо - все пак той е баща на детето ти. Вероятно ще се търсят един друг. Имай го предвид.

На всички съветващи "зарежи го" се чудя на филмовия поглед върху живота.  Crazy Бременна, млада, безработна ... хм... невероятен старт на майчинството я чака. Човек ще рече че навсякъде е цветя и рози и всички мъже са по калъп.

Хич и не се впрягай на тия приказки за теста - ми нека да направи. Реално независимо дали си го признават на жените или не по-голямата част от мъжете имат съмнения. Може да си поровите за такива анкети и статистики Wink

Остани в Англия, опитай се да пооправите отношения, подготви се за бремеността и майчинството. Систематично и разумно подготви живота си така, че ако решиш да останеш сама да не е прекалено трудно съществуването ти.

# 72
  • Австрия
къде се намирате, моралистките?

Или, с други думи, бг мами, мили и свидни, ще се сОпрете ли малко да подкокосровате всяка жена наминала за съвет от тук към аборт най-накрая?

Ако бях в действителност моралистка, щях да дам съвет сходен на написаното от теб.

Позволих си да дам съвет да не прецаква бъдещето си. Като човек гледащ обективно отстрани. Но и като човек с достатъчно опит.

А бе.. носила съм такива обувки.

Последна редакция: сб, 18 фев 2017, 20:12 от DimS.

# 73
  • София
Ако една връзка се крепи на детето, направо не завиждам на участниците  Mr. Green
А това колко сме морални няма как в някакъв форум да се доказваме. Аз съм била мачкана и това са ми най-лошите години. Извадих късмет, че се отървах и то не по моя инициатива. После извадих още веднъж късмет и случих на мъж, който нито пере, нито чисти, но ме кара да се чувствам негова половинка, най-важния човек за него, и за 8 години не прояви нито веднъж егоизъм.
А това, че изказваме мнение по нейния проблем е продиктувано от нейното пускане на темата, никоя от нас няма да и трие сол на главата в реалния живот, така че може да вземе всякакво решение  Peace

# 74
След като искаш да оставиш детето то тогава се опитай да не мислиш прекалено емоционално и да си "изиграеш картите добре"
Подкрепям. Въпреки че момичето мисли за някакви пръстени на лявата си ръка Crazy И въобще човек, който говори за този мъж като за бъдещия й съпруг, не вярвам да си изиграе добре картите.

Общи условия

Активация на акаунт