Витамин B12

• 205 718
  • 787
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Привет Simple Smile имам питане - ползвам б12 подезичен от 1000мкг заради дефицит ( беше ми около 250 на изследването ) , но имам и болки от дискова херния, заради които невролог ми изписа Уримил - мислите ли, че е ок да се приемат двете заедно? Виждам, че б12 в него е малко и надали ще предозирам, но все пак да се посъветвам с вас Simple Smile  Ето му състава:

Уридин монофосфат -  50 mg;
Витамин B3 (никотинамид) - 10 mg NE;
Витамин B6 (пиридоксин хлорхидрат) - 6 mg;
Витамин B1 (тиамин хлорхидрат) - 4 mg;
Фолиева киселина - 400 µg;
Витамин B12 (цианокобаламин) - 10 µg

# 586
Здравейте пак и от мен. В понеделник на ММ док му е изписала пет ампули ежедневно Вит. В 12 , 500 мг , на ампулата пише цианокобаламин / на Софарма/. След това трябвало да пие милгама по два пъти на ден  един месец , и тогава да ходи пак на лекар.
Той днес , след третата инжекция , живна яко. Обаче с тази милгама, нещо несериозно ми се вижда.
Има ли някой от темата с мнение , или подобно лечение ?
Нищичко не разбирам ,  ни-щич-ко !

# 587
Достатъчни са, а и за 10 дни по една таблетка (1000 мкг метилкобаламин, предполагам) няма начин да е запълнил дефицит. Най-вероятно има грешка в едно от двете изследвания. Няма как да разберете, освен да потретите. 
Уф....да, ама вече му давам отново Б12./ метилкобаламин подезична таблетка /
Ще изчакам 2 месеца и ще изследвам отново в първата лаборатория, защото в болницата нямам намерение да се връщам  Cry
Изключилено разочарована съм от начина на работа...

# 588
  • ВАРНА
tays, какво бе заболяването на съпруга ти?

# 589
tays, какво бе заболяването на съпруга ти?
Имаше разни смущения в центъра на равновесието ,  за две години , ми направи 4 припадъка , които не са от кръвно - сковава се внезапно , пада , не губи съзнание , и се оправя веднага. Не обръщаше внимание , но аз забелязах , че е станал голям търтей- все мързи го , а е супер активен.Взе да забравя. Та и скандали си отнесе. Но това чак сега , като разбрах какво е , го свързвам- не съм правила връзка. След последния припадък го завлякох на лекар , взехме направление за невролог. Правиха му доплер , та лекарката не открила нищо и го изпрати за изследване на В 12 , оказа се с 62 , при реф. стойности от 145-до ок. 500.

# 590
  • ВАРНА
 Милгамата няма да му помогне.Много е слаба.Аз бях така.Започнах инжекции по1000микрограма десет дена.После разредих на веднъж седмично.

# 591
Извинявам се предварително, че се повтарям, но ако недостигът е причинен от лошо усвояване (какъвто обикновено е случаят), цианокобаламинът не може да помогне. 500 мкг освен това са малко - протоколът е 1 седмица всеки ден по 1000 мкг, после 1 мес. веднъж седмично, после 1 инжекция месечно (естествено, възможни са и вариации). В Милгама-та много хора се кълнат, но истината е, че това е комбинация от вит. В1, В6 и В12 в недобре усвояващи се форми. Много по-ефективно е да е взимат  в правилните форми, просто се налага да се пият 3 хапчета вместо едно, което явно не импонира на масовия потребителски вкус Simple Smile
Vencho, 10 мкг е смешка Simple Smile, въобще не го мисли.

# 592
Много Ви благодаря за мненията !
иланг-иланг, easy rider Flowers Bouquet
Дано да имам време тези дни да попрочета още по темата! И да потърсим и второ мнение.

# 593
Има ли някъде /как се казва???/ - калкулатор за преобразуване на мерните единици при изследванията?

# 594
Има ли някъде /как се казва???/ - калкулатор за преобразуване на мерните единици при изследванията?
Виж това http://www.endmemo.com/medical/unitconvert/

Аз съм виждала подобрение и то видимо от Милгама, да знам че са кофти формите и т.н. и от както съм се информирала малко в повече вече не вземам от нея, но преди години съм имала страхотно подобрение. Но съм пила доза 3х2 и то повече от месец. Но tays определено се насочете към друг вид В12 - подезични, спрей, капки...

# 595
Да, или поне на първо време за по-бързо запълване на дефицита - инжекции хидроксобаламин по 1000 мкг.

# 596
В Милгама-та много хора се кълнат, но истината е, че това е комбинация от вит. В1, В6 и В12 в недобре усвояващи се форми. Много по-ефективно е да е взимат  в правилните форми, просто се налага да се пият 3 хапчета вместо едно, което явно не импонира на масовия потребителски вкус Simple Smile
Можеш ли да ми кажеш кои са по-добрите форми за В1 и В6?
И удобно ли е да те помоля да коментираш един друг препарат-Уримил, как ти се струва? Пия го заради радикулопатия.

# 597
За В6 - пиридоксал-5-фосфат (Р-5-Р).
За В1 обаче не можах да стигна до еднозначен извод, в различни статии се изтъква ефективността на различни форми. Накрая се спрях на "активната форма" на Swanson (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00ZKSJTSG/ref=oh_aui_detail … ie=UTF8&psc=1), но въобще не знам дали е най-доброто решение.
За препарата нищо не мога да кажа, защото не съм се интересувала за осн. вещество в него, за което в листовката пише, че помага за изграждането на миелин, а това е много важно. За витамините - освен че повечето са в трудно усвояеми форми, са и в такова количество (с изключение на фолиевата киселина), че не знам какъв ефект може да имат, но това може да не е най-същественото. С две думи, не знам Simple Smile

# 598
  • София
Аз мисля, че Уримила точно заради тази съставка основната го изписват. И аз го почнах, на някои помага, на някои не Simple Smile дано сме от тези, на които помага Wink

# 599
easy rider, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт