Витамин B12

• 205 541
  • 787
  •   3
Отговори
# 90
  • Sofia
Не пише да е с хомоцистеин в списъка им с тарифи.. Има отделна цена само за него - 70 лв.
Няма за какво да съжаляваш, цените им не са твое дело Hug
Ще пиша, ако някой се интересува, за колко време ще е готов резултата от Германия.

# 91
Не пише да е с хомоцистеин в списъка им с тарифи.. Има отделна цена само за него - 70 лв.
Няма за какво да съжаляваш, цените им не са твое дело Hug
Ще пиша, ако някой се интересува, за колко време ще е готов резултата от Германия.
Би трябвало за 1 седмица да е готов. Аз съм пускала 2 пъти хормони в Бодимед, които се изследват в Германия. И двата пъти, резултатите бяха готови за 7 дни.

# 92
  • Sofia
Хайде и аз в отбора с недостиг на B12+железен дефицит. 
Предписана ми е следната терапия:
5 дни по 1 инжекция дневно
4 седмици по една инжекция седмично
6 месеца по 1 инжекция месечно
Единственото, което забравих да попитам лекаря, колко трябва да е времето след като сложа 5тата инжекция и следващата, която е на седмици newsm78
Хем три пъти ми обясни човека и е написал горното, но там не ми направи впечатление да питам за този междинен период. Пък не взех телефона да попитам..
Някой може ли да сподели каква е била схемата при него?

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 14:35 от Vesana

# 93
След тези 5 ампули е добре да си направите ПКК ,поне аз така правех ,за да видя дали има  повишаване стойностите на хемоглобина и спадане на другите показатели.Но това нека е седмица  след 5 ампула и тогава слагате тази  която е веднъж седмично.Определяте си ден и винаги тогава слагате следващата и същото важи за месечните.Но следете показателите си.
Късмет ви желая,а имате право и на вторичен преглед ако не сте го минали.

# 94
  • Sofia
След тези 5 ампули е добре да си направите ПКК ,поне аз така правех ,за да видя дали има  повишаване стойностите на хемоглобина и спадане на другите показатели.Но това нека е седмица  след 5 ампула и тогава слагате тази  която е веднъж седмично.Определяте си ден и винаги тогава слагате следващата и същото важи за месечните.Но следете показателите си.
Късмет ви желая,а имате право и на вторичен преглед ако не сте го минали.
Благодаря за отговора. В края на първия месец ми препоръча лекарят да проследя състоянието, и без това ме надупчиха безброй пъти през последните три месеца Cry Контролен  - след 1 месец.
Благодаря за пожеланията, здраве и на вас пожелавам Hug

# 95
Здравейте! Вчера и аз разбрах, че имам дефицит на витамин В12, резултатът ми е 126 при норма 141 - 489. От това, което прочетох е доста нисък.
Другата седмица имам записан час за хематолог, но до тогава реших (на своя глава) да си взема В12 (метилкобаламин) под формата на спрей, който се впръсква в устата и днес го започнах. Притеснявам се ако хематолога поиска други изследвания това да не повлияе на резултатите или пък ако реши да ми предпише инжекции да не е проблем, че съм използвала спрея, но и реших, че е по - добре да действам по - бързо, че четох ужасяващи неща  Confused

Спреят е този - https://revita.bg/shop/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B … 5g/#comment-27846, някакви отзиви за него?

Някой друг имал ли е толкова ниска стойност? Дали може да се повлияе само от таблетки / спрей или задължително ще се наложат инжекции? И също така имате ли представа след колко време най - рано мога да си пусна нови изследвания и дали преди това трябва да се спре витамина?
Много въпроси станаха, аз разбира се ще ги задам и на лекаря, но просто до сряда ще умирам от притеснение... Confused

# 96
Ами зависи не само стойността на Б12,ПКК,хемоглобин и желязо.Все пак за тези дни не вярвам да се случи нещо.Но може да повлияе на изследването.

# 97
Искам да попитам за вит.В12 подезичната форма - във всички аптеки ли може да се намери в София или само в някои?

# 98
  • Sofia
Искам да попитам за вит.В12 подезичната форма - във всички аптеки ли може да се намери в София или само в някои?
Зависи на коя фирма търсиш - имат доста за под езика и ги има в аптеките, но например на Солгар аз намерих след доста търсене, уж в големите аптеки има цялата им гама, но точно това B12 все на намирах.

# 99
  • София
Аз си  поръчах сублингвиални таблетки с безплатна доставка до вкъщи, ето тези:
https://revita.bg/shop/
витамин-в12-1000-µg-метилкобаламин-90-сублинг/
Хубав ден!  bouquet

# 100
pisenxeto, изследвах и ПКК и хемоглобин - добре са. След като В12 е ниско, това не значи ли, че със сигурност имам дефицит?

За колко време ви става готово изследването за В12?
Моето стана за 2 дни, но препоръчах и на майка ми да се изследва. Тя днес ходи в друга лаборатория (живеем в различни градове), където изследването й станало за 2 часа  Rolling Eyes Лаборантката й обяснила, че те имали някакъв специален апарат за по - бързи резултати и това било много важно за витамините, тъй като колкото повече време минавало от взимането на кръвта до изследването толкова повече падали стойностите  Rolling Eyes Чували ли сте такова нещо?

# 101
Търся добър хематолог, който да е наясно с дефицита на В 12 и да лекува адекватно във Варна или София?

# 102
  • София
В една аптека видях евтини подезични таблетки мкб.

# 103
Преди промяна в хемоглобина може да се повиши  MCV. И изобщо могат да се появят неврологични усложнения преди хемоглобинът да реагира. Освен това при достатъчен прием на фолиева киселина това маскира в ПКК дефицита на цианкобаламин.

# 104
  • Sofia
Търся добър хематолог, който да е наясно с дефицита на В 12 и да лекува адекватно във Варна или София?

Аз бях на преглед при д-р Амин в Токуда - препоръчаха ми го като такъв лекар, но още не мога да дам отзиви, едва в  началото на лечението съм.

Общи условия

Активация на акаунт