Витамин B12

• 205 700
  • 787
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте отново! Има ли наистина значение как точно се приема течния вариант на б 12 имам предвид когато е орален прием,през устата. Четох, че е добре с капкомера да се слага под езика и да се изчака няколко секунди преди преглъщане,при мен добре...,но при хиперактивния ми син и идея си нямам как ще стане...

# 601
  • Бургас
Затова има капки за нос.
Синът ми е голям и ги смуче под езика както трябва/ подезични таблетки му давам аз, но няма значение/. Дъщеря ми обаче не го прави както трябва. За малките деца капките ми се струват най-лесен и удачен вариант. Ако, разбира се, не изпадат в амок при вида на капки за нос, защото и такива случаи има, тогава не знам...

# 602
  • Варна
Нещо полезно, което предполагам ще е от полза на тези,които се интересуват по темата http://vitaminb-12.com/webinaria.html

# 603
Всички ли получавате като страничен ефект акне..?

# 604
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не.

# 605
  • Варна

Аз - да Confused
Надявах се, като сменя цианкобаламина с хидрокси, да е по-добре, но....Rolling Eyes

# 606

Аз съм склонна към акне, но не забелязвам да се е увеличило (вземам подезични).

# 607
  • На земята, която е всъщност звезда.

Добавям, че никога не съм имала. Не знам дали това има значение, но все пак го отбелязвам.

# 608
  • София
Здравейте!
Бих искала да помоля за информация откъде и срещу каква сума се снабдявате с инжекции хидроксикобаламин, дали става без рецепта ... такива подробности ме интересуват.

# 609
# 610
  • Пловдив
Взех това...http://emedika.bg/image/data/Natural%20factors/vitamin%20b12.jpg
Има ли значение кога се приема?И според вас при този резултат как да го дозирам...216,4 при реф-с-ст 145-569.

# 611
  • Sofia
Здравейте!
Бих искала да помоля за информация откъде и срещу каква сума се снабдявате с инжекции хидроксикобаламин, дали става без рецепта ... такива подробности ме интересуват.

Аз от Германия - приятелка ми ги купи, не е необходима рецепта.
Има и в Amazon.de на подобна цена:
https://www.amazon.de/Vitamin-B12-Hevert-Depot-Ampullen/dp/B009M … itamin+B12+Hevert

# 612
Записвам се в темата, защото съм с Хашимото и ИР, съответно - имам дефицит на B12. Скоро ще пускам контролни изследвания, за да видя как е текущото положение, и отново ще пиша тук. Simple Smile

# 613
  • София
Записвам се в темата, защото съм с Хашимото и ИР, съответно - имам дефицит на B12. Скоро ще пускам контролни изследвания, за да видя как е текущото положение, и отново ще пиша тук. Simple Smile
това задължително ли е newsm78ако имаш хашимото и ир,да имаш дефицит на б12?

# 614
При хората с Хашимото, често налице е и съпътстващ дефицит на B12, Витамин D, Феритин... Даже една от теориите за отключване на автоимунното заболяване е свързана именно с липсата на някои ценни витамини и минерали в организма. В темата за Хашимото масово сме с дефицити. Confused

ИР май няма особено отношение към това - просто го споменах, между другото.

Общи условия

Активация на акаунт