Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 223
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета  bouquet
Извинявам се за глупавия въпрос, но ми трябва малко помощ.

Разгледах няколко примерни менюта от нисковъглехидратния режим и си направих свое  Laughing
Да си кажете мнението дали става,какво да променя.
Ден 1-
З:сухари със сирене, фреш
О:варени яйца+ салата
В:печена риба,салата

Ден 2-
З:сухари със сирене,фреш
О:риба
В:пил.гърди с тиквички

Ден 3-
З:макарони със сирене
О:тиквички
В:св. пържола, салата

Ден 4-
О:миш-маш
В:пил. бутчета с ориз

Ден 5-
З:сандвич с шунка
О:ориз
В:Пил.супа (не видях в другите да има супи, но аз я включих)

Ден 6-
З:варени яйца
О:задушени зеленчуци
В:омлет,салата
Ден 7-
З:сухари
О:риба в дом. сос
В: риба в дом. сос

# 436
Махни хляба, сухарите, ориза, макароните и картофите Simple Smile

# 437
  • София
Изчетох ви,вчера прегрешение за обед,1 тапас,ходих на тренировка и за вечеря пих кефир.
Днес закуска елда,обяд и вечеря каквото дойде,май ще са яйца,за другите в къщи мусака.
Ще ходя да си търся спортно екип-че за топлите дни,писна ми с тези термо клинове

# 438
Здравейте момичета, аз имам нужда от съвет и малко помощ и ще се радвам да чуя мнението на всяка, която реши да удари едно рамо. Ще го скрия, че да не натоварва темата с дължината си.
Скрит текст:
Така, аз реших че да съм тъпа и упорита е дълбоко неефективно.  Mr. Green Когато реших да правя 90 дд го реших, защото това беше единствения режим, в който се чувствах сигурна и уютно. Т.е. знаех какво ме очаква, бях имала прекрасни резултати и изобщо, беше си моето нещо, което си обичам. Тръгнах с нагласата, че няма да съм стриктна, а ще го изменя малко спрямо нуждите на моето тяло и двигателна активност. След разправиите в темата и аз малко загубих себе си и се придържах доста стриктно с изключение, че съм смесвала 2 пъти яйца и млечни. За вече 12 дни нямам никакъв резултат - едно кило на горе, на долу. И сега се чудя, страхувам се, че ако променя малко режима и при липсата на стриктни правила ще се загубя из себе си и из това, което ми е позволено и непозволено - щом няма правила, написани и утвърдени от други, значи всичко е разрешено - зная, че звучи смешно, но само се замислете, не ви ли се е случвало "е айде сега едно парче шоколад". Четох си стари мнения от 2015 когато съм правила режима и на 62 ден съм се оплакала с думите, че съм била 58 кг., точно толкова колкото съм започнала. Та се чудя, има ли смисъл и сега да карам 62 дни за да стигна до извода, че нещо не е ефективно или пък да дам шанс и да видя....
90 ДД я обичам много, защото не съм гладна, защото има въглехидрати а аз просто не обичам месо, риба ям ама не мога всеки ден само риба т.е. мога де, правила съм го, ама беше голяма мъка. И аз съм овен - много мразя да се отказвам от нещо на половина, ама много. Обичам нещата да стават по план и по най-добрия начин и сега дори мисълта да се откажа предизвиква някакво чувство на вина  - сякаш зарязвам нещо по средата. От друга страна, това е режим за хора, които имат нужда да променят коренно навиците си, които системно прекаляват с храна и преяждат, които нямат физическа активност. Понякога ми е много трудно с това правило само обяд и вечеря, особено ако много съм спортувала и за да комепнсирам това, понякога на обяд прекалявам с количеството, защото нали "сега до вечеря никакво ядене", и ето - чета ви аз за този кефир и бих опитала в белтъчен ден само на него да карам, но нали има правило обяд и вечеря и чисто психологически се чудя "ама как аз все гладна ще стоя - на обяд малко кефир и на вечеря...." , не че глада ме плаши, гладувала съм с дни - само на фрешове, само на вода... но не искам бе хора, не ща вече да се мъча и тормозя. Ставам на 29 години след месец и от както се помня все тая война водя. Не искам да воювам повече, искам да тренирам (защото ми доставя удоволствие) и да намеря правилния начин да се храня, за да съм здрава и да изглеждам добре и спортно...

Мисля си нещо от типа на това да правя два белтъчни дни, един скорбялен и един зеленчуков, като спазвам някакви часове на интервали на хранене, но имам и следобедна закуска от позволената храна, особено ако е ден със спорт. Във витаминния ден да хапвам повече сурови зеленчуци, па макар и с малко сол, но да огранича плодовете и ядките. За днес след фитнес съм замислила "пир" омат, половин краставица, половин глава червен лук, два стръка пресен лук, 3 гъби които ще нарежа и запека на тефлонов тиган без мазнина, поръска от конопено семе и кълнове от слънчоглед и люцерна  Mr. Green ще добавя няколко капки лимонов сок към всичко това и е воала  Mr. Green ей така си го мисля пък..

ух знам, че дълго стана, но ще се радвам на съвет или мнение Simple Smile

# 439
Здравейте момичета  bouquet
Извинявам се за глупавия въпрос, но ми трябва малко помощ.

Разгледах няколко примерни менюта от нисковъглехидратния режим и си направих свое  Laughing
Да си кажете мнението дали става,какво да променя.
Скрит текст:
Ден 1-
З:сухари със сирене, фреш
О:варени яйца+ салата
В:печена риба,салата

Ден 2-
З:сухари със сирене,фреш
О:риба
В:пил.гърди с тиквички

Ден 3-
О:тиквички
В:св. пържола, салата

Ден 4-
О:миш-маш
В:пил. бутчета с ориз

Ден 5-
З:сандвич с шунка
О:ориз
В:Пил.супа (не видях в другите да има супи, но аз я включих)

Ден 6-
З:варени яйца
О:задушени зеленчуци
В:омлет,салата
Ден 7-
З:сухари
О:риба в дом. сос
В: риба в дом. сос

Хляб може за закуска, но само пълнозърнест. Щом ще ядеш хляб махни макароните и сухарите. На тяхно място за закуска можеш да правиш овесени ядки /със сирене и масло или с кис. мляко и сушени плодове/. Ориз може веднъж седмично със зеленчуци до обяд. Пил. бутче с ориз твърдо не  Naughty Или едното или другото. Фреша го замени с цял плод.  Peace

Менюто ми за вчера и за днес

З - кафе с мляко
О - салата Цезар с хрупкаво пиле /два дни подред в Хепи - дано не се подхлъзна с някое суши само  Rolling Eyes/
В - вчера си направих кис. мляко със заквасена сметана, кокосови стърготини и сушени червени боровинки. Подсладих със стевия - много ми се ядеше сладко  Embarassed
За днес вечеря - телешки език в масло и салата

Духче, изчетох всичко и мисля, че няма смисъл да се мъчиш с нещо, което и сега, и преди не дава резултат. Няма такова нещо, като "Универсална диета", която да действа еднакво на всеки. Виждам, че обичаш да готвиш - влагаш в много чувство и любов в това. Браво на теб - аз мразя готвенето и винаги гледам да направя нещо набързо за хапване. И винаги съм се радвала на хора, като теб и ММ, за които готвенето е удоволствие.
Имам едно предложение - имам изготвен нов режим от Ипократис, който така или иначе не съм използвала изобщо. Искаш ли да ти го дам, за да го пробваш - в крайна сметка може да ти хареса. Той е едномесечен и ако прецениш може да се опиташ и да видиш дали има резултат  Hug

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 10:07 от Вяра - Н

# 440
Госпожица Дух обикновено повечето жени, когато нямаме стриктни правила за следване и му отпускаме края. Аз спазвам друг режим, който ми е помогнал преди, а сега след зимните месеци реших пак да заложа на него, защото има ясни правила за вида на яденето, количествата са без ограничение, както и броя на хапванията. Намери си режим, който ще ти допадне и с който ще изненадаш тялото си за да потръгнат нещата. Дори би могла да се консултираш с диетолог, който ще ти изготви режим спрямо теглото и физическата ти активност. Аз и такъв режим имах и падаха мерки със страшна сила, но меренето на количества ми беше леко досадно, въпреки че в никакъв случай не съм гладувала - имах 5 хранения през дена.

# 441
Вяра, ще ти пиша във фейса  Hug Отдавна му се каня на Ипократис
Sivi - благодаря  bouquet

# 442
  • тук и там
Тялото свиква със режимите(било то хранителни или тренировъчни) и в определен момент-трябва  да има промяна за да има и прогрес. Peace

# 443
Духче, щом и предния път не се е получило, и сега пак не се получава, няма смисъл да се мъчиш. Ако си разбрала от какво сваляш, направи си собствен режим, който да отговаря на твоите нужди. А за правилата или по-скоро за липсата им, много добре те разбирам. И аз съм така. Опитах просто да намаля количеството храна, което приемам, защото това е достатъчно при мен за да отслабвам. Е, не се получи. Стана "е, ще изям една вафла, шоколад, баничка..., но от утре се стягам". Но това "утре" все не идваше. Не ми ли е "написано" - днес може това, утре - онова, просто не става. Все още се боря със себе си и желанието да зарежа всичко и да се наям. От всичко и като за последно. Но знам, че пак ще вляза в онзи омагьосан кръг на обещания пред себе си, преяждане и вина. Сега поне в това отношение ми е спокойно и имам цел, която да следвам.
Снощи направих вечерята белтъчна - пържола и салата. Днес по режим пак съм на белтъци. Смятам да обядвам яйца, а да вечерям мляко.

# 444
  • на 13-я етаж
Здравейте момичета ,  bouquet

включвам се и аз към вашата тема , защото много ми харесва атмосферата тук- позитивизъм и добро отношение.
От 3 години съм на 90 дневната диета.С нея услях да сваля едни 10 кг., които ми тежаха на д..то и не се чувствах добре.Никога не съм била дебела , но цял живот съм водила борба с килограмите , както повечето жени май  LaughingНакрая се научих, че не трябва да воювам /Духче  smile3521 и аз съм рогато като теб- овен / , а да се обичам.Сега вече не съм " пухкава" и получавам много комплименти , които ме карат да се старая още повече - дават ми стимул.Ходя на нар. танци два пъти седмично , което ми е достатъчно да се чувствам в добра форма.
Според мен всеки трябва да намери  най- добрия режим за тялото си , но и да не забравяме душевното си състояние.Например аз ям много , когато съм под стрес и затова се уча да бъда в мир със себе си и околните.Да разберем кое ни кара да се "тъпчем " и да се научим да го контролираме.
Съгласна съм с Каисиа , че трябва понякога да изненадаме тялото си , за да има прогрес.

И за мен е най важно да се намери баланса.
Не искам да съм "тюлен" ,но и не искам да съм "комар" с угаснал поглед Simple Smile

Приятен ден на всички  Hug Hug Hug

# 445
Ааа не, Даре, не давам така! Никакво наяждане, никакво зарязване. Мисли за себе си и за здравето си, виж как хубаво си се справила снощи  Hug Не, не, тука под око, на отчети  Mr. Green и да сгафиш нещо, голяма работа  - продължаваш напред, важен е пътя, а колко ще го вървим си е до някъде и житейски урок!

AndyVa bouquet радвам се! Знаех си, че ще дойдеш - привличат се приликите тук атмосферата е чудесна и най-важното, никой не дебне никого  bouquet

# 446
Духче, щом не се чувстваш доволна от режима, смени го, мила. Хапвай това, което искаш, но внимавай с количествата. Справила си се веднъж и съм сигурна, че можеш пак bouquet
Ти си един прекрасен човек, който амбицира мен и още много хора,  сигурна съм. Heart Eyes

# 447
 Вяра, благодаря. Виждах макарони, за това ги включих. Овесени ядки не мога да ям, боли ме стомаха от тях Sad

# 448
,можеш да погледнеш режимите на Жабот за нисковъглехидратно хранене.Въглехидратите е хубаво да си ги набавяш от скорбялни зеленчуци.Модификациите за набавяне на въглехидрати са различни,но хляб,макарони не са сред тях.По-добри източници са ориз и картофи,но 1-2 пъти в седмицата.А и много зависи от толерантността ти към въглехидрати,спортната ти активност,физическото ти състояние.И ако намалиш въглените,трябва да увеличиш мазнината за енергиен източник.
Кайсия,опита ли шоколадовия режим?

# 449
Госпожице, според мен не сваляш, защото протеина ти е крайно недостатъчен, тъй като не ядеш месо. От кълновете и другите протеино-заместително-веге неща няма как да го набавиш в достатъчно количество и качество. Още повече ти спортуваш и тялото ти има нужда от градивен материал за мускулите, а това е именно протеина.
Нали си знаеш, че това го казвам с най-добре чувства?   Wink Hugbouquet

Днес направихме една страхотна двучасова разходка, чувствам се уморена, но супер заредена. Щом и кучетата легнаха изморени, представете си  Grinning

Храна
З. Мляко с нес
О. Две наденици на скара
В. Не знам  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт