Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 510
  • 933
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Когато работодателя изготвя служебната бележка в нея необходимо ли е да опише, че ще послужи пред конкретно ОДЗ или не?

Миналата година, когато записвах дъщеря ми, моя мъж взе такава бележка от шефа си, но в нея само пишеше района, в който работи. Изобщо не е споменавано къде да послужи и т.н.

# 691
  • София
Повечето работодатели сами питат за къде да послужи. Това обаче е пожелателно, а не е задължително за бележката.

# 692
  • София
Благодаря за помоща дами .

# 693
Като гледам как расте нашия списък с чакащи,ме стяга главата Sad явно и за градините,в последния момент е лудница Sad

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 02:37 от jiraf4e86

# 694
  • София
Като гледам как расте нашия списък с чакащи,ме стяга главата Sad явно и за градините,в последния момент е лудница Sad

До колкото съм чувала, същинската лудница настъпва последния ден.

# 695
Да попитам. Мъжът ми има фирма и си работи от вкъщи, но той не си е сменил л.к. и се води на друг адрес, както и регистрацията на фирмата. Не съм заявила адрес на месторабота в района,в който живеем, защото не съм сигурна, че ще му признаят бележката. На нея трябва да пише, че работи от вкъщи, или че работи в район еди кой си?

# 696
Искам да се оплача! Запознах се с мама, чието дете е прието в яслата до нас, буквално на съседната улица. Жената живее през три квартала, пътуват с автобус до нас. За яслата имаше обявени 4 места, за които кандидатстваха 40 деца. Критерии за местоживеене и месторабота? Проформа! Справедливост - друг път!

# 697
  • София
То е ясно, че с пари всичко става.
 Само не ми е ясно, какъв им е кефа да пътуват през 3 квартала в четвърти?

# 698
  • София
Мен ме поразява факта, че броя на децата с 9.2 точки расте всеки ден, като това са деца, които до вчера (примерно) са били в групата на 9.1. Как се сменя район на месторабота (примерно) за ден Simple Smile
Въпреки че и аз при кандидатстване с баткото в градина блъфирах до последно с допълнителна точка за месторабота и групата с 9.2 изглеждаше тотално запълнена. Отказах няколко дечица с 9.1 и в последния момент отново си смених района на месторабота с реалния, за който нямахме точка Simple Smile Гадно, ама борба, кво да се прави.
Совите не са това, което са и това, което виждате в системата в момента може да не е точно така...

# 699
Искам да се оплача! Запознах се с мама, чието дете е прието в яслата до нас, буквално на съседната улица. Жената живее през три квартала, пътуват с автобус до нас. За яслата имаше обявени 4 места, за които кандидатстваха 40 деца. Критерии за местоживеене и месторабота? Проформа! Справедливост - друг път!
Здравейте,

критерият за месторабота винаги ми е изглеждал несправедлив (където го има). Защо да си търся по-добра работа и да се реализирам, като общината/градината ме закрепостява /не на сила/ в рамките на квартала? България е демократична държава и мобилността е едно от най-важните права на работещите. Всеки има право на по-добра работа и не бива да бъде "наказван", затова че не работи в квартала. За мен несправедливо е да няма достатъчно места в яслите и детските градини, а не че някой се е ориентирал, принуден от обстоятелствата, как да закърпи положението. Ако е спазил документално правилата е ок, ако не- трябва да си понесе отговорността, заедно с този, който му е "помогнал". Оставянето по принуда на майките/бащите вкъщи да гледат децата си нанася огромни икономически загуби на бюджата на София и България. Печелят само частните градини.

Не съдете хората. Всеки търси пътека да излезне от унизителната ситуация с липсата на места. За мен е несправедливо:
- когато дете е прието все едно е болно /дочух, че започва от 500 лв. - но нямам доказателства и си мълча/.
- когато детето е прието, но не посещава детска градина, за да си "пази" мястото и др.

# 700
  • София
За градини- как да- само 0,1 точка е, да кажем. Но за училища просто не разбирам кварталността, че даже и по микрорайони. В Люлин 7 има само едно, да кажем. А тези от Витоша какво ще правят?! Лалам си просто...

# 701
Мен ме поразява факта, че броя на децата с 9.2 точки расте всеки ден, като това са деца, които до вчера (примерно) са били в групата на 9.1. Как се сменя район на месторабота (примерно) за ден Simple Smile
Въпреки че и аз при кандидатстване с баткото в градина блъфирах до последно с допълнителна точка за месторабота и групата с 9.2 изглеждаше тотално запълнена. Отказах няколко дечица с 9.1 и в последния момент отново си смених района на месторабота с реалния, за който нямахме точка Simple Smile Гадно, ама борба, кво да се прави.
Совите не са това, което са и това, което виждате в системата в момента може да не е точно така...
Работодателят не носи отговорност за бележката. И във фирмата, в която работя става номера с местоработата. Предполагам и в много други. Когато са видяли подредбата, много хора са се ориентирали към този вид измама. За яслата, в която кандидатстваме на 1во място такъв критерий не носи точки. Всичко си е до морал.

# 702
Всъщност какво се получава - системата настройва хората едни срещу други, всеки търси изход да се спасява сам. Очевидно е, че няма места за всички деца и от това печелят само частните детски градини, за който обаче може да си го позволи. Поне тези частни детски градини да предлагаха по-добри условия, да знае човек за какво си дава парите. В повечето случаи обае това далеч не е така, примери много и от познати, и в други теми има.
И на всичкото отгоре вече излиза случай след случай на тормозени и унижавани деца в яслите и градините.
Всичко изглежда толкова загубено и безндадеждно, че нямам думи.

# 703
  • София
Недоволство от общ характер се лее всяка година. Напълно справедлива система, дето да се харесва на всички, ще има само когато има места за всички Peace

# 704
  • София
Мен ме поразява факта, че броя на децата с 9.2 точки расте всеки ден, като това са деца, които до вчера (примерно) са били в групата на 9.1.

Може да се сдобиват с братчета и сестричета с по-малко от 24 м. разлика Grinning

Общи условия

Активация на акаунт