Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 441
  • 933
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Телевизия се гледа почти навсякъде.Аз компенсирам с негледане вкъщи. Да не кажа, че така съм малко спокойна, че моят мирува и не го навикват  Tired

Списъци само някои детски заведения разлепват. Не се прави от всички, а тези, които смогнат да ги разпечатат.

# 856
  • София
Списъци само някои детски заведения разлепват. Не се прави от всички, а тези, които смогнат да ги разпечатат.

Благодаря. Явно ще трябва да се настроя да чакам до утре.

# 857

А трябва всички да го правят, според Правилата:

"2.2.12.   Информация за всяко класиране се изпраща в електронна поща до родителите /настойниците/, публикува се в ИСОДЗ и се изнася в списъци пред СДЯ, ОДЗ и ЦДГ. Отговорност на родителите /настойниците/ е да следят информацията за класиранията и да спазват сроковете за записване."

Друг е въпросът, че не пише кога точно се изнасят тези списъци, явно трябва да се надяваме на благоразположението на директорките да бъдат разлепени още в петък следобед.

# 858
  • София
Предполагам, че трябва да го правят след обявяване на приетите в системата, т.е. официалната дата на обявяване.
Аз имах предвид, че някои разпечатват още вечерта на деня на класиране, преди деня на обявяване.

# 859
Да, тези, които се смилят над нас  Laughing  Чудя се днес в късния следобед дали да не се разходим с малкия до яслата да проверим за списък  Sunglasses

# 860
  • Sofia

Друг е въпросът, че не пише кога точно се изнасят тези списъци, явно трябва да се надяваме на благоразположението на директорките да бъдат разлепени още в петък следобед.
Именно, в повечето случаи разлепват списъците след като класирането вече е обявено в исодз.

# 861
  • София
Аз миналата година нямаше да ходя...реших, че ще хвърлям боклука и незнайно как се озовах пред яслата  Joy Нямаше списъци, а се изви бутя и градушка и ни пра двамата с детеро в количката.
Накрая се прибрах и се оказа, че боклука ми е до вратата и съм го забравила  Joy

Аз ще намина до близките градини да понадничам, дано не вали.

# 862
  • София
Накрая се прибрах и се оказа, че боклука ми е до вратата и съм го забравила  Joy
Joy Joy Joy

# 863
  • Sofia
Аз така и така ще ходя да взимам малкия от градината, та ще хвърля едно око дали има списък, но не ми се вярва.

# 864
Искам да попитам дали това, което се вижда текущо като свободни места и кандидатствали деца е реалната картинка към момента на класиране. Логично би трябвало да е така, но да не пропускам нещо..
Ние кандидатствахме в по-удобната ясла с по-малък шанс, има голям риск да не стане нищо..

Моля, ако някой има мнение за СДЯ №45 Майор Франк Томпсън и СДЯ №23 Ралица да ми пишат на лични, за едната има неприятен репортаж в господари на ефира, за другата мнения във форума, че от сутрин до вечер се гледа телевизия.. Как да не напира желание да кандидатстваш в тях?
Не,не са окончателните списъци.
Предстои елиминиране на заявени некоректно критерии, с което ще намалят точките на някои деца, на които родителите са злоупотребили. Последните години бройката е винаги около 100 деца с неверни данни. Има го в новините на първа страница в ИСОДЗ. Там може да се следи как ще се развият нещата.

# 865
  • София
Точно това ми стана иснтересно: https://kg.sofia.bg/isodz/news/1546

Как точно разбират за злоупотребата?

# 866
  • София
Проверяват дали има такива трудови договори.
Според мен много се объркват и слагат разни баби, дядовци, които работят в системата или са медици.
По-скоро са неразбрали нещо  newsm78  Иначе е доста глупаво да се пише съзнателно нещо невярно  Laughing

# 867
  • София
Точно това ми стана иснтересно: https://kg.sofia.bg/isodz/news/1546

Как точно разбират за злоупотребата?
Ами има как. Например за телк-овете, елиминират баби и дядовци, които според някои са членове на семейството, но според правилата - не. А също така от местоработата могат да видят дали учебното или здравното заведение са общински или държавни. Защото част от хората не правят разлика, въпреки, че има списъци.

# 868
  • София
Момичета, я ми кажете, че до сега спорих с една майка и ме заболя главата. Тя твърди, че свободните бройки от социалната опашка се прехвърлят към общата по усмотрение на директорката. Тоест, тя решава дала да ги прехвърли или да ги пази за септември и за "нейни" деца. И понеже дъщеря ми по първо желание е в една ДГ носеща й се славата на "плащаш-приемат", та се отчаях. Много разчитах на свободните бройки от социалната опашка...

# 869
  • София
Момичета, я ми кажете, че до сега спорих с една майка и ме заболя главата. Тя твърди, че свободните бройки от социалната опашка се прехвърлят към общата по усмотрение на директорката. Тоест, тя решава дала да ги прехвърли или да ги пази за септември и за "нейни" деца. И понеже дъщеря ми по първо желание е в една ДГ носеща й се славата на "плащаш-приемат", та се отчаях. Много разчитах на свободните бройки от социалната опашка...
Аз не знам такова нещо... системата ги прехвърля автоматично.

Общи условия

Активация на акаунт