Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 444
  • 933
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Да, и аз забелязах, че надолу по опашката има деца, на които това им е 1-во желание, а няма абсолютно никакъв шанс за прием.
Градината, която  сложих на 1-во място има обявени 2 социални места, 4 общи. Двете социални май няма да се запълнят, гледам, че има  5-6 деца, но на всички е 2,3, ниско място. Моят син е на второ в общата опашка и влиза със сигурност.
Надолу има много, които ще бъдат теглени на жребий за 4 места(ако се прибавят 2-те социални)...а под граничната група има деца, на които им е първо желание  Rolling Eyes  Нямат абсолютно никакъв шанс, но може би не са и разбрали как става пресмятането...друго обяснение нямам  newsm78
В тази, в която исках да влезе има много места.36 по общ критерий, а ще останат поне 5-6 и от социалната. Синът ми и там 100% беше приет, ама нали ни трябват ясли.
Та така...аз нямам особено вълнение. Надявам тези, на които им е важно, да бъдат приети.

# 841
Тази година май нямаше проблеми при заключването. Преди години как си стоеше отключено и какво ли още не.
П.с. за който питаше за дг Маргарита. Ще освободим 2 места 2011 и 2014 от есента.

# 842
  • Сф
Постъпих практично и сложих на първо място градина с яслени групи, не тази която по принцип исках.Дано е хубаво там  Grinning

И аз така направих- сложих по- далечна ясла с ДГ, но там имахме по- голям шанс в томболата (18деца за 8 места). В яслата, която е отсреща на улицата, и в която са всичките ни познати дечица са 22 деца за 7 места. Сърцето ми остана там, но разумът надделя и избрахме тази, в която имаме по- голям шанс. Дано да е на късмет.

Спастик, имате супер шансове, само можем да мечтаем за такива. Не вярвам да се окажеш такъв куц кон.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 21:59 от Miraj*

# 843
Момичета, време се за нова тема Peace

# 844
А доволни ли сте от ДГ Маргарита? Басейна работи ли?

# 845
Здравейте, имам следния въпрос към по-запознатите - в случай че детето ми е прието в основната сграда на градината има ли някаква опасност да го преместят във филиала на същата градина?
Ако кандидатствате за основната сграда, ще бъдете приети в нея, не във филиала. Но когато групите са сборни, т.е. през летните месеци и други ваканции, може да прехвърлят деца от едната сграда в другата. Такъв е нашият случай - понякога ги местят всички във филиала, но не всеки път. Това си го решава всяка градина.
Благодаря!

# 846
  • София
Постъпих практично и сложих на първо място градина с яслени групи, не тази която по принцип исках.Дано е хубаво там  Grinning

И аз така направих- сложих по- далечна ясла с ДГ, но там имахме по- голям шанс в томболата (18деца за 8 места). В яслата, която е отсреща на улицата, и в която са всичките ни познати дечица са 22 деца за 7 места. Сърцето ми остана там, но разумът надделя и избрахме тази, в която имаме по- голям шанс. Дано да е на късмет.

Спастик, имате супер шансове, само можем да мечтаем за такива. Не вярвам да се окажеш такъв куц кон.
Дано! Благодаря!
Аз също избрах детската градина с най-голям шанс. Не ми се рискуваше. В част от градините при нас жребият ще е на 10.1 точки, а ние сме с 9.1. В другите градини имаме 50% шанс. В тази беше най -голям. Последния момент се появи още 1 дете, иначе моето влизаше от раз.

# 847
Айде системата е заключена, утре в колко часа са резултатите? В 9?

# 848
  • София
Здравейте!
Преди системата беше отворена до 18 часа на предния ден на класирането, а сега е заключена, някаква промяна ли има?

# 849
можете ли да ми кажете, ако детето е класирано и записано в ясла, но есента поради някаква причина се откажем да го пратим това как ще се отрази на бъдещо кандидатстване (напр. през следващите години)?

Има ли изобщо някакви последици, ако 1во запишеш детето, а преди началото на уч. година го отпишеш?

Благодаря Simple Smile

# 850
  • Сф
Здравейте!
Преди системата беше отворена до 18 часа на предния ден на класирането, а сега е заключена, някаква промяна ли има?

Днес е класирането. Утре ще обявят резултатите.

# 851
  • София
Здравейте!

Днес е класирането. Утре ще обявят резултатите.
Благодаря!

# 852
  • София
можете ли да ми кажете, ако детето е класирано и записано в ясла, но есента поради някаква причина се откажем да го пратим това как ще се отрази на бъдещо кандидатстване (напр. през следващите години)?

Има ли изобщо някакви последици, ако 1во запишеш детето, а преди началото на уч. година го отпишеш?

Благодаря Simple Smile
Не. Няма административно наказание. Всеки има право да запише и съответно да отпише детето си, ако реши.
Наказание се налага в случай, че детето бъде прието, но вие не го запишете в посочения срок и не попълните при директорката молба с отказ от записване.

# 853
  • София
Някъде в тази тема четох, че днес след обяд ще бъдат качени списъците с приетите деца в самите детски заведения. Това дали важи за всички? А някъде другаде може ли да се види? Започва да ме тресе нервата и се опасявам, че до утре ще откача.

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 10:05 от Petkata80

# 854
  • София
Искам да попитам дали това, което се вижда текущо като свободни места и кандидатствали деца е реалната картинка към момента на класиране. Логично би трябвало да е така, но да не пропускам нещо..
Ние кандидатствахме в по-удобната ясла с по-малък шанс, има голям риск да не стане нищо..

Моля, ако някой има мнение за СДЯ №45 Майор Франк Томпсън и СДЯ №23 Ралица да ми пишат на лични, за едната има неприятен репортаж в господари на ефира, за другата мнения във форума, че от сутрин до вечер се гледа телевизия.. Как да не напира желание да кандидатстваш в тях?

Общи условия

Активация на акаунт