Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 459
  • 933
  •   1
Отговори
# 810
Когато излезе самото класиране в системата,  има две таблици - с класирани и с некласирани деца. Срещу всяко име е написано и случайно генерираното число при тегления жребий в гранична група.
Благодаря!

# 811
Здравейте. Да питам за всеки случай. В полето за месторабота - пиша адресът, на който е регистрирана фирмата ( нещо такова) или адресът, където реално работя ( те са два).
И друго - ако не приемат детето на 1-во класиране, едва ли ще го вземат и на второ. В този ред - кога са междинните класирания? Благодаря!

# 812
  • Sofia
jiraf4e86 - Относно трудовата заетост: Това че сме в майчинство, не отменя факта, че сме служители на дадената фирма. Ако ти е прекратен трудовия договор е друго нещо.
evianna - Пишеш адреса, на който реално работиш. Фирмата може да е регистрирана в Пловдив например. Ако те устройва повече другия адрес може и него.

# 813
Благодаря! То нито един адрес не ми носи точки, та за мен няма значение, просто се чудя кой адрес е по- правилно да се напише...

evianna - Пишеш адреса, на който реално работиш. Фирмата може да е регистрирана в Пловдив например. Ако те устройва повече другия адрес може и него.

[/quote]

# 814
  • Sofia
jiraf4e86 - Относно трудовата заетост: Това че сме в майчинство, не отменя факта, че сме служители на дадената фирма. Ако ти е прекратен трудовия договор е друго нещо.

Въпросът е каква сл. бележка ще даде работодателя. Ако е в отпуск за гледане на дете, ще издадат именно такава бележка, защото все още не се е върнала на работа. И двете ситуации носят еднакъв брой точки (и не виждам защо в системата избщо има опция майчинство), но директорката може да се заяде ако документите не съответстват на въведеното в системата.

# 815
  • Sofia
Здравейте, имам следния въпрос към по-запознатите - в случай че детето ми е прието в основната сграда на градината има ли някаква опасност да го преместят във филиала на същата градина?
Ако кандидатствате за основната сграда, ще бъдете приети в нея, не във филиала. Но когато групите са сборни, т.е. през летните месеци и други ваканции, може да прехвърлят деца от едната сграда в другата. Такъв е нашият случай - понякога ги местят всички във филиала, но не всеки път. Това си го решава всяка градина.

# 816
  • София
Здравейте. Да питам за всеки случай. В полето за месторабота - пиша адресът, на който е регистрирана фирмата ( нещо такова) или адресът, където реално работя ( те са два).
И друго - ако не приемат детето на 1-во класиране, едва ли ще го вземат и на второ. В този ред - кога са междинните класирания? Благодаря!

Няма "второ" класиране, има само текущи класирания.

# 817
Здравейте, правилно ли разбирам, че ако един от родителите има постоянен адрес в София, се начисляват 3 точки и допълнително към тях се прибавя още 1 точка, ако има настоящ или постоянен адрес на територията на съответния район?

# 818
  • София

Няма "второ" класиране, има само текущи класирания.
Има и второ и трето, че и четвърто класиране. Чак от края на август системата минава в режим на текущи класирания.

# 819
  • Sofia
Здравейте, правилно ли разбирам, че ако един от родителите има постоянен адрес в София, се начисляват 3 точки и допълнително към тях се прибавя още 1 точка, ако има настоящ или постоянен адрес на територията на съответния район?
Да

# 820
Благодаря много за отговорите. Съпругът ми говори с началника си и той му каза, че ще му издаде такава служебна бележка, че районът на месторабота е същият като домашния поради случаите на хоум офис. До колкото разбирам, няма правило или мин. време колко често тази работа от вкъщи се случва, затова считам, че имаме право, въпреки, че той по-често си е в офиса, на друг адрес. Естествено, ще имам притеснения, ако случайно директорката реши да се заяде и да поиска това да е упоменато в тр. договор или анекс (а то не е, по устна договорка е с прекия шеф, който също работи хоум офис понякога). Но доколкото разбирам, няма такова изискване и не би трябвало, затова ще се възползваме от тази 0.1 точка, която значително увеличава шансовете ни. Без нея няма абсол. никакъв шанс...

Правилно ли разбирам от написаното на първа страница, че текстът на служ. бележка е толкова кратък:

Издава се в уверение на това, че служителят Иван Иванов Иванов работи на трудов договор във фирма Галакси ООД с район на месторабота Изгрев.

Нещо такова е достатъчно, така ли (заедно с печат, подпис и изх. номер)?

Благодаря ви предварително и успех на всички деца! Simple Smile

# 821
Здравейте, писахте и по- рано за това, но все пак да попитам - ако има незаети места по социални критерии,те се добавят към местата на общ опашка,тоест биха станали повече...

# 822
Здравейте, писахте и по- рано за това, но все пак да попитам - ако има незаети места по социални критерии,те се добавят към местата на общ опашка,тоест биха станали повече...
Здравейте,

ако хипотетично места са общо 40: 20 за социални, 20 за останалите.
Кандитати:
1/.социални: 2 ма с 1во желание желание. Останалите ги приемат другаде;
2/. несоциални: 10 с 9,10 т. 30 с 9,00 т. и т.н..
Какво се случва:
Приети по "социални" 2ма. Останалите 18 места се пренасочват към "несоциални".
"Несоциални" стават с 38 места. Приети са 10 с 9,10 т.+ 28 с 9,00 т.
2ма с 9,00 т. горят, заради голям малшанс при жребия....

Така поне аз разбирам нещатата. Моля да ме поправите...

# 823
Crombelina, и аз съм с адрес на хоум офис. В системата изобщо не ти искат адреса на работа, пита се само район на местоработата. Изчислява се автоматично от системата. И ние на тая 0,1 точка висим в момента...
А освен служебната бележка трябва да представиш и копие на трудовата книжка.
Ако погледнете в секцията Необходими документи, още сега ще видите какво ще ви искат за записването.
И-мейлът само повтаря описаното в профила ви.

Че и за първи клас ми е нужен тоя адрес (за едното от големите деца...) обаче там искат точен адрес, а никъде не са описали ситуациите на хоум офис... и сега се чудя дали да не помоля работодателя да вмъкне уточнение с адреса в бележката newsm78

Аladino, хипотетично да, само че съотношението е 40:60 социални/общи критерии.

# 824
  • София
Така поне аз разбирам нещатата. Моля да ме поправите...
Така е, с едно уточнение. Трябва да се види дали някое дете от социалната опашка няма да бъде прието по второ  желание, ако евентуално не бъде прието на другото място по първото. Това би намалило бройката, коята се прехвърля в общата опашка.

Общи условия

Активация на акаунт