Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 502
  • 933
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Здравейте. Малко глупав въпрос имам вероятно, но все пак..
Кандидатстваме за детска градина първа група, до ясла така и не се добрахме. Проблема е, че за първото желание имаме само 7 точки.
Дали има някакъв шанс или въобще и да не чакам?
Благодаря предварително Simple Smile
Вие шегувате ли се? Не зная къде кандидатствате, но вижте колко деца има преди вас с повече точки, вижте колко свободни места са обявени и ще разберете. За градинските групи с по 9 точки повечето нямат никакъв шанс, а вие със 7....

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 09:53 от Petkata80

# 721
Е защо така грубо? Вярно, че точките са малко, синът ми за ясла с 9.1 е на жребий с още трийсетина деца.
Със 7т обаче има напълно реален шанс за район Кремиковци, например.

# 722
  • София
Здравейте. Малко глупав въпрос имам вероятно, но все пак..
Кандидатстваме за детска градина първа група, до ясла така и не се добрахме. Проблема е, че за първото желание имаме само 7 точки.
Дали има някакъв шанс или въобще и да не чакам?
Благодаря предварително Simple Smile

Защо сте със 7 точки? Да не би нещо не сте попълнили както трябва? Някой безработен ли е?

# 723
  • София
Е защо така грубо? Вярно, че точките са малко, синът ми за ясла с 9.1 е на жребий с още трийсетина деца.
Със 7т обаче има напълно реален шанс за район Кремиковци, например.
Не, не, нямам предвид точките, а въпроса като цяло.
Ние няма как да знаем дали има някакъв шанс, без да знаем къде кандидатства.
А и до като не бъде заключена системата, никой нищо не може да знае.

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 10:05 от Petkata80

# 724
Прочетох дългото обяснение в сайта на ИСОДЗ, и ми се изясниха и останалите ми въпроси.
То всичко си е написано, ама нали по-бързо се стига до форума  hahaha hahaha

# 725
Детето ми посещава ясла, която е извън София и ми е неудобна като дестинация. Затова ми хрумна, че може да опитам да го преместя. Ако кандидатства сега и не го приемат в желаното ОДЗ, губи ли мястото си в това, което посещава?

# 726
  • София
Не, не си губи мястото.

# 727
Служебна бележка от работа кога ми трябва при кандидатстване или записване и ако сега ни приемат трябва до септември да я запиша иначе си губя място нали ?

# 728
Служебната бележка се носи при записване и се представя на директора на градината. Записването след първо класиране си има краен срок - до 26.05.2017, не е до септември.

Аз искам да питам нещо... има вероятност мъжът ми да започне работа в района на яслата на 15.05. Ако сключи договора с дата преди 11.05. ще можем ли да ползваме точката за месторабота, или не?

# 729
Служебната бележка се носи при записване и се представя на директора на градината. Записването след първо класиране си има краен срок - до 26.05.2017, не е до септември.

Аз искам да питам нещо... има вероятност мъжът ми да започне работа в района на яслата на 15.05. Ако сключи договора с дата преди 11.05. ще можем ли да ползваме точката за месторабота, или не?
благодаря  и като я запиша на 26.05 кога трябва да я пусна ?

# 730
По принцип от 15.09. или някаква по-късна дата, но не по-късно от 15.12. Можете да уговорите точната дата с директорката, децата постъпват поетапно на групички, едни ще започнат през септември, други през октомври и т.н.

# 731
  • При любовта
Здравейте,
 Питането ми е за набор 2012 и преместване ... Искам да питам при евентуален прием през септември 2017-2018 г. може ли детето да се премести в новата ДГ и да ползва летните дежурни групи преди септември в съответната ДГ?
Благодаря ви

# 732
  • София

Ако подпише преди 11-ти с текст ефективно от 15-ти ли? Ако да- не, няма да има точка, тъй като в момента на класирането той не е ефективно нает и в трудовата книжка също ще бъде отразен 15-ти като първи работен ден. Правилно ли разбирам? Иначе да, на 15-ти могат да ви издадат бележка.

# 733
Мерси, Beeps, да, това имах предвид. То е логично, всъщност, но надеждата нали умира последна  Laughing  Евентуално ако не се класираме на първо, поне за второ класиране вече с допълнителната 0,1 т. ще имаме някакъв шанс, надявам се. Макар че от предишни години знам, че най-много две-три местенца  остават от незаписали се деца...

# 734
Здравейте,
 Питането ми е за набор 2012 и преместване ... Искам да питам при евентуален прием през септември 2017-2018 г. може ли детето да се премести в новата ДГ и да ползва летните дежурни групи преди септември в съответната ДГ?
Благодаря ви

Не. При прием сега за година 2017-2018 се тръгва на ДГ от 15.09, НЕ може да се ползват дежурни групи. Даже не можете да тръгнете от 01/09. Трябвало е да се класирате на последното междинно класиране и щеше да стане.

Общи условия

Активация на акаунт