Искам да кажа ... (110)_20.02.-26.02.

• 68 790
  • 711
  •   1
Отговори
# 660
Калибре е програмата, която трансформира текстови файлове в различни формати. Безплатна е, работи се лесно с нея. Аз съм купувала електр.книги от български книжарници, след Калибре киндъла ми си ги чете без проблем.

# 661
  • Euskal Herria
Не трябва ли преди това да махнеш защитата? Обикновено електронните книги по нашите книжарници в описанието дават вида защита и дали са съвместими с Киндъл.
Калибре е за конвертиране в различни формати, но за четене мисля, че някаква друга програма се инсталираше, за да може да се чете. Но може и да бъркам, понеже не ми се е налагало да търся.

# 662
Не съм махала никакви защити.

# 663
  • Germany
Сесили, честит ви рожденник! Да е здрав и усмихнат! Весел празник!
Вчера следобяд в центъра на Хайделберг, до училището на големият ми син, някакъв се е врязал с колата си сред хората и после е тичал с нож по улицата. Според полицията бил германец и не ставало въпрос за терористична атака... Въобще не им вярвам. Много съм притеснена, защото детето ми е всеки ден на този площад. Една от причините да се преместим в Германия преди години беше сигурността, а сега не смеем да отидем нито на Коледен базар, нито на разни други празнувания със струпване на повече хора... И най страшното е, че според мен, нещата ще стават все по зле. Чудя се и какво да обясня на детето. Хем не искам да го панирам, хем не искам и да го лъжа и ако може да е с повишено внимание, въпреки, че в подобни ситуации реално няма как да се предпазиш. Вие как бихте реагирали?

# 664
Сесил, жив и здрав да е Борис!
Кате, у дома има три Киндъла, Пепъруайт. Много сме доволни, щом аз свалям и преформатирам прави сметка колко е лесно:)
Сандо, чувството ти за хумор е тъпо и дебелашко. Хохохо. Откровено ти го казвам, нали искаш директни изказвания?

# 665
Дайте мнения за четец, момичета!
Решила съм да си купя.
Аз съм с най-обикновения модел на Киндъл и съм много доволна. Съпругът ми - също беше, но когато напускаше предишната си работа, му подариха Пейпъруайт 2. Казва, че е много по-удобен и чете на тъмно. Аз имам навика да го пипам по дисплея и затова четец с тъч скрийн не ми е удобен, но предполагам е до навик. Peace

# 666
  • София
Помагайте, дами, срещу въшки, голяма война водим  ooooh! newsm78 Някой беше препоръчвал някакъв специален гребен, ако не се лъжа? Има ли нещо такова?

# 667
Сесили, честит рожденик!

Аз до сега мих лапи на котки, кюфтето, както винаги, го изживя драматично и го показа звуково  Mr. Green Мъжът ми много му се забавлява, какъвто е страхлив котаракът. Така като се замислих, не знам пък мъжът ми къде изчезна, бил на крос сутринта по чукарите, сега пак хвана навън някъде, хич не го свърта. Майка прави баница, нали цяла седмица беше прошка.

За четец, аз бих посъветвала задължително с подсветка, супер удобно и приятно е, другото е въпрос на личен избор. На нас и двата ни четеца са Кобо - Гло и Аура. През година са купувани, много бяхме доволни от Гло-то, който аз ползвам (ама беше подарък за мъжа ми  Mr. Green), после той ми подари Аура, но тоя я ползва... За мен предимството пред Киндъл е, че мога да си купя ел. книга от българска книжарница и да я прочета без проблем. Преформатирането е лесно, но свалянето на ДРМ защита не е чак толкова. И не винаги става с всяка програма, изобщо не си е работа. Ако няма да си купувате книги вероятно е все тая. Чела съм и на Киндъл, но нали съм си свикнала на Кобо и затова го предпочитам. Бих избирала от тези два бранда с подсветка. За другите - НУк, Покетбук, Сони - нямам никакви преки впечатления.

# 668
Ауу, #Crazy, пепел ви на устата Shocked. Шопар и нерез, асоциирам с низки, плътски, животински, сексуални намерения, които не съм демонстрирал към никоя от вас, Mr. Green, хахаха Mr. Green

# 669
  • Ямбол
Още един глас за Киндъл. Аз го ползвам за книги от Читанка. Ако ще давам пари за книга, то ще си взема хартиена.

Бърди, Неостомазон от ветеринарна аптека за 2 лева - трепе ги до крак.

# 670
Помагайте, дами, срещу въшки, голяма война водим  ooooh! newsm78 Някой беше препоръчвал някакъв специален гребен, ако не се лъжа? Има ли нещо такова?

Eто това, купих го по препоръки на дама от форума, живееща в САЩ или Канада, забравила съм : https://www.amazon.de/Liceguard-Robi-Comb-elektronischer-L%C3%A4 … pfl%C3%A4use+kamm

Само, че тук цената му е безобразна, ако поровиш, ще намериш същото за около 20-25 евро.

# 671
Благодаря на всички за пожеланията! Simple Smile

Борис е много щастлив и развълнуван. Simple Smile Сутринта имаше интересен разговор със сестра си.
 - Боб, днес имаш рожден ден! му казва Калина
 - Днес ли е вече?!
 - Да!
 - Ама защо не съм голям?! пита Борис
Явно беше решил, че ще стане голям. Simple Smile

Бърди, аз водя неравна борба с тях. Неостомозан, но не ги трепе и това, определено.

# 672
  • До морето
Още един глас за Киндъл. Аз го ползвам за книги от Читанка. Ако ще давам пари за книга, то ще си взема хартиена.

Бърди, Неостомазон от ветеринарна аптека за 2 лева - трепе ги до крак.

Абсолютно на същото мнение съм, дума по дума. Ел книги свамял само безплатни, ако не издържа и искам някоя нова книга, купувам си я на хартия. Аз доста четох преди да си взема четец и общо взето тогава останах с впечатлението, че четците се делят на 2 групи - Киндъл и всички останали  Laughing Ужасно съм доволна от моя, това е може би ной-добрият подарък, който съм си правила последните години. Иначе единственото условие е да има подсветка, то ако не можеш да четеш без да включваш лампа малко се обезсмисля работата.

Днес е прошка, отбелязвате ли този ден и какво слагате на масата освен баница и халва?

# 673
Ето тортата, Борис е голям фен на пожарните. Simple Smile

торта  отново
Борис  похапва от знаменцата  прави муцуни

# 674
  • София
Леле, тортата е просто невероятна!

Да ти е честит Борис! Да е здрав, щастлив и все така чаровен!

Последна редакция: нд, 26 фев 2017, 13:43 от !Yellow

Общи условия

Активация на акаунт