Искам да кажа ... (110)_20.02.-26.02.

• 68 812
  • 711
  •   1
Отговори
# 645
Аз пак че успях да го напиша (това изречение ми отне около минута).

# 646
Ще се въздържа от коментар, Сандо, защото на моменти съм лишена от всякакъв такт..Ти ще ме разбереш!

# 647
Добро утро!

Честит рожден ден на Борис! Да е много здрав и щастлив!

Лиляна, радвам се за добрите новини! Дано все такива да получавате!

Лято, завидях. Точно като на "Сам в къщи" магазина. След мечтата ми да живея в книжарница, следва мечтата ми да живея в такъв магазин за играчки  Laughing.

Контеса, ще споделиш ли рецептата за банановия хляб?

Кате, ако искаш ще ти пратя трилогията за мафията на майките.

Снощното ни гости се отече до 3  Tired (Бяхме в сестрата на мъжа ми - и те си купиха къща в близко село. Много ми хареса!) Което по принцип е чудесно, но трябва да ходим да рушим на къщата. Ще пържа кюфтета сега и ще се чудя как ще вдигна мъжа ми... Вероятно ще е махмурлия и вероятно работата с къртача няма да улесни състоянието му, ама какво да се прави, няма пълно щастие  Mr. Green Аз ще се заема с бояджийски експерименти, защото имам дървени тавани, боядисани със зелена блажна боя и се чудя как да ги спася.

# 648
Алечка, много ще съм ти благодарна за трилогията Hug Мейл ли трябва да ти дам?На телефона чета на epub мисля newsm78 Време е вече да си купя четец Grinning

# 649
Допбро утро,
  аз още не съм легнала, а е близо 1 часа. Но не ми се спи и си чета разни неща из нета.
Така най-обичам на тишина и спокойствие да си седя през нощите  Simple Smile

Лято и Екатерина, благодаря ви!  Hug
Лято, това е разкошно! Много красиво bouquet

Честит рожденик на Сесилле! Да е здрав и успешен!  bouquet

Алечка, банановият хляб е много много лесен. Когато видя, че ми остават 3-4 банана и са вече поомекнали и тръгнали да потъмняват спонтанно решавам, и го правя. Отнема много малко време за заготовката.
Скрит текст:
Продукти:

3-4 меки банани
1 чаена чаша захар ( или малко повече ако го обичате да е по-сладко)
 1 ч.ч. разтопено масло
2 яйца
1 ч.л. сол и 1 ванилия
2 ч.ч. смес на бяло и пълно-зърнесто тесто
1 с.л сода бикарбонат изгасена в 2 с.л. кисело мляко
Понякога добавям и настъргана кора от портокал и малко натрошени орехи на око.

В намачканите банани добавяме разтопеното масло, ванилията, разбитите яйца и содата с киселото мляко. След това добавяме сухите съставки и разбъркваме на ръка за минута до гъсто кексово тесто.
Изсипвам във формичка за хляб и слагам в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Пече се около час и 10ина минути. Някъде го дават да се пече и 90 минути, но на мен ми става готов след час и 10ина минути.

Зависи си от фурната, но го наблюдавай да стане с кафява коричка.Проверявам с клечка.
Става с мека среда и е много благоуханен. Цялата къща ухаеше от него днес и е страхотна следобедна закуска с мляко за децата след у-ще или за кафето сутрин. Да ви е сладко!   

Лека и лежерна неделя и до скоро!

# 650
Контеса, благодаря! Не е подходящ за мен, но ако съпружието слуша ще му направя, ще го хареса Simple Smile

Кате, ще ти ги пусна във  фейса.

# 651
Дайте мнения за четец, момичета!
Решила съм да си купя.

# 652
Да е жив и здрав Борис! Много сладко дете е. Simple Smile

Четец нямам, не мога да помогна по въпроса. Отдавна се замислям, убедена съм, че си заслужава покупката. Но още нямам такава належаща нужда..харесва ми да чете и да държа книга..

Кате, в Литературния има цяла тема посветена на четци и киндъли. Компетентни са, могат да ти бъдат от полза.

# 653
Да е здрав Борис!
Обожавам това име, за първородния нямахме колебания, това беше единствената опция.

Четец - киндъл с просветка. В Амазон често пускат намаления на киндъли, може да се изчака, ако не е спешно.

Контесо, ще го пробвам банановия хляб!

Може ли и аз да получа тази "Мафия на майките", моля.

Сандо, веднъж ти написах, че форумското ти излъчване е нечистолътно. Вчера исках да напиша, че се държиш като прасе. Обаче сега - че се държиш като свиня.

# 654
  • Пловдив
Сандо, веднъж ти написах, че форумското ти излъчване е нечистолътно. Вчера исках да напиша, че се държиш като прасе. Обаче сега - че се държиш като свиня.
Шопар? Нерез?

# 655
Честит да е Борис, това слънчево момченце Grinning Сесили, да ви е здраво и щастливо момчето bouquet Покажи тортата!

Цвети, благодаря, ще се разходя до литературния Grinning
Сандьо го пропускайте, по-здравословно е.

# 656
Кюфтета - направени. Мъж (без махмурлук) събуден и натъпкан с кафе. Слънце - изпекло. Бригада - строена. Идеален ден за работа се очертава, доволна съм!

# 657
Доядоха ми се кюфтета. Grinning  Няма да правя, ядене има. Евентуално мога да взема готови, не са никак лоши.

Искам и за слънце. Тук е мрачно и пак ще вали.

# 658
Не, Янтра, написах точно това, което исках да напиша. Шопар и нерез не са ми в речника.

Ние пренареждаме детските стаи от вчера, почти сме готови, остаха няколко дреболии и да измия прозорците. Сглобяваме шкафове за книги, че някак са се насъбрали много. Изхвърляме стари играчки, хартии, глупости. Бъдещият гимназист има нужда от повече пространство. Дребосъчка и тя. Растат.
Количеството боклук във всекидневната расте, на края на деня ще стигне поне кубик и половина.
Днес смятам да прегледам бумагите от цялата 2016 и да подготвя документите за данъчната декларация - досадна задача, която никой друг не поема, ясно защо, пък е крайно време. Дано свърша днес.

# 659
  • Euskal Herria
Четецът ми е Покетбук, имам го от 6 години. Е, няма такава машина. Чете всички формати. Ако се купува книга от наша книжарница, не са съвместими с Киндъл. Мисля, че се слагаше допълнителна програма, за да се чете от такова устройство.
На Керстин Гир имам книгите, но така си отлежават в харда.

Общи условия

Активация на акаунт