Тъга

• 31 869
  • 390
  •   1
Отговори
# 210
Някои мъже никога не порасват, като и има изгубени каузи.
Спри да бъдеш спасителят в ръжта, не те знам в коя чужбина си, но ако си в западната, там и на 38 и с дете ще те приемат.

Не мога да се начудя на липсата на смелост на някои жени да поискат повече и да мислят, че заслужават повече.

# 211
  • София
Така...Правилно ли разбирам?
Ти му сготви шест манджи. Той те нарече малоумна, изрод, овца, най-големия провал в живота си. Плюс това, че те мрази. А преди това ти беше казал, че си ялова и за какво да стоял при теб, като не му раждаш дете.Като реакция на всичко това, ТИ на него му се извиняваш и плачеш?!
И си мислиш, че" май неговото вече е окончателно"?!
А аз отивам да припадна....

Преди да припаднеш, прочети това изречение от поста ѝ:

Цитат
Чудя се на себе си - с годините, десетки пъти съм го отпъждала, той мене нито веднъж.

Теб, колко пъти са те отпъждали през годините и все още ли си с този, който те е отпъждал? newsm78

# 212
О, аз припаднах снощи в малките часове като прочетох поста, сега съм добре Laughing
И не припаднах заради неговото поведение, а заради нейното. Винаги съм твърдяла, че има такива мъже, понеже има такива жени- като Хепи, в случая.
Не знам подробности за взаимоотношенията им, разбира се, че тя казва това, което на нея й е удобно.
Може би човекът много е търпял, събирал обида, болка, озлобление. Но каквото и да се е трупало с годините, някой да ми изсипе тези епитети, които прочетох... това, че аз най-малко ще го спукам от бой, ако направо не го убия, е друга тема. Аз съм си крайна, но това е валидно само за мен и за малцината луди като мен. Но ако оставим лиричните, лични отклонения за моя милост, всяка уважаваща се жена, би го изгонила на момента с шутове. И съм абсолютно убедена, че този човек не използва въпросните епитети за пръв път. Просто тя явно ти намира за нормално отношение и сега, понеже много й е прикипяло, натъртва върху тях. Преди ги е отминавала с лека ръка, нали има мъж до себе си...има такива жени.

# 213
  • Сф
Е, те са съквартиранти.Особено в чужбина, не става току ти скимне и изхвърляш някой на улицата.Той вероятно има и права в договора.Отделно тя казва , че не може сама с това жилище.Значи трябва да почва да търси вече ,ако е решила нещо такова.Той така или иначе юни си тръгва, тогава???
Абе тая история...

# 214
Да, точно казано-съквартиранти и май отдавна са такива. Само авторката си мисли, че са семейство.
И при все това, не мога да повярвам, че дори когато финалът е ясен, тя продължава да повдита темата за изследвания и деца. Хем наричаш някого Мунчо, хем деца искаш от Мунчо...Жена с отдавна пораснал син, измъчила се докато го отгледа и се бори с живота сама, сега вместо да си отдъхне малко, бебе ще ражда от Мунчо.

# 215
Има нещо психопатично в поведението на авторката. Осмива този човек, унижава го публично (а съм сигурна и че си го позволява вкъщи насаме също), предизвиква го, наранява го, отблъсква го, но сега, когато на човека му е дошло в повече и иска да си отиде - се вкопчва в плячката жертвата си и не иска да я пусне за нищо на света. Изкарва се жертва са всичко - на нея й викат, нея я обиждат, на нея й е било/е трудно и т.н. и т.е. но ако животът й действително беше толкова ужасен, тя нямаше да драпа със зъби и нокти да държи този човек до себе си.

Съжалявам, но се сещам точно за обсъжданите неща в темата Невъзможните хора. Психопатите си набелязват някоя удобна жертва и се почва с издевателствата, но винаги добре премерени, за да не не можеш копче да им кажеш (скандалжийка си била, развикала му се, засегнала го), но когато на човек му прикипи и си изпусне нервите (ялова и прочее - не че ги защитавам) и изведнъж - ти си черният, а този, който те е съсипвал психически с години: бял като ангел. Че и 6 яденета сготвила. И, разбира се, че сега иска да му роди дете - идеалната възможност да стане част от живота му завинаги и да се създадат множество предпоставки да го използва, за да продължава тормоза.

Това е една много болна връзка. И не заради човека със селски корени, който има доблестта да си каже какво иска и не иска от живота, и човека до себе си.

# 216
Има нещо психопатично в поведението на авторката. Осмива този човек, унижава го публично (а съм сигурна и че си го позволява вкъщи насаме също), предизвиква го, наранява го, отблъсква го, но сега, когато на човека му е дошло в повече и иска да си отиде - се вкопчва в плячката жертвата си и не иска да я пусне за нищо на света. Изкарва се жертва са всичко - на нея й викат, нея я обиждат, на нея й е било/е трудно и т.н. и т.е. но ако животът й действително беше толкова ужасен, тя нямаше да драпа със зъби и нокти да държи този човек до себе си.

Съжалявам, но се сещам точно за обсъжданите неща в темата Невъзможните хора. Психопатите си набелязват някоя удобна жертва и се почва с издевателствата, но винаги добре премерени, за да не не можеш копче да им кажеш (скандалжийка си била, развикала му се, засегнала го), но когато на човек му прикипи и си изпусне нервите (ялова и прочее - не че ги защитавам) и изведнъж - ти си черният, а този, който те е съсипвал психически с години: бял като ангел. Че и 6 яденета сготвила. И, разбира се, че сега иска да му роди дете - идеалната възможност да стане част от живота му завинаги и да се създадат множество предпоставки да го използва, за да продължава тормоза.

Това е една много болна връзка. И не заради човека със селски корени, който има доблестта да си каже какво иска и не иска от живота, и човека до себе си.
Чудесно си го написала.
Баба ми беше такава и направо я разпознавам в това. Не, че беше лоша жена (и човек), просто си беше с такъв характер - ужасно труден и много манипулативен. Скандалджийка, обича да вика, да си създава драми, после следва голямото театро и демонстрациите. Търсеше си за какво да се заяде и го намираше във всякакви глупости. Накрая, обаче, винаги намираше начин да излезе жертва.

Много ми напомня на авторката, която:
Скрит текст:
- започва връзката им със сравнения с бившия - цяла 1 година го мъчи и сравнява с бившия й мъж, нарича го с неговото име и тн
... макар че първата година заедно е била кошмарна за него, наричах го с името на бившия, сравнявах го и прочие...

- вдига редовно скандали, защото си била такава, но й е простено, защото бързо й минавало. Точния цитат беше:
Твърди, че винаги аз започвам първа, което е така, но аз винаги съм си била избухлива, но впоследствие ми минава бързо.
- има много ниско самочувствие, което си избива върху него всячески.
Точният цитат беше:

Вярно е. Преди да се появи той, имах друга дългогодишна връзка, която завърши трагично, поне според тогавашните ми стандарти - той си намери друга и ме заряза, това е. Без да искам, пренесох това и в настоящата ми връзка, постоянно го следях и ревнувах в началото. А човекът си е честен, с години
търсех под вола теле, отравях вечери с ревността си, бях лоша спрямо него
.

- надушва моментите, в които той ще е в особено скапано настроение и изнервен и ги използва, за да направи привидно мил жест (сготвила 6 манджи), а после си намира причина да започне скандал, в който вече съвсем да му падне пердето, ама тя е жертва, щото цял ден е готвила пък той не е оценил:
Днес реших да сготвя, направих 6 манджи, да вечеряме с моя човек, ще го наричам Мунчо.
По рано днес разбрах, че имал нелек инцидент на работа.....

... Започна се оттам - принципно си идва в 9, този път в 9 без 15, влязъл в спалнята ни да се преоблече. Аз не знам, че се е прибрал. Влязох и се стреснах, изпищях...Развиках се, а той не се извини,...
По-късно станал скандал. Кой го е започнал - не стана ясно. Какво му е казала, за да изпадне в такава истерия и да я нападне така яростно - не стана ясно. Обяснява се подбрано как е готвила цял ден, а "Мунчо" започнал да я псува.

Цялата история ми изглежда супер едностранно представена и съм сигурна, че ако Мунчо или по-добре известен като "оня селски бек" знаеше, че има тема, щеше да напише доста различна ситуация.

# 217
Много ми хареса поста на Бубанка. И аз си мислех за един познат, точно от вида " невъзможни хора".
Имаше връзка с най-близката ми приятелка, манипулираше я, крещеше й, зплащваше я, обиждаше я, унижаваше я. Той я тормози, тя му се извинява и обвинява себе си, че е предизвикала гнева му.
Човекът обаче решил да преслуша и мен, защото не се познаваше, а знаеше, че съм най-добрата приятелка на жервата. Намери ме във Фейсбук и започна да ми пише с назидателен тон. След като видя, че не поддавам, започна да ми пише ужасни неща по адрес на приятелката ми, аз не съм била знаела какъв боклук е тя, каква е к..., той щял да ми отвори очите. Ама иначе много я обичал. Обичал я, нищо че е боклук и к...Че като го почнах, наврях го в к.г. Буквално го извадих от кожата му, защото той беше свикнал с овчедушието на гаджето си и сега не можеше да повярва, че някаква си жена си позволявам да е толкова рязка и агресивна с него. Веднага ме блокира. На следващия ден се оказах блокирана и от приятелката ми...очаквано. Още са заедно, но тя на себе си не прилича, като призрак ходи по улицата. Направо я отрови тоя човек. За разлика от Мунчо обаче, тя не намери сили да се противопостави и избяга.

# 218
Не мисля, че авторката е манипулатор, нито мъжът „селски бек“.Тя се е подвела, че той заминава при нея да правят семейство, а той просто е решил да опита, запазвайки работата си в БГ.Като по времето когато тя е била на квартира в БГ.Уж живял с нея и детето й, а дрехите му в неговия дом.Да му имам страха да не се мине и нейните илюзии!Това, че я е оставил болна сама да се справя, няма да го коментирам.На нейно място в подобна на нейната ситуация щях да настоявам да пусне предизвестие незабавно и след месец да си върви.Не бих се съгласила повече да ме ползват, като опитно поле и да ми губят времето.Сълзите си щях да оставя за после.

# 219
Не мисля, че авторката е манипулатор, нито мъжът „селски бек“.Тя се е подвела, че той заминава при нея да правят семейство, а той просто е решил да опита, запазвайки работата си в БГ.Като по времето когато тя е била на квартира в БГ.Уж живял с нея и детето й, а дрехите му в неговия дом.Да му имам страха да не се мине и нейните илюзии!Това, че я е оставил болна сама да се справя, няма да го коментирам.На нейно място в подобна на нейната ситуация щях да настоявам да пусне предизвестие незабавно и след месец да си върви.Не бих се съгласила повече да ме ползват, като опитно поле и да ми губят времето.Сълзите си щях да оставя за после.

И аз съм на това мнение. Този мъж не е готов за цялата отговорност, която олицетворява сериозната връзка, едва ли някога ще бъде готов и времето и жертвите не си струват. Струва си да чакаш човек, които има потенциал за растеж и промяна, аз тук такъв не съзрях. Струва си и ако си в ранните си 20-ет.
Близо 40-ет годишен мъж с изградени навици, светоусет и комфортна зона родното място и селската кръчма има вероятност за израстване, колкото вероятността да падне сняг през юли.

# 220
Дали е манипулатор, дали не е, кой крив, кой прав, не се знае. Видно е едно-двамата са съвсем различни и няма никакъв смисъл да се тормозят взаимно. Защо тя продължава с месеци, с години да лепи счупени чаши и продължава да си задава въпроси, това не ми е ясно.

# 221
  • София

И аз съм на това мнение. Този мъж не е готов за цялата отговорност, която олицетворява сериозната връзка, едва ли някога ще бъде готов и времето и жертвите не си струват. Струва си да чакаш човек, които има потенциал за растеж и промяна, аз тук такъв не съзрях. Струва си и ако си в ранните си 20-ет.
Близо 40-ет годишен мъж с изградени навици, светоусет и комфортна зона родното място и селската кръчма има вероятност за израстване, колкото вероятността да падне сняг през юли.

Чета и ми се ще да ви попитам, какви жертви, аджеба, е направило авторката, че нещо ми убягва?
И друго се питам- вие, четете ли целите постове, или само обвиненията?

# 222
Дали е манипулатор, дали не е, кой крив, кой прав, не се знае. Видно е едно-двамата са съвсем различни и няма никакъв смисъл да се тормозят взаимно. Защо тя продължава с месеци, с години да лепи счупени чаши и продължава да си задава въпроси, това не ми е ясно.

Защото тя го определи като мил и добър човек, но не си дава сметка, че е бил такъв, защото нищо не му е коствало.Нито в материален, нито в емоционален план.В БГ не си е мръднал пръста реално за нищо цели 5 години.Бил е просто едно добро другарче- наблюдател, докато тя се е борила с болест и недоимък.Сега тя е добре.Истински добрите другарчета споделят и добрите и трудните моменти на другия, не го намразват, защото се чувствали прецакани.

AbsurТ, майките обикновено се жертват заради децата си, не заради мъже.

# 223
  • София

AbsurТ, майките обикновено се жертват заради децата си, не заради мъже.

Така , де!
Аз затова питам- какви жертви е направила авторката?

# 224
Тя написа, че синът и е добре.Темата третира отношенията и с мъжът, не детето й.

Общи условия

Активация на акаунт