Тъга

• 31 736
  • 390
  •   1
Отговори
# 225
Всъщност за  правилната  форма на картината си е  важно  къде е синът ѝ. Сега е на 16, тя от три години е в чужбина и всичките безпокойства са към "селския бек" Rolling Eyes... дете  няма на хоризонта, щото е заминала сама, а и ако си отглеждаше детето ,сигурно нямаше да се стряска пищящо от това, че някой се е прибрал 15 минути по-рано. Много нечитави неща има в историята и съвсем няма да се учудя, ако мъжете, изпитващи ярост към авторката са повече от един   Tired

# 226
  • София
И аз това написах напред, по-големият проблем е, че си е оставила детето - насред пубертета, 7-класното кандидатстване, започването на гимназия ... Много важно каква е другата история ...

# 227

Добре, картината е ясна, ако четем между редовете.Детето вероятно е с баба си в БГ, а майката в чужбина бачка, за да им осигури спокоен живот.Този тип саможертва трудно би бил разбран от жени, които имат възможност да се погрижат добре за децата си, без да заминават зад граница и имат успешен брак.При отношенията й с този мъж, е по-добре детето да е по-далеч, на защитено място.Семейството на авторката са детето й и майка й и тя се грижи за тях, като им изпраща пари и изплаща заем.Те са нейните другарчета, които да й дават стимул и сили, не разни „бекове“.

# 228
Добре де, бабата и детето са в Бг, тя бачка, плаща пари, изплаща заем.
Ако през тези години беше забременяла и родила от Мунчо, как щеше да гледа бебе, да работи, да изплаща заем и да издържа голямото дете. И какво, щяха да живеят тя, Мунчо и бебето в чужбина, а голямото дете с бабата в Бг.
Тоест, налага ти се да оставиш детето си в най-трудната възраст-пубертета, на грижите на възрастната си майка. Скъсваш си д-то от бачкане, боледуваш, страдаш, тъгуваш за близките ти, но знаеш, че всичко е в името на добруването им. И изведнъж, не стига цялото физическо, душевно, финансово и всякакво страдание, ами почваш да се пънеш и бебе да раждаш, което пък съвсем ще усложни цялата ситуация, и то  заради единия Мунчо. Е, сложна ми е цялата история, признавам си.

# 229
Ако се беше случило това,

Ако през тези години беше забременяла и родила от Мунчо, как щеше да гледа бебе, да работи, да изплаща заем и да издържа голямото дете.

тя  e мoгла и да не заминава в чужбина.Не знаем той как би подходил, ако тя беше забременяла в БГ.Вече разбрахме, че той е искал дете, щом й задава въпрос “Къде са ни децата за 6 години“.Освен да си е мълчал и да се е надявал тя да забременее по случайност, тичайки на работа на две места да изхранва детето и себе си и да плаща квартира сама.Жената си е сама от всякъде.Много важно, че той е бил мил и добър на думи.Делата му са други.Ако е имала „неблагоразумието“ и да му казва нещата в прав текст, не се учудвам, че е подскачал като ощипана мома.Истината може и да е нарушавала така желаното от него спокойствие.

Според мен да забременее сега, е последната й надежда той да се промени, но след подобно изстъпление от негова страна не виждам как ще си простят, ще се гушнат в омраза и ще продължат напред заедно.Може и аз да не разбирам някои неща.

# 230
А тя дали ще се промени?

# 231
Защо да не се промени, ако мъжът до нея реално й слага рамо.Коя жена не иска хубаво и задружно семейство, не зависимо къде?

# 232
Човек трудно се променя, независимо къде.

# 233
  • София
Това, че си е оставила детето при родителите си, не бях го прочела.
Но, някакси не го разбирам това мислене- зарязваш го в най- важните за развитието му години, връщаш се и прекарваш месеци при " Мунчо", после пак заминаваш, вече си с по- добра работа, по- добри доходи, детето ти е на 16, ама пак не ти е приоритет. Приоритет ти е да довлечеш мъжа, който не иска да си остави живота в България............

И друго си мисля- мъжът е стиснат, което е кофти черта.
Но, всичко друго, според преките твърдения на авторката, е положително- и го е отхвърляла, и го е наричала с името на предишния си, и му спрята скандал след скандал за глупости, и човекът е издържал 6 години.

Не знам, каква е тази любов нейната, но тежко им и на тези, които са обичани по нейния начин.

# 234
Може и да е за добро, че се разделя с приятелят си. В следващите години детето и ще завърши, нейната цялата и енергия и финанси ще бъде заета с издържането на студент. И съветвам наистина авторката да се концентрира върху детето си, докато не си вземе хляба в ръцете.
Може и да попътува с детето из Европа, да си прекарат страхотни дни заедно. След като детето и е оправено с хубава професия, тогава е и по-лесно да си намери мъж. Но примерно с проблемно дете, без работа е трудно.
А и е в чужбина, може да се влюби в чужденец. Важното на първо време да не мисли за мъже, а да се концентрира върху семейството си-детето и. Първо трябва да се научи сама да е щастлива, за да привлече щастлив човек.

# 235
Не знам какви жертви се изискват от авторката, аз видях някакво желание за промяна на статуквото от нейна страна, не видях такова от негова, обаче.

# 236
  • София
Къде пък го видя това желание от нейна страна?
Тя си иска едно и също- да са заедно, да забременее.
Той иска да си ходи.

# 237
Точно това е странното, оставя си детето в Бг, в една много трудна възраст, а продължава да е готова да ражда бебе в чужбина.Едва ли след всички болести, сривове, трудности, през които е минала си умира за бебе, по-скоро и е средство да задържи Мунчо. Ама за какво й толкова Мунчо не разбрах. Очевидно, че тя е активната страна и успешно се справя с живота. Ако толкова й трябва мъж, мъже много и то такива, които не държат да имат бебета...

# 238
  • София
Добре, де, какво толкова се справя с живота тя?

Оставя си детето при родителите и отива навън да работи, защото няма жилище, има кредит за изплащане.
Живее под наем и казва, че ако той си тръгне, ще ѝ е трудно да се справя с наема и консумативите.

Какво точно е постигнала тя навън, което мъжът да си няма в България? newsm78

# 239
Ами това е нейният вариант за справяне в живота-чужбина. Не казвам, че е много успяла, но се справя-успява да си погасява кредита, да праща пари на семейството. Ако беше останала в България, сигурно щеше да е много по-зле. Той сигурно всичко си има в България, но имам предвид, че очевидно опора не може да й бъде, такъв му е характера. А поведението му е типично за стар ерген-установени навици, едноплановост в мисленето и навиците, монотонен живот.
Те са много различно и явно всеки се дразни от навиците на другите. Такава връзка е безсмислена и тормоз и за двамата. Ако не може да се справи сама с наема, ще си смени квартирата, ще намери начин за допълнителни доходи, винаги има как. Най-вече този ищах за бебе не разбирам. Била е в толкова тежко здравословно състояние, че не е могла да се движи. Сложна операция с всички последствия. Щом има син на 16, очевидно е и доста над 30 г. След всичко това, и този труден живот на гастербайтер, да стига до ин витро, заради човек, с който нещата отиват от зле по-зле, доста глупав начин за задържане на някой, който хич не й трябва.

Общи условия

Активация на акаунт