Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 62 052
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
ТАТ и МАТ са антитела.При първи симптоми на Хашимото ТСХ може да е в норма или около нормата.Какви са ви оплакванията,че ровите в тази насока?

Глухарче,
от стрес отслабнах за няколко месеца около 20 кг., чувствам се по-добре с тези килограми,
 но сега всеки по-малък стрес или незначителен конфликт ме стяга в областта на гушата, не търпя и високи яки. Спя леко и се будя често. Умора, нищо не ми се прави, ако правя нещо, все едно ме карат да копая със 100кг.-ва мотика. Кафето спрях.Имах засилен косопад, но сега се нормализира. Всичко тръгна от поставяне на фалшива диагноза-гинекологичен проблем. А и съм хипохондричка, та не знам ...

# 31
  • Боса по асфалта вървя си ...
Как се взима стерилна урина за микробиология?! Навсякъде пише - миене, леко изпишкване в тоалетната, после в контейнерчето и останалото пак в тоалетната. Нефрологът ми каза още с първата струя да пълня контейнерчето newsm78 Като дори ме поправи, че не е верен първият начин специално за микробиология. А вече за останалите изследвания се взимало прясна урина - т.е. средната струя или като отида в лаботарията и там да напълня второто контейнерче.

Направо не знам кого да слушам. А ми е много важно в кратък срок да излязат изследванията и да не ходя да повтарям през 3 дни

# 32
  • Варна

от стрес отслабнах за няколко месеца около 20 кг., чувствам се по-добре с тези килограми,
 но сега всеки по-малък стрес или незначителен конфликт ме стяга в областта на гушата, не търпя и високи яки. Спя леко и се будя често. Умора, нищо не ми се прави, ако правя нещо, все едно ме карат да копая със 100кг.-ва мотика. Кафето спрях.Имах засилен косопад, но сега се нормализира. Всичко тръгна от поставяне на фалшива диагноза-гинекологичен проблем. А и съм хипохондричка, та не знам ...

Оплакванията отговарят,но изследванията не.Направете ехография за всеки случай.
Тези симптоми са типични и за депресия и съответно хипохондрия.Вземете се в ръце,имате ли си на представа колко хора живеят с тежки диагнози и то що годе добре.Научете се да мислите за днес,ако днес сте добре както и близките ви би трябвало да сте щастлива.Утре никой не знае какво ще се случи...

# 33
Така е! Благодаря, Глухарче! Heart Eyes

# 34
Здравейте! Имам болки ниско долу на стомаха от двете страни.Първо мислех,че ме хваща коксартрозата защото ме болеше само от ляво и слизаше в крака.Но започна и от другата страна.Моля кажете ми на гинеколог ли да отида или на друг доктор.Болките ту ме хващат, ту отминават.Много мразя да ходя по лекари... Tired
Добре ще е да отидеш на гинеклог, особено ако не си ходила скоро. Тъкмо ще си направиш профилактична цитонамазка  Wink Може да е яйчник, ако не намери нищо притеснително АГ-то, попитай го с тези симптоми при какъв лекар да отидеш. Евентуално някой добър вътрешни болести да те види на ехограф, предполагам.

# 35
Здравейте! Имам болки ниско долу на стомаха от двете страни.Първо мислех,че ме хваща коксартрозата защото ме болеше само от ляво и слизаше в крака.Но започна и от другата страна.Моля кажете ми на гинеколог ли да отида или на друг доктор.Болките ту ме хващат, ту отминават.Много мразя да ходя по лекари... Tired
Същото положение. Да не е някой ш*бан текущ вирус?! Мен ме приболявт яйчниците и точно от десния ми изтръпна и бедрото ooooh! Аз вече минах гинеколог, чакам микробиологични изследвания след седмица Tired. Утре пускам си ПКК, урина+CRP и пак микробиология. В четвъртък ще съм нефролог да погледне как са бъбреците, че и там нещо удря. Температура 37,7

# 36
Здравейте аз имам въпрос за плодовете като стафиди и фурми -трябва ли да се мият преди консумация?

Никога не ми е минавало през ум да ги мия.

# 37
Гърне за темата bouquet
Как и къде да изследвам кортизол?
Събира се урина 24часа в чиста кофа. Измерваш количеството в литри, отсипваш в стерилно контейнерче и носиш в лабораторията. Не всяка обаче прави такова изследване. Мен ме насочи ендокриноложката ми. Успех.

# 38
  • Кьолн
Datura_inermis,Джулая много ви благодаря мили момичета! Запазих си час за гинеколог.Първо от там ще мина,че отдавна не съм го посещавала. bouquet

Джулая успех ти желая! Дано открият от какво ти е болката,че е много гадно! Peace

# 39
  • София
Гърне за темата bouquet
Как и къде да изследвам кортизол?
Събира се урина 24часа в чиста кофа. Измерваш количеството в литри, отсипваш в стерилно контейнерче и носиш в лабораторията. Не всяка обаче прави такова изследване. Мен ме насочи ендокриноложката ми. Успех.
Hug

# 40
Нормално ли е да имам температура 37.3-37.8 и левкоцитите ми да са в норма, както и С-реактивния протеин CRP?!

# 41
  • оттам, откъдето започва България
А как се чувстваш, какво е общото ти състояние?

# 42
Здравейте ,не знам точно как да формулирам питането си ,но - напоследък доста често ме свива корема ниско долу и понякога след  ходене до OO - забелязвам розово зацапване.
Случва се винаги след МЦ.

Трябва ли да се тревожа ?

# 43
А как се чувстваш, какво е общото ти състояние?
Аз съм със съмнения за бактериална инфекция. Свиват ме яйчниците, изтръпва  ми едното бедро, не си усещам пикочния мехур когато е препълнен + температура. Пускам ПКК+ДКК+СУЕ, CRP и чакам от къде ще изскочи зайчето. И ми идват едни идеални резултати, направо ставам и за космонавт Laughing Все си мислих, че стойностите на левкоцитите се влияят от настинки и инфекции. За това започвам да се съмнявам в коректността на лабораторията.

# 44
  • Варна
При инфекция левкоцитите трябва да се покачват newsm78

Общи условия

Активация на акаунт