Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 67 877
  • 744
  •   2
Отговори
# 645
  • София
Имам болка в областа на глезена, но по скоро централно, при подберицата долу. Реално имам пирони и винтове от 6години там. Лекар ми препоръча, да се махнат само малките винтове.
Въпросът ми е, какви са признаците на тромб/оза?  И тази болка не е постоянно.
Да запазвам ли час за отропед или да.ми се направи снимка?

# 646
DeVa,работя в производство в хранителната индустрия.Всяка година презаверявам ЗК.През 2012—2013г тези отгоре решиха,че във всяка книжка трябва да има проба Манту.От 2014 решиха да се водят на отчет в ХЕИ,преди това пък искаха и заверка от там.А относно материала за изследвания,както казах по—назад,във всяка лаборатория процедират по различен начин  Peace .Та не смятам,че съм заблудила когото и да било.

И аз работя в хранително производство от 27 години. Никога не са ми искали манту.

# 647
За презаверка на здравна книжка, не искат манту. Но за издаване на първа в живота здравна книжка, задължително искат проба манту. Без манту, не искат да я заверят в ХЕИ /РЗИ/.

# 648
Имам болка в областа на глезена, но по скоро централно, при подберицата долу. Реално имам пирони и винтове от 6години там. Лекар ми препоръча, да се махнат само малките винтове.
Защо мислиш за тромбоза? Доколкото знам по-скоро след операциите вадят арматурата, вече сигурно се е калцирало доста. Нормално е от време на време да наболява където е било счупено или пукнато - при преумора, промяна във времето. Ако е подвижна остеосинтезата понякога е възможно и да закача нерв, но при теб предполагам е неподвижно фиксиране. Ако искаш отиди да те погледнат.

# 649
  • София
Скрит текст:
Защо мислиш за тромбоза? Доколкото знам по-скоро след операциите вадят арматурата, вече сигурно се е калцирало доста. Нормално е от време на време да наболява където е било счупено или пукнато - при преумора, промяна във времето. Ако е подвижна остеосинтезата понякога е възможно и да закача нерв, но при теб предполагам е неподвижно фиксиране. Ако искаш отиди да те погледнат.

Мерси, ще погледна за часове. Не знам защо си помислих за тромбоза. Мисля, че всички железа са фиксирани. Травматологът ми каза същото , че след толкова време са калцирали , и операцията за вадене на 45см пирон ще е много тежка. По тежка от поставянето. Препоръча, махане само на винтовете.

Скрит текст:
Освен , че съм леко хипохондричка и мъжът ми е станал такъв. Той постоянно мисли, че има тромбози , та се чудех, какви и дали изобщо има симптоми newsm78

# 650
По вероятно е да няма симптоми, иначе на цигарите картинката с черните пръсти на крака би трябвало да илюстрира май тромбозата Simple Smile
На прешлени позволяват движение. А ако се счупи някой винт също шава поне в началото.
Препоръча махане, или предложи - ако ти пречат и искаш да ги махнеш? И за малки винтове си е груба сила докато ги извадят, трябвало е в първите години да отидеш.

# 651
  • София
Скрит текст:
По вероятно е да няма симптоми, иначе на цигарите картинката с черните пръсти на крака би трябвало да илюстрира май тромбозата Simple Smile
На прешлени позволяват движение. А ако се счупи някой винт също шава поне в началото.
Препоръча махане, или предложи - ако ти пречат и искаш да ги махнеш? И за малки винтове си е груба сила докато ги извадят, трябвало е в първите години да отидеш.
Трябваше , но все бях , я с ангини, сополи, бронхити , кашлици, гърло. Тогава лекарят , категорично отказваше да ме оперира (каза, щом има риск от инфекция, няма операция )
И така 2-3 години се мотах, после започнах работа , и ето 6 години си минаха  Shocked.
Един травматолог ми каза "и какво като кашляш и сополявиш , чудо голямо, ще ги извадим"
Друг каза, че не иска да маха пирона в подбедрицата , а само винтовете , които са в коляно и глезена

# 652
Той нека си приказва, ако си с пълна най-малкото анестезиологът ще му се озъби за кашлица и сополи при планова операция.
Скрит текст:
Моите са на над десет години, неврохирургът се разсмя като попитах за махане. Иначе към шестата по спомен още имаше желаещи да опитват, но ако не ти пречат (а и да пречат, ако не е много) според мен не е оферта след толкова време - представи си обикновен силно ръждясал винт как ще отвиеш (без препарат за ръжда, само с инструмент), и после си представи, че е завит в кост, а не в нещо метално.

# 653
  • София
На племенницата съвсем скоро и извадиха пирони и там каквото бяха сложили. Две години стоя с тях, операцията мина мн леко и бързо.
Да кажа какво стана с моята здравна книжка. След питане на регистратура и в лабораторията,в болницата до нас, ми казаха, че те правят изследванията и заверката на книжката.Оставих два контейнера и скоч лепенка, клечката с анален секрет не ми я взеха.Изрично питах, да не стане да не ми признаят нещо и т.н., потвърдиха ми, че няма да има такъв проблем.Взеха ми и здравната книжка. Та така, дано наистина не ме връщат за нещо, защото ми трябва по скоро.

# 654
Ти ли носи скоч лепенката или на място ти взеха пробата?
Всяка година си заверявам книжката и всяка година различни претенции имат  Tired

# 655
За презаверка на здравна книжка, не искат манту. Но за издаване на първа в живота здравна книжка, задължително искат проба манту. Без манту, не искат да я заверят в ХЕИ /РЗИ/.

Точно за презаверка говоря.
За нова не помня как е било, възможно е да са искали манту.
В ХЕИ се ходи само за нова книжка, не за презаверка.

# 656
  • София
Ти ли носи скоч лепенката или на място ти взеха пробата?
Всяка година си заверявам книжката и всяка година различни претенции имат  Tired
Аз си носих скоч лепенката, само лаборантката преди да я вземе я гледа на светлината, каза че добре съм я взела Laughing.
Никой нищо не продума за манту.

# 657
  • Германия
От доста време пия противозачатъчни, но след последния цикъл направих почивка. Тези дни трябва да ми дойде. Днес имах зацапване, но не ми е дошло "като хората". Да пия ли още тази вечер хапче или да изчакам до утре? По принцип трябва да ги започна от първия ден на цикъла...

# 658
Четците за баркодове (тези по магазините) опасни ли са за окото?
Скрит текст:
На какъв принцип работят? Във Фантастико например, както и да застанеш на касата все свети. В Аванти направо си е насочено срещу хората.

# 659
  • София
Четците за баркодове (тези по магазините) опасни ли са за окото?
Скрит текст:
На какъв принцип работят? Във Фантастико например, както и да застанеш на касата все свети. В Аванти направо си е насочено срещу хората.

Всички ще умрем.... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт